FLOW Enzymatic Peeling Mask

Säännöllinen kuorinta on paras tapa pitää iho hyvinvoivana ja heleänä. Teen kasvojen ihon kuorinnan viikoittain, mikäli muistan. Yleensä kuorinnan tarpeen huomaa katsomalla peiliin. Iho on samea, eloton, kuonainen ja ihohuokoset ovat isot. Kuorintaa suositellaan erityisesti karhealle, elottomalle, vanhenevalle sekä rasvaiselle iholle. Kuorinnasta saattaa olla apua arpien, mustapäiden ja ryppyjen häivyttämisessä. Kasvojen ja vartalon iho tulisi aina kuoria ennen itseruskettavan levittämistä, jolloin lopputulos on tasaisempi. Ensi viikolla muuten tulossa postaus ihanista luontaisista itseruskettavista!

Kuorinta puhdistaa ihon syvällisesti ja nopeuttaa sen uusiutumista. Pintaverenkierto paranee ja iho pystyy hengittämään paremmin, jolloin muiden ihonhoitotuotteiden ravinteet pääsevät imeytyvät ihoon tehokkaammin. Ihon pinta on kirkkaampi ja sileämpi sekä sävy tasaisempi kuorinnan jälkeen.

Tietyissä tilanteissa ei kuorintaa suositella. Jos ihosi on hyvin kuiva, ärtynyt/tulehtunut, ohut (esim. kortisonin käytön jälkeen) tai kärsit atooppisesta ihosta, psoriasiksesta tai voimakkaasta couperosasta, tulee kuorimista välttää.

 

puolukkakuorinta3.jpg

 

Tykkään ”perinteisistä” kuorinta-aineista, joissa on rakeita mukana. En kuitenkaan halua missään nimessä levittää naamaani (ja luontoon) muovia. Luonnonkosmetiikkatuotteissa muovirakeet on korvattu luontaisilla rakeilla, jotka on tehty esim. marjoista, bambusta tai piidioksidista. Rakeellista kuorinta-ainetta käytettäessä on tärkeää muistaa, ettei ihoa hankaa liikaa!

Olen pari kertaa kokeillut rakeetonta entsyymikuorintaa; kerran EkoPharman tuotekoulutuksessa ja kerran kasvohoidossa. Tuntui oudolta, että kuorinta ilman rakeita ja hankaamista voisi toimia, mutta kyllä ihosta tuli kirkas. En ole kuitenkaan hankkinut itselleni entsyymikuorintaa kotiin.

Sain viime kuussa Luonnonkaunis-messuilta testiin FLOW Cosmeticsin Puolukka Entsyymikuorinnan, joka on siis rakeeton. Lähdin mielenkiinnolla hankkimaan lisää kokemusta entsyymikuorinnasta!

Nimestä poiketen kuorivina aineina toimivat ananaksen ja papaijan entsyymit. Tiedän niiden olevan tehokkaita ruuansulatusentsyymejä, joten miksipä ne eivät toimisi ihollakin. Tuote sisältää kyllä myös puolukkaa sekä mansikkaa, joiden tehtävä on kirkastaa ja heleyttää ihoa.

 

puolukkakuorinta4.jpg

 

Yllätyin, kun avasin purkin – siellä oli valkoista jauhetta. Piti oikein tarkistaa purkin kyljestä, että oliko tää nyt varmasti kuorinta-ainetta vai jotain muuta? 😀

Käyttöohjeissa sanotaan näin: Sekoita 1-2 tl jauhetta pieneen määrään vettä niin, että saat tasaisen massan. Levitä kosteille kasvoille. Anna vaikuttaa 15 min ja poista kostealla sienellä.

Vinkki: Jauheesta voi tehdä myös kasvonaamion. Veden sijaan voi käyttää esim. kasviöljyä tai kosteusvoidetta.

On itse asiassa tosi kätevää, että jauheen ja veden määrää säätelemällä saa tehtyä juuri sopivan määrän massaa ja niin paksua kuin itse haluaa. Se toki vie hieman enemmän aikaa, kuin valmiin voiteen levittäminen. Olen pääsääntöisesti tehnyt seoksen veteen, mutta eilen halusin vielä postausta varten kokeilla jauheen sekoittamista arganöljyyn.

Veteen sekoitettuna kuorinta jättää ihon kirkkaaksi ja heleäksi supistaen samalla ihohuokoset. Öljyyn sekoitettuna tulee jauheesta kosteuttava, ravitseva naamio. Iho on pehmeämpi öljynaamion/kuorinnan jälkeen. 

 

puolukkakuorinta5.jpg

 

Paras aika tehdä kuorinta on ehdottomasti illalla saunan jälkeen. Toisaalta, aasialaisessa ihonhoidossa kuorinta suositellaan tekemään aamulla, sillä iho on kuulas kuorinnan jälkeen ja meikki levittyy paremmin. Aamulla kuoriessa tulee ehdottomasti käyttää hellävaraista, rakeetonta kuorintaa, jottei iho punoita tai ärsyynny. FLOWn puolukkakuorinta sopii hyvin aamukuorintaankin – pitää itsekin testata vielä tätä!

 

HUOM.: Kuorinnan jälkeen on äärimmäisen tärkeää kosteuttaa iho hyvin! Älä ylikuori ihoa. Sekaihoinen voi kuoria ihon kerran viikossa, kun taas kuivaihoisen kuorintavälin täytyy olla pidempi. Ärtynyt ja kuiva iho saattaa olla oire liiasta kuorimisesta. Valitse kuorintavoide ihontyypin, iän ja vuodenajan mukaan.

 

puolukkakuorinta6.jpg

 

FLOWn entsyymikuorinta on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. Purkki on yllättävän iso ja jauhe todella riittoisaa. Juuri riittoisuus ja laatu kompensoivat n. 28 euron hintaa, joka saattaa kertaostoksena kirpaista.

Tuotetta myyvät esim. Biodelly.fi* ja FLOW:n oma verkkokauppa*. Muut jälleenmyyjät, kuten luontaistuoteliikkeet, löydät täältä.

Tämä tuote vakuutti minut entsyymikuorinnan tehokkuudesta. FLOWn entsyymikuorinta saa suositukseni <3

-Lilies

 

 

Tuote saatu testiin 

*mainoslinkki

Kommentit (3)
  1. Kokeilin kerran kuorintaa. Kasvot tulivat täyteen haavoja, iho meni rikki. Minulla on tosi kuiva iho. En voi käyttää. Kyllä kirveli pitkän aikaa kaikenlaiset rasvat. Ei nuo kuorinnat sovi kuivalle iholle, on aivan totta!

    1. Voi ei 🙁 Kuulostaa siltä, että sun kokeilema kuorintavoide oli sun iholle liian voimakasta ja sisälsi mahdollisesti muovirakeita :/ Kuivaihoisen tulee tosiaan olla varovainen ja suosia hellävaraisia, alkoholittomia ja rakeettomia tuotteita. Kuiva iho kaipaa monesti enemmän kostetuttavia naamioita, kuin kuorintaa!

  2. Entsyymikuorinta tuttu Ekopharmalta, olen tykännyt. Tämäkin kiinnostaa kovasti, kuulostaa hyvältä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *