Kevät – muutosten aika

Maaliskuu taitaa jo virallisesti olla ensimmäinen kevätkuukausi. Itselläni on jo ainakin kevätfiilis! Tuntuu, kuin talvi olisi jäänyt väliin ja oltaisi hypätty loputtomasta, pimeästä syksystä suoraan kevääseen.

Keväällä herätään talvihorroksesta, keskitytään tulevaan vuoteen ja valmistaudutaan kesään. Lisääntyvä valon määrä vaikuttaa hurjasti ainakin omaan vireystilaani ja lisää energisyyttä. Latasin salikortinkin pitkän tauon jälkeen.

Kevät on muutosten aikaa, minulle ainakin joka ikinen vuosi. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus.

 

Lilies

 

MUUTTO

Suurin muutos itselle tulee olemaan asunnon vaihto maaliskuun lopussa. Muutan hieman lähemmäs työpaikkaani asuntoon, jossa on oma sauna ja autolle hallipaikka. Muuton yhteydessä tulee aina karsittua ylimääräistä tavaraa, mikä on henkisestikin puhdistavaa. Asunto on muutaman neliön pienempi kuin nykyinen kaksioni, mutta olen valmis uhraamaan hieman asuintilaa sijainnin, saunan, ilmastoinnin ja autohallipaikan takia.

Olen todella innoissani uuden asuntoni sisustamisesta. Minun pitää hankkia ainakin uusi sohva, vaatekaappi, pienempi ruokapöytä ja kokovartalopeili. Näistä huonekaluista pyrin hankkimaan vähintään kaksi käytettyinä. Haluan uuden asunnon värimaailmasta vaaleanharmaan vaaleanpunaisilla yksityiskohdilla eli tiedossa on kirppis- sekä sisustusliikereissuja.

Ai että, voin vihdoinkin ostaa kaikkia ihania saunajuttuja, kuten saunatyynyn ja löylytuoksuja. Aion lämmittää saunan heti muuttopäivän iltana! Sähkölaskuja odotellessa…

Mistä tulikin mieleen, että pitää tehdä sähkösopimus (nykyisessä asunnossani on taloyhtiön sähkösopimus.) Tykkään siitä, että saan itse valita sähkön tuottajan. Mikähän on tällä hetkellä ekologisinta sähköä?

 

 

TYÖ

Uusi työsuhteeni on kestänyt nyt 2 kuukautta. Olen päässyt hyvin työhön sisälle ja oivaltanut sen keskeisimmät asiat, mikä on hieno tunne. Työyhteisöön sopeutuminen ja työkavereihin tutustuminen on ollut helppoa ja vaivatonta. Jännitin eniten sitä, miten minut otetaan vastaan uutena työntekijänä – turhaan. Koeaikani päättyy kuukauden päästä. Sitä en jännitä enää yhtään, sillä olen 99,5 % varma, että sovin työhön ja saan jatkaa.

Virastotyö on saanut minut miettimään ulkonäköäni enemmän. Töihin pitää/saa laittautua joka päivä. Pukeutumista koskee muutama rajoite ja oletetaan, että asu on siisti. Olen myös kiinnittänyt paljon enemmän huomiota esim. hiuksiini ja kynsiini. Otin vuoden tauon jälkeen jälleen rakennekynnet ja rakastan niitä! Maaliskuun aikana olen värjäyttänyt hiukseni vaaleammiksi ja leikkauttanut pituudesta 10 cm. Olen uusinut vaatekaappini sisältöä ihan perusvaatteista lähtien. En näe tätä kaikkea ollenkaan pahana tai pinnallisena asiana. Tunnen oloni naisellisemmaksi, entistä itsevarmemmaksi ja enemmän minuksi, kun panostan ulkonäkööni.

Vaikka aloitin hiljattain uuden työn, saan pitää viikon palkattoman ”kesäloman.” Pääsen pitkän tauon jälkeen ulkomaille – riippuen tietysti koronatilanteesta. Haaveissa oli Italia, mutta se nyt jäi satavarmasti pois vaihtoehdoista…

BLOGI

Pienen hiljaiselon jälkeen yritän taas panostaa blogiin enemmän. Postausideoita on paljon ja karkeita luonnoksiakin jonkin verran, kunhan vain olisi aikaa ja energiaa hioa ne loppuun. Kuten aiemmin totesin, vaikuttaa kevät mielialaani kohottavasti ja saan yleensä enemmän aikaan. Uskon, että tämä heijastuu blogiinkin. Tiedossa on pari kivaa yhteistyötäkin, joista olen innoissani!

 

Lilies blogi

 

YSTÄVÄTOIMINTA

Olen pohtinut uudenlaisen harrastuksen tai toiminnan aloittamista, kuntosalin lisäksi. Haluaisin ilmoittautua vapaaehtoiseksi SPR:n ystävätoimintaan. Ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Yksinäisyyttä voivat kokea kaikenikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset, mutta minä haluaisin toimia ystävänä nimenomaan vanhukselle.

Meidän mamma on ollut monta kuukautta huonossa kunnossa ja se on laittanut ajattelemaan asioita syvällisemmin sekä muistuttanut elämän tärkeysjärjestyksestä. Olen vuosia miettinyt, että ”olisi kiva joskus aloittaa vapaaehtoisena ystäväpalvelussa, saisin varmaan itsekin siitä paljon irti.” Nyt on sellainen olo, etten haluaisi lykätä toteuttamista enää.

Mutta.

Toisaalta mietin onko ajankohta väärä tällä hetkellä, kun oma isoäiti on huonossa kunnossa. Pelkään, että ystävätoiminnasta tulee liian henkilökohtaista tai että rasitan itseäni mahdollisesti liikaa. Juttelin asiasta työkaverini kanssa, joka on ollut vapaaehtoisena ystäväpalvelussa. Hän oli sitä mieltä, että minun kannattaisi ehkä odottaa hetki ja katsoa miten mamman tilanne kehittyy.

 

 

Kirjoitin tammikuussa postauksen, jossa kerroin, että olen aina ollut huono nauttimaan hyvistä asioista, varsinkin jos niitä tulee paljon kerralla. Olen aina pelännyt milloin kupla puhkeaa ja tulee vastapainoksi jotain todella huonoa.

Tämä nykyinen hyvien tapahtumien putki on jatkunut tammikuusta tähän päivään (omissa asioissani.) En muista milloin olen viimeksi voinut sanoa näin pitkään, että ”kaikki on hyvin.”

En enää pelkää, että milloin sitä paskaa taas tulee, sillä sitä tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa. Nyt olen vain yrittänyt nauttia hyvällä omallatunnolla kaikesta positiivisesta ja ihanasta.

 

Miten teillä on lähtenyt alkuvuosi käyntiin?

Onko muillakin jo kevätfiilistä?

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama mieli
Kommentit (2)
  1. https://mentaalimatkaaja.blogspot.com/
    12.3.2020, 08:27

    Paljon onnea uuteen kotiin!

    1. Kiitos paljon! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *