Kolmekymppisen kauneudenhoidosta

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Vitamiinikeskus

Olen alkanut vähitellen huomata kehossa ja erityisesti ihossa tapahtuvia muutoksia. Olen nyt 32-vuotias. Iho ei ole enää niin kimmoisa kuin 20-vuotiaana, kasvojen sekä kaulan iholle on alkanut muodostua juonteita ja hiukset ovat kuivemmat, mutta toisaalta rasvoittuvat nopeammin.

Kolmekymppisellä elimistön oma kollageenituotanto hidastuu, minkä seurauksena iho veltostuu ja juonteita alkaa muodostua. Lisäksi geenit, elintavat, altistus auringolle ja aiemmat ihonhoitorutiinit alkavat kolmekymppisillä näkyä ihossa.

Ihon rakenteen muuttuminen on normaalia, mutta pitää myöntää, että minua muutokset hieman ahdistavat. Haluaisin sanoa, ettei pikkuhiljaa muuttuva peilikuva haittaa, mutta valehtelisin. Ikämuutoksia voi kuitenkin ennaltaehkäistä ja hidastaa.

 

ELINTAVAT

Terveillä elintavoilla ja UV-säteilyltä suojautumisella on suurin merkitys ihonhoidossa. Erityisesti tupakointi ja runsas sokerin syönti vaikuttavat ihoon ja sen kimmoisuuteen.

En tupakoi. Alkoholia käytän kohtuudella. Nykyään ei enää maistu samalla tavalla kuin parikymppisenä, jolloin alkoholia kului bileiltoina runsaasti. Juon runsaasti vettä, vähintään 2 litraa päivässä.

Pyrin välttämään sokerin ja suolan liiallista syömistä, koska ne vaikuttavat selvästi ihoon. Syön päivittäin vihanneksia; usein lounaani on kana- tai lohisalaatti. Rakastan mandariineja ja marjoja, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja.

Harrastan säännöllisesti liikuntaa, mikä edesauttaa aineenvaihduntaa. Varsinkin vesijuoksu vähentää kudosten turvotusta. Pidän säännöllistä unirytmiä ja 8-9 tunnin yöunia tärkeinä sekä hyvinvoinnin että kauneudenhoidon kannalta. Valitettavasti krooninen selkäsairauteni aiheuttaa usein uniongelmia.

IHONHOITO

Olen 15-vuotiaasta alkaen  hoitanut ihoani säännöllisesti. Olen aina pessyt kasvot aamuin illoin, kosteuttanut ihoa ja käyttänyt aurinkorasvaa – ainakin vartalon iholla.

Olen nuorempana tehnyt sen virheen, että olen oleskellut pitkiä aikoja auringossa ja vielä ilman aurinkosuojaa. Nykyään en tekisi enää vastaavaa. Käytän keväästä loppusyksyyn voiteita tai meikkejä, joissa on suojakertoimet.

Nykyisin minulla on tarkat ihonhoitorutiinit, joista en poikkea missään tilanteessa. Panostan erityisesti ihon kosteutukseen, ihon suojaamiseen ulkopuolisilta vaikutuksilta ja laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiin. Olen käyttänyt pääasiassa luonnonkosmetiikkaa vuosien ajan. Ihoni tykkää öljyistä, seerumeista ja kosteuttavista naamioista.

Olen kokeillut kasvojen ihon mikroneulaamista, mutta siitä ei jäänyt tapaa. Nykyään hieron kasvojani muutaman kerran viikossa Youtube-ohjeiden avulla ja käytän Gua Sha-lastaa tai Jade Rolleria lähes päivittäin turvotuksen poistamiseksi sekä ihon tasoittamiseksi. Pyrin käymään kasvohoidossa muutaman kerran vuodessa.

 

HIUSTEN HOITO

Hiusteni laatu ja rakenne ovat muuttuneet parin vuoden aikana. Tähän vaikuttaa varmasti ikääntymisen lisäksi hormonaaliset muutokset.

Hiukseni vaativat nykyään useammin pesua sekä huomattavasti enemmän kosteutusta. Panostan laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiin ja olenkin joutunut etsimään sopivia tuotteita muuttuville hiuksilleni. Vältän lämpökäsittelyä. Pyrin ilmakuivaamaan hiukset tai kiedon hiukset mikrokuitupyyhkeen sisälle. Vältän voimakkaita kemikaaleja sisältäviä tuotteita ja pesen hiukseni 1-2 krt kuussa syväpuhdistavalla shampoolla.

RAVINTOLISÄT

Olen käyttänyt erilaisia kauneuden hoitoon tarkoitettuja ravintolisiä säännöllisen epäsäännöllisesti n. 25-vuotiaasta alkaen. Olen syönyt jauheena, tabletteina tai kapseleina ainakin C-vitamiinia, biotiinia, seleeniä, sinkkiä, tyrniöljyä, kalaöljyä ja piigeeliä. Koen, että etenkin kasviöljyt kosteuttavat ihoa sisältäpäin. Biotiinin ja sinkin pitkäaikaisen käytön näkee mielestäni selvästi kynsistä. Tiesitkö, että kynsien uusiutumisessa kestää jopa 6 kk?

Yksi valmiste, jota en ollut vielä aiemmin kokeillut, oli kollageeni. Suuri osa ihosta koostuu kollageenista. Se on  lihasten ja sidekudosten proteiini.

 

KAUNEUS+

Sain Suomen Vitamiinikeskukselta käyttöön valmisteen, joka on suunniteltu tarjoamaan elinvoimaa iholle, hiuksille sekä kynsille. Tämä valmiste sopii mielestäni tukemaan yli 30-vuotiaan kauneudenhoitoa.

Tuote on gluteeniton, laktoositon, hiivaton ja makeuttamaton. Ei sovellu kala-allergisille. Ei suositella lapsille.

vitamiinikeskus

Kauneus+ sisältää seuraavia ravintoaineita:

  • Kollageeni (Peptan F HD kalakollageeni): Valmiiksi pilkottua kollageenipeptidiä, jonka tehtävä on antaa elimistölle merkki, että kehon omaa kollageenin tuotantoa on lisättävä. Kollageeni voi parantaa ihon kosteutusta ja madaltaa ryppyjä.
  • Biotiini (D-biotiini eli b7-vitamiini): Vaikuttaa elimistössä moneen välttämättömään asiaan. Vahvuus 5 mg/tbl. Biotiini edistää keratiinin muodostumista, mikä antaa hiuksille ja kynsille vahvan sekä joustavan rakenteen.
  • Sinkki (sinkkisitraatti): Elimistölle tärkeä hivenaine. Vaikuttaa mm. ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin ja edistää tärkeiden ravintoaineiden aineenvaihduntaa. Sinkillä on myös oma osansa ihon kollageenin muodostumisessa.
  • Piimaa (tuotteen piimaasta n. 50 % piitä): Pii on alkuaine, joka on sidekudoksen tärkeä rakenneosa ja välttämätön kollageenin muodostumiselle.
  • C-vitamiini (askorbiinihappo): Edistää kollageenin muodostumista ja suojaa mm. ihosoluja hapettumisstressiltä.

Suomen vitamiinikeskus on vuosien ajan tarjonnut kuluttajille korkealaatuisia kotimaisia ravintolisiä tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kaikille tuotteille on myönnetty avainlippu. Tuotteet ovat tutkittuja ja valmistetaan suomalaisessa lääketehtaassa, jossa valvonta on huippuluokkaa. Tuotteet ovat tasalaatuisia; jokaiselle tuotteelle on asetettu tarkat standardit pitoisuuksien, koon, koostumuksen sekä värin suhteen.

Suomen Vitamiinikeskuksen sivuilta voi tilata tuotteen valintansa mukaan joko kertalähetyksenä tai jatkuvana tilauksena. Tuotteet toimitetaan suoraan postilaatikkoon tai postiluukusta, mikä on kätevää. Minulla on Kauneus+ tuotteen lisäksi käytössä Merimagnesium+ B-vitamiini -valmiste edistämään lihasten ja hermoston normaalia toimintaa.

Lähteitä: vitamiinikeskus.fi, suomenterveysravinto.fi, terveyskirjasto.fi, hyvaterveys.fi

 

Huom. Ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

-Lilli

 

 

 IG: @lilli_anneli 

 BLOG’S FACEBOOK PAGE 

hyvinvointi iho testit suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *