Ladataan...
Lentoaskeleita

Olen ollut aika mielikuvitukseton nimetessäni blogissani perheenjäseniäni. Lentoaskeleissa tähän porukkaani kuuluu mies, poika ja vauva (aka neiti röyhelöpylly). Tänään tuo tähän asti hyvin anonyymina pysynyt puolisoni pääsee ääneen, kun haastattelen häntä Soppaa ja sirkushuveja- blogista bongaamaani #boyfriend/#husband haasteeseen! 

Eli täältä pesee #husband, katsotaanpas kuinka hyvin tunnet minut. ;)

1.    Jos vaimosi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?

Varmaan se Mad Men.

Hyvin tää ainakin alkaa, sillä se on mun lempiohjelma! Aika vähän kyllä katson telkkaria taas, odotusaikana tuli katsottua jos jonkinmoista. Ai niin ja tovi sitten koukutuin niinkin laadukkaaseen ohjelmaan kuin Maailman övreimmät juhlat (My big fat gypsy wedding)

2.    Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?

Oliviiöljyn ja sen mustan, balsamicon.

Joo, tai sitten ranskalaisen jos on tarjolla. Rakastan myös Cesar-salaattia.

3.  Mikä on hänen inhokkiruoka?

Maksalaatikko.

Jep, ei lisättävää. Maksaruuat ylipäätään eivät kuulu herkkuihini.

4.    Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?

No sä nyt saatat tilata ihan mitä vaan, mutta sanoisin että punaviiniä ja pihvin.

Varma valinta, ellen ole sitten sellaisella “haluan maistaa jotain erikoista”-tuulella (ja olen sitten annoskateellinen muiden pihveistä. :D )

5.    Mikä on hänen kengänkoko?

Ha! Tiedän! 38-39.

Joo, vaikka hetki sitten vielä luulit sen olevan nelkytkaks. 

6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?

No mutta ethän sä kerää mitään?

En niin, mutta jos mä keräisin?

No varmaan jotain afrikkalaisia patsaita.

Aha! :D No ei välttämättä ihan kaukaa haettu, vaikka äkkiseltään kuulostaa hassulta. 

7.   Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?

Lakritsi.

Kouvolan laku tai Pepe XXL. <3

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?

Kaikkea paitsi iskelmää. Suosikit taitaa olla kuitenkin Lana Del Rey ja Red Hot Chili Peppers.

Hyvin tiedetty! Nuo ovat varmaan lempparit, mutta ihan laidasta laitaan kyllä menee kaikkea.

8.  Minkälaisista elokuvista hän pitää?

Tositapahtumiin perustuvista draamoista tai jostain Woody Allen- tyylisistä leffoista. Sellaisista, mitkä on siinä rajalla ovatko ne outoja vai ei.

No ihan osuva määritelmä. Paitsi että unohdit psykologiset trillerit.

9.  Minkä väriset silmät hänellä on?

Vihreät.

Tämä oli kyllä syytäkin tietää. ;)

10. Kuka on hänen paras ystävä?

Tosi vaikea sanoa yhtä, sä kun puhut niin monista parhaina ystävinäsi. Olisko Lotta?

Mustakin on tosi vaikea nimetä yhtä parasta ystävää. Mutta joo Lotta on niitä parhaimpia ehdottomasti. <3

12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä?

 Nalkutan.

Mm, en voi sietää nalkuttamista. Mä en melkein koskaan nalkuta, koska se on musta niin ärsyttävää ja voi että miten raivostun, jos mulle nalkutetaan jostain pikkuasiasta.

13. Missä hän on syntynyt?

Raumalla.

Enpä ookaan vaan Raumalta käytiin silloin jo Porissa synnyttämässä.

14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?

Joku juustokakku, varmaan valkosuklaa. Sua on kyllä herkuissa helppo miellyttää.

Joo, oon aikamoinen herkkupylly.

15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? 

Lukien, blogia kirjoittaen tai ylikalliissa kahviloissa istuen.

Sä kyllä selkeesti tunnet mut!

16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?

Kirjoittaa.

Kiitos, tosi kivasti sanottu.

17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?

En kyllä pidä mitään ruokaa outona, niin en osaa sanoa.

En mäkään, paitsi jos tässä kysyttäisiin toisinpäin niin sanoisin että valmismaksalaatikko.

18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?

Kännykkä, hoitolaukku ja vauva.

Ai tossa järjestyksessä?

Joo, paitsi että no kyllä vauva tulee ennen hoitolaukkua.

Ha ha. 

19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?

Huono asiakaspalvelu.

Haha mä odotin tähän nyt jotain tosi yhteiskunnallista, kuten rasismi tai sitten jotain poliittista. Mutta totta tämäkin.

20. Entäs piristymään?

Ylihintaiset kahvilat, hyvä viini ja hemmottelu.

Mikä tää “ylihintaiset” kahvilat juttu oikein on? Että valkkaan kahvilan sillä periaatteella, että “aa tää on ylihintainen”? :D No joo, rakastan kahviloita ja olen valmis vähän sulkemaan joskus silmiä lattemukien hintojen kohdalla. Hyvä viini ja hemmottelu, kyllä sä mut taidata aika hyvin tuntea.

21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?

En kyllä yhtään osaa sanoa, varmaan se Lana Del Rey?

En kyllä osaa mäkään sanoa. Mun sankarittaret löytyvät melkein kaikki jo kuolleiden kirjailijoiden joukosta.

22. Millainen hän on vaimona?

Hyvä, huomaavainen ja rakastava.

… oi miten ihanasti sanottu! Täytyy tehdä useammin tällaisia kyselyitä. 

23. Milloin hän tapasi vanhempasi?

Joskus 2007.

Niin, 2007 loppupuolella, pari kuukautta sen jälkeen kun oltiin tavattu. Sä tapasit muuten mun vanhemmat heti siitä seuraavana päivänä kun edes me oltiin tavattu toisemme, muistatko!

24. Mikä on hänen uusin villityksensä?

Nyt just sulla ei oo mitään akuuttia villitystä päällä. Mutta menneitä villityksiä sulla oli tossa ainakin se kutominen, sitä ennen juoksu ja kamppailulajit. Sulla aina vaihtuu villitykset.

Se oli virkkaaminen ja juoksua aion kyllä jatkaa sitten kun taas kroppa antaa luvan. Hih eikä kuntonyrkkeilyä taideta kamppailulajeihin laskea.

25. Millainen on hänen kotilook?

Verkkarit. 

Aina, hyvä ettei jo kotiovella lennä farkut jalasta verkkareiden tieltä. 

 

 

Oi kamala, yritin etsiä tähän jotain vanhaa kuvaa vuosien varrelta, mutta kuva-arkistojen otokset vuosien takaa olivat kyllä niin hassuja meidän molempien osalta, etten tiedä mitä tuo #husbandini olisi tuumannut ne täällä nähdessään! Joten mennään nyt tällaisella korrektimmalla kuvituslinjalla. Ei muuta kuin haastattelemaan puolisojanne!  ;)

 

Kuva: Jan Sundman

 

Ladataan...
Lentoaskeleita

Kun sain Emmiltä kutsun liittyä bloggaajaporukan illallispöytään ravintola Malabadiin, myönnän vastanneeni, että joo tottakai, ennen kuin edes googlasin että mikä Malabadi. Ensimmäinen ajatukseni nimittäin oli, että jes, saisin syödä pomppimatta pyyhkiäkseni tahmaisia käsiä ja suita, pöydälle levinneitä maitoja ja ilman samaan aikaan rinnallani ruokailevaa neiti röyhelöpyllyä. Vasta seuraavaksi googlasin ja kiinnostuin jo Malabadin nettisivuista, sillä turkkilainen ruokakulttuuri on ollut minulle täysi mysteeri (arvasin kyllä siihen kuuluvan muutakin kuin kebabrullia, mutta mitä, siitä en tiennyt oikeastaan mitään). Malabadi-ravintoloita on Tampereella kaksi: perinteisempää kebab-ravintolaa edustava ravintola Hervannassa ja sitten laajemmin turkkilaisia makuja esittelevä upouusi ravintola Tammelassa. 

Ja voi vitsit millainen ilta olikaan! Meidät otettiin todella lämpimästi vastaan ja saimme maistella turkkilaisia makuja omistaja Faysalin hellässä huomassa. Jos ruoka voi olla rakkaudella valmistettua, niin Malabadin ruoka on juuri sitä. Ravintoloitsijaperheen lapsena Faysal kertoi oppineensa keittotaitonsa äidiltään ja kehittävänsä ja keksivänsä ruokia jatkuvasti mielessään. Ruuanlaitto on selvästi heidän perheensä sydänasia, sillä Tammelan ravintolaa pyörittää Faysalin lisäksi hänen veljenpoikansa. 

Illan aikana emme tilanneet mitään itse, vaan eteemme tarjoiltiin jatkuvasti uusia ihania annoksia listalta ja myös ylläreitä sen ulkopuolelta. Omia suosikkejani olivat ehkä avopiiraat, joissa oli käytetty runsaasti täytteitä. Fetatäytteinen avopiirakka oli ihan älyttömän älyttömän hyvää. Vähän järkytyin kun huomasin, ettei sitä ollut vielä listalla-  minun on nimittäin saatava sitä uudelleen! Toisaalta suosikkia on vaikea valita, sillä pidin oikeastaan kaikesta eteeni kannetusta. Turkkilainen bbq-lautanen oli toinen lempparini ja alkuruuiksi tarjoiltuja turkkilaista jogurttia sekä tulista salaattia olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon pehmeän turkkilaisen leivän kanssa.

Ai niin ja näin äitinäkökulmasta minusta oli myös kiva huomata, että listalla luki kuinka kaikista annoksista oli pyydettävissä pienemmät versiot lapsille, eikä lapsille oltu tehty omaa "nakit ja muusi"-listaa. Ainakin itse meinasin, että olisi hauskaa viedä poikani maistelemaan välillä vähän erilaisia makuja (heti kun tämä hänen nirsoiluvaiheensa menee taas ohi...).

Malabadissa on oikeastaan kaikki kohdallaan: kaunis visuaalinen ilme, jossa sekoittuu itämaan eksotiikkaa ja skandinaavisia muotoja sulassa sovussa.  Interiorin sisustusarkkitehti Petra-Miisa Juusenaho oli tehnyt kyllä varsinaisen taikatempun muuttaessaan aiemmin mm. strippibaarina toimineen tunkkaisen tilan valoisaksi ja tyylikkääksi ravintolaksi! Aivan mielettömän hyvä ruoka, joka tuo piristävän lisän tamperelaiseen ravintolatarjontaan. Raaka-aineet ovat huolella valittuja ja joka annoksessa oli runsaasti tuoreita yrttejä. Tunnelma oli todella lämmin ja jotenkin tosi... turkkilainen. Tai ainakin minusta tuntui ihan kuin olisinkin Tammelan sijasta ollut ulkomailla, siinä silloin kuunnellessani kaunista turkkilaista livemusiikkia, tulista ezmeä suussani.

Olisin mielelläni jäänyt istumaan iltaa vielä muiden kanssa, mutta neljän tunnin illallistamisen (ja neljän jälkkärin, neljän!) jälkeen oli minun aikani palata takaisin kotiin. Ilta oli kyllä aivan mahtava ja oli myös tosi hauskaa tavata muita tamperelaisia bloggaajia! Suuret kiitokset vielä Malabadin väelle!

Pages