Kerrostalokaksion remontti - osa 1

Lilies & Life

Haaveammattini oli nuorempana usean vuoden ajan sisustussuunnittelija. Olen lapsesta saakka tykännyt ostella pieniä kivoja sisustusesineitä ja mietin aina sopiiko huoneessani värit yhteen.

Päädyinkin hieman lukion jälkeen, muistaakseni vuonna 2010, opiskelemaan sisustusta. Tarkemmin sisustusmyyntiä. Tykkäsin siitä ihan tosi paljon, sain aina suuret kehut sisustus-, somistus-, pohjapiirustus- sekä väritehtävistä. Huomasin kuitenkin, että sisustamiseen kuuluu muutakin kuin vain kynttiläasetelmien sijoittamista; se oli myös tylsempiä asioita kuten lattiamateriaalien tuntemusta, oikean valaistuksen valintaa, kohdistettavan tapetin pinta-alan laskemista ja inhokkini... ompelemista ( jota tosin oli enemmän sisustusartesaani-puolella, onneksi en hakenut sinne!).

Suoritin kaikki tehtävät kyllä kunnialla, mutta totesin samalla että en haluaisi päivittäisen työni liittyvän sisustukseen. Opinnoista on kuitenkin jäänyt paljon käteen ja olen päässyt hyödyntämään tietojani ja taitojani nykyisessä kodissani.

Remontoimme poikaystäväni kerrostalokaksion viime vuonna ja pääsin valitsemaan materiaaleja sekä suunnittelemaan sisustusta. Asunto oli lähes täysin 60-lukulainen, pientä pintaremonttia lukuunottamatta.

Remonttibudjetti oli maltillinen, mutta emme silti joutuneet tinkimään haluamistamme ratkaisuista, sillä meille kävi ihan älyttömän hyvä tuuri todella monessa asiassa! Esimerkiksi vessaan päätyneet kaakelit ja laatat (tiedän jopa näiden eron, kiitos sisustuskoulutuksen!) olivat tarjouksessa Kaakelikeskuksessa ja osa (alunperin hintavista) tapeteista sattui nekin löytymään alelaarista. Saimme isäni tutulta ilmaiseksi Puustellin muutaman vuoden vanhat (!) keittiökaappien ovet, ainoastaan rungot piti uusia. Isälläni oli muutenkin todella suuri rooli remontissa, hän teki lähes kaiken työn, mitä itse on sallittua kerrostalossa tehdä. Hän on siis rakennusalan moniosaaja. Hän mm. asensi laminaatin, kiinnitti keittiön kaapit, asensi keittiön välitilan laatan, laatoitti vessan, kiinnitti suihkuseinän, lisäsi eteiseen välioven sekä paljon muuta mitä en enää edes muista. Olemme ikuisesti kiitollisia isälleni auttamisesta, sillä se vähensi remonttikustannuksia merkittävästi. Teimme myös itse niin paljon kuin osasimme; minä poistin tapeteita, siivoilin ja suunnittelin, kun taas poikaystäväni teki lähes kaikki purkuhommat, hoiti lähes kaiken kantamisen ja valmisteli lattiat laminaatin asentamista varten.

Koska remontti tehtiin kerrostalosakkeessa, osallistui taloyhtiökin omalta osaltaan kuluihin. Kylpyhuoneen kaikki pohjatyöt aina vesieristeeseen saakka jäi heidän maksettavakseen, kuten myös kaikki vesikalusteet, jotka saimme kuitenkin itse valita sillä ehdolla, että ne ovat Oraksen valmistamia (jotta huoltoyhtiö saa varaosia tarvittaessa.) Pitkinä ihmisinä olimme iloisia siitä, että saimme jopa valita normaalia korkeamman wc-pytyn, pienestä voi olla iloinen :'D Suosittelen kaikkia kerrostalossa remonttia suunnittelevien tai tekevien ottamaan selvää, mihin kustannuksiin taloyhtiön kuuluu osallistua ja onko vielä sen lisäksi neuvotteluvaraa muissakin asioissa. Kannattaa ehdottomasti mahdollisuuksien mukaan tiedustella muilta samassa taloyhtiössä asuvilta, mitä taloyhtiö on heidän remonteissaan maksanut. Aina on hyvä kysyä ja ottaa selvää, ettei tule itse maksaneeksi kustannuksia, joita ei tarvitsisi!

Kuvia selatessani olin iloinen, että olin napsinut kuvia jokaisesta työvaiheesta! Tässä joitakin kuvia lähes vuoden mittaiseksi venyneestä remontista:

Vanhan keittiön purkamista

Keittiömateriaalien valintaa

Valitsimme vaaleamman välitilalaattaan sekä alimman kuvan keittiötason

Lähes valmiista keittiöstä

Tässä näkyy ilmaiset keittiökaappien ovet

Vessan vaiheita

Huomaa vanhat kalalaatat!

Kylpyhuonejuttujen valintaa

Näihin päädyimme

Yläkulmassa alennuksessa olleet kaakelit, joihin ihastuimme (edellisessä kuvassa seinät laatoitettu näillä)

Vanhojen tapettien poistoa

Uutta tapettia 

Makkarin seinä

Tässä edellisen kuvan -40% tapetti

(ovh. 45,90/rulla)

Vanha muovimatto pois..

... ja laminaattilattia tilalle

 

Remontointi on raskasta, kallista, parisuhdetta koettelevaa, yllättävää mutta kuitenkin palkitsevaa. Huomenna teen postauksen valmiista asunnosta ja valotan hieman sisustustyyliämme!

Jos tulee mieleen jotain remonttiimme liittyviä kysymyksiä, niin saa kommentoida! En ole mikään varsinainen asiantuntija, mutta jonkin verran tietoa ja kokemusta löytyy kuitenkin :)

- Lilies

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Hyvälle näyttää!! Ihana, kun olit kuvannut noita eri vaiheita.. jää itsellekin muisto! Jatko-osaa odotellessa :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos! On kyllä mukava katsella kuvia jälkeenpäin ja kiva näyttää muillekin mitä kaikkea remontoimiseen on kuulunut :) Tuntuu, että nämä kuvat oli vähän kaoottisia, koska keskeneräinen ja sekainen asunto, mutta jatko-osassa on jo selkeämpiä kuvia :)

Kommentoi