Taaperon herkkä tuntoaisti

Kaupallinen yhteistyö: Leluakatemia

Meidän taapero on ollut aina hieman herkkis tuntoaistinsa suhteen – esimerkiksi sormiruokaillessa koostumus on ollut se, minkä takia ruoka on jäänyt lautaselle (tai päätynyt lattialle) ja leikkiessä hän on joskus saattanut jopa säikähtää, jos vastaan on tullut jokin uusi pinta. Siksi valitsinkin tähän yhteistyöhön Leluakatemian laajasta valikoimasta tuntoaistia stimuloivia ja hienomotoriikkaa kehittäviä leluja, enkä valehtele sanoessani että kun kesäloma alkoi, oli taapero aivan eri lapsi kuin nyt!

MAGNEETEILLA RAKENTELU

MAGNA-TILESIT vievät rakenteluleikit ihan uudelle tasolle – Legot, Duplot ja puiset rakennuspalikat ovat klassikkoleluja, mutta luulenpa, että tästä tulee myös klassikko. Magneeteilla rakentelu on ehkä hieman haastavampaa, mutta vähintäänkin yhtä hauskaa! Ylläolevissa kuvissa näette meidän neljävuotiaan rakentelemat taideteokset – näillä voi koristella vaikka ikkunan! Harvassa ovat ne leikit, joihin hän jaksaa uppoutua ja keskittyä, mutta tässä on niistä yksi – katsoin vierestä ihan haltioissani, kun hän keskittyi näillä rakentelemaan. Taapero on ollut erityisen haltioissaan siitä napsahduksesta, mikä näistä magneeteista kuulu kun niitä yhdistelee – hänen rakennelmansa ovat vielä yksinkertaisempia mitä nämä kuvien, mutta kasvavat kokoajan suuremmiksi..

ASKARTELU

Onko parempaa tapaa kehittää lapsen hienomotorisia taitoja ja luovuutta kuin askartelu? No ei äkkiseltään tule ainakaan klassisempaa tapaa mieleen. Tein yhden sunnuntain ratoksi pojille tällaisia jatka kuvaa liimaamalla-tehtäviä – jatka kuvaa piirtämällä-tehtävät ovat varmasti lähes kaikille tuttuja, mutta tämä versio sopii paremmin pienille lapsille. Jopa taapero tykkäsi tästä, vaikkakaan hänelle en antanut itselle liimaa käteen – taktiikka ”taapero asettelee ja äiti liimaa” toimi hyvin hänen kanssaan. Katsokaa kuinka herkullisia jätskejä, hienoja kukkakimppuja ja supersöpöjä toukkia he saivatkaan aikaan! TÄSTÄ askartelupakkauksesta löytyy yhteensä 550 osaa – erilaiset muodot, värit ja pinnat kiinnostavat lasta ja innostavat askarteluun.

MUOVAILU

Muovailuvaha on yksi lapsiperheiden klassikko, eikä suotta! Muovaileminen stimuloi lapsen tuntoaistia, kehittäen samalla mm. hienomotoriikkaa ja silmä-käsi-koordinaatiota. Esikoiselle muovaileminen oli jo sen verran tuttua puuhaa, että hän tarttui heti tuumasta toimeen, mutta taapero vaati useamman kerran sivusta katselua, ennen kuin uskalsi ottaa käteen ensin purkit, ja pikkuhiljaa myös itse muovailuvahat. NÄMÄ perheen pienimmille soveltuvat muovailuvahat vaahtomuovikasvoilla innostavat lapsia luomaan pienen eläintarhan.

Näiden muovailuvahojen koostumus on rentouttavan pehmeä, ja vahoja on helppo myös sekoittaa keskenään – esikoinen kokeili tätä, sillä hän on nyt hurjan kiinnostunut värien sekoittamisesta!

SORMIVÄRIT

Toinen lapsiperheiden klassikko! NÄMÄ vaahtomaiset sormivärit ovat aivan mahtavat pienille lapsille – vaahtomainen koostumus estää esimerkiksi sormivärin valumisen purkista, todistetusti – taapero kokeili!

Vaadittiin taas kaksi kertaa sivusta katselua isoveljen maalatessa sormiväreillä ja yksi kerta purkkien pyörittelyä käsissä, ennen kuin taaperokin uskaltautui kätensä näihin upottamaan – siitäkös se riemu sitten ratkesi!

VESILEIKIT 

TÄLLÄ AquaPlaylla on leikitty meillä niin ulkona kuin sisällä, ja niin yhdessä kuin erikseen. Vesi on myös hyvä tuntoaistin stimuloija – virtaukset, lämpötilat.. Siksi se voi olla herkän tuntoaistin omaavalle lapselle alkuun järkytys, mutta en ole itse tavannut vielä yhtäkään lasta joka ei tykkäisi vesileikeistä.. Tiedätkö sä jonkun?

ps. Instagramissa on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa 100€ arvoisen vapaavalintaisen tuotepaketin Leluakatemian valikoimasta – käykäähän osallistumassa jos kehittäville leluille olisi teillä tarvetta! –> @letsperheillaan

<3 Tiia Krista Annika

perhe vanhemmuus lapset suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *