Auton vaihto toteutuikin suunniteltua nopeammin

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

lilies blogi

Ostin muutama viikko sitten uuden auton. Siis käytetyn, mutta minulle uuden. Merkki pysyi samana ja käytännössä mallikin. Päivitin auton vain hieman uudempaan, jossa kaikki toimii – tästä en suostunut joustamaan.

Entisessä autossani oli jos jonkinlaista pikkuvikaa ja olin harkinnut auton vaihtoa alkuvuodesta saakka. Pahin ongelma selvisi vasta kesällä – takaluukkuun oli valunut pidemmän aikaa vettä takalasin välistä ja takaluukun kankaisiin oli kasvanut hometta 🤢 Olen altistunut homeelle vuosia sitten yhdessä vuokra-asunnossani, joten oireilin aina, kun ajoin vanhaa autoani. Tein samantien päätöksen auton vaihdosta ja toteutin sen nopeasti.

Pankkitililtäni ei löytynyt valmiiksi ihan niin paljoa rahaa, että olisin voinut maksaa haluamani auton sieltä suoraan. En halunnut ostaa ihan loppuun ajettua, 20 vuotta vanhaa autoa. En kuitenkaan ostanut autoa rahoituksella, vaan otin lainan ja maksoin auton myyntihinnan heti kaupanteon yhteydessä liikkeelle. Halusin omistaa auton heti itse (rahoitusyhtiön sijaan) ja lyhentää mieluummin lainaa pankille.

Riippuu aina tilanteesta onko rahoitus vai luotto paras vaihtoehto. Minulle luotto oli paras, nopein ja edullisin ratkaisu tässä kohtaa. Tarvitsin lainan ilman vakuuksia ja takaajia.

naantali

Olin päättänyt pitää budjetin maltillisena, koska en halua lyhentää lainaa useita vuosia. Sitä paitsi uuden (siis oikeasti uuden) auton ostaminen on aivan järjetön sijoitus, sillä sen arvo lähtee laskemaan samantien.

Olin laskenut tarkkaan oman maksukykyni. Vertailin ja kilpailutin useita lainoja ja kulutusluottoja ennen kuin päätin, mihin päädyn. Vertailin lainojen kokonaiskustannuksia ja luin ns. pikkupräntit. Korkojen lisäksi lainojen kustannuksissa, kuten avausmaksussa ja tilinhoitomaksussa, voi olla hurjia eroja.

Perehtyessäni lainoihin huomasin, että koronaepidemian takia heinäkuussa 2020 oli astunut voimaan tilapäinen korkokatto, joka laski kulutusluottojen maksimikoron 10% tasolle. Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi siis olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Muutoksen on tarkoitus olla voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Korkokatto tuli hyvään kohtaan, sillä auton osto oli minulle juuri nyt ajankohtainen.

Kulutusluottojen korkokattoa kannattaa hyödyntää tänä vuonna jos tiedossa on hankintoja, joihin tarvitsee lainaa. Myös useiden osamaksujen tai luottokorttivelkojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi luotoksi voi olla fiksua. Tilapäinen 10 % korkokatto ei nimittäin koske osamaksuostoja eikä  luottokortteja, joissa saattaa olla jopa 20 % korot. Luottokorttien koroissa on toki eroja.

Lainat voi kilpailuttaa esimerkiksi lainanvertailupalvelu Sortterin kautta. Kyseessä on 100 % puolueeton, suomalainen ja ilmainen lainanvertauspalvelu. Lainojen kilpailuttamiseksi Sortterin kautta ehtoina ovat säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden ikä ja hyvin hoidetut raha-asiat.

Sortter näyttää yhdellä hakemuksella lainatarjoukset eri luotonmyöntäjiltä (mm. PopPankki) ja tässä kohtaa on mahdollista vertailla lainoja. Palvelu suosittelee edullisinta lainatarjousta, mutta asiakas päättää tietysti itse, minkä tarjouksen haluaa valita vai valitseeko mitään. Lainanvertailun tekeminen ei vielä sido lainaan, eikä Sortter myönnä lainoja. 

Sortterilla on tällä hetkellä meneillään kampanja, jonka mukaan he maksavat yhden kuukauden korot asiakkaan puolesta. Kampajan lisätiedot sekä ehdot löytyvät täältä. Sortterilla on myös parhaan koron takuu tarkoittaen sitä, että mikäli asiakas löytää valitsemansa lainan myöhemmin muualta halvemmalla, hyvitetään erotus asiakkaalle.

Huristeltiin ystävän kanssa uudella autolla Naantaliin nauttimaan kesäpäivästä 🌞

LUE MYÖS:

Rahankäytöstä ja tulevista hankinnoista

 

Minulla ei ole tällä hetkellä muita lainoja, kuin autolaina ja puhelimen osamaksusopimus, joka on kohta maksettu. Pyrin aina maksamaan kaikki hankinnat suoraan tililtä tai sitten korottomalla laskulla 14 vrk sisällä.

Joskus kuitenkin elämäntilanne vaatii hankinnan rahoittamisen lainarahalla, oli kyseessä sitten hajonnut kodinkone, suuri lääkärilasku, harrastukseen liittyvä kustannus, kulkuneuvo tai asunto. Auto oli minulle tässä kohtaa sen verran suuri hankinta, että tarvitsin luoton. Olen ollut todella tyytyväinen päätökseeni auton ostamisesta, enkä ole katunut sitä hetkeäkään.

 

Muistakaa harkita, vertailla ja kilpailuttaa, kun kyse on lainoista tai luotoista!

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (1)
  1. Olihan taas tosi mauton sortterin mainos. Voit sanoa bye bye blogillesi, sillä se tullaan näiden myytyjen mainoslinkkien vuoksi poistamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *