Ladataan...
Lentoaskeleita

Moi täältä anoppilasta! Vihdoinkin pääsen kirjoittelemaan kuulumisia tänne blogiin. Vauva nukkuu ikkunan alla rattaissa, ja minä keitin kahvia ja istuin alas. Ah. 

Viime viikkoon on mahtunut aika paljon koulujuttuja, yksi tentti, lippujen hommaaminen Lana del Rey`n keikalle kesäkuulle, treffejä kavereiden kanssa, myös sellaisten jota näen aivan liian harvoin mutta ovat niin kultakimpaleita joka likka, vauvan kaverille 1-vee lahjan metsästystä, pulkkailua, reissu Turkuun ja tänne anoppilaan. Olen myös kuolannut aiiivan liian kallista kesämekkoa, jonka kohdalla joudun valitettavasti kuivaamaan leukani ja jättämään sen kauppaan. Mieli eksyy muutenkin jo kevätlaitumille tuon tuosta, helmikuu alkaisi jo riittää minulle. Mielialani ovat pomppineet maailman onnellisimmasta ahdistuneeseen, ja olen tainnut olla vähän rasittava läheisilleni. 

Että semmosta tänne kuuluu.

Napattiin perjantaina matkanvarrelta vauvan serkkupoika mukaan tänne maalle, ja on ollut kuulkaas AIKAMOISTA MENOA. Toinen juoksee ja toinen konttaa perässä, yhdessä on leikitty, halittu, syöty ja tapeltu (toisen kädessä oleva lehmäleego, auto, sukka on aina mielenkiintoisempi kuin mitkään muut leulut). Niin suloinen vilperttikaksikko. Ollaan miehen kanssa ihmetelty varmaan kaksikymmentä kertaa, että miten ihmeessä perheet joissa on kaksi alle kaksivuotiasta oikein selviytyvät? :D Miten saatte kädet, sylit ja ajan riittämään?

Nyt silittämään synttärivaatteita. Huomasitte varmaan että ei ollut oikeastaan mitään ihan varsinaista asiaa. Halusin tulla vaan toivottamaan kivaa sunnuntaita kaikille! <3

Ladataan...
Lentoaskeleita

Kirjoitin täällä iho-ongelmistani, joihin ajattelin hakea apua homeopatiasta. Siispä tänään istahdin homeopaatin tuoliin ja kokeilin vaihtoehtoista lääketiedettä. Hiukan jännitti, enkä oikein tiennyt mitä käynniltä odottaa.

Käynnin aluksi homeopaatti kertoi minulle homeopatian perusteista. Kuinka toisin kuin länsimaisessa lääketieteessä, homeopatiassa ei hoideta vain oiretta, vaan myös sen syytä. Homeopatiassa ihmistä katsotaan kokonaisuutena, jonka tasapaino on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Juuri tämä tasapainotila on homeopatian päämäärä, ja siihen pyritään luonnonmukaisin keinoin. Kuulostaa ainakin minun korvaani aika hyvältä. 

Ainakin tuo ihminen kokonaisuutena -lähtökohta täyttyi aika perusteellisesti käynnin aikana. Kävimme läpi koko sairaushistoriani lapsena sairastetusta rotaviruksesta lähtien tähän päivään asti (no en varmaan kyllä muistanut/tiennyt kaikkea), puhuimme hormonaalisesta toiminnastani, elämäntavoistani, ruokailutottumuksistani, nukkumisesta, mielialastani, luonteestani jne. Homeopaatti esitti yllättäviäkin kysymyksiä, kuten paljonko tunnen janoa päivän aikana, mihin ruokiin tunnen mielihaluja, minkä ikäisenä minulla alkoi kuukautiset ja stressinsietokyvystäni. Välillä minusta tuntui jopa että olisin ennemminkin psykologin kuin homeopaatin penkissä!

Homeopaatti korosti sitä, kuinka kaikki kokonaisuuden osat ovat tärkeitä. Melko erilainen käynti siis kuin terveyskeskuslääkärin luona. Potilasta todella kuunnellaan, eikä tosiaankaan keskitytä vain siihen yhteen vaivaan/oireeseen.

Kuten lääkärit ja itsekin olen jo diagnosoinut, homeopaattikin totesi lievän akneni ovan hormonaaliperäistä. Hän oli myös sitä mieltä, että akne liittyy kohdallani stressiin, ja allekirjoitan tämän väittämän kyllä täysin. Ihoni alkoi epäilyttävästi kukkia juuri palatessani opintojen pariin ja vauvan aloittaessa päivähoidon, ja nyt tilanteen "normalisoiduttua" myös ihoni on taas paljon parempi.

Nyt sain kolmen kuukauden aloituskuurin, jonka tarkoituksena olisi tasapainoittaa hormonitoimintaani ja ilmeisesti jotenkin neutralisoida ja rauhoittaa ihoani. Jos tämä tepsii, taidan harkita jatkossakin homeopatiaa tarvittaessa muissakin asioissa. Osa minusta ajatteli vielä ennen käyntiä, että aika huuhaata varmaan koko touhu, mutta nyt saatan olla ehkä hieman hurahtanut tähän juttuun! ;) No, katsotaan nyt vielä tietysti minkälaisia tuloksia kuuri tuo.

Edelleen kuulisin mielelläni muiden kokemuksista, ajatuksista tai vaikkapa ennakkoluuloista homeopatiaa kohtaan!

Pages