Meidän lampi

Life Time Story

Meidän lampi

Oikeastaan päivittäin tulee pyörähdettyä tämän ihanan lammen ympäri, joko aamu- tai iltalenkillä. Tai jopa molemmilla. 
Sen lisäksi tätä tulee myös juostua ympäri joten tutuksi on kyllä tullut sen ympäristö. Rakkaaksikin.
Tähän lampeen sopisi sanonta 'Kaikki tiet vievät Roomaan' koska kaikki tiet vievät tälle lammelle. Mekin pääsemme lammen kautta monen sukulaisen luokse, rannalle, kauppaan, kouluun, kirjastoon. Joka kulmalta lähtee polku jonnekin joten siksikin tätä reittiä tulee käytettyä ihan arkipäiväisiin menoihinkin.

Neljä vuodenaikaa on siis nähty jokaisessa mutkassa ja melkein jokainen mutka ja puu ja ruohonkorsi on valokuvattukin. 

Sorsapaikka on ehdoton lempipaikkamme. Sorsien ihailua ja kuvailua, kivien heittämistä veteen, ilta-aurinkokin paistaa sorsapaikalle leppoisasti.
Linnutkin on tullut jotenkin tutuksi. Tiedän leppälintujen pesimispaikat ja räkättirastaiden lempipaikat. Västäräkit lenkkeilevät kanssamme.
Keväällä seurasin käpytikan kolon rakentamista ja myöhemmin, alkukesästä sitten, siellä asustelevan poikasen syöttöpuuhia. 
Lammen vieressä on myös koirapuisto ja niinpä myös koiria on ihailtu häkin takaa ahkerasti. 

Lenkillä tulee vastaan tuttuja ja tuntemattomia, ja joskus, kuten tänään, tuntemattomienkin kanssa saattaa alkaa yllättäen jutustelu. Tänäänkin juttelin mukavan naisen kanssa linnuista ja kissoista ja vähän hiiristäkin. Siitä on sitten mukava jatkaa lenkkiä hymy huulilla.

-Lehdet tulee, vihertää. Sorsat poikii, linnut visertää, oravat perhoset ötökät, kukat, lumpeenlehdet.
-Puiden lehdet värjääntyy ja tippuu, tuulee. On ihanan värikästä
-Lumet tulee, lampi jäätyy, on niin valkoista, odotusta ilmassa. Lumessa ja loskassa saa tarpoa.
-Lumi sulaa, jäät paukkuu ja jälleen alkaa puihin tulemaan eloa, tie on ihan löllöä. Lämpöä odotellessa.

Kaikki on nähty- monta kertaa- mutta silti ne jaksaa nähdä ja kiinnostaa aina uudelleen ja uudelleen.

Tämän lammen reunalta on monet kukat kerätty maljakkoihin, käpyjäkin lähtenyt mukaan pikku kätösissä, puhumattakaan kivistä.
Pajunkissat kerätty ja voikukat puhallettu. 
Talvella lammen vieressä olevan metsän laidalla on mahtava pulkkamäki. Sekä hiihtoladut.
Lammen yläpuolella on myös jalkapallo- jääkiekko- ja tenniskentät sekä pieni kiikku/hiekkalaatikkopuisto. Pitkät teräsportaatkin on kuntoiluun.
Tuntuu että mitä täällä ei ole, sitä ei tarvita (paitsi uintimahdollisuus). Noin niinkuin luontoa ajatellen. Mietittiin tuossa eilen illalla kyllä miehen kanssa kun juteltiin tästä lammesta että olisi kiva kun yhdelle isolle alueelle rakennettaisiin sellainen aikuisten puisto jossa on jumppavälineitä. Tosin eihän se kovin luonnonmukainen olisi mutta palvelisi lukuisia lenkkeilijöitä oivallisesti.

Ja tämä lampi on tuossa ihan meidän nurkilla. Ollaan kyllä onnekkaita.

Lopuksi vielä eilisiltaiselta lampikävelyltä napsaistun ..gröhöm.. viehättävän vihellyskuvan myötä toivottelen kaikille oikein ihanaa juhannusta!

Me jäämme nyt odottelemaan juhannusvieraitamme. Paljon onkin vielä järjesteltävää ennen illan kokkotapahtumaa. JEE! Ihana juhannus tulossa!

Kommentoi