Pientä vapputunnelmaa ja toukokuun eka

Olen aina tykännyt juhlia vappua! Minusta se on hauska, hyvänmielen juhla hyvällä tarkoituksella. Ennen oli tosi tärkeää päästä ulos bilettämään kavereiden kanssa, nyt muutaman vuoden aikana on prioriteetit hiukan muuttuneet..

Meillä alkoi vappu ankeasti, kun taaperon nuha ja yskä ei helpottanut parin päivän aikana. Paljon kiukkua, unettomia öitä ja itkua. Lähdimme siis käymään koronatestissä, joka onneksi oli negatiivinen. Oli ihanaa, että tulos tuli nopeasti ja tänään taaperon olokin oli jo hieman parempi.

Koko eilisen päivän korona pyöri mielessä enemmän tai vähemmän. Välillä itketti, välillä suututti. Tätäkö tämä nyt on? Jatkuvaa pelkoa sairastumisesta ja taudin levittämisestä? Emme ole käyneet juuri missään vuoden aikana ja piirimme ovat pysyneet tosi pienenä. Silti saimme jostain pöpön perheeseen, vaikka koronalta ainakin toistaiseksi vältyttiin. Yksinhuoltajana minua pelottaa sairastumiset ja etenkin korona. Eihän tänne kukaan voi tulla meitä sitten auttamaan ja vastuu tuntuu todella raskaalta kipeänä. Mutta yritän muistaa, että tulevia tauteja ei kannata vielä sairastaa ja murehtia. Eilen kuitenkin koronatestissä taaperon itkiessä mietin, että tässä kohtaa parisuhde olisi varmasti paikallaan. Joku, jonka kanssa jakaa tämä huoli ja pelko lapsesta. Onneksi minulla on paljon läheisiä ihmisiä, kenelle voin avautua ja keneltä saan tukea.

No, korona sikseen, toistaiseksi selvisimme säikähdyksellä. Illalla taaperolla oli hieman parempi olo ja löysimme vaatteita läpi käydessä hauskan tiikeriasun, joka piristi meitä molempia. Nauroimme, kun meikkasimme Hugon naamaa ja hän karjui oikein uskottavasti tiikerinä.

Päivän paras hetki oli kuitenkin taaperon nukahtaminen. Sain hetken hengähtää ja kävin itsekin aikaisin nukkumaan. Ehkä ensi vappuna avaan skumppapullon ystävien kanssa ja vietän pitkästä aikaa vähän erilaista juhlaa.

Tänään aamulla teimme aamupalan meidän lempiherkuista, joka koostui pääosin marjoista. Join varmaan pannullisen kahvia, väsymys ei ota laantuakseen. Ulkona paistaa aurinko, olo on molemmilla henkisesti ja fyysisesti parempi. Tästä on hyvä aloittaa uusi päivä. Hauskaa vappua ja toukokuuta kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *