10+1 syytä miksi Kreikka on vienyt sydämeni

Lilies & Life

Seuraava Kreikan matka lähestyy ja aloin miettiä miksi sinne on päästävä aina uudestaan. Nämä tuli ainakin heti mieleen:

// Our next vacation to Greece is approaching. Here are the best things about Greece:

 

Maisemat / View

Tähän ei varmaan tarvi sanoa mitään?

 

Ilmasto / Climate

Kreikan ihana, lämmin Välimeren ilmasto, joka ei kuitenkaan ole liian kuuma. Saarilla tuulee aina, mutta tuuli on lempeä ja lämmin. Olen matkustanut Kreikkaan loppukeväästä, keskellä kesää ja syksyllä. Pidän kevään väriloistosta, kun luonto on puhkeamassa kukkaan eikä ole vielä liian kuuma. Pidän myös matkustaa syksyllä, sillä on vielä lämmin, mutta illat ovat jo mukavasti hieman viileämpiä (ja kaikki on halpaa, koska hektisin matkailusesonki alkaa olla ohi!)

 

Ruoka / Greek (and mediterranean) food

Rakastan kreikkalaista (ja välimerellistä) ruokaa - voisin elää kreikkalaisella salaatilla, souvlakilla ja tsatzikilla + pitaleivällä. Salaatti ei ole mitään ilman fetaa Suomessakaan! Kreikkalainen pikaruoka gyros on miljoona kertaa parempi kuin hamppari. Lempijälkkäreitäni ovat ehdottomasti kadaifi ja baklava. Näitä haluaisin oppia tekemään itsekin, pitääpä ottaa asiaksi. Pirtelöt ovat myös parasta ikinä!

 

Historia / History

Kreikka on täynnä historiaa. Historia on hyvin kirjavaa; eri aikakausilla on tullut eri valtaajia, jotka ovat jättäneet jälkeensä upeita rakennuksia ja taidetta, joita voi vielä tänä päivänä ihailla.

 

Mytologia / Mythology

Lapsena lukemani lukuisat tarinat olivat mahdottoman kiehtovia ja veivät minut täysin mukanaan. Omistan vieläkin mytologia-kirjoja. Mytologia näkyy monessa asiassa Kreikassa: historiallisilla raunioilla, rakennusten koristeluissa, kahviloiden nimissä jne. Mytologia kietoutuu myös osittain historiaan; monet rakennukset ja nähtävyydet onkin rakennettu mytologisille hahmoille tai tapahtumille.

 

Tunnelma / Atmosphere

Jokaisella saarella on erilainen tunnelma. Kaikki ovat omalla tavallaan hienoja, ja olen jäänyt kaipaamaan niistä jokaista.

 

Kissat / Greek cats

Kreikka on kuuluisa kissoistaan. Olen jokaisella matkalla huomannut, että kissoista pidetään onneksi hyvää huolta. Moni ravintola/kahvila ruokkii kissoja ja tarjoaa niille vettä sekä suojapaikan. Paikalliset pitävät myös huolta eläimistä ja ottavat niitä kotiinsa asumaan. Eläinyhdistyksiäkin on perustettu. Me otamme Suomesta kissanruokaa mukaan matkalle ja ruokimme paikallisia kissoja  :)

 

Valo / Light

Aamun valo auringonnousun aikaan on jotain todella taianomaista. Sama juttu illalla auringon laskiessa. Valo on niin pehmeä, lämmin ja pastellisävyinen. Suomessa on ole nähnyt vastaavaa.

 

Drinkit / Drinks

Maistuu vaan Kreikassa niin paljon paremmalta kuin Suomessa! Ehkä myös halvempi hinta ja rantanäkymä vaikuttaa asiaan :'D

 

Ihmiset / Local people

Paikalliset siis. (Lähes) kaikki paikalliset ovat aivan älyttömän mukavia, vieraanvaraisia ja aitoja ihmisiä. Mitä pienempi kylä tai saari, sitä enemmän tämä pitää paikkansa oman kokemukseni mukaan.

 

Musiikki / Greek music

Miten ihanaa onkaan istua iltaa tavernassa ja kuunnella kreikkalaista musiikkia. Kuuntelen ihan Suomessakin kreikkalaista musiikkia esim. pitkillä automatkoilla ja salilla.

 

 

Onkos täällä muita Kreikka-ihmisiä?

Lisäisitkö vielä jotain listaan? :)

-Lilies

 

 

Kommentit

sallamanteri

Ihana postaus, en ole koskaan käynyt Kreikassa, mutta tämän postauksen jälkeen laitan maan ehdottomasti reissulistalle! 

Lilies
Lilies & Life

Kiitos! Suosittelen ehdottomasti, mun mielestä ihana matkakohde ♡ Ja kannattaa tosiaan valita jokin Kreikan monista saarista :) En ole koskaan käynyt mantereen puolella, mutta ei sinne ole mitään hinkuakaan (kuullut huonoa ainakin Ateenasta ja sen lähialueista.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Upeita kuvia! :o

Oon käynyt perus pakettimatkalla Rodoksella, mutta ihastuin saareen todella. Ruoka, nähtävyydet, meri... Suunnitteilla toinen matka Kreikkaan, mahdollisesti eri saarelle :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos! :)

Rodos oli mun ensimmäinen Välimeren matkakohde ja sinne jäi pala sydäntä. Toisenkin kerran on tullut käytyä ja tuntuu siltä kuin toiseen kotiin menisi :) Kannattaa tsekata muitakin saaria tosiaan, ne ovat kaikki eri tavoilla ihania ♡

Jessm (Ei varmistettu)

Minääääää! Rakastan Kreikkaa, jo ensimmäisen kerran kun kävin niin se vei sydämeni. Varsinkin ihmiset. Kaikki olivat todella mukavia eikä tarvinnut kertaakaan miettiä et huijataankohan mua nyt. Rannalle pystyi jättämään tavarat vartioimatta kun kävi pulahtamassa eikä kukaan ollut niitä tonkimassa. Tai näin ainakin pienemmissä paikoissa ja sellaisiin pyrin aina menemäänkin, siellä on aidointa :)

Lilies
Lilies & Life

Jeee, lisää Kreikka-ihmisiä! ♡ Totta, missään ei ole tullut sellaista fiilistä että koitetaan huijata ja rannalle ollaan myös aina jätetty tavarat vartioimatta. Pienillä saarilla ja pienissä kalastajakylissä pääsee näkemään juuri sitä aidompaa kreikkalaista elämää, se on parasta. Paikallisten kanssa juttelu on mielenkiintoista, mikäli he osaavat englantia. Olis niin hienoa opetella kreikan kieli, mutta se on niin hiton vaikea :D

jennajohannasi
Pirtti

Voi että mitä kuvia! Mää en oo juurikaan matkustellut, mutta sitten kun johonkin reissuun taas joskus pääsee niin tää ei kuulosta lainkaan huonolta vaihtoehdolta :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos :)) Kreikan saaret on niin täydellinen kohde mun mielestä, suosittelen! Ajattelin kirjoittaa ainakin pari Kreikka-aiheista postausta tässä vielä kunhan saan aikaiseksi :)

Amethyst (Ei varmistettu)

Mitä maisemia ja ruokia en kestä, vasta ensi vuonna seuraavaksi :D Upea kuva muuten sinusta tuo ensimmäinen!

Lilies
Lilies & Life

Niitä on kyllä hieno ihastella kuvista matkan jälkeen!

No, aika menee loppujen lopuksi tosi nopeesti ja onpa ainakin jotain mitä odottaa! :)

Kiitos kovasti :-)

Kommentoi