Ladataan...
Life Time Story

Tänään minulla ja V:lla oli jännä päivä!
Värikylpyä,
sinistä ja punaista.

Punainen tunti oli heti aamusta. Söimme aamupalan ja porhalsimme opistolle. 
Tunti alkoi nimenhuudolla sekä punaisella musiikilla (vaaleanpunainen pantteri) pehmeällä pyöreällä räsymatolla istuskellessa.

Sen jälkeen siirryimme isojen lattialle teipattujen paksujen ja suurehkojen papereiden luokse. Jokaiselle vauvalle oli tietysti omansa.
Ensiksi ohjaaja-täti laittoi paperille jokaiselle yhden puolukan jota sai maistella, haistella ja tilsiä. Seuraavaksi tulikin jo lusikallinen samaa tavaraa.
Niitä oli V:stä oikeasti kiva tilsiä sekä paperille että käsille. 

Puolukoiden jälkeen täti kaatoi paperille kauhallisen punajuurta kiisselin muodossa. V katseli sitä pitkän tovin ennenkuin rohkeni testailemaan. Se oli kuitenkin ilmeisen ihanan tuntuista kädelle koska V levitti sen ihan innoissaan paperille. 
Viimeiseksi täti antoi kauhallisen perunajauhoja. Siinä vaiheessa V alkoi olemaan jo hieman kyllästynyt mutta jaksoi kuitenkin vielä vähän tutkailla ja levitellä jauhoja paperille.

Taideteoksesta tuli aivan upea!

Pesujen jälkeen oli vielä punaisen arkun tutkiskelua. Sieltä löytyi erituntuisia punaisia kankaita. Sekä lisäksi oli rauhoittuminen loppumusiikin muodossa. 

Tunnista sekä myös ohjaajasta jäi todella hyvä maku joten hyvillä mielillä lähdimme upean taideteoksen kera kotiin odottamaan 'sinistä tuntia'.

Kotona V sopivasti nukkui, söi ja sitten taas lähdettiin.

Tunsikohan Vilho tässä kohti 'tyhjän paperin syndromaa'?

Tunti meni samalla mukavalla kaavalla. Alkumusiikin yhteydessä vauvat saivat tunnustella vaaleansinistä tyllikangasta ja osa innostui jopa hauskaan vauvapainiin.
Me aikuiset saimme siitä ihanat alkunaurut. 

Tunnusteltavina sinisessä teemassa oli jäinen mustikka sekä lämmin sinisellä elintarvikevärillä värjätty kiisseli. Molemmat oli V:stä kivoja, mustikat maistuviakin.
Tällä kertaa V kyllästyi hommaan vähän aiemmin ja siirryimme hänen kanssaan pesuille ja vaatteiden vaihtoon rauhassa. 

Tunnin lopuksi vauvojen päälle lennätettiin sinisiä sulkia ja kuuneltiin taas musiikkia. 

Kotiin lähdimme hyvän mielen sekä tämän upean taideteoksen kera:


Nuo taulut todella päätyvät seinälle kehyksiin V:n ensimmäisinä taideteoksina. Hieman ne vielä (varsinkin punainen) haiskahtaa mutta toivon että kuivuessaan se menee ohi ja kehyksien alta se viimeinenkään ei nenään asti joudu?

Jos olet menossa kyseiselle kurssille, suosittelen laittamaan sekä lapselle että itsellesi jotain vanhaa, jopa roskiin menevää vaatetta.
Onneksi itse olin kuullut asiasta, koska ainakin punaisen tunnin body meni meillä roskiin, samoin oma paitani. Punajuuri...yöh.

Voin todella suositella vauvan kanssa tämän kokemista. Myös kokonainen värikylpykurssi voisi olla kiva, se kestää 5 kertaa, eli 4 väriä ja 1 kerta on oikeaa maalaamista jaloilla, oikeilla väreillä. 

Mun ex-paitani =D

*****

Pakko laittaa vielä loistava näpsäisy viimeviikkoisesta kohtaamisesta kuukautta vanhempien kaksospoikien kanssa. V oli niin ihmeissään kahdesta samanlaisesta kaverista jotka jo osasivat huimia taitojakin. Kerrassaan ihania poikia :)

 

Ladataan...
Life Time Story

 

Se vei mut mennessään. Taas. Piirtäminen nimittäin.
Kaiken liikenevän vapaa-aikani voisin siihen turrata. (jopa niin ettei kerkeä blogiakaan päivittelemään...)
Piirtää, piirtää, piirtää. Ja kun ei piirrä, on mielessä piirtäminen.

No, ei ehkä ihan ole edes mahdollistakaan mutta melkein ainakin. 

Olen aloittanut nyt näillä helpoilla peli-magna-ja piirustushahmoilla. Tilaustöitä H:lle ja H:n kavereille. 
Näissä sopivasti käden ja silmän yhteistyö hioutuu ja ehkä uskallan taas jossain välissä ihan oikeasti kaivella valokuvat esiin ja alkaa väkertämään muotokuvia.
Niiden tekemistä sekä rakastan että pelkään.

Juuri tänään yhden 'piirtäjäystäväni' kanssa tästä tyhjän paperin paniikista juteltiin. Minulle se ei jostain syystä tule näissä hahmoissa mutta ans olla kun tulee oikea ihminen niin tyhjä paperi on niin tyhjä, ja niin valkoinen.

Mutta vielä minä... Koska tästä se lähtee, tästä se varmasti lähtee..
Kun vaan aika riittäisi eli ts. V nukkuisi mukavan pitkiä päikkäreitä!

 

*****

Vielä piti laittaa tähän minun iki-ihana kirpputorilöytö, nimittäin tämä Onlyn farkkuhaalarimekko! On ehkä paras kirpparilöytöni ikinä! (ja nuo saappaat on NE saappaat jotka ostin joku aika sitten shoppailureissultani, löytö nekin, nams.)

Tänään alkoi meidän teatteri-ryhmän harjoitukset.
Meillä on sellainen oma pieni, vuosi sitten perustettu harrastajateatteri, jossa teemme impro-harjoituksia sekä myös näytelmän, kunhan ensin löydämme sopivan käsikirjoituksen. Viime vuonna en ollut näytelmässä mukana äitiyslomani vuoksi mutta nyt ajattelin taas uskaltautua lavalle.
Olen harrastanut näyttelemistä noin 8 vuotta ja rakastan sitä, se on pieni voimavarani joka piristää päivän kuin päivän.
Lavalla on niin voimallista olla että sen jälkeen tuntuu kaikki jotenkin helpolta ja adrenaliini virtaa. 
Mutta tästä projektista kirjoittelen vielä joskus ehkä lisää..

 

Ladataan...
Life Time Story

Otettiin testiin kuvankäsittelyohjelmaksi Gimp.
Testailin sitä muokkaamalla muutaman satunnaisen kuvan värien säätöarvoja netistä löytyneen helpon niksin mukaan

Tämä kuva oli aluperin sinisävyinen kun oli kameraan jäänyt väärä asetus päälle ja sitä ei kameran näytöstä kunnolla nähnyt. Värit tuli kyllä huiman hyvin esille:

Sama sinisävyisyys oli tässäkin kuvassa alunperin mutta hyvin sai korjattua:

Näissä seuraavissa kuvissa ero näkyy lähinnä väreissä ja varjoissa.
Aivan kuin kuvan päältä ottaisi harmaan kalvon pois. 

Tässä tänä iltana ottamani kuva kotikadulta ilta-auringon aikaan, kuva oli kiva mutta muokattuna vieläkin kivempi:

Testasin ohjelmaa myös pariin kännykkäkuvaan, peruslaatuahan ohjelma ei paranna mutta värit ja varjot kyllä tulee näissäkin esiin ihan erilailla:

Tuli kyllä kieltämättä semmonen olo että voiko tässä kuvia enää julkaistakaan ennenkuin niistä on muokannut värit kuntoon. Ja se oli vasta ensimmäinen oppi sillä ohjelmalla. Entäs sitten kun niitä oppii lisää niin kohta ei ole enää valokuvia tässä blogissa kun niitä ei kerkeä käsitellä, mutta ei kehtaa käsittelemättäkään enää laittaa..
Voi ei, mihin olenkaan pääni pistänyt.. Tai siis mihin minun mieheni on minun pääni pistänyt.. 

 

Pages