Ihmiset ovat raadollisia

Lilies & Life

Mun oli eilen tarkoitus kirjoittaa Wednesday Wellness -postaus, mutten siihen kuitenkaan kyennyt. Ei silti, aihe ei olisi edes ollut mitenkään ihmeellinen, joten ihan hyvä, ettei tullut väkisin tehtyä. Olin eilen ahdistunut. Tarkoitan sitä lamaannuttavaa ahdistusta, joka kuristaa kurkkua ja aiheuttaa levottomuutta. 

 

Olen vuosikausia kärsinyt yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä ja posttraumaattisesta stressihäiriöstä. Myös keskivaikea masennus palasi loppuvuodesta diagnoosilistaan. Mulla on parempia kausia ja sitten niitä huonompia. Juuri tässä postauksessa kirjoitin, että nyt on parempi kausi meneillään. Ei kuitenkaan tarvitse tapahtua kuin pari odottamatonta stressaavaa asiaa, niin ahdistuneisuuteni saattaa nousta kattoon. Olen oppinut hallitsemaan sitä vuosien harjoituksen avulla, mutta aina ei pysty. Kortisolituotantoni (stressihormoni) on häiriintynyt; kortisoli on jatkuvasti hiukan koholla. Pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa mitattaessa se oli n. 900 nmol/l eli tosi korkea. Ja ties montako vuotta se oli ollut niin. Mulle tehtiin monia veri- ja muita kokeita, muttei löydetty vakavampaa sairautta, kuten Cushingin oireyhtymää. Kortisolin liikatuotantoni liittyy lääkärin mielestä krooniseen ahdistuneisuushäiriööni. Sain psykoterapian, liikunnan ja tiettyjen luontaistuotteiden avulla kortisolin laskemaan lähes normaalille tasolle. Olen oppinut tunnistamaan kortisolin nousun fyysiset oireet stressaavissa tilanteissa tässä parin vuoden aikana: kuume, sydämen hakkaaminen, levottomuus ja ärtyneisyys ovat selkeimpiä oireita. Tässä tulee syyt, jotka nostivat minulle kuumeen eilen:

 

 

Eilen aamupäivällä poikaystäväni huomasi, että postaukseni All Inclusivesta oli jaettu Facebookin Kos, Kreikka -ryhmään. Yllätyin, että oli päätynyt sinne. Siellä oli kehuttu postausta, mikä oli mukavaa luettavaa. Huomasin kuitenkin parin tunnin päästä sattumalta, että kyseinen postaus oli jaettu myös Kreikka-ryhmään, jossa on n. 15 000 jäsentä. Postaus oli aiheuttanut valtavan paskamyrskyn. Kommenttikentän keskustelu oli räjähtänyt käsiin. Oli ihmisiä sekä puolesta että vastaan. Oli kommentteja, jossa naurettiin ja arvosteltiin kirjoittajaa - eli minua - jopa henkilökohtaisella tasolla. Muutama fiksu siellä olikin kommentoinut, että eikö mene jo vähän henkilökohtaisuuksiin, sillä jotkin kommentit eivät enää edes liittyneet postaukseen. 

 

 

Tässä otteita Kreikka-ryhmän kommenteista.

 

 

Luin tosiaan kaikki kommentit (virhe), minkä jälkeen oloni oli tyhjä ja ahdistunut. Kreikka-ryhmässä siis väännetään tästä All Inclusive-asiasta n. kerran viikossa, mutta tämä postaukseni oli kuin bensaa liekkeihin. En olisi itse koskaan milloinkaan jakanut postausta kyseiseen ryhmään, sillä olen huomannut miten raadollinen meno ryhmässä on. En käsitä, miten jollain voi mennä niin tunteisiin tämä ai-asia ja yhden ihmisen mielipidepostaus, jossa kirjoitan oman kokemukseni ai:sta. Tiedostin kyllä postauksen julkaistuani, että siihen todennäköisesti tulee myös vastustavia kommentteja, mutten odottanut tällaista. Kirjoitin vielä postauksen lopussa, etten tuomitse ketään ja jollekin ai voi olla hyvä vaihtoehto. Painotin, että tämä oli YKSI KOKEMUS, mutta riitti meille All Inclusivesta.

Siskoni oli kanssani luettuani kommentit ja hän sanoi, että turha antaa painoarvoa tuollaisten ihmisten mielipiteille. Poikaystäväni totesi, ettei ole sellaista kuin huono julkisuus :D Kaikkia ei voi miellyttää, eikä tarvikaan.

Vaikka koen olevani vahva ihminen, olen myös äärimmäisen herkkä. Olen monesti miettinyt, olenko jopa erityisherkkä. Päiväni meni pilalle tuon linkkijaon takia. Ihmiset kirjoittelevat ihan mitä mieleen tulee, käsittämättä, että oikea, tunteva ihminen lukee ne kommentit. 

 

 

Olen ennenkin saanut muutamia negatiivissävytteisiä kommentteja pariin luontaistuotepostaukseen. Niitä olen osannut odottaa ja niihin suhtaudun neutraalisti. Luontaistuotteet ovat joillekin edelleen punainen vaate ja tietämystäni hyvinvoinnista kyseenalaistetaan, monesti varsinkin lääketieteen parissa työskentelevien toimesta (mutta en halua yleistää, sillä tässä paljon poikkeuksia!). En ole lääkäri tai tutkija, mutta olen viimeisen kolmen vuoden aikana valmistuttuani ensin hyvinvointineuvojaksi käynyt kymmenissä ravinto-, terveys- ja luontaistuotekoulutuksissa sekä lukenut aiheesta myös vapaa-ajalla. Jo hyvinvointineuvojakoulutukseen kuului laajasti mm. ravintoasiat, lisäaineiden vaikutukset, luontaistuotteet, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kiinalaisen lääketieteen perusteet. Olen tottunut luontaistuoteliikkeessä työskennellessäni kohtaamaan negatiivisia, skeptisiä ja jopa vihamielisiä asiakkaita, joista osa on mennyt loukkauksissaan henkilökohtaiselle tasolle. Olen joitakin kertoja asiakastilanteiden jälkeen itkenyt takahuoneessa tai kotimatkalla ja miettinyt, kuinka paljon helpompaa olisi (Suomessa) työskennellä melkein millä tahansa muulla kuin luontaisalalla. Alussa nämä asiakastilanteet ottivat koville, mutta viimeisen vuoden aikana olen oppinut käsittelemään niitä eri tavalla. Välillä olen jopa nauranut tilanteen jälkeen, koska se on ollut niin absurdi ja naurettava.

Pohdin tämän All Inclusive -myrskyn aikana jo postauksen poistamista ja pientä breikkiä blogin kirjoittamisesta. Mietin, saanko jatkossa näiltä samoilta Kreikka-ryhmän sankareilta negatiivista kommenttia blogipostauksiin, nyt kun tietävät, että rakastan kirjoittaa Kreikasta. No, jää nähtäväksi. Tuskin. Päätin, etten pidä taukoa kirjoittamisesta ja aion jatkossakin tuoda esille todellisen mielipiteeni asioista. Minulle on tärkeää olla aito ja rehellinen. En halua kirjoittaa pelkästään pinnallisista, esim. kauneusasioista, vaan minulla on enemmänkin sanottavaa. Myös luontaistuotteiden käyttökokemuksia ja -vinkkejä aion edelleen postata, koska olen itse löytänyt avun moneen asiaan länsimaisen lääketieteen ulkopuolelta ja niin moni ihminen on kertonut postauksien olevan hyödyllisiä. Aivan sama vaikka tulisi kymmenen skeptikkoa kommentoimaan (ja tietysti anonyymisti, ei omalla nimellä.)

 

 

Olen seurannut miten kauheita kommentteja jotkut bloggaajat saavat. Tiedän, että se kuuluu asiaan, eikä voi olettaa kaikkien tykkäävän, mutta henkilökohtaisuuksiin meno on törkeää. Nyt osaan itsekin hieman samaistua. Pakko vaan kasvattaa entistä paksumpi nahka ja ottaa vastaan mitä tulee. 

Koska tässä ei ilmeisesti ollut tarpeeksi yhdelle päivälle, alkoi meidän toinen kissa Neo ripuloimaan päivällä. Hän ei suostunut syömään mitään ja oli hyvin apaattinen. Siivoushommiksi meni. Kaupasta äkkiä hakemaan uutta kissanhiekkaa ja helposti sulavaa ruokaa pienelle. Onneksi iltaa kohti tilanne parani; Neo suostui hieman jo syömään. Annoin ruuan seassa hänelle maitohappobakteeri-entsyymi -valmistetta, joka tuntui auttavan. 

Eikä tässäkään vielä kaikki. Palautimme meillä vuokralla olleen tekstiilipesurin pesulaan ja minun oli samalla tarkoitus saada untuvatakkini mukaan pestynä. Pesulan poika sanoi, että takki on puhdas mutta se ei kestänyt pesua. Saumat olivat revenneet, enkä saa takkia viikonloppureissulle mukaan. Se on siis lämpimin takki, jonka omistan ja olisi ollut enemmän kuin tarpeellinen näille keleille... kyllä vitutti.

 

Tällä setillä hoidin ahdistustani illalla. Toimi!

 

// I had a terrible day yesterday. My post about All Inclusive -hotel(s) was shared to Facebook's (finnish) Greece-group by someone. It caused a massive shitstorm. Some liked the post but others hated it. They labelled me - the writer - as a judgemental whiner and called my blog "unnecessary click blog." After reading all the comments, I felt empty, anxious and devastated. I couldn't understand why this All Inclusive thing is SUCH A BIG DEAL. I only wrote about my experience and expressed my personal opinion on this matter, but didn't judge anyone. But whatever, I'm trying not to care about the opinion of those kind of people. As this apparently wasn't enough for one day, at some point yesterday I noticed that our cat Neo has diarrhea. She was apathetic and wouldn't eat. Luckily the situation got a bit better towards the night. 

 

Tästä tuli oikeen kunnon avautumispostaus.

Toivon kovasti, että loppuviikko on parempi. Ei auta muu kuin ajatella positiivisesti. 

Hyvää alkanutta maaliskuuta kaikille!

-Lilies 

Kommentit

SannaSi (Ei varmistettu)

Eikä... hei tsemppiä!! Älä laita blogia tauolle. Niillä ihmisillä ei todellisuudessa ole riittävästi sisältöö omassa elämässä. Kyllä se kohu pian laantuu. Ja poikaystäväs oli oikeessa! :D

Lilies
Lilies & Life

Kiitos! En juu laita :) Varmasti kohu laantuu tosiaan pian.

jennajohannasi
Pirtti

Voi ei mikä päivä!! Ois kyllä mennyt itelläkin olotila maihin tommosesta :(

Iteki miettiny myös tota et luontaistuoteala ja muukin 'ei lääketieteelliseen hyvinvointiin' liittyvä on aika tulenarkaa blogattavaa välillä, mut eihän siitä ikinä hyväksytympää tulekaan ellei jotkut ekana alota soraäänistä huolimatta. Ja varsinkin anonyyminä kommentoivat voi jättää todellakin omaan arvoonsa!

Lilies
Lilies & Life

Ei kyllä olisi uskonut eilen aamulla kun heräsi millainen päivä on edessä!

Kyllä, luontaisala on Suomessa vielä niin "uusi juttu" ja vastustajia riittää. Välillä tulee tilanteita, jolloin miettii mitä järkeä on kirjoittaa luontaistuotteista... mutta toisaalta, paljon enemmän tulee positiivista palautetta ja kiitosta avusta. Siksi haluan jatkaa :) ja tietysti koska olen itse saanut avun luontaispuolelta moneen asiaan! 

Todellakin, jätän anonyymit arvostelijat omaan arvoonsa. 

Henriika S.

Älä vain jää blogitauolle <3

Aiheen vierestä: Mä oon varmaan todella myöhässä tän havainnon kanssa, mutta aivan todella ihana uusi banneri sulla täällä!

Lilies
Lilies & Life

Ihana <3 En jää, nyt jo paremmat fiilikset!

Voi kiitos :) Et oo mitenkään myöhässä, vaihdoin sen ihan vasta pari päivää sitten!

Yhtä sirkusta!

Voi perskules!! Kävin vähän vilkaisemassa sitä, kun itsekin kuulun siiihen Kreikka-ryhmään. Minusta tuntuu, että minä olen myös erityisherkkä, koska minulta menee päivä pilalle paljon, paljon vähemmästäkin, sekä menetän yöunet! Minä en osaa neuvoa nyt, koska kuvittelin itseni sun tilalle ja en ollenkaan tietäisi mitä tehdä. Älä kuitenkaan luovuta, on mun ainoa toive, koska sit sä tavallaan annat heille sen vallan eli he ikäänkuin päättivät mitä blogillesi tapahtuu...Mut ymmärrän kyllä sua, olisin itse täysin sekaisin!! Mut ollaanhan me olemassa :) ja sun apuna ja turvana!

Lilies
Lilies & Life

Ai kuulut myös siihen. Varmaan löytyi helposti, siinä ihan alussa se on pari päivää pyörinyt, kun tulee koko ajan lisää kommentteja...

Oon melko varma, että sovin tosiaan myös erityisherkän kuvaukseen. Ei ole helppoa ei.

En luovuta, enkä jää tauolle. Päätin, että paskat niistä ihmisistä, kohta ne jo vääntää jostain toisesta asiasta siellä :'D 

Iso kiitos, kun olette tukena <3

Mirjaana (Ei varmistettu)

Jaksaisitko millään kirjoittaa lisää sun kokemuksista ahdistuneisuushäiriöstä ja mitä luontaistuotteita oot käyttänyt siihen? Ymmärrän kyllä hyvin, jos et kirjoita kun kyseessä varmaan tosi tulenarka aihe.

Saitko mitään hyvitystä takistasi??

Mahdottomasti voimia sulle!

Lilies
Lilies & Life

Saattaa olla että vähän myöhemmin kirjoitankin. Se on tosiaan tulenarka aihe... mielenterveys ja luontaistuotteet. Pitää miettiä. Mutta kiitos mielenkiinnosta! 

Maksoin täyden pesun hinnan, mutta he lähettävät takin ompelijalle ja kustantavat sen. Saan sen tosin vasta ensi viikolla...:/

Kiitos paljon!

sharks
by a mile

No ohan tuollanen ihan paskaa, suoraan sanottuna. Ei jaksa ymmärtää ihmisiä, joilla on ihmeellinen tarve mennä henkilökohtaisuuksiin. Enkä muutenkaan ymmärrä miten sun teksteistä voi kukaan vetäistä hernettä nenään, kirjotat aina niin kivasti ja et oo koskaan ollut tuomitseva minkään asian suhteen! Mun mielestä on ihan ensiarvoisen tärkeää tuoda omat mielipiteet julki, eihän bloggaamisessa olis muuten mitään mieltä. Ihanaa, että aiot tehdä niin jatkossakin. Voimia!

Lilies
Lilies & Life

Niinpä!! Kiitos paljon, olipa kivasti sanottu <3 Onneksi niitä herneen vetelijöitä ei ole kuin parissa luontaistuotepostauksessa ja sitten nämä Kreikka-ryhmän haaskalinnut. 

Eihän bloggaamisessa ole tosiaan mitään järkeä, jos ei kirjoita omista kokemuksista ja omasta näkökulmasta sekä ilmaise omia mielipiteitään. Aion tosiaan jatkossakin niin tehdä :) Kiitos! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuossa on se hyvä puoli, että nuo ihmiset eivät tänään enää muista kommentoineensa mitään, eikä varsinkaan muista enää koskaan palata blogiisi. Usko pois! Paskamyrsky tuntuu tosi inhottavalta ja tekisi mieli vaan ravistella kaikkia ihmisiä, että ette ole tosissanne ja ette te tunne mua! Kaikkea hyvää!

Lilies
Lilies & Life

Ihan totta varmasti. Niistä suurin osa on jo seuraavan jutun kimpussa ja unohtaa mut. Saattaa olla, että joku jopa tykästyi blogiini ja mahdollisesti palaa lukemaan, oli siellä positiivisiakin kommentteja joukossa :) 

Niin teki mieli tehdä kieltämättä :D kiitos! 

Sanna123456 (Ei varmistettu)

Kannattaa miettiä, haluatko blogata, jos et kestä ikävien ihmisten inhottavaa palautetta. Ei ole mielekästä tehdä blogia, jos se vaikuttaa omaan mielenterveyteen. Nuo ikävät ihmiset mielipiteineen ovat itsekin sairaita ihmisiä, jotka etsivät kohdetta, jonka voisi kaataa satuttamalla.
Tykkään blogistasi todella paljon (lukuunottamatta terveysosioita, koska en usko luontaislääketieteeseen) koska olet todella rehellinen ja optimistinen ihminen, selviytynyt todella kamalasta nuoruusajasta leikkauksineen ja kiusaajineen. Ihmettelen miten olet selvinnyt vaikeuksista katkeroitumatta. Olet kaunis ja nuori, elämä edessä. Kaikkea tsemppiä ja hienoa sinulle!

Lilies
Lilies & Life

Mietin sitä eilen. Tää oli ainoa kerta, kun bloggaaminen on negatiivisesti vaikuttanut mielenterveyteen. Tää oli myös siinä mielessä spesiaali tapaus, että joku random ihminen jakoi postauslinkin tuollaiseen ryhmään, mitä ei varmasti usein tapahdu.

Tiedostan, että normaalit, empaattiset ihmiset eivät mene henkilökohtaisuuksiin vaikka olisivat eri mieltä jostain asiasta. Ei ne suoraan postauksiin tulleet kommentit ole vaikuttaneet muuta kuin ärsyttävästi lähinnä. Aion siis jatkaa kirjoittelua samalla tavalla kuin ennenkin, nyt on jo parempi fiilis. Eilinen meni pienoisen tunnekuohun vallassa varsinkin kun samalle päivälle mahtui monta stressaavaa asiaa. Bloggaaminen on pääosin todella terapeuttista ja voimaannuttavaa sekä tuo iloa elämään.

Kiitos sanoistasi, ne upposivat suoraan sydämeen! :') 

p.s. Tässä hyvä esimerkki miten voi fiksusti toista loukkaamatta ilmaista, että on eri mieltä luontaislääketieteestä, kiitos siitä.

 

Ruusunen (Ei varmistettu)

Mun mielestä on rohkeaa kirjoittaa postaus, jossa ilmaiset ahdistuneisuutesi, haavoittuvuutesi ja inhimillisyytesi. Se on todellista vahvuutta. Olet ihailtava nainen! Muista, että suurin osa oli reagoinut peukulla postaukseesi Kreikka-ryhmässä (kävin katsomassa;)) Vain ne kovaäänisimmät mölyävät kommenttiosiossa.

Muuten,äänestin blogiasi Blog Awardseissa kategorioissa Vuoden Tulokas ja Vuoden Energisin! :)

Lilies
Lilies & Life

Vitsi mikä kommentti, mä en edes tiedä mitä sanoa! Muuta kuin KIITOS! <3<3

crazycatmom

En ymmärrä, kuinka jotkut ihmiset voivat saada mielipiteestä niin kovasti inspiraatiota, että ryhtyvät arvostelemaan henkilökohtaisesti sen kirjoittajaa. Täytyy myöntää, että en ole kyseistä blogitekstiäsi lukenut (täytyy käydä), mutta siis kyse oli ilmeisesti siitä, onko AI-hotelli hyvä valinta. Vastaus kuitenkin on, että joillekin on ja toisille ehdottomasti ei. Itse olin totaalisesti niitä vastaan, mutta yllätteän lasten kanssa matkustaessa se on helpottanut ja ennen kaikkea monipuolistanut lasten ruokailua loman aikana. Tullut myös edullisemmaksi. Ei mua silti yhtään harmita, jos kaikki eivät siitä pidä. Ihmisillä on turhaa aikaa, jos pitää tuollaisesta asiasta vääntää, saati alkaa mollaamaan kirjoittajaa.

Olen itsekin saanut joitain negatiivisia kommentteja ja erityisesti on jäänyt vaivaamaan erään vanhemman naisihmisen kommentti, jossa hän arvosteli kirjoitustaitoani. Ei mua haittaa eikä loukkaa, jos joku on toista mieltä mun kanssa, koska usein jopa "kerjään verta nenästäni" teksteilläni ja odotankin kriittisiä kommentteja. Mutta minuun henkilönä tai kirjoittajana kohdistettu arvostelu silti tuntuu pahalta.

Tsemppiä! Ja muista, että vihaajat vihaa yleensä kaikkea aika tasapuolisesti!

Lilies
Lilies & Life

En myös käsitä :S Kirjoitin omasta huonosta kokemuksesta ja paikallisten kertomuksista AI-hotelleista, minkä takia emme itse enää valitse sellaista. Painotin kuitenkin, että joillekin se voi olla hyvä vaihtoehto ja että kyseessä on vain meidän valintamme. 

Oon juu huomannut pari negatiivista kommenttia joissakin sun postauksissa. Sun tekstit laittaa ajattelemaan, joten niihin on tosiaan "helppo" kommentoida kriittisesti jos on eri mieltä. On tosi törkeää arvostella sua ihmisenä ja kirjoittajana... :(

Kiitos paljon!! Ja tsemppiä myös sulle, mahtavaa, että jaksat kirjoittaa pohdiskelevia tekstejä! Totta, usein ne on elämäntapavihaajia :D 

Nettanen

Voi ei! Mä oon niin pahoillani sun puolesta. Jos vaan suinkin voisin, tulisi nyt antamaan sulle ison halirutistuksen. Mä taas täällä hämmästelen näitä samankaltaisuuksia mitä voi olla - mäkin kärsin yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä (ja sen rinnalla paniikkihäiriöstä). Voin todellakin uskoa tuon, miten hirvittävät olotilat tällaiset tilanteet voi saada päälle! Ja ymmärrän täysin, että niistä kauheista olotiloista huolimatta haluaa jatkaa bloggaamista, koska se kuitenkin antaa niin paljon se on myös mielelle yhdenlaista terapiaa. Mä oon ennenkin sanonut tän, mutta sä oot tosi rohkea, kun uskallat kirjoittaa näin henkilökohtaisesta asioista sun blogissa. Näistä kirjoituksista on aivan varmasti apua ja voimaa muillekin ihmisille!

Mitä tulee noihin ihmisiin jotka retostelee toisten kirjoituksilla jossain suljetussa ryhmässä, niin voi hyvää päivää vaan. Tuskin he ikinä tulisi omalla naamalla sanomaan tollaisia juttuja. Jos nyt jotain hyvää täytyy keksiä, niin toisaalta osaat selvästi kirjoittaa hyvin, kun he voivat yhden tekstin perusteella noin provosoitua. Jokin mitäänsanomaton ja huono teksti ei saisi sitä aikaan. Ja vaikka tää nyt ei varmasti juuri nyt lohduta, niin ainakin tota kautta tuli blogiin varmaan paljon uusia lukijoita, heheh.. :D

Ihanaa, että jatkat silti bloggaamista, koska blogimaailma tarvitsee just sunlaisia avoimia ja aitoja ihmisiä <3 Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua <3

Lilies
Lilies & Life

Voi ihana Netta :') <3

No onpa taas yhtäläisyyksiä! Mulla myös paniikkihäiriötaustaa, tosin edellinen kohtaus tuli n. 2 v. sitten. Kyllä bloggaamisesta saa edelleen niin paljon, etten kyllä aio lopettaa/vähentää kirjoittamista :) Kiva kun ajattelet niin, että joku voi saada voimaa mun jutuista!

Ei varmaan tulisi ne ihmiset sanomaan samoja kommentteja päin naamaa :D Joo ei se teksti voinut olla niin huono ja mitäänsanomaton kun niin kiivaasti jaksetaan kommentoida...

Kiitos kovasti <3 Sitä samaa sinulle! <3

Millie's
Randomilla

Mullakin tuo kortisolitaso oli joskus 890, onneksi ei Cushingia kuitenkaan kuten äidilläni. Stressistä johtui kaikki. Oli pakko vaihtaa työpaikkaa ja saada kolmen kuukauden karenssi päälle (alotin osa-aikatyöt).

Halusin vaan sanoa että I feel you. Ja vaikka uskonkin esim. Propralin voimaan, on mun mielestä kiinalainen lääketiede toimivampaa tai ainakin menee paremmin kun ne menee käsi kädessä. Tsemppiä! :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos kun jaoit sun kokemuksia! En ookkaan koskaan jutellut kenenkään kanssa, jolla samaa ongelmaa. Oon miettinyt just perinnöllisyyttä tässä kortisoliasiassa... että onko se herkempi nousemaan jos vanhemmalla on (ollut) korkeat stressitasot. Hyvä, ettei sulla ollut Cushingia! Nouseeko sulla kortisoli helposti vielä nykyään stressaavassa tilanteessa, tuleeko sulle selkeitä oireita siitä? 

Oma hyvinvointi on ehdottomasti ykkösjuttu ja joskus pitää tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka tukee sitä! 

Propral on tuttu lääke ja toimii paniikkikohtauksen tai kortisolin nousun yhteydessä, mutta pidempiaikaista apua oon saanut tietyistä luontaisista vaihtoehdoista, rentoutusharjoituksista ja psykoterapiasta. Pelkään silti, että tää kortisolia vastaan taistelu on loppuelämän taistelu :/ Kiitos paljon ja samaa sulle! 

Millie's
Randomilla

Voisin vastailla tähän vähän pidemmin sitten tai vaikka postauksenkin muodossa sitten, kun oon vähän tässä toipunut. Olin tänään puolipäivää terveysaseman tarkkailussa yt laskun vuoksi. Ei mitään vakavaa kai, mutta monta juttua nyt liittyy niihin ja yks taitaa olla tänhetkinen uupumustila. 

 

Asioiden rationalisointi auttaa paljon. Mulla myös ollut apua tuosta Irti itsekritiikistä-kirjasta, vaikka en yleensä self helpistä niin paljon perustakaan. Aina vain oppii uudelleen ja uudelleen että ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus. :)

Lilies
Lilies & Life

Eikä, tosi ikävä kuulla :( 

Ihminen tosiaan on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Varsinkin henkinen väsymys/pahoinvointi vie voimat niin totaalisesti myös fyysisesti...

Kirjoita tosiaan sitten kun vaan jaksat, odotan mielenkiinnolla! Voimia <3 

Millie's
Randomilla

Kiitos paljon! <3 :) 

Kommentoi