ABC – elämäni aakkoset

Näitä Elämäni aakkoset-postauksia on näkynyt blogeissa jo vuosien ajan. En kuollaksenikaan muista mistä blogista luin tällaisen postauksen viimeksi, mutta sain siitä inspiraation listata itsekin tämänhetkiset oman elämäni aakkoset.

 

APEROL SPRITZ. Tämä on valintani ravintolassa alkudrinkiksi ja jos menen terassille yksille. ALPPIRUUSU. Ihastelen ja kuvailen päivittäin meidän pihalla kasvavaa alppiruusua.

BLONDAUSPROJEKTI. Minulla on vuosia ollut balayage-väri (yläosa tumma, alaosa vaalea) ja olen viimeinkin kyllästynyt siihen. Otin riskin ja päätin aloittaa blondausprojektin. En ollut varma sopisiko vaalea minulle, mutta olen saanut runsaasti kehuja. Olen käynyt tähän mennessä 3 kertaa kampaajalla. Viimeisimmällä kerralla tyveen ei laitettu mitään väriä, hiukset ainoastaan raidoitettiin ohuilla tupeerausraidoilla. En halua enää värjätä tyvikasvua. Kampaaja sanoi, että oma värini on hyvä ja sopii täydellisesti pohjaväriksi vaaleille raidoille. Väristä saadaan myös pikkuhiljaa viileämpi, kun tyveen ei laiteta lainkaan väriä, joka tuo lämpöä.

COLA ZERO. Addiktio. Jon pitkään Pepsi Maxia, mutta nyt olen vaihtanut Cola Zeroon, joka ei maistu niin  makealta. Olen tosin vähentänyt myös Cola Zeron juomista, sillä tiedostan, ettei se ole terveellistä.

DELEGOIDA. Minun on aina ollut vaikea delegoida asioita muille, jos voin hoitaa ne itse. Tiedän, että minun pitäisi luottaa siihen, että muutkin ihmiset voivat ja osaavat tehdä asioita yhtä hyvin (joskus jopa paremmin) kuin itse tekisin.

ETÄTYÖ. Olen tehnyt loppukeväästä alkaen silloin tällöin töitä kotona ja tykkään siitä. Harmittaa, että kesäaikana työssäni on lähes mahdoton pitää etätyöpäiviä, sillä moni on lomalla ja ihmisiä tarvitaan toimistolla. ELÄMÄNTAVAT. Olen alkanut taas kiinnittää enemmän huomioita. Olen käynyt lenkillä 3-5 iltana viikossa ja tehnyt ruuan suhteen fiksumpia valintoja.

FERRITIINI. Eli varastorauta on ollut minulla pohjalukemissa, mutta viime mittauksessa arvo oli sentään hieman noussut. Paino sanalla hieman.

GILMORE GIRLS. Katson tätä 2000-luvun alussa tehtyä sarjaa ensimmäistä kertaa. Aloitin juuri viimeisen kauden, enkä tiedä mitä teen, kun se loppuu. Aloitan varmaan katsomisen alusta.

HALLOUMI. Aina mukana, kun grillataan. HORMONIT. Vaihdoin minipillereitä hiljattain ja hormonitoimintani on aivan sekaisin. Olo on turvonnut ja mielialat vetävät vuoristorataa, toivottavasti tämä vaihe tasoittuu pian…

IHO. Kesäajan ihonhoito on kosteutusta ja auringolta suojaamista. Pisamat tulevat pintaan heti, kun kevätaurinko alkaa lämmittää.

JÄÄLATTE. Välillä kaduttaa, että menin koskaan tilaamaan ensimmäisen jäälatteni. Kuten IG:n biossakin lukee: ”Iced latte addict from Finland.” JÄÄTEE.  Kesän toinen varma valinta, jos puhutaan alkoholittomista.

lilies blogi

KUMMILAPSET. Kummityttöni täytti juuri 4 vuotta ja tuleva kummipoikani syntyi kesäkuun alussa 💗 KYNNET. Otin pitkän tauon jälkeen rakennekynnet keväällä. Huolto on n. 4 viikon välein ja alan aina hyvissä ajoin suunnitella seuraavaa koristelua.

LOMA. Elämäni ensimmäinen neljän viikon palkallinen kesäloma (putkeen) alkaa juhannuksena. Lomasuunnitelmiin kuuluu tällä hetkellä kotimaanmatkailu, tuparit ja todennäköisesti asuntomessut. Olen varannut myös aikaa rentoutumiseen ja spontaanille tekemiselle, varsinkin ensimmäiselle viikolle, jonka lomailen yksin.

lilies blogi

MANU. Eli Mauno. Karvalapseni, päivieni ilo. MUSTANG. Yksi tämän kesän parhaimmista jutuista on ajelu meidän avo-Mustangilla, yksi unelma toteutunut.  MATKUSTELU. Pääsisikö jo tänä vuonna..?

NYT. Elämä on tässä ja nyt. Olen tietoisesti opetellut elämään tässä hetkessä, en menneessä enkä tulevassa. Mielessä pyörii helposti to do-lista ja tulevat asiat, mutta mielestäni iso stressinvähentäjä on keskittyä kuluvaan hetkeen. Eiliseen ei voi enää vaikuttaa ja huomisesta emme tiedä.

ONNELLISUUS/ONNI. Uskon, että viime vuonna löytämäni kaksi neliapilaa todella toivat onnea, kun mietin elämääni nyt. Välillä on vaikea sisäistää miten onnellinen oikeastaan olen.

PIHAHOMMAT. Aiemmin täysin vieras käsite, nykyään osa viikonloppuja. Erittäin tehokasta hyötyliikuntaa. Olen tänä kesänä istuttanut ensimmäiset terassikukkani. Rakastan nykyään kierrellä puutarhaosastoilla ja kukkakaupoissa (who knew?).

QUESADILLA. Olen himoinnut näitä pitkään ja teimme ensimmäistä kertaa itse tällä viikolla. Avomieheni on asunut Espanjassa, joten annoin hänelle lähes vapaat kädet. Oli muuten hyvää!

RAKAS. Vuosi hänen kanssaan 🧡

SELKÄ. Kesäkuu on Scoliosis Awareness Month. Kuinka ollakaan, selkäni on oireillut pahemmin. Rintarankani on jäykistetty titaanilla vuonna 2003, mutta skolioosia on edelleen jäljellä. Lannerankani röntgenkuvattiin juuri, koska skolioosi on pahentunut lannerangassa. Leikkauksesta ei kuitenkaan olisi tässä kohtaa hyötyä lääkärin mukaan (thank god). Jatkan siis fysioterapialla, hieronnalla, vesijuoksulla, lenkkeilyllä, kuntoilulla ja Buranalla. Tapasin muuten skolioosileikkauksen läpikäyneen kohtalotoverin hiljattain. Vaihdoimme kuulumisia ja kokemuksia viinilasin äärellä. Oli huippua saada vertaistukea!

TERASSI. Terassia on sisustettu ja kunnostettu oikein urakalla. Lähipäivinä vuorossa pesu, öljykäsittely, katoksen pesu ja säleikön maalaus.  Terassin viereinen kivetys asetellaan uudestaan. Kävimme hakemassa uuden ruokailuryhmän viime viikonloppuna. Sohvan pehmusteet ovat vielä työn alla.  TUPARIT. Terassin kunnostuksen deadline on heinäkuiset tuparit/kesäjuhlat.

UNELMAT. Isot ja pienet. Kaukaiset ja saavutettavat. Ennen kaukaisilta tuntuneet haaveet ovatkin yhtäkkiä monta askelta lähempänä.

VALO. Rakastan auringonvaloa ja pitkiä päiviä, mutta valoisat yöt ovat häirinneet unta. Helppo ratkaisu on tietty laittaa pimennysverhot makkariin. VIHREYS. Ihanaa, kun luonto on herännyt henkiin ja kaikki on vihreää. Olen innolla odottanut minkälaisia kasveja ja kukkia meidän pihaan ilmestyy.

WINE. Punainen, valkoinen tai kuohuva, kaikki menee. Erityisesti hyvä kuohuva. Roseeviini ei ole koskaan ensisijainen valintani, mutta myös tämä menee tarvittaessa 🤭

XTRA FETA. Paras feta salaattiin, it’s just that simple.

lilies blogi

lilies blogi

YLLÄTYS. Rakastan yllätyksiä. Viime aikoina olen järkännyt yllätyksiä muille, mm. synttäriyllätyksen ja babyshowerit. YSTÄVÄT. Pitävät minut järjissäni!

ZALANDO. Kauhistelin itseäni, kun eräänä päivänä kiikutin takaisin postiin kolme Zalandon palautuspakettia. Tänä kesänä on tiedossa monet juhlat, enkä halua ihan joka juhlissa käyttää samaa asua. Uudelleenkäyttöä ja säästöäkin tosin tulee, sillä aion käyttää elokuussa kaasomekkona viimevuotista 30-vuotisjuhliini ostamaani ihanaa mekkoa.

ÅBO. Ihana kesäkaupunki, jossa myös asuu ystäväni. Yritämme tavata pitkän tauon jälkeen ensimmäisellä lomaviikollani 😍

lilies blogi

ÄÄNESTÄMINEN. Äänestin kuntavaaleissa ja ehdokkaani meni läpi. ÄLYKELLO. Seuraan orjallisesti päivittäin askeliani, untani ja pääsenkö viikkotavoitteeseeni aktiivisuudessa. Paras ostos pitkään aikaan. Lisää motivaatiota liikkumiseen.

ÖTÖKÄT. Kesän isoin miinus. Nilkkani ihosta jouduttiin yhtenä kesänä leikkaamaan pala tulehtunutta ihoa pois paarman pureman vuoksi, sain muutama vuosi sitten borrelioosin punkin puremasta ja araknofoobikkona kesä on vaikeaa aikaa myös hämähäkkien takia. Ei ole helppoa ei.

 

On selvästi kesä, sillä listalla näytti olevan monta juomaa🍹

Pitää tehdä samanlainen postaus ensi talvena. Uskon, että lista tulee näyttämään erilaiselta. 

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

puheenaiheet oma-elama piha-ja-puutarha ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
  1. Miten upea alppiruusu! 😍 Voisitko tehdä terassi ennen ja jälkeen jutun?

    1. Se oli kyllä aivan ihana kun vielä kukki 😍 Voin tehdä! Mielestäni otin ”ennen” – kuvia 😊

  2. 🧡🧡

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *