Gibraltar

LET US GO

Tää postaus liittyy statukseen jonka julkasin ollessani Espanjassa viime kuussa. Yhtenä päivänä käytiin siis Gibraltarilla, joka on osa Englantia Espanjassa. Niin sanottu Britannian merentakainen alue. 6,5 neliökilometrin alueella vilisee punaisia busseja, puhelinkoppeja, god save the queen- julisteita ja koppalakkipoliiseja. Yks jännä juttu on myös se, että Gibraltarille ei pääse muuten kuin yhtä tietä ja tää tie kulkee suoraan mestan ainoon lentokentän kiitoradan läpi. Oli aika jännää venata siinä kymmenen metrin päässä puomeista, joiden toisella puolella ilmaan nousee jättimäinen lentokone. 

Retkelle lähdössä. Tän kuvan tarkotus ei oo esitellä mun "hauistani", vaan mulle tuli vaan mieleen se "we can do it"- naikkonen tosta huivista:D

Gibraltarinvuori. Muodostunut Jurakaudella 200 miljoonaa vuotta sitten. Nimimerkillä: tykkään Wikipediasta-85.

Tietty heti perus englantilainen säätila...

Yritin tähystellä Afrikkaan. Sumun hälvennyttyä sain paremman otoksen, joka on postauksen eka kuva. Vitsi oli siistiä edes nähdä Afrikka. Seuraavaks jos pääsis ihan mantereelle asti. 

Europa point eli Manner-Euroopan eteläisin kohta.

Turakainen fiilistelee. 

Vuonna 1838 rakennettu majakka. 

Siellä se siintelee. 

 

Last month when i went to Spain, we took one day to visit Gibraltar. It's part of England in Spain, British overseas territory. Europa point is the southernmost point in Gibraltar and from there you can also see cost of Africa. Loved it. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.