Perjantain tyylivinkki: laikukkaat nakkisormet ja turvonneet silmät

Lentoaskeleita

Varoitus, tämä postaus sisältää tylsää sairausavautumista. Tässä perjantain evääni:

Heräsin tänään aamuna hiukan outoon tunteeseen, ja huomasin muuttuneeni yön aikana vaaleanpunaiseksi dalmatialaiseksi. Olen aivan täynnä nokkosihottumaa, sormeni ovat kuin nakkisämpylät ja aamulla hengityskin tuntui raskaalta. Aamupuurojen jälkeen viiletettiin pojan kanssa YTHS:lle ja sieltä sain nyt näitä troppeja joilla tämän pitäisi lähteä. Oudointa tässä on, että minulla ei ole hajuakaan mille voisin olla yks kaks allerginen!

Ainoa uusi juttu tällä viikolla on ollut kosmetiikkapuolella Tresemmèn kuivashampoo (ei muuten kovin hyvää tavaraa), joka pisteli kummasti päänahkaani suihkimisen jälkeen. Mutta mistäs sitä tietää mistä tämä on. Minulla on vain siitepölyallergia, enkä yleensä ole millekään allerginen, siksi olen nyt melkoisen hölmistynyt. Mitään uusia ruokia tms. en ole syönyt.

Lääkäri ehdotti myös, että laittaisin homeopaattiset lääkkeeni hetkeksi pannaan. Harmi, ne ovat nimittäin tepsineet aivan loistavasti (tästä vielä postausta tulossa!).

Tästä pääsinkin siihen, että jos tämä johtuu kosmetiikasta, niin onpa hyvä että tämä tapahtui nyt eikä minään tärkeänä päivänä, esimerkiksi häiden alla tai hääpäivänä! Olen aina suhtautunut kaikkiin testauksiin kosmetiikan suhteen allergisten reaktioiden kanssa ihan pyh pah -meiningillä, mutta enpä suhtaudu enää. Tästä viisastuneena aion testata KAIKKI hääpäivänä käytettävät kosmetiikaktuotteet jo paljon aiemmin! Suosittelen muillekin, oli kyseessä sitten mikä tahansa tärkeä päivä.

Tänään pitäisi lähteä vielä askarteluvälineostoksille, kaasoni tulevat meille huomenna korttitalkoisiin, jee! Toivottavasti nuo tropit alkaisivat tehota ja kehtaisin lähteä pian taas ihmisten ilmoille.

Kivaa viikonloppua kaikille sateesta huolimatta!

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

Joko helpottaa? Kyllähän kortisonin pitäis aika pian pastilleina auttaa. Toi on kamalaa, tuon voi saada ihan yks kaks vaikka vaan ibuprofeenista. Mun ukkeli oli ottanut päänsärkyyn buranan ja herä yöllä siihen, että koko pää oli turvonnut ja silmiäkään ei saanut kunnolla auki :(  Lähti siitä sitten päivystykseen keskellä yötä, sanoivat että joku vaan äkillinen herkistyminen kuulemma.

Toivottavasti paranet pian!

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis mitä, en ole ikinä kuullut että ihan tavallisesta buranasta voisi noin käydä! :( Oi kamala, tosi pelottavaa kun ihan mistä vaan voi näköjään tulla allergisia reaktioita.

Perjantai-illalla läiskät hävisivät, mutta tulivat lauantaiaamuksi takaisin. Hävisivät taas päivällä, mutta tänään aamulla huuleni näyttivät siltä kuin olisin ottanut jonkun aivan järkyttävän botox-käsittelyn (vaikka oli kamalan tuntuista en voinut olla nauramatta peilikuvalleni, tiedänpähän ainakin ettei tarvitse mistään huulitäytteistä ikinä haaveilla!:D ). Tässä päivällä läiskät ovat taas menneet ja tulleet lääkkeistä huolimatta, alkaa pian palaa hermo. Olen miettinyt ihan pääni puhki että mistä ihmeestä nämä voivat olla, siivonnut ja tuulettanut kaiken kotona ja syynännyt ruokavalioni ja kosmetiikkani, mutta en keksi, en.

Kippuralla

lapsillekin voi tulla ihan miten vaan nokkosihottumaa, minkä syytä ei koskaan tiedetä.

toissakesänä keskimmäiselle, 4v, puhkesi koko käden mittainen nokkosrokko, läiskää toisen perään. ei levinnyt muualle, sai kuurin lääkkeitä ja sillä hävisin. eikä oo näkyny uudestaan..

sehän voi olla ihan mikä vaan, ekana varmaan vaihtaisin hajusteettomaan pesuaineeseen (vaatteet) ja huuhteluaineet pois ja kaikki petivaatteet sinne.

sitten en käyttäisi mitään kosmetiikkaa moneen päivään, pelkkää perusvoidetta ja vesipesut iholle, hiuksiin jotain erisanin tms superneutraalia kamaa.

jos asettuisi noilla, niin yksi kerrallaan palauttaisin kaikkea takaisin käyttöön.

nythän tulee siitepölyt --> ristiallergiat ruoka-aineiden kanssa, sellasenkin listan voisit googlailla ja katsella ootko jotain niistä syönyt lähipäivinä

Elina U.
Lentoaskeleita

Kippuralla no sinähän sen sanoit: ristiallergiat!! Lentosuukko sinulle, voi vitsi miksen tätä itse keksinyt (tai lääkäri vinkannut)! Minähän olen allerginen melkein kaikille siitepölyille&pölyille, joten olen varmaan syönyt jotain ristiallergialistalla olevaa joka laukaisi tämän reaktion, vaikkei minulla ruoka-aineallergioita sellaisenaan olekaan. Tämä auttoi oikeesti tosi paljon allergian syyn etsinnässä, tai ainakin laajensi etsintäkenttää. Kiitos!!

Kippuralla

Ei mitään :) lasten allergioiden perässä on menty niin monta vuotta, että tuntuu että ihan kaikki on jo koetettu keksiä mistä oireet tulee.

Kommentoi