5 x 3 hyvää asiaa

The Fashion Poetryn ihana Elisabet haastoi minut monessa blogissa nähtyyn kolme hyvää asiaa -haasteeseen, johon tartuin mielelläni ja samantien!

 

hyvätasiat2.jpg

 

Tässä siis kolme hyvää asiaa…

 

Päivässäni:

Hyvät yöunet. Edellinen yö vaikuttaa niiiiin paljon tulevaan päivään. Sain nukuttua pitkästä aikaa todella hyvin ja koko yön putkeen (melatoniinin, Elixirin terapeuttisen öljyn ja lihasrelaksantin voimalla (lue seuraava kohta…)!

Palautuminen. Aloitin viikon ihan rennosti, koska viime viikko oli rankka sekä henkisesti että fyysisesti. Viime tiistaina liukastuin ulkona ja satutin molemmat polveni ja toisen ranteeni. Viikonloppuna uskaltauduin jo salille, mutta tein ihan liikaa. Jalkani tulivat niin kipeiksi, että oikeesti itkin la-su välisenä yönä ja jouduin turvautumaan lihasrelaksantteihin! Luulen, että lihasten lisäksi hermosto otti itseensä. Henkisellä puolella on myös kuormitusta; joudun jännittämään paria asiaa, joiden kulkuun en voi itse vaikuttaa. Niistä lisää myöhemmin. Tämän kaiken jälkeen siis nukuin tänään pitkään, söin reilun ja ravitsevan aamiaisen, nautin yksinolosta, makoilin sohvalla katsellen sisustusohjelmia, venyttelin, otin reilusti aminohappoja ja vitamiineja ja tein pienen kävelylenkin kauppareissun yhteydessä, jotta veri virtaisi jaloissa paremmin. Sain myös viestin fysioterapeutiltani, että huomiseksi aamuksi on peruutusaika – tulee niin tarpeeseen!

Uudet treenihousut. Vähän materialismionnellisuutta, koska löysin täydelliset treenihousut salille! <3

 

Tänä vuonna:

Terveydentila. Olen marraskuusta alkaen ollut pidemmällä sairauslomalla. En muista milloin viimeksi sekä fyysinen että henkinen terveydentilani olisivat olleet niin huonoja kuin vuodenvaihteen aikaan. Taistelin keskivaikeaa masennusta vastaan ja se myös vahvisti selkäkipujani entisestään. Nyt viimeisten parin kolmen viikon aikana olotilani on kuitenkin parantunut huomattavasti, erityisesti henkinen hyvinvointini on kohentunut. Toivon ja teen itse kaikkeni, jotta terveydentila pysyy parempana 🙂

Uudet tuulet. Tämä vuosi tuo tullessaan muutoksia, uusia tuulia. Odotan innolla ja jännityksellä mitä se tulee käytännössä tarkoittamaan. Tästä(kin) lisää myöhemmin! Sen voin sanoa, että olen innoissani tästä vuodesta ja tulevista asioista 🙂 

Ystävät. Kahden edellisen kohdan takia olen alkuvuodesta tarvinnut ystäviäni paljon ja onneksi he ovat tukeneet, erityisesti tietyt henkilöt <3 Kun elämässä on myllerrystä, muutoksia, sairautta ja ahdistusta, ovat ystävät kullanarvoisia. Ystävistä puheen ollen vuosi alkoi mitä parhaimmalla tavalla, sillä tapasin rakkaan ystäväni kahden vuoden tauon jälkeen! Hän siis muutti Uuteen-Seelantiin kaksi vuotta sitten, siksi niin pitkä tauko.

 

Elämässäni:

Läheiset. Ihan mahdoton nimetä tiettyjä ihmisiä. Tähän kuuluvat kaikki läheiset ihmiset elämässäni: poikaystävä, sisko, muu perhe, mamma, ystävät, sukulaiset, jne. <3 Ja kissat!

Harrastukset. Viime aikoina erityisesti bloggaaminen on ollut tärkeä, rentouttava ja mieltä tyhjentävä harrastus. Mulla on ollut tietty palo tähän kirjoittamiseen! Olen terveydentilan kohennuttua ja lisääntyneen valon myötä innostunut taas todella liikunnasta. Käyn säännöllisesti salilla, vesijuoksemassa ja jopa lenkillä on tullut käytyä. Muistuu taas mieleen miten hyvää liikunta tekee kokonaisvaltaisesti (kun ei tee liikaa :’D)! Loppuvuodesta äänitin cover-cd:n joululahjaksi lähipiirille. Laulaminen on valitettavasti jäänyt kovin vähälle, lähinnä kerran kuukaudessa karaokea -tasolle 😀 

Unelmat. Ehkä klisee, mutta totta. Olen uskaltanut synkän kauden jälkeen herätellä tiettyjä pitkäaikaisia sekä myös uusia, pienempiä unelmia. Niistä voi ammentaa motivaatiota, rohkeutta, pitkäjänteisyyttä ja määrätietoisuutta. Unelmat ohjaavat enemmän tai vähemmän valintoja elämässä.

 

hyvätasiat1.jpg

 

Minussa:

Periksiantamattomuus. Olen sitkeä ja sisukas. Vaikka tapahtuisi mitä, en anna periksi, vaan yritän uudestaan (joskus tämä toimii myös itseäni vastaan.) Juttelin juuri asiasta erään ystäväni kanssa, joka aina ihmettelee (hyvällä, ihanalla tavalla) miten jaksan nousta tuhkista ja yrittää taas niin määrätietoisesti tavoitella jotain tiettyä asiaa.

Empaattisuus. Väitän olevani lähes poikkeuksellisen myötätuntoinen. Oli sitten kyseessä tuttu tai tuntematon, ihminen tai eläin, hahmo elokuvassa tai piirretty dinosaurus. Asetun helposti toisen asemaan ja ajattelen tilannetta hänen näkökulmastaan. Tykkään kuunnella toisen huolia ja ratkaista ongelmia. Tässä on se vaara, että auttaa toista oman hyvinvointinsa kustannuksella. Välillä koen olevani vastuussa toisen hyvästä mielestä. Olen hyvin anteeksiantavainen, enkä osaa olla pitkävihainen. Tästä päästäänkin siihen, että opettelen jatkuvasti asettamaan itseäni ykköseksi ja sitä, että joskus on ihan hyväksyttävää sanoa ei.

Positiivisuus. Vaikka kohtaan omassa elämässä, terveydessä, perheessä,  työtilanteessa ja virastojen kanssa asioidessa negatiivisia, vaikeita asioita jatkuvalla syötöllä, olen päättänyt olla positiivinen. Mulla olisi kaikki edellytykset jäädä kiinni siihen masennukseen ja ahdistukseen, mutta kaivan aina jostain sen sisäisen elämänhalun, palon, intohimon, itsevarmuuden ja positiivisuuden, jonka avulla jaksan eteenpäin entistä vahvempana. Se ei tarkoita sitä, että hymylisin jatkuvasti tai olisin aina iloinen ja sosiaalinen, vaan se on sellainen hiljainen, sisäinen positiivisuus, joka kuulemma kyllä huokuu musta ulospäin (näin olen kuullut.)

 

Blogissani:

Lukijat. Olisi kovin tylsää kirjoitella vain itselleen päiväkirjaa ilman yhtään kommenttia, ajatusten jakoa, vinkkiä, kannustusta tai palautetta. Olen iloinen ja kiitollinen ihan jokaisesta 🙂 Keskustelut kommenttiboksissa on ihan parasta!

Suunta. Blogini täyttää vasta vuoden parin kuukauden päästä ja alkaa mielestäni nyt löytää suuntaansa sekä kultaisen keskitien aiheiden suhteen. Hyvinvointi ja terveys ovat blogin vakkariaiheita, joiden alle mahtuu mm. luonnonkosmetiikkaa, ekologisia valintoja, tuotetestauksia ja reseptejä (välillä myös ei-niin-terveellisiä herkkuja, koska tasapaino). Matkapostauksia kirjoitan kausittain. Toivottavasti myös tänä vuonna on aihetta kirjoittaa niitä! Vaikeimpia, mutta myös terapeuttisimpia, kommentoiduimpia ja luetuimpia ovat syvälliset postaukset omasta elämästä. Olen varsinkin viimeisen 3-4 kuukauden aikana uskaltautunut kirjoittamaan entistä henkilökohtaisempia postauksia. Lisää on tulossa, jo luonnoksissa valmiina! Suunnan löytämiseen kuuluu myös aiheiden rajaaminen. Toki lifestylebloggaajana voi periaatteessa kirjoittaa mistä vaan, mutta otin esim. blogin kuvauksesta pois sisustuksen. Olen opiskellut sisustusta ja tykkään vaihdella esineiden paikkaa kotona, mutta en niin paljon, että voisin nimetä sen blogini yhdeksi aihealueeksi. Ehkä tämä olisi ollut ajankohtaisempi 1,5 – 2 vuotta sitten, kun vielä remontoimme kotiamme.

Mahdollisuudet. Olen löytänyt blogin kautta monta mielenkiintoista henkilöä seurattavaksi niin blogien kuin Instagraminkin puolella. Toivottavasti joskus pääsisin jopa tapaamaan teitä/heitä 🙂 Myös yhteistyökumppanit ovat olleet niin ihania tähän mennessä! Olen päässyt blogin kautta testaamaan upeita tuotteita, joista suurin osa on jäänyt päivittäiseen käyttööni. Erityisesti luonnonkosmetiikkaa ja terveystuotteita on mielenkiintoista testata, koska vain silloin pystyy kertomaan millainen tuote oikeasti on. Hyvinvointineuvojan työssä on välillä ollut hankalaa vastata asiakkaan tarkempiin kysymyksiin esim. voiteen koostumuksesta ja tuoksusta tai kurkumatabletin koosta, jos ei itse ole kokeillut tuotetta. Pitää tähän kohtaan sanoa, että testaan ja kirjoitan ainoastaan sellaisista tuotteista, jotka voisin itse ostaa ja jotka sopivat blogini aihepiireihin.

 

hyvätasiat3.jpg

 

Oli muuten hiton vaikeeta valita vain kolme asiaa näihin! Moneen kohtaan olisin saanut helposti kymmenen asiaa!

 

Haastan kolme ihanaa Lily-naista tähän positiiviseen haasteeseen:

Destination Happiness -blogin Netta

Mun kummallinen elämä -blogin KirsiHannele

So many stars by Henriika -blogin Henriika

 

Jos vain haluatte/ehditte/jaksatte, kirjoittakaa (tai kommentoikaa) oma versio tästä postauksesta 🙂 Olisi mahtavaa lukea hyvistä asioista teidän elämässä <3

 

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

-Lilies

 

Kommentit (12)
  1. Ihanaa, että päätit tarttua tähän! <3

    Ja hitsit, oot niin käsittämättömän vahva nainen. Ja tuo positiivisuus; se tosiaan välittyy tänne ruudun toisellekin puolelle ja samoin sun lämpösi. Moneen juttuun kykenen samaistumaan, jännä huomata miten paljon yhteistä meillä onkaan. Toivottavasti nähdään livenäkin joskus! 🙂

    Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

    1. Ei vitsi miten ihanasti kirjoitit :’) Kiitos sanoistasi <3 Samaa toivon! 🙂

  2. Sun hiukset on täydelliset!! Juttukin oli kiva lukea 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *