Joululahjoja vähäosaisille lapsille

Lilies & Life

Viime vuonna vuosittainen Joulupuu-keräys meni minulta ohi. Tänä vuonna muistin tarkistaa ajoissa keräysajan ja selvitin kaupunkini keräyspisteen. Joulupuu-keräyksessä kerätään joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Keräys järjestetään pääasiassa paikallisten nuorkauppakamarien toimesta.

Kävimme eilen Prisman joulupuulla. Ajattelin, että puu olisi jo tyhjä, sillä keräys loppuu huomenna sunnuntaina. Oli sydäntäsärkevää huomata, että siellä roikkui vielä yli parikymmentä lappua. Hämmästyttävää oli se, että 90 % niistä oli tyttöjä! Juteltiin erään naisen kanssa, joka kertoi, että poikien laput oli viety hyvin nopeasti, ilmeisesti joku trendi (miksi)?

Otin puusta neljä lappua; tyttö 6 v., tyttö 8 v. ja kaksi tyttö 15-17 v. -lappua.

Poikaystäväni löysi puusta vielä kolme lappua pojille; poika 9 v. ja kaksi poika 10 v. -lappua. Ne olivat viimeiset pojat.

Lähdettiin Prismaan ostoksille. Olen lahjaihminen, mulla ei juurikaan koskaan ole ongelmia ostaa lahjoja, keksin aina tosi nopeasti mitä kenellekin annan. Nyt oli kuitenkin vaikeampaa, kun en ollut koskaan tavannut kyseisiä lapsia/nuoria. Enkä kyllä ole ostanut 6-8 -vuotiaille tytöille koskaan mitään.

Mietin ensin ostavani jotain vaatetta, mutta kun ei tiedä yhtään kyseisten lapsien vaatetarpeesta, koosta tai väritoivomuksista. Päädyin sitten ostamaan nuorimmalle (6 v.) tytölle Frozen -seinäkellon sekä rannekorun.  8-vuotiaalle tytölle ostin (mun mielestä) upean leluhevosen, jonka mukana tuli kaunis loimi (tää piti googlettaa) ja muita tarvikkeita. 15-17 -vuotiaille tytöille laitoin luonnonkosmetiikkatuotteita; shampoota, hoitoainetta, kasvojenpuhdistusmaidon, jne.

Poikaystäväni osti 9 v. pojalle Avengers -hahmon, toiselle 10-vuotiaalle paksun Aku Ankka -pokkarin ja toiselle upeasti kuvitetun tietokirjan dinosauruksista (mä olisin ollut tästä niin ilonen 10-vuotiaana! :D)

Kotona tuli sellainen fiilis, että ostettiinko liian lapsellisia lahjoja... ajat ovat muuttuneet omasta lapsuudesta. Tuntuu, että lapsuus loppuu nykyään aikaisemmin ja siirrytään nopeammin leluista puhelimille tai tietokoneille. Pelkään, että lapset pettyvät lahjoihinsa. Ei voi muuta kuin toivoa, että ne ovat mieluisia. Mitä mieltä olette, oliko lahjat liian lapsellisia..?

Näin täynnä keräslaatikko oli tänään, kun veimme paketit ❤

Vielä tänään ja huomenna on mahdollisuus kantaa oman kortensa kekoon. Osallistuthan keräykseen, jos sinulla on siihen mahdollisuus! Tämä toimii oikeasti hyvänä joulumielen luojana itselle ja varsinkin sille lapselle, joka ei muuten välttämättä saisi yhtä ainutta lahjaa. Joulupuun sivulla on muuten hyviä ohjeita ja vinkkejä eri-ikäisten lahjoihin!

Helsingin keräyspisteet löydät tästä linkistä.

Muun Suomen keräyspisteet tästä linkistä.

 

// This year we bought Christmas gifts for children in need. Please support your local Christmas Present Appeal by donating new toys, school supplies, clothes etc. for children who might not otherwise receive a Christmas present. 

Aiomme vielä ennen joulua viedä löytöeläinkotiin ruokalahjoituksen kissoille ja minä aion kirjoittaa kirjeen yksinäiselle henkilölle (idea Destination Happiness -blogista!)

Luodaan joulu jokaiseen kotiin! ♥

-Lilies

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Toi on tosi ihanaa, kun on aikaa, rahaa ja haluja tuollaiseen auttamiseen. Siitä saa niin hyvän mielen.

Lilies
Lilies & Life

En tiedä onko sitä ylimääräistä aikaa ja rahaa niinkään, mutta auttamisen halua kyllä löytyy niitäkin enemmän :) Päätettiin, että ostetaan vähemmän lahjoja tänä vuonna perheen kesken ja laitetaan sitä rahaa näihin. Ja oli kyllä hyvin käytetty raha, koska tuli niin hyvä mieli. Toivotaan, että saajatkin tykkäävät ♥

Kirsikka W.

Minäkin kävin nappaamassa pari korttia yhdestä Espoon kohteista. Tyttö 12v. ja poika 4v. Puu oli ihan täynnä lappuja, ja sain jopa hieman kummallisia katseita kun kävin meikittömällä naamalla, verkkareissa ja hiukset sotkussa sieltä kortit nappaamassa. Ei meilläkään ihan superisti sitä ylimääräistä rahaa avomiehen kanssa ole, mutta pari lapselle voimme hyvin hankkia lahjat, jotka saattavat mahdollisesti olla ainoat koko jouluna.

Pojalle ajattelin jotain ihanaa pehmolelua tai satukirjaa, neljävuotiaalle varmaan ihan mieluisia lahjoja. Tytölle laitan muutamat korut ja jotain kivaa kosmetiikkaa, ehkä laadukkaampia pesuaineita ja kynsilakkaa. Keräys päättyy onneksi meillä vasta ensi torstaina, joten ehdin vielä hankkia ja paketoida lahjat kivasti. Ehkä laitan mukaan vielä joulusuklaata tai muuta pientä herkkua :)

Lilies
Lilies & Life

Hienoa ♥ Harmittaa kuulla, että sielläkin oli niin paljon lappuja jäljellä...

Kyllä meitäkin kytättiin kun mentiin innoissamme puulle, mutta muutkin uskaltautui sitten hetken päästä katsomaan, että mikä juttu tämä oikeen on. Meilläkään ei hirveästi "ylimääräistä" ole, mutta ostetaan sitten läheisille vähän pienemmät lahjat. Oli tärkeämpää laittaa se muutama kymppi näihin.

Kuulostaa tosi hyviltä sun lahjaideat! Ai siellä päättyy vasta torstaina, onpa hyvä että on vielä aikaa osallistua :)

 

sharks
by a mile

Ihana ihana teko <3 Oon ihan varma, että lahjoista pidetään!

Vitsi, nyt vähän harmittaa kun en ole tajunnut tätä asiaa! Ensi vuonna pitää ehdottomasti osallistua itsekin.

Lilies
Lilies & Life

♥♥! Kiva, jos ajattelet niin :)

Harmitti myös itseä viime vuonna. Mutta ensi vuonna sitten! :)

zxcvb (Ei varmistettu)

Arvostan suuresti! &lt;3 Ei ole mun mielestä yhtään lapsellisia!

Lilies
Lilies & Life

Kiitos :) Kiva kuulla!

jouluihminen (Ei varmistettu)

Hyvä teko. Ja veitte tosi monelle lapselle lahjoja! Uskon kyllä niiden tuovan hyvän mielen :) nämähän viedään ihan anonyymisti eikös? Voi miten ihanaa, että viette löytöeläinkotiin vielä ruokalahjoituksen, siellä on tarvetta! Vein viime jouluksi ylimääräisiä peittoja ja leluja koirille :)

Lilies
Lilies & Life

:). Tulihan niitä lappuja aika monta sieltä napattua. Harmitti, kun niin paljon oli jäljellä. Ihanaa, että oot sitä mieltä! Juu, anonyymisti viedään. Esim. lastenkodissa työntekijät ilmeisesti laittavat paketteihin mukaan joulutervehdykset. 

Kyllä, aiomme ehdottomasti käydä löytöeläinkodissa, siellä lahjoitusten tarve on suuri :/ Kiva kuulla, että oot myös vienyt sinne jotakin ♥

Kommentoi