Tekemistä taaperon kanssa

Ollaan oltu nyt viikko pääosin sisällä taaperon flunssan vuoksi. Hän ei oikein jaksa innostua ulkoilusta, pieniä kävelyjä vaunujen kanssa lukuun ottamatta. Toki hän mielellään olisi ulkona, mutta ei tietenkään vielä osaa arvioida omaa jaksamistaan ja lyhyt kokeilu leikkipuistossa päättyi sellaiseen kiukkuitkuun, että ollaan ihan suosiolla pysytty kotipihalla jos jaksetaan ulos lähteä. Odotan kyllä kovasti, että taaperon kunto kohenisi ja päästäisiin taas ulkoilemaan kunnolla; se on meille molemmille niin hyväksi ja päivät tuntuvat paljon paremmilta.

Mutta nyt olemme keksineet tekemistä sisällä ja se onkin saanut minut huomaamaan, miten vähän taapero osaa leikkiä yksin. Hän kaipaa valtavasti tukea ja ohjausta leikkeihin sekä selkeän aloituksen. Olen alkanut myös tarkemmin huolehtimaan, että ennen leikkien aloitusta on syöty, juotu ja vaippa on kuiva sekä vireystaso ok. Perusasioiden ollessa kunnossa, lapsenkin on selkeästi helpompi keskittyä leikkeihin. Olemme harjoitelleet, että taapero leikkii joka päivä ainakin kerran yksin. Minä autan hänet alkuun, jonka jälkeen hän saa jäädä yksin. Välillä menee tosi hyvin, taapero uppoutuu leikkiin ja kuulen hänen höpöttelevän lelujen kanssa ja eläytyvän. Joskus hän on alle viiden minuutin päässä jo lahkeessa kiinni ja itkeskelee seuraa, jolloin tietysti osallistun uudestaan leikkiin uutta alkua varten.

Meidän lelut kaipaisi myös päivitystä ja nyt olenkin yrittänyt luoda ostoslistaa, mitä kaikkea kehittävää ja kivaa voisi hankkia pian kaksivuotiaalle. Ehkä uudet ja ikätasolle sopivammat lelutkin toisivat lisää innostusta, molemmille!

Koska pikkuautoilla ajelu ja palikoilla rakentaminen ei aina jaksa innostaa, olen keksinyt taaperolle nyt toisenlaistakin puuhaa. Osa jo entuudestaan tuttuja, osa jäänyt syystä tai toisesta toteuttamatta aikaisemmin. Kaikki helppoja ja halpoja!

Taikataikina

Tämä on meidän kestosuosikki. Taikataikinan muistan myös omasta lapsuudestani. Se on helppoa ja turvallista.

Taikataikinaan tulee

  • 3dl jauhoja
  • 1,5dl suolaa
  • 1,5dl vettä
  • 1rkl ruokaöljyä

Aineet sekoitetaan ja taikinasta vaivataan massa. Massa voi seistä n.30-60min, mutta joskus olemme saman tien aloittaneet muovailun. Välillä käsin, mutta esim. piparkakkumuoteilla saa hauskoja kuvioita. Valmiit työt voi kuivattaa huoneenlämmössä, mutta nopeammin uunissa 125 asteessa. Taikinan kuivuttua maalaamme useimmiten vesiväreillä valmiit muodot ja näistä on tullut kyllä joka kerta kivoja. Taikina on turvallista ja meillä ei ainakaan enää päädy suuhun kun kerran maistettiin, sen verta hirveän makuista..

 

Lajittelu

Taapero rakastaa siirtää asioita paikasta A paikkaan B. Vielä parempi, jos on mukana kippoja ja kulhoja. Tämä lajittelu on oikeasti kivaa ja helppoa, eikä vaadi paljoa rahaa tai työtä. Meillä on yleensä esim. kuivaa riisiä, herneitä ja alla olevissa kuvissa oli mukana härkäpapurouhetta. Lisäksi muutama kippo ja lusikka, tämän parissa taapero jaksoi keskittyä vaikka kuinka pitkään. Oli hauska seurata, miten tarkkaan hän järjesteli, harjoitteli lusikalla siirtämistä, pinsettiotetta ja kaatamista.

 

Maja

Tämä on myös yksi suosikki omasta lapsuudestani. Majan saa rakennettua mihin vain ja leikkeihin tulee heti uudenlaista intoa, kun ne voi siirtää majaan. Tänään meillä toimi majana yksinkertainen viltti sohvan ja nojatuolin välissä. Välillä tehdään se pöydän alle tai kahden tuolin väliin. Taapero innostuu aina ja kantaa leluja majaan. Majassa hän myös saattaa leikkiä pidempään ihan itsekseen.

 

Saippuakuplat

Tämä vielä lisänä. Saippuakuplat on ihan parasta ja me puhaltelemme niitä huoletta sisälläkin, toki maton päällä tai kylpyhuoneessa. Taapero nappaisi näitä vaikka tuntikausia ja kovasti yrittää itsekin puhallella. Seuraamme, miten kuplat jäävät välillä ehjinä matolle tai paidalle. Saippuakuplista tulee helposti yksi ohjelmanumero päivään ja muistan, miten itse ollessani kipeänä makasin sohvalla ja puhaltelin näitä hyvin tyytyväiselle lapselle 😀

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *