Kaksivuotias aasta ööhön

 

Meidän taapero on tänään kaksivuotias!<3 

Sen kunniaksi ajattelin tutustuttaa teidät häneen astetta paremmin aakkosten muodossa – millainen on meidän kaksivuotias?

 

A apulainen

Siis vitsit että taaperot on ehkä maailman parhaimpia (ok, samaan aikaan huonoimpia) kotityöapulaisia. Tai ihanmitätahansa-apulaisia.

B banaani

Lempparihedelmä. Toinen lempparihedelmä on mandariini/klementiini/satsuma – joku sellainen.

C chill

En olisi koskaan uskonut, että kaksivuotiaat vois olla näinkin chillejä tapauksia mitä tää tyyppi on. Ei ainakaan vielä ole näkyvissä mitään merkkejä siitä kuuluisasta terrible twos-menosta.

D dishes

Vähän tuohon A-kirjaimeen jatkoa – taaperon lempparikotityö.

E empaattinen

Empatiakykyä tältä söpikseltä ei puutu, ja siitä ollaan saatu kuulla päiväkodinkin henkilökunnalta harva se päivä. Taapero myötäelää, joskus hyvin vahvastikin, muiden tunteita ja esimerkiksi toisen lapsen itkiessä menee usein halaamaan tai silittämään lohduttaakseen. Ja kotona hän peilaa mm. mun tunnetiloja supervahvasti – jos mua ärsyttää, niin hänkin on kiukkuinen. Jos mulla on paha mieli, hän takertuu ja haluaa olla kokoajan lähellä.

F flunssa

Vauvasta saakka hän on tupannut napata itselleen käsiteltäväksi about jokaisen pöpön joka jossain on sattunut tulemaan vastaan.. Hän on siis sairastellut PALJON. Ensimmäistä kertaa pahasti puolivuotiaana, jolloin oltiin ihan sairaalassakin kuumekouristuksen vuoksi. Luojan kiitos tuon jälkeen ei ole kuumekouristuksia tullut – ollaan kyllä hyvin matalalla kynnyksellä lääkettä hälle annettukin jos on alkanut mittarin lukemat nousemaan.

G giggle

Kikattaminen. Taaperon kikatus on maailman söpöintä. Lasten nauru ylipäätänsä on yksi kaikkein ihanimmista äänistä.

H herkkä

Herkkä luonne, herkkä maha, herkkä iho.. Herkkä niin sisältä kuin päältä, päästä varpaisiin.

I imetys

En koskaan, siis oikeasti KOSKAAN ajatellut, että imettäisin vielä kaksivuotiasta. Jotenkin ajattelin aina, että 1v olisi mulle itselle sellainen takaraja, mihin imetys viimeistään loppuisi. Mutta here we are, still. Taapero käy tissillä kahdesta kolmeen kertaa päivässä vielä, saa nähdä miten käy sitten kun vauva syntyy ja pitäisi jakaa..

J jee!

Taapero on helppo saada innostumaan ihan mistä tahansa. Kaikki on kivaa, kunhan se tehdään yhdessä! Ja kunhan myös tuuletetaan yhdessä, että JEE!!

K kynsienleikkuu

Kuinka monta lasta sieltä ruudun takaa löytyy, jotka TYKKÄÄ kynsien leikkaamisesta? Mä en henkilökohtaisesti edes tiennyt, että sellaisia voi olla. Mutta nyt meillä on yksi lapsi, joka menee onnesta sekaisin nähdessään kynsisakset ja alkaa huutaa kuin syötävä, jos hänen kynsiään ei jostain syystä leikatakkaan juuri silloin..

L lukeminen

Kirjoja kannetaan vähän väliä vanhemmille, tai jopa isoveikalle, että luetaanko? Ja harvinaista kyllä, niin hän saattaa joskus myös itsekseen asettua sohvalle selailemaan jotain kirjaa, ihan kaikessa rauhassa.

M maalaaminen

Taiteellinen tyyppi, joka rakastaa yli kaiken maalaamista ja harva se päivä kipaisee itse laatikosta vesivärivermeet. Hän tykkää hurjan paljon myös kaikesta askartelusta! Kun äiti nostaa kaapista esiin askartelutarvikelaatikon, on keittiön pöydässä taapero jo ennen sitä laatikkoa.

N napostelu

Lie tässä maailmassa yhtään lasta, joka ei rakastaisi napostelua? MUTTA hänen napostelunsa ei ole koskaan ollut karkkeihin tai sipseihin sidoksissa – taapero nimettäin rakastaa ylikaiken esimerkiksi viinirypäleitä tai mandariinilohkoja naposteltavina. Tai naksuja, viimeisimpänä suosioon ovat nousseet ne Semperin uudet naksut jotka ovat hyvänmakuisten lisäksi myös hauskan muotoisia.

O oho

Vahinkoja sattuu.. Ja sitten kuuluu ”oho” taaperon samalla heilauttaessa käden suunsa eteen.

P Pipsa Possu

Tää on aivan hänen suosikki! Totaalinen innosta sekaisin meneminen on taattu aina, kun huomaa että äiti laittaa Netflixistä Pipsa Possun pyörimään. Possu on muuten hänen lempieläimensä muutenkin! Ja vastaus kysymykseen ”mitä possu sanoo” tulee kuin apteekin hyllyltä. Pieni possufani.

Q quqquu

Kukkuu-leikki on kestosuosikki. Vauvasta tähän päivään, eikä ole vieläkään päivääkään ilman kukkuu-leikkiä.

R

Hänen nimensä alkaa R-kirjaimella. Tähän sellainen hauska fakta, että hän ei muuten tunnista oikeaa nimeään. Häntä kun ei ole oikein koskaan sillä oikealla nimellä kutsuttu, vaan milloin milläkin lempinimellä. Jopa päiväkodissa kutsutaan häntä lempinimellä!

S sauna

Tää on asia, mikä meitä on naurattanut kovin – sen jälkeen kun tää tyyppi ekaa kertaa pääsi saunaan, niin se on ollut menoa sitten. Siis ihan hullu saunomaan! Kovempi, kuin kukaan muu meidän perheestä.. KOKOAJAN pitäisi heittää lisää löylyä, ja vaikka sitä heittäisi niin että muut kärvistelee suut irvessä, niin taapero ei ole moksiskaan. Häntä ei tarvitse kahta kertaa kutsua, mikäli on kyse saunaan tai pesulle menemisestä!

T tanssijalka

Se alkaa vipattaa heti kun jostain kuuluu musiikkia, ja se vipattaminen ei ihan helpolla sitten lopukkaan. Onko olemassa suloisempaa, kuin onnesta soikeana ja innosta uhkuen jammaileva ja tanssahteleva lapsi?

U uhmaikä

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.. Tai kylläpä se jo arjessa näkyy, mutta aika miedosti vielä verrattuna siihen mitä se esikoisella tässä iässä oli. ”Toiset päivät ovat parempia kuin toiset, kyllä sen ymmärrät..” Hah.

V veikka

Isoveikka on hänelle kovin tärkeä, hän on isoveikan suurin fani isin ja äitin rinnalla. Musta on kovin hellyyttävää, miten hän usein pyytää isoveljeä leikkimään tai kipittää kirja kädessä isoveljen viereen että katsotaanko tätä yhdessä? Hän ei myöskään voi mennä nukkumaan antamatta veljelle hyvän yön halia tai viemättä hänelle milloin mitäkin unikaveria kainaloon.

W wc

Vessa on varmaan hänen lempihuoneensa kotona.. Sinne ei ole kenelläkään asiaa ilman häntä. Taapero on aika omatoiminen vessassakävijä mitä tulee käsien tai lelujen tai naaman pesuun. Hän myös hyvin tunnollisesti huolehtii, että muillakin vessassa kävijöillä tulee ne kädet varmasti pestyä, vessanpönttö vedettyä ja paperia ollaan tyrkyttämässä siinä vieressä myös.

Y YouTube

Tanssijalan vipattamisesta mainitsinkin jo ylempänä, mutta taaperon nähdessä YouTuben logon ilmestyvän telkkarin ruutuun, hän tietää sen tarkoittavan bileitä! Kuormuri Leo-laulut on ihan hänen lemppareita. Toinen suosikki on Mimmit!

Z zzz – unirytmi

Hänellä on just eikä melkein sopiva unirytmi – yhdet päikkärit, joille alkaa klo 11-12 ja nukkuu pari tuntia. Yöunille klo 20 – joskus ei toki nukahda heti, mutta silloin kuitenkin mennään aina sänkyyn rauhoittumaan. Herää aamuisin 7-8 itse, jos uni maistuu pidempään esimerkiksi viikonloppuisin, niin saa kyllä sitten nukkua.

Å å-åu

Yhtä usein kuin hänen suustaan kuuluu oho, niin kuuluu myös o-ou.

Ä äiti

Äitin poika, syntymästään saakka!<3 Mutta yhä enemmissä määrin myös isin poika, mikä on äitistä samaan aikaan helpottavaa ja surullista.

Ö öö?

Aina ei ihan mene ymmärrykseen, että mitä se taapero puheillaan oikein tarkoittaa.. Tai että mikä milloinkin kiukuttaa. Tai että mitä halutaan..

Löytyykö näistä aakkosista jotain, johon muut taaperoiden vanhemmat voi samaistua? 

Tämän postauksen myötä mä toivotan ihanaa sunnuntaita teille jokaiselle!<3 Ja ihanaa sunnuntaita myös meille sekä monen sylin täydeltä onnea taaaperolle!<3

<3 Tiia Krista Annika

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *