Ladataan...
Lempiruoka

 

 

Kuten aakkospostauksessa mainitsin, olen hullun kiinnostunut uutuuksista. Syynään aina kaupassa hyllyt silmät kiiluen uutuuksien perässä. Viimeksi silmääni osuivat Arlan uudet Ihana-jogurtit. Aika houkuttelevia makucomboja kuten granaattiomena-vadelma-kaneli ja veriappelsiini-inkivääri. Ostin ja maistoin yhden ja kuten yleensä, valmiiksi maustetut jogurtit vain ovat liian makeita makuuni. Niinpä päätin luoda oman versioni veriappelsiini-inkiväärijogurtista.

Verysitrusjogurtti

  • veriappelsiini
  • verigreippi
  • 1 rkl hillottua inkivääriä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • paksua jogurttia

Leikkaa veriappelsiinista ja -greipistä kuoret kalvoineen pois. Pilko molemmat pieniksi. Pilko hillottu inkivääri pieneksi ja raasta tuore inkivääri. Sekoita appelsiini, greippi ja inkiväärit keskenään. Nauti paksun jogurtin kanssa.

 

Ladataan...
Lempiruoka

 

Juuri nyt kiinnostaa kaikki hapatettu. Hapankaalissa vannon Kairoon hapankaalin nimeen. Se on mielestäni rapsakampaa ja freesimpää kuin muut. Ja Kairoon hapankaali on pastöroimatonta, jolloin kaikki mahtis bakteerit ovat edelleen elossa. Hapatettujen ruokien maitohappobakteerit tekevät mannaa suolistolle ja sitä kautta koko ihmiselle. Opin muuten vasta tänä vuonna, että myös hapatetuissa suolakurkuissa on maitohappobakteereja. Aika kivaa! Itse en ole uskaltanut vielä hapatukseen ryhtyä. Esitänkin hartaan toiveeni, että Kairoo tai joku muu hapankaalin valmistaja ryhtyisi myös kimchin valmistukseen. Ostaisin.

Kuvassa oleva salaatti on aika tavallinen talvella syömäni lounassalaatti. Olennaista siinä on raastettu porkkana, hapankaali (kuvan salaatissa punainen punajuurihapankaali), avokado ja juusto. Nämä valkoiset pallerot ovat muuten Anton & Antonista löytämiäni labneh-palloja. Olennaista salaatissa on raastetun porkkanan antama rakenne, juuston suolaisuus, kaalin happamuus ja avokadon pehmeä kermaisuus. Näiden elementtien lisäksi salaattiin voi päätyä jotakin vihreää, muita vihanneksia ja hedelmiä sen mukaan, mitä kotona on. 

Ladataan...
Lempiruoka

 

WTD:n Nata haastoi ruokaihmiset paljastamaan keittiöpaheensa. Mitä kotona syödään kerta toisensa jälkeen, mutta ei kuvata ja jaeta. Jäin miettimään tätä, koska vastaus oli liian lähellä ja ilmeinen. Leipä & juusto on minun keittiöpaheeni. Mielellään vielä voita leivän ja juuston väliin. Ja ihan luxus versiossa kurkkusiivuja päälle. Tätä yhdistelmää voin syödä aamulla, lounaalla, välipalaksi, niiden välissä, lisukkeena, illalla ja yöllä baarista kotiutuessani. Yhdistelmä maistuu myös silloin, kun mikään muu ei maistu. Kyyneleet tai sairaus eivät estä syömistä. Leipä voi olla vaaleata, tummaa, kovaa, pehmeää, vanhaa, kuivahtanutta, ihan miten vaan. Ja juustoksikin käy loppujen lopuksi kaikki kannikat, mitä jääkaapista löytyy. Olen joskus epätoivoissani jopa leiponut keskellä yötä teeleipiä, kun kotoa ei löytynyt edes leivänmuruja. Aika ennen kauppojen aukiolojen vapautumista. Ja tarvitseeko edes sanoa, että yksi juustovoileipä ei ole ikinä tarpeeksi.

Pages