Hääpäivän aamu

Meidän hääpäivä oli n. kuukausi sitten 28.1.2023. Kun kirjoitan hääpäivästä, tarkoitan päivää, jolloin avioliittomme siunattiin ja vietimme hääjuhlaa. Naimisissa olemme olleet jo 5 kuukautta, sillä meidät vihittiin maistraatissa (Digi- ja Väestötietovirastossa.) Meidän oikea vihkipäivä oli 23.9.2022. Avasin asiaa edellisessä postauksessa. Olen luvannut kirjoittaa vihkimisestä sekä häistä enemmän. Nyt kun sain hääpäivän valokuvat, jatkan postaussarjaa hääpäivän aamusta.

Pohdin ensin hotellihuoneen varaamista häitä edeltäväksi yöksi, mutta päädyimme nukkumaan häitä edeltävän yön mieheni kanssa ihan kotona omassa sängyssä. Vaikka olen monella tapaa perinteinen ja jonkin verran taikauskoinen, en kokenut tarvetta nukkua eri paikoissa, sillä olimmehan jo naimisissa. Sitä paitsi, oma sänky on aina oma sänky!

Heräiltiin aamulla totuttuun tapaan klo 6.00 aikaan ja tein meille aamiaista. Kävimme hieman läpi tulevaa päivää sekä muistettavia asioita. Pääasiassa kuitenkin nautimme rauhassa aamusta.

Klo 8.00 kaasoni ilmestyi meille (tietysti ajoissa) ja olin tässä kohtaa tietysti myöhässä.

Vaikka minun ei tarvinnut millään tavalla laittautua kotona, olin silti aikataulusta jäljessä – no surprise there. Menin äkkiä vaihtamaan leopardiaamutakkini valkoiseen satiinipaitaan ja leggareihin, kasasin mukaan tavarani ja lähdimme matkaan. Matkan varrelta poimimme kyytiin puuttuvan palasen eli toisen ystäväni, jota voisi parhaiten kuvailla valokuvaavana toisena kaasona. Yhdessä suuntasimme kampaamoon, jossa meille kaikille tehtäisiin meikit ja kampaukset.

Auto oli täynnä tavaraa sekä jännittyneitä, innostuneita naisia. Nämä olivat juuri ne naiset, jotka tarvitsin tuekseni hääpäivänäni.

Saavuimme kampaamoon klo 8.45.

Ensimmäiseksi minut laitettiin valitsemaan kumpi kuohuviinipullo avattaisiin. Toinen ystäväni toi kuohuviiniä ja toinen Pepsi Maxit. Mitä muuta voisi tarvita tai toivoa?

Tytöille oli varattu yksi kampaaja/meikkaaja, joten heidät laitettiin kuntoon vuorotellen.

morsian

Minulle oli morsiamena varattu oma kampaaja/meikkaaja, sillä laittautumiseeni varattiin enemmän aikaa, n. 3 tuntia.

hääaamu

Olin ollut 1,5 kuukautta aiemmin koekampauksessa sekä -meikissä. Päädyimme muuttamaan kampausta melko paljon, sillä koekampaukseni oli mielestäni liian arkinen.

Päätin viime hetkellä ennen hääpäivää, että haluan teippipidennykset hiuksiin tuomaan hieman lisää pituutta ja volyymia, jotta saan kaipaamani näyttävän kampauksen. Teippipidennykset laitettiin n. viikkoa ennen hääjuhlaa. Pidennykset toivat näyttävyyttä ja kiharat näyttivät paremmilta.

Teimme lopullisesta hääkampauksesta koekampausta juhlavamman ja hieman klassisemman. Kampaajani ymmärsi täysin mitä tarkoitin ja olin todella tyytyväinen hiuksiin. Olin tilannut elegantin, antiikkikullan värisen hiuskorun, jossa oli kristalleja. Se viimeisteli hienostuneen kampauksen.

Kriiseilin kampauksen lisäksi häämeikistä. En ollut ennen koemeikkiä ollut koskaan meikattavana, sillä olen aina halunnut tehdä meikin itse. Olen valitettavan perfektionistinen joissakin asioissa ja meikki on yksi niistä. On yllättävän vaikeaa antaa toisen henkilön tehdä oma meikki, kun itse tekisi asiat eri järjestyksessä ja omalla totutulla tavalla.

Koin, että koemeikki oli liian kevyt ja vaalea, joten etsin Pinterestistä enemmän inspiraatiokuvia hääpäivää varten. Tiedän mikä minulla näyttää hyvältä ja tajusin, ettei minun kannata hääpäivänä alkaa kokeilla täysin erilaista meikkaustyyliä kuin mitä normaalisti juhlissa käytän. Halusin siis minun näköiseni, mutta hieman spesiaalimman juhlameikin. Päädyimme tekemään lopulliseen häämeikkiin paljon vahvemman silmämeikin kuin koemeikissä oli ja sävymaailman vaihdoin tummanruskeaan, pronssiin ja kultaan. Halusin myös meikkipohjasta hieman paksumman sekä kasvoihin kevyesti varjostuksia.

häaamu

Olin valmiiseen meikkiin todella tyytyväinen ja se kesti hyvin koko päivän. Tunsin itseni erityisen kauniiksi tuona päivänä. Kiitos vielä taitavalle kampaaja-meikkaajalleni kärsivällisyydestä ja ammattitaidosta!

Kun olimme n. 3,5 tunnin, 1,5 kuoharipullon ja muutaman Pepsi Max-tölkin jälkeen valmiit, suuntasimme äitini luo pukeutumaan.

Klo 12.30 saavuimme äitini luo.

Olin edellisenä iltana vienyt äitini luo mekon, korut, kengät, laukun sekä muut tarvittavat somisteet ja asusteet. Asusteissa minulle oli tärkeää laatu ja klassisuus ripauksella ylellisyyttä. Häämeikkini sävymaailman inspiraationa toimi Kalevalan pronssiset Talon sydän -korut, jotka edesmennyt mammani ehti antaa minulle hääkoruiksi juuri ennen kuolemaansa. Korut eivät ole kovin arvokkaat, mutta tunnearvo on sitäkin isompi. Tunsin, että mamma oli mukana häissämme.

 hääaamu

hääaamu

Kaasoni oli hakenut meille valmiiksi salaattiannokset ja söimme heti, kun pääsimme äitini luo. Höyrytimme vielä mekostani muutamia ryppyjä.

Tässä vaiheessa kadotin ajantajuni ja yhtäkkiä kello olikin ihan liikaa. Pukeuduimme pikaisesti. Tässä vaiheessa huomasin, että minua jännittää. Uskon, että tytöt huomasivat tämän olemuksestani.

morsian

Kun olin valmis ja katsoin peiliin, tunsin itseni kauniimmaksi, itsevarmemmaksi ja seksikkäämmäksi kuin ehkä milloinkaan aiemmin. Ajattelin tämän olevan juuri se tunne, jonka jokainen morsian toivoo hääpäivänään tuntevansa!

En malttanut odottaa, että mieheni näkisi minut. Herkistyin, kun mietin, että pian kävelen isäni kanssa alttarille ja mieheni odottaa minua siellä. Tosin ennen alttaria tapaisimme jo kuvauspaikalla, sillä päätimme ottaa hääkuvat ennen kirkkoa.

hääaamu

Klo 13.20 lähdimme tyttöjen kanssa kuvauspaikalle.

Olin kironnut säätä koko aamun, sillä taivaalta satoi räntää. Toisaalta, parempi sekin kuin vesi tai mutainen, musta maa. Kuvissa räntä näyttää onneksi isoilta lumihiutaleilta! Unohdin talvikengät kotiin, joten minun oli pakko sipsuttaa kuvauspaikalle ja kirkkoon märissä korkokengissä. Mutta eipä tämä menoa haitannut, loppujen lopuksi aika pieni vastoinkäyminen.

KUVAT: Eveliina Nokelainen (ensimmäinen kuva – minä)

 

Tuleville morsiamille: en voi tarpeeksi korostaa koemeikin sekä -kampauksen tärkeyttä!  

Näytä kampaajalle/meikkaajalle itsestäsi kuva laittautuneena, jotta hän tietää oman meikkityylisi. Etsi Pinterestistä inspiraatiokuvia hääpäivää varten. Ja keskustele! Kerro suoraan, mikäli jokin asia meikissä tai kampauksessa häiritsee, mietityttää tai ahdistaa. Kerro mahdollisista asioista tai alueista, jotka aiheuttavat sinulle epävarmuutta (itselläni esim. leuka ja niska/kaula sivusta.) Takaan, että sinun on paljon parempi olla koko hääpäivän, kun tunnet olosi itsevarmaksi, etkä koko aja mieti näytätkö hyvältä, näkyykö epävarmuusalueesi tai olisiko meikissä pitänyt muuttaa jotain. Kampaajani myös sanoi, että on täysin ok vaihtaa suunnitelmia totaalisesti koemeikistä/kampauksesta tai vaikka ilmoittaa, että haluaakin tehdä meikin itse!

Koen olleeni hyvin vaativa asiakas (pahoittelin tätä), mutta jos en olisi saanut suutani auki, olisin myöhemmin harmitellut tyytymättömyyttäni. Jälkikäteen kuvia katsellessani olen iloinen, että kerroin muutostoiveistani meikin sekä kampauksen suhteen. Kampaajani mukaan en ollut kuulemma pahin morsian, tämä lohdutti hieman 🙊

-Lilli

 

P.S. Neuvon myös varaamaan runsaasti aikaa hääaamuun ja odottamattomiin viivästyksiin. Meillä oli avioliiton siunaus vasta klo 15.00 ja silti meinasi tulla kiire. Aikatauluista mahdollisesti joku toinen kerta enemmän.

 

 IG: @lilli_anneli 

 BLOG’S FACEBOOK PAGE 

suhteet meikki tapahtumat-ja-juhlat hiukset
Kommentit (2)
  1. Tosi kaunis meikki ja kampaus! Hyvä että kehtasit sanoa mielipiteesi niistä, olisi varmaan aika epämukavaa mennä naimisiin sellaisessa tällingissä, joka ei tunnu yhtään omalta 😀 Ja paljon onnea <3

    1. Kiitos kovasti! 🩷
      Niinpä, aivan varmasti olisi harmittanut hääpäivänä 🤭

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *