Ihana, kamala isänpäivä

Lilies & Life

Kadehdin niitä, jotka viettävät isänpäivää lämpimissä merkeissä perheen kesken ja kirjoittelevat Maailman paras isä -kortteja. Minulla ja isälläni ei valitettavasti ole läheiset välit monista syistä johtuen. Joka syksy lähestyvä isänpäivä on enemmän tai vähemmän ahdistava ja kiusallinen. Silti (lähes) joka vuosi olemme kuitenkin pikkusiskon kanssa käyneet vanhempieni luona kahvilla, koska meillä on kaikesta huolimatta ainoastaan se yksi isä. Vierailu on kuitenkin yleensä hyvin lyhyt ja teennäinen.

Tänäkin vuonna kävimme kahvilla, viihdyimme n. tunnin verran. Leivoin jopa piparkakku-mangojuustokakun ja ostin pienen lahjan.

Päivään kuului vielä vierailu poikaystävän isän haudalla sekä meidän pappan ja tuffan muistaminen toisella hautausmaalla. Oli suuri järkytys, kun pappan haudalta oli varastettu kynttilälyhdyt. Lähistöltä oli myös kaadettu hautakiviä ja revitty istutuksia. Käsittämätöntä, ettei edes hautausmaa ole pyhä! Kaiken kaikkiaan melko surullinen päivä siis.

Ennen meidänkin isänpäivään kuului kahvittelu mamman ja pappan luona koko lähisuvun voimin. Siellä oli se lämmin, perhekeskeinen tunnelma, joista puhuin tekstin alussa. Pappa hävisi taistelun syöpää vastaan kaksi vuotta sitten ja perinne kuoli hänen mukanaan.

Meillä oli myös tapana käydä meidän tuffan ja hänen avovaimonsa luona kahvilla, silloin kuin tuffa oli vielä elossa. Tuffan kuolemasta on jo 4,5 vuotta aikaa. Tuffa oli minulle paljon läheisempi kuin oma isä. Näimme monta kertaa viikossa ja teimme paljon asioita yhdessä. Jos tarvin apua johonkin, kysyin aina ensin tuffalta. Oli kova isku, kun hän sairastui syöpään ja reilun vuoden taisteltuaan menehtyi. Kävin sairaalassa melkein joka päivä, kerran olin yötäkin loppuaikoina.

Onneksi on monia ihania muistoja isänpäivistä vuosien varrelta. Nykyään tekisi mieli vain skipata koko päivä.

Tuleva joulu ahdistaa samoista syistä yhtä paljon. Lisäksi meidän mamma muutti äskettäin pois talosta,  johon sukumme kokoontui jouluisin. Nyt ei oikein ole paikkaa, johon kaikki mahtuisivat. Saa nähdä mitä joulusta tulee, millä porukalla ja missä. Toivon kovasti, että saisimme kuitenkin aikaan mukavan joulun. Joulu on minulle vuoden tärkein (ja perhekeskeisin) juhla. ♥

 

// We are celebrating Father's Day in Finland today. "Celebrating" is a wrong word for me unfortunately. My dad and I aren't close and I've lost both my grandfathers to cancer so it's a pretty sad day.

 

Onko muita, joille isänpäivä on jostain syystä ahdistava tai vaikea juhlapäivä? 

-Lilies

Kommentit

Ruusunen (Ei varmistettu)

♥♥♥

Lilies
Lilies & Life

❤❤

Yhtä sirkusta!

Meidänkin isäinpäivä meni surullisissa merkeissä. Anoppi kuoli torstaina (syöpään myös). Olimme tyhjentämässä pakastimia sieltä ym. Isäni luona kävin jo eilen. Meillä on hyvät ja lämpimät välit <3. Vahinko, että teillä ei ole :(

Lilies
Lilies & Life

Voi ei, voimia surun keskelle!! ♥ Ihanaa kuulla, että teillä on lämpimät välit. Aina se ei vaan mene niin :/

Nettanen
Destination: Happiness

Mä ymmärrän niin hyvin, mulla vähän samanlaisia fiiliksiä aiheuttaa puolestaan äitienpäivä. Nää kaikki perhekeskeiset juhlat on omalla tavallaan vaikeita niiiin monille ihmisille ja siksi musta on ihan kiva, kun esim jossain päiväkodissa olikin vietetty läheisenpäinää. Siihen on varmasti syynä juurikin se, että perhesuhteita on niin monenlaisia. Vielä muutama vuosi sitten myös joulu oli perhetilanteen takia mulle tosi hankala juhla, mutta nyt kun asiat on vähän muuttuneet, niin joulu tuntuu taas ihan mukavalta. Toivottavasti myös te keksitte jonkin kivan, omanlaisen tavan viettää joulua<3

Lilies
Lilies & Life

Ikävä kuulla :/ Tosiaan, perhekeskeiset juhlat voi olla hyvinkin vaikeita ja perhesuhteita voi olla niin monenlaisia. Mukavaa, että joulu tuntuu taas mukavalta teillä ♥ Yritän ainakin kovasti omalta osaltani saada aikaan ihanan joulun ♥

larissa_ (Ei varmistettu)

Isänpäivää vietämme oman perheen (lapsi ja mies) kesken, mutta omaa isääni en ole nähnyt vuosiin. En kyllä kaipaakaan. Sinä oot kuitenkin pystynyt pitämään jonkinlaiset välit ilmeisesti :)

Lilies
Lilies & Life

Kiva, että sulla on oma perhe, jonka kanssa juhlia :) Jonkinlaiset välit tosiaan on, se on kai paras tapa kuvaamaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi, miten hellyyttävä kuva sinusta ja tuffastasi (?) :) &lt;3

Lilies
Lilies & Life

Kyllä, minä ja meidän tuffa ❤ Kiitos :)

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Niin kurja lukea tuollaisia kokemuksia, lämpimiä virtuaalihaleja sinne <3 Toivottavasti keksitte jonkin omanlaisenne tavan viettää ja ennen kaikkea nauttia joulusta!

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Lilies
Lilies & Life

Kiitos paljon ❤❤ Koitetaan kovasti saada aikaan ihana joulu ja nimenomaan nauttia siitä :) 

Juureton

Et ole yksin surullisten isänpäivien kanssa, kirjoitin itse samasta aiheesta. Tsemppiä!<3
http://www.lily.fi/blogit/juureton/milta-tuntuu-viettaa-30-vuotta-isanpaivaa-ilman-isaa

Lilies
Lilies & Life

Kiitos linkistä, luin tekstisi! En osaa edes kuvitella mitä kaikkia tunteita olet joutunut käymään läpi vuosien varrella. Tsemppiä sinulle ♥

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.