Menneen kesän retket

En ole päässyt tekemään ulkomaanreissuja tämän vuoden puolella. Sen sijaan tämä kesä on mennyt Suomea kierrellen. Upeita nähtävyyksiä ja vierailun arvoisia paikkoja löytyy ihan läheltäkin! 

Tässä postauksessa ”pieni” tiivistelmä kuluneen kesän reissuista:

 

 

LAHTI

Vietin toukokuun lopussa työkaverini kanssa 3 päivää koulutusreissulla Lahdessa uuden työn myötä. Opimme paljon uutta työstä sekä toisistamme,  tutustuimme kollegoihin ympäri Suomen ja pidimme hauskaa. Yksi kesän kohokohdista ehdottomasti! Nykyään kutsun tätä naista jo ystäväksi <3

 

LUE MYÖS:

Ravintolasuositus: Popot, Lahti

 

lahti2.jpg

lahti3.jpg

 

 

 

MUSTION LINNA

Pääsimme avomieheni kanssa tutustumaan ihanaan Mustion Linnaan blogiyhteistyönä juhannuksen ajaksi.

 

MUSTION LINNA -POSTAUKSET:

Juhannus kartanolinnassa

Makuelämyksiä Linnankrouvissa

Ylellinen kartanohotelli

Mustion Linna: Näe & Koe

 

edelfelt12.jpg

edelfelt16.jpg

mustio5.jpg

edelfelt17.jpg

mustiossa3.jpg

 

 

 

FISKARSIN KYLÄ

Mustion linnan vierailun yhteydessä tutustuimme lähistöllä sijaitsevaan valloittavaan Fiskars Villageen, johon haluan ensi kesänä päästä majoittumaan ainakin yhdeksi yöksi!

 

fiskars5.jpg

fiskars6.jpg

oikeus1.jpg

fiskars13.jpg

 

 

 

RAASEPORIN RAUNIOLINNA

Fiskarsin kylältä suuntasimme Raaseporin linnalle juhannusjuhlia seuraamaan, syömään sekä tutustumaan itse linnaan.

 

LUE LISÄÄ:

Kesänviettoa Raaseporissa

 

mustio18.jpg

raasepori1.jpg

 

 

 

BRINKHALLIN KARTANO

Olemme seuranneet tv:stä tuttua Hovimäki-sarjaa, jota on kuvattu Turun Kakskerran saarella Brinkhallin kartanossa. Teimme päiväretken kartanoon heinäkuussa. Oli mielenkiintoista kuulla kyseisen kartanon historiaa ja päästä itse käymään ”Hovimäessä” 🙂

 

LUE MYÖS:

Kartanoelämää Suomessa 1800-luvulla

 

brinkhall3.jpg

brinkhall4.jpg

brinkhall5.jpg

brinkhall6.jpg

brinkhall1.jpg

brinkhall2.jpg

kansikuva1.jpg

 

 

 

HELSINKI (KORKEASAARI)

Yhden vapaapäivän vietimme Helsingissä. Lähdimme aikaisin aamulla ajamaan Korkeasaarta kohti, jossa vierähtikin 5 tuntia. Sen jälkeen ajoimme Helsingin keskustan läpi ja pysähdyimme kuvailemaan Tuomiokirkolla.

 

helsinki5.jpg

helsinki1.jpg

korkeasaari.jpg

helsinki6.jpg

 

 

 

TURUN LINNA

Käväisimme Turun Linnan edustalla samana päivänä, kun vierailimme Brinkhallin kartanossa. Tällöin linnan edustalla oli käynnissä keskiaikaistyyliset turnajaiset. Seurasimme kisoja ja ihastelimme pieniä kojuja. Kävimme linnan sisäpihalla, mutta päätimme tehdä linnakierroksen joku muu kerta paremmalla ajalla. Muutama viikko myöhemmin lähdimme yhtenä vapaana lauantaina (työvuorolistassa oli varmaan joku virhe?) ajelemaan uudestaan Turkuun. Kiersimme linnan ajan kanssa. Olen käynyt linnassa viimeksi ala-asteella luokan kanssa, joten kauheasti muistikuvia ei jäljellä ollut. Linnan koko yllätti!

 

turku1.jpg

turku2.jpg

turunlinna6.jpg

turunlinna2.jpg

turunlinna4.jpg

turunlinna3.jpg

turunlinna5.jpg

turunlinna1.jpg

 

 

 

NAANTALI

Turun linnan jälkeen ehdotin aviomiehelleni, että poiketaan vielä Naantalissa. Lähdimme siis sinne ja päädyimme syömään Hasta la Pastaan. Kävelimme laituria pitkin aina Muumimaailman portille saakka. Todettiin, että tarvitaan ensi kesäksi kulissilapsi (=kummityttö) mukaan ja mennään ihan sisälle saakka 😀 By the way, voitaisiin molemmat kuvitella muuttavamme Naantaliin asumaan!

 

naantali6.jpg

naantali3.jpg

naantali1.jpg

naantali2.jpg

 

 

 

KANGASALA

Paras ystäväni ja kummityttöni (+mies ja koirat :D) asuvat Kangasalla ja siellä tulee käytyä aina, kun vain aikataulut sopivat yhteen. Tykkään Kangasalasta, se on pieni, idyllinen ja rauhallinen kaupunki, mutta vain 10 min ajomatkan päässä Tampereesta. Olen jo lapsena käynyt siellä useasti sukulaisen mökillä ja mummuni (isän äiti) hauta on Kangasalan hautausmaalla.

 

IMG_20180830_231942.jpg

IMG_20180830_224118.jpg

IMG_20180830_224206.jpg

 

 

 

YYTERI

En sano, että pitäisin Yyteriä ja muuta Porin rannikkoa itsestäänselvyytenä, mutta en vaan ikinä muista mainita niitä tämän kaltaisissa postauksissa. Lasken Yyterinkin kesäreissuihin, koska ajaa sinne meiltä kuitenkin 20 min 😀 Yyteri on Suomen upein hiekkaranta ja sen palveluihin on panostettu hurjasti viime aikoina. Olen käynyt siellä silti vain muutaman kerran tänä kesänä, vaikka säät ovat olleet paremmat kuin monena kesänä yhteensä. Olen ollut kesän aikana niin paljon töissä, ettei rannalla makoilu oikein ole ollut mahdollista, mutta välillä ollaan viikonloppuisin käyty syömässä mun töiden jälkeen ravintola Helmessä tai Dyynissä. Meillä on myös hieman Yyteristä pidemmälle pari ”omaa paikkaa”, joissa tykätään käydä oman rauhan takia.

 

yyteri2.jpg

 

 

Kesti hetken tottua ajatukseen, että kesä alkaa olla ohi. Kuumat hellepäivät loppuivat jotenkin ihan seinään. Tämä kesä oli erittäin antoisa, mutta pitää sanoa, että odotan jo syksyä. Syksyssä on taikaa ja se on vaa’an aikaa. Erityisesti syyskuu on aina itselle tärkeä, olen syntynyt 26.9. Syyskuu on mulle vähän kuin uusi alku joka vuosi, saan jostain käsittämätöntä energiaa tehdä erilaisia asioita. Aloitin taas vesijuoksun viime viikolla ja alan pikkuhiljaa palailemaan bloginkin suhteen aktiivisempaan postaustahtiin; pyrin postailemaan vähintään pari kertaa viikossa.

 

// So, summer is almost over here in Finland and fall is coming. This summer we travelled around Finland, which was nice for a change! It was a very warm summer, almost too hot. I’m already waiting for the cool, beautiful autumn mornings and nights. It’s my favorite season. Fall is the time of Libras – my birthday is September 26th. I come alive in fall time and get this unbelievable energy to do things. I’m gonna put some of that energy into writing. I’m gonna post at least twice a week from now on!

 

 

Lähiaikoina tulossa postaus, jossa kerron mitä kaikkea kivaa syksy tuo tullessaan!

Kaipaatko kesää vai saako syksy jo tulla?

-Lilli

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (10)
 1. Elsa Honkanen
  31.8.2018, 06:44

  Ensimmäinen postaus minkä luin alusta loppuun ihana olet

  1. En kestä! 😀 Sä oot ihana <3 

 2. Kylläpä teitäkin paljon retkiä! Varmasti kivoja.

  Minä kaipaan aina kesää, vaikka pidän myös syksystä.

  1. Oli kyllä tosi mukavia reissuja!

   Kesä on myös ihana, mutta syksy on mulle se ykkönen – muistin sen taas kun se saapui 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *