Miksi pöllö on petolintu?

Lentoaskeleita

Kyllähän minä sen tiesin, että vielä on luvassa paljon kysymyksiä, joihin minä en osaakaan vastata. Sijaistettuani kerran "hätätilanteessa" yhden tunnin ysiluokan matikanopea ymmärsin, että minusta ei ole kyllä kovasti neuvomaan edes yläkoululaisten geometriassa, että nakitan homman miehelleni ja minä voin sitten auttaa vaikka kielissä. (Ysien kanssa totesin tietysti pokkana, että "miten te selittäisitte minulle tämän laskun, kuka osaisi opettaa minulle miksi siitä tulee tämä lopputulos?" :D). Mutta että nyt jo, tuon 3,5-vuotiaan kanssa joudun umpikujaan vastauksissani, siihen en ollut oikein valmistautunut. 

Vai mitä te vastaisitte seuraaviin kysymyksiin?

"Miksi pöllöt syö hiiriä?"

"No koska pöllöt on petolintuja".

"Mutta miksi pöllöt on petolintuja?"

Niinpä.

Entä "Miksi kynsissä ja hiuksissa ei ole kipuhermoja?" 

No tuota...

"Miksi maapallo on avaruudessa?" 

Niin kun siis me ollaan osa aurinkokuntaa ja tuota aurinkokunta on avaruudessa... "Niin mutta miksi?"'

Tai se eniten askarruttava:

"Missä minä olin ennen kuin olin sun masussakaan?"

"Miksi aikuiset saa juoda joskus Coca-Colaa?"

Ja sitten se vaikein, johon en todella löydä vastausta.

"Miksi sun masu on vieläkin pullea, vaikka siellä ei ole enää vauvaakaan?".

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

Kyselyikä ;) Täällä tuo vaihe on onneksi hieman jo helpottanut, mutta herkästi siinä kyllä menee itselläkin kieli solmulle kun ei oikeasti vain tiedä mitä vastaisi sille pienelle kyselijälle! :D Nyt tilalle on tullut tämä 5 minuutin välein automatkoilla kyselyt: "koska me ollaan perillä, kooskaaa meeee ollaaaaan peeerrilläää, laalaalaa....!" Mmm, miellyttävää autoilua! ;) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahah kuulostaa tutulta, hyvin rentouttavaa etten sanoisi! Musta tuntuu, että meillä tuo on jokin ovela kiristyskeino saada pelata pelejä tabletilta. ;)

Amma
Why you little!!

"Äitin masu on vähän pullea, koska äiti tykkää niin kovasti syödä hyvää ruokaa. Ei se haittaa, vaikka se oliskin vähän pullea, niin se sullakin menee pulleaksi, kun on täynnä ruokaa!"

Joo. Samantyyppisiä meilläkin on, ja nyt erityisesti "Miksi Una on vaan tuolla kopissa? Miksi sen pitää käydä lääkärissä? Millon se paranee?" Saa nähdä onko kohta sitten kysymyksinä "Missä Una on? Millon se tulee takaisin?" 

Elina U.
Lentoaskeleita

Vastasinkin suunnilleen noin ja nyt meillä onkin sitten aina ruuan jälkeen sellainen "menikö sun masu äiti taas pulleaksi kun söit"-hetki. Vihjaileekohan tuo jotain.

Apua mulla ihan sydän särkyi noista viimeisistä kysymyksistä, toivon sinne nopeaa paranemista, ettei teillä jouduttaisi vielä miettimään noita kysymyksiä. <3 Halauksia. 

Amma
Why you little!!

Toivotaan. Ankealtahan tuo näyttää, mutta toivotaan. viimeiseen saakka.

pelagia

"Joojoo sisko, mutta miten se vauva on sinne mahaan joutunut ja millä ihmeen konstilla se pääsee sieltä pois?!"

"Ai sulla on TAAS vauva mahassa!" "Kai sä nyt jo tiedät miten se tulee ulos?"

hehheh :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Oikein kysymysten lemppareita, eikö? :D Meillä on riittänyt vastaukseksi vielä, että "lääkäri auttaa vauvan pois masusta sairaalassa".

I love mondays

Huuh, meillä 2,5v kyselee kaikesta.. Mamma miten moottorit toimii? Mamma missä on xx:n isä? (Kuollut, eikä koskaan tavannut kyseistä herraa..) mamma mitä enkelit on? On kyllä kieli solmussa ja mielikuvitus huipussa kun yritän ladella vastauksia ;) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Kuulostaa tutulta! Meilläkin kyseltiin juuri tuossa iässä paljon, että ihan missä kukakin henkilö sillä hetkellä oli. Ihan otettu olohan siinä tulee kun pienen luotto on niin kova, että äiti tietää kaiken. :D

"Miks vauvoilla ei oo pippeliä?" No poikavauvoilla on pippeli, mutta tyttövauvoilla ei oo, kun vaan pojilla ja miehillä on pippeli jne. Vaikka kuinka yrittäis selittää kunnolla ja puhua oikeilla nimillä, niin pienen on niin vaikea käsittää ja sama keskustelu käydään viis kertaa peräkkäin.

 

Omaa ristiäiskuvaa katsellessa taas poika mietti missä sisko oli. Yritäpä siinä selittää, että siskoa ei vielä ollut silloin, kun sä olit vauva. "Mutta missä sisko silloin asui?"

Elina U.
Lentoaskeleita

Heh samaan ansaan olen itsekin joutunut: vaikka kuinka yrittää selittää ja selittää, niin sitten kuitenkaan se ei riitä että miksi toiset on tyttöjä ja toiset poikia, joo joo toisilla on pippeli ja toisilla ei mutta miksi. :D

Tuo "missä sisko oli" ja "missä minä olin ennen kuin olin sun masussakaan" ovat kyllä aikamoisen kinkkisiä kysymyksiä! :D

Adiina
Helmiä ja vadelmia

I-HA-NA! :D Pitäisi itsekin kirjata näitä ylös.

Meidän poika on alkanut iltaisin nukkumaan mennessä hokea: "Äiti/ Isä, mulla olisi vielä yksi juttu. Ne tärkeimmät asiat taitavat tulla mieleen juuri iltaisin, sillä taannoin hän kysyi: "Missä on Hevisauruksen pylly?"  :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahaha ihana! :D <3<3 Tärkeimmätpä tosiaan! <3

Vau mikä vauva!

Meillä on noin kymmenen kertaa käyty läpi, että "vauvat syntyy äidin jalkojen välistä, silloin ollaan sairaalassa, vaikka ollaan sairaalassa niin ei ole mitään hätää, se synnyttäminen voi olla vähän vaikeaa niin hoitajat auttaa siinä". Jostain syystä tyttöä ei kuitenkaan oo kiinnostanut ne edeltävät vaiheet tai muutkaan yksityiskohdat. Vastauksia oon kyllä koittanut miettiä jo valmiiks :)

Hehe toi ysiluokkalaisten matikantunti, ai kauhee kun siinä ois pulassa :D mun opekaveri kerto että jo ala-asteen jotkut matikkajutut unohtuu niin ettei ne tuu mitenkään automaattisesti, sit joskus joku oli kysynyt jotain niin tää kaveri oli ollut sillain, "joo, joo, te voisitte kaikki nyt yhdessä miettiä että miten se ratkastiinkaan, katotaan sitä kohta kun mä oon laittanut nää muut ylös", sit kääntynyt taululle päin kirjottaan ja miettinyt koko ajane että voivittuvoivittu miten tää tehäääään :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Sama juttu! Aihe on kerrattu moneen kertaan, mutta tämä "lääkäri auttaa pois mahasta" on riittänyt ihan hyvin, ei ole kysytty edes että miten se vauva pääsee pois tai muuta. Vastaukset on kyllä hyvä miettiä valmiiksi! :D

Ja voin niin samaistua tuohon kaverisi kokemukseen, täsmälleen sama mantra päässäni soi tuolla hetkellä! :DD Ei ne ala-asteenkaan matikanjutut enään nyt missään selkeässä muistissa ole, kun ei ole vuosikausiin mitään paperilla tarvinnut laskea.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.