Ajatuksia bloggaamisesta

Lilies & Life

 

Olen lähiaikoina jutellut ystävieni kanssa paljon bloggaamisesta. Aloinkin itsekseni pohtia miten bloggaaminen on vaikuttanut elämääni.

Perustin blogin keväällä, reilu puoli vuotta sitten. Sitä ennen blogimaailma oli minulle suhteellisen vieras. Olin lueskellut ainoastaan muutamia blogeja epäsäännöllisen säännöllisesti. Ihastelin niiden kuvia ja kirjoitustyyliä. Mietin, miten ihmeessä jollain voi riittää niin paljon juttua ja niin monesta eri aiheesta.

Tosiaan vuodenvaihteen jälkeen iski se tuttu "mitäs uutta tänä vuonna kehittäisi" -fiilis. Pyörittelin jonkin aikaa ajatusta omasta blogista. Ajattelin, että kyllä minäkin osaan kirjoittaa, minulla on paljon ajatuksia ja tykkään ottaa kuvia. Päätin siis kokeilla, millaista olisi tehdä ensimmäinen postaus.

Valitsin blogin kodiksi Lilyn, koska tykkäsin sivun selkeydestä. Uuden blogin perustaminen oli helppoa ja kaikki toiminnot oppi nopeasti. Tykkäsin myös Lilyn muista blogeista. Olin seurannut kommentointia lukiessani postauksia ja huomasin selkeän yhteisöllisyyden sekä hyvän hengen.

(+1: Lily.fi sopi hyvin blogini nimeen Lilies & Life - kyllä se on yksi syy :'D)

 

 

Kirjoittaminen tuntui luontevalta, ihan kuin olisin tehnyt sitä vuosia. Uusia postausideoita pyöri päässä koko ajan. Monesti heräsin keskellä yötä laittamaan talteen uusia ideoita (tätä teen välillä vieläkin.) Huomasin, että syvällisien pohdintojen lisäksi ihan arkipäiväisistä asioista löytyy kirjoitettavaa.

Kerroin blogista aluksi ihan muutamalle ihmiselle; poikaystävälle, siskolle ja parille ystävälle. He aluksi ehkä hieman ihmettelivät, mutta tukivat kuitenkin. Poikaystäväni pääsi heti kuvaajan rooliin :D Hänestä on muuten kehittynyt hyvä kuvaaja! Hän on ottanut lähes kaikki kuvat minusta, joita blogissa näkyy, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Hän on jopa suostunut lähtemään viikonloppuaamuna kanssani kuvailemaan rankkasateeseen (tästä hyvästä taisin ostaa pari olutta kiitokseksi.)

Vaikka blogissa on kuvia minusta, en halunnut kirjoittaa omalla nimellä - käytin lempinimeäni Lilies. Ahdisti, jos joku tuttu löytäisi blogini ja tunnistaisi minut heti. Esimerkiksi Instagramissani ei ole vieläkään linkkiä blogiini, mutta blogista pääsee kyllä Instagramiin. Perustettuani blogille oman Facebook-sivun huomasin, miten tieto blogista levisi, vaikka olin kutsunut ainoastaan lähimmät ihmiset tykkämään sivusta, en missään nimessä kaikkia FB-kavereitani. Se, että joku kaverini tykkäsi jakamastani linkistä, tarkoitti sitä, että hänen kaverinsa saattoivat nähdä tykkäyksen heidän uutisvirrassaan ja päätyä blogiini. Aluksi ahdisti, miten moni (puolituttu) ihminen oli päätynyt lukemaan juttujani ja oli jopa tykännyt jostain jakamastani postauslinkistä. Sitten kuitenkin ajattelin, ettei minulla ole mitään hävettävää. Jos jotain kiinnostaa juttuni, niin tervetuloa lukemaan. Oli oma päätös perustaa ns. julkinen päiväkirja ja minä päätän miten henkilökohtaisia postauksia kirjoittelen. Niinkuin blogin kuvauksessa lukee, blogi on paloja elämästäni. Tänne päätyy murto-osa siitä, mitä kaikkea elämässäni tapahtuu. Hyvinvointi -, kosmetiikka- ja matkajutut ovat ihan eri asia.

Henkilökohtaisin postaukseni tähän mennessä on ehdottomasti skolioositarinani. Se on myös yksi luetuimmista. Pidin postausta luonnoksissa n. 4 kk ennen julkaisemista. Nyt olen iloinen, että julkaisin sen. Se oli terapeuttista, voimaannuttavaa, helpottavaa. Mielestäni on tärkeää levittää tietoisuutta kaikenlaisista sairauksista. Sain valtavasti kommentteja tutuilta ja tuntemattomilta, julkisesti ja yksityisesti. Lähes kaikki ystäväni laittoivat minulle henk. koht. viestiä luettuaan postauksen.Vaikka he tiesivät asian ja olimme monesti puhuneet sairaudestani, eivät he tienneet mitään sairaala- tai yläasteajasta. Sain niin koskettavia viestejä, että itkin parina iltana (te tiedätte keitä olette ♥).

Juuri vuorovaikutus on yksi parhaita puolia bloggaamisessa. On ihanaa ja mieltä avartavaa keskustella kommenttiboksissa tai sitten ystävän kanssa kahvilla. Tässä kohtaa haluan kiittää jokaista kommentoijaa!

 

 

Oman blogin perustamisen jälkeen olen myös alkanut lukea huomattavasti enemmän muita blogeja. On mahdottoman mielenkiintoista löytää ihmisiä, joilla on samanlaisia ajatuksia tai sitten aivan erilaisia! Joissakin blogeissa ihastelen ammatimaisia kuvia, joissakin aitoutta ja rosoisuutta. Oma mieliala vaikuttaa siihen, mitä blogia haluan lukea. Haenko syvällistä pohdintaa, hyvää mieltä vai pinnallisempaa kauneusjuttua.

Oma mieliala vaikuttaa tietysti myös siihen, mitä itse kirjoitan. Välillä on kausia, kun tekee mieli kirjoittaa vain hyvinvointiasiaa ja välillä taas tekee hyvää pohtia syvällisemmin omaa elämää. Jonain päivänä saatan kirjoittaa monta postausta Välimeren saarista ja seuraavalla viikolla ihan arkielämästä Suomen syksyssä. Siksi kategorioin blogini (hyvinvointipainotteiseksi) lifestyle-blogiksi.

En osaisi enää kuvitella elämää ilman blogia, sen verran tärkeä ja intohimoinen harrastus tästä on tullut. Opittavaa on vielä paljon, eikä missään ole koskaan valmis. On kuitenkin ihana kuulla (ja itsekin huomata) miten nopeasti jossain asiassa kehittyy, kun vain mielenkiintoa riittää!

 

Täytyy vielä lopuksi jakaa ihana bloggaamiseen liittyvä tarina. Ystäväni J laittoi muutama päivä sitten viestiä. Hän kertoi olleensa serkkunsa 8 v. synttäreillä Turussa. J oli kehunut emännän leipomia tarjottavia. Nainen oli kertonut, että oli alkanut lukea "lilies ja jotain" -blogia ja löytänyt reseptin sieltä. Myös toinen juhlissa ollut nainen oli tunnustautunut lukijaksi. J oli kertonut olevansa mun hyvä ystävä ja kertovansa terveiset kirjoittajalle :D Olin ihan huuli pyöreänä, kun luin viestin! Ihan mahtavaa kuulla, että joku on oikeesti kokeillut mun reseptiä! :D On ihan eri juttu kuulla ystävältä konkreettisesti, että joku oikeesti lukee ja tykkää blogista, kuin nähdä lukijat lukuna jossain Google analyticsissä. En siis missään nimessä vähättele yhtäkään lukijaa, olen hämmästynyt siitä GA:nkin luvusta!! Hymyilin koko loppuillan, kun olin kirjoitellut J:n kanssa :)

Täytyy myöntää, että olen muutaman kerran pohtinut voiko hyvinvointineuvoja jakaa jauhelihakierteiden tai juustokakkujen reseptejä. Sitten ajattelin, että kaikki varmasti ymmärtävät niiden olevan special occasion-juttuja ja elämähän on tasapainottelua viherjauheiden ja juustokakkujen välillä, kuten joskus taisinkin kirjoittaa. Netti (ja blogit) ovat niin pullollaan kaikenlaisia terveysreseptejä, etten ole kokenut tarpeelliseksi jakaa niitä niin mahdottomasti, muutamia kyllä.

Tässä kohtaa voisikin kysyä, kaipaako joku lisää terveellisiä reseptejä?

Myös muita postaustoiveita saa esittää halutessaan :)

Tulossa vielä toinen postaus bloggaamisesta lähiaikoina, stay tuned!

 

// I've been writing this blog for six months now, but I feel like I've been doing it forever. This is a perfect hobby, writing and taking pictures feels very natural to me and I enjoy it. I can't imagine life without blogging anymore!

-Lilies

 

P.S. EkoPharma-arvonta päättyy tänään klo 23.59, oletko jo osallistunut? :)

 

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Tämä Lilyn yhteisö on kyllä hurjan kiva! Täällä on helppo blogata ja ilmapiiri on kannustava ja positiivinen :)
Ihanat nämä postauksen kuvat! Näytät onnelliselta :)

Lilies
Lilies & Life

Niin totta mitä sanoit!! :) voi kiitos ♡

kanerva_ (Ei varmistettu)

Oon löytänyt sun blogin vasta vähän aikaa sitten, mutta jäin lukijaksi. Sulla on mielenkiintoisia postauksia, selasin vanhemmatkin läpi. Jatka samaan malliin ♡ Niin kauniit kuvat muuten tässä postauksessa :)

Lilies
Lilies & Life

Piristit mun päivää todella! Kiitos kovasti kommentista♥ 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä, että aloitit. Yksi mun lempiblogeista!

Lilies
Lilies & Life

Ihana, kiitos! ♥

smagardi
astu harhaan

Kivaa pohdintaa ja hyvä, että päätit aloittaa bloggaamisen! Kyllähän siulla asiaa ja taitoa riittää. ❤

Lilies
Lilies & Life

Kiitos!! ❤❤

Siri H
Still Life

Tosi hyvä teksti! Itselläkin näin suhteellisen tuoreena bloggaajana on paljon samanlaisia ajatuksia :) Se on ihan mahtavaa miten bloggaamisesta on tullut niin tärkeä harrastus ja osa omaa elämää, ja olisi vaikea kuvitella ettei kirjoittaisi blogia! Minäkin olen kouluttaut poikaystävästä oman kuvaajan ja aika hyvä kuvaaja hänestä onkin tässä vuoden aikana kuoriutunut :'D

Lilies
Lilies & Life

Voi kiitos! Varmasti aika paljon samanlaisia ajatuksia pyörii monella aloittelijalla :) Kyllä, blogi on jo osa elämää tosiaan! Haha, mitä me tehtäis ilman noita henkilökohtaisia kuvaajia :'DD 

Kommentoi