Korvapuusti-juustokakku

IMG_20170601_132030.jpg

Poikaystäväni toivoi, että tekisin hänelle synttärijuustokakun. Hänellä on tänään synttärit, mutta kakkua söimme jo ennakkoon viime sunnuntaina. Nyt olen detox-kuurilla eikä tuo kakku taida ihan kuulua sallittujen listalle…

Ajattelin ensin, että tekisin hyväksi havaitun vanilja-kinuskin tai valkosuklaa-mangon, kunnes bongasimme tv-mainoksessa uuden tuorejuuston: Creme Bonjour kaneli & kardemumma. Poikaystäväni ylivoimainen lempijälkkäri on korvapuusti ja hän tykkää myös kovasti tekemistäni juustokakuista. Nyt pääsin yhdistämään nämä kaksi!

IMG_20170601_132649.jpg

En keksinyt kanelipullan makuun sopivaa kiillettä, niin päätin jättää sen tekemättä. Pelkäsin, että kakku tulisi täten maistumaan pelkältä pullataikinalta, joten päätin tarjota sen kanssa vaniljajäätelöä (Oatlyn kaurapohjaista) sekä mansikoita ja marenkia. Ajattelin, että ne pelastavat kakun, jos siitä tulee ihan fiasko :’D Olisi tärkeää, että kakku onnistuisi, sillä poikaystävän äiti oli tulossa kylään.

IMG_20170601_132816.jpg

Teen juustokakut aina samalla kaavalla, vaihdellen vain tiettyjä ainesosia ja niiden määriä. Resepti on hyvin samanlainen kuin tässä äitienpäivän kinuski-vadelmajuustokakussa, mutta joitakin eroavaisuuksia löytyy. Korvapuustikakussa käytin tavallisia Digestive-keksejä, en täysjyvää. Jätin maustamattoman tuorejuuston pois, jotta korvapuustin makuamaku olisi riittävästi. Lisäksi tässä on jonkin verran enemmän tomu- sekä vaniljasokeria ja myös sitruunamehua korostamassa makua. Kaneli & kardemumma -tuorejuusto ei ole makeaa, siksi lisäsin sokerin määrää. Kiillettä en tosiaan tehnyt, mutta marenki ja vaniljajäätelö tuovat lisää makeutta ja mansikat raikkautta. Tässä kokonaisuudessaan kakun ohje:

 
Pohja:

200 g Digestive-keksejä

80 g Voita

(1 rkl maitoa)

 

Täyte:

400 g tuorejuustoa (2 pkt Creme Bonjour kaneli-kardemumma)

200 g vaniljarahkaa (1 pkt Valio maustettu vaniljarahka)

3 dl kuohukermaa

2,5 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

ripaus kanelia

4 rkl sitruunamehua  (tuoreesta sitruunasta)

3 liivatelehteä

 

VAlmistus:

Vuoraa irtovuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit (käsin tai blenderissä) ja lisää sulatettu voi. Painele massa irtovuoan pohjalle. Lisää ruokalusikallinen maitoa pohjaa pehmentämään, näin leikattavuus helpottuu. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Tällä välin sekoita keskenään tuorejuustot, sokerit, kaneli, sitruunamehu ja vaniljarahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mutta älä vielä lisää tuorejuustoon. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata kiehuvan vesitilkan (n. 3-4 rkl) joukkoon. Sekoita. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeiseksi varovasti käännellen.  Kaada tasainen seos nopeasti pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi (mieluiten yön yli.)

IMG_20170601_131454.jpg

Kannatti kokeilla, kakku oli poikaystävän ja vieraiden mieleen 🙂 Täytyy sanoa, että tämä on yksi onnistuneimmista juustokakuista omastakin mielestä (saatoin illalla käydä nappaamassa vielä pienen palan juuri ennen nukkumaanmenoa.) 

 

Jos tykkäät korvapuustista, tykkäät varmasti tästä juustokakusta!

 

-Lilies

Kommentit (6)
  1. Kiitos taas ihanasta reseptistä. On kopioitu itselle 🙂

    Meillä tykätään korvapuusteista, joten…NAM

    1. Ole hyvä! 🙂 Tämä on kyllä parempaa kuin odotin, suosittelen jos korvapuustista tykkää :))

  2. Ou vau! Nyt pitää kyllä laittaa (taas) terveyskuurit tauolle, aivan ihanan näköinen kakku! Todellakin pitää testata kesän mittaan 🙂

    1. Kiitos! Kannattaa testata 🙂 Kiva, että lähiaikoina on tullut uusia tuorejuustomakuja niin saa ideoita juustokakkuihin! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *