Lila on tullut jäädäkseen?

Life Time Story

Eräänä päivänä sattui Kodin ykkosessä olemaan lamppuja tarjouksessa. Värejä oli kaksi, lila ja keltainen. Annoin tyttären valita kumpi otetaan, olin tätä lampun mallia katsellut ennenkin ja kun hinta oli pudonnut kuudesta kympistä kymppiin niin olihan se otettava. 

Tytär valitsi lilan. Pitkin hampain suostuin siihen, eihän lila ole minun väri ollenkaan! En ole ikinä pitänyt siitä sen enempää sisustuksessa kuin vaatteissakaan. Mutta mitäs menin lupaamaan. Keittiön kattoon se ripustettiin ja muutaman päivän päästä jouduin hieromaan silmiäni.

Mitä ihmettä!?

Keittiön pöydälle oli ilmestynyt lilat kynttilät!

Etupihan amppeliin oli hommattu lila kukka!

String-hyllyllekin oli ilmestynyt lila maljakko? Aloin jo vähän lannistua värin edessä..

Takapihan pöydälläkin oli liloja tekokukkia maljakkossa! 

Mitä ihmettä?! Minäkö, miksi? 

Rupesin miettimään että joku nyt manipuloi minua tässä asiassa... En ole ikinä, koko 36-vuotisen elämäni aikana pitänyt kyseisestä väristä. En siis sitä ole inhonnutkaan mutta se ei tosiaankaan ole ollut mikään suosikkini. En osaa nimetä yhtään mitään violettia asiaa mitä minulla olisi joskus ollut.

Päädyin siihen että  minua varmasti manipuloi allaolevassa kuvassa oleva taulu. Sen on maalannut miehen kummisetä ja kuvassa on miehen äiti ja isä ihailemassa ufoa. Rakastan jostain syystä tämän taulun tunnelmaa ja olin iloinen että saimme sen appiukon muuton yhteydessä seinällemme.
Noh, siinähän on lilaa (teos on enemmän lilainen kuin mitä kuva antaa ymmärtää)

Sitten on tämä Vallilan Käpylä-matto johon ihastuin heti kun sen näin...
No joo, lilaahan sielläkin, ja muutenkin hirmusen hempeitä värisävyjä.. Selvää manipulointia..

Noh, sittenhän on vielä tietty määrä erinäisiä leluja. On mm. Tiivi-taavi, Lamazen norsu ja taulukuvassakin esiintyvä Wilson-possu.. 

Joten, kyllä. Olin oikeassa, minua on manipuloitu. Tyttäreni Kapun ja poikani Vipen voimin.

Ja jotenkin luulen että myös itseni. Olen manipuloinut itse itseäni. 
Juttelimme asiasta ystäväni kanssa ja päädyimme siihen että se on vanhuus joka sitä tekee. Ystävänikin, jonka koti on aina ollut ruskea-musta-valkoinen, on ruvennut hommaamaan mm. keltaista verhoa ja turkoosia tyynyä (tai jotain sinnepäin).. 

Lila on siis tullut jäädäkseen ja ihan kivaltahan se näyttää, noin niinkuin pienenpieninä määrinä..!

Mutta EIhän vaatteissa.. hmmm.. 

Kommentoi