PUHDAS+ uutuuksia

puhdas1.jpg

Kerroin tässä postauksessa, etten enää julkaise keskiviikkoisin Wednesday Wellness-postausta, mutta aion jatkossakin kirjoittaa luontaisesta hyvinvoinnista ja suositella mun mielestä hyviä tuotteita.

Nyt luvassa pitkästä aikaa luontaistuotesuositus, sillä sain Hyvinvoinnin Tavaratalolta testattavaksi kotimaisen Puhdas+ -tuotemerkin uutuuksia; Collagen & Magnesiumin* sekä Turmeric Rootin*!

Puhdas+ on kotimainen terveystuotteiden sarja, jonka tuotteet ovat nimensä mukaisesti puhtaita – ne eivät sisällä mitään ylimääräistä. Tuotteissa ei ole säilöntäaineita, pintakäsittelyaineita, keinotekoisia väri- tai makeutusaineita, eikä magnesiumstearaattia.

puhdas3.jpg

Olen aiemmin kertonut, että kurkuma on yksi niistä ravintolisistä, joita käytän ympärivuotisesti. Kurkuma toimii luontaisena ”särkylääkkeenä”. Se sisältää kurkumiinia, jonka on todettu tutkimuksissa vähentävän tulehdusreaktioita kehossa. Saan itse kurkumasta apua juuri tulehdukselliseen lihas- ja nivelkipuun.

Lisäksi kurkuma säätelee kolesterolia, ehkäisee veritulppia, suojelee maksaa, saattaa lievittää masennuksen oireita ja on hyödyllinen diabeetikoille.

Käytän yleensä kurkumakapseleita tai -tabletteja, mutta tällä hetkellä kaapista löytyy ainoastaan tämä Puhdas+:n jauheversio. Pitää myöntää, että meni jonkin aikaa opetella ottamaan tätä ihan vesilasin kanssa, sillä jauhe ei sisällä mitään makuaineita. Ihan kuin joisi intialaista ruokaa 😀 Helpoin tapa nauttia maustamatonta kurkumajauhetta on käyttää sitä mausteena ruuassa tai heittää esim. smoothien joukkoon!

puhdas4.jpg

Magnesium on toinen ravintolisä, jota käytän ympärivuotisesti tarpeen mukaan eli lähes päivittäin riippuen siitä, miten raskas päivä on ollut fyysisesti.

Keho tarvitsee magnesiumia päivittäin yli 300 entsyymitoimintoon. Magnesiumia ei varastoidu kehoon suuria määriä ja fyysinen rasitus kuluttaa sitä. Suurin vaikutus magnesiumilla on lihaksiin. Yhdessä kaliumin kanssa se vähentää lihasten väsymystä, kramppeja, puutumista ja pistelyä. Magnesium vaikuttaa kaliumin tasapainoon.

Magnesium mm. tasoittaa sydämen rytmiä, alentaa korkeaa verenpainetta, edistää hermoston toimintaa, vauhdittaa stressihormoni kortisolin poistumista kehosta, lisää energiaa, ehkäisee uupumusta, helpottaa ummetusta ja auttaa luomaan kollageenia.

Tämä Puhdas+:n jauhe sisältää magnesiumin lisäksi kalakollageenia ja C-vitamiinia; se on tehokas yhdistelmävalmiste. Olen joskus juonut kollageenia nestemäisenä pari kuuria, mutta muuten en ole sitä juurikaan käyttänyt tätä ennen. Kollageeni on tärkeä aine erityisesti iholle ja nivelille – se pitää ihon kimmoisana ja nivelnesteen geelimäisenä sekä ehkäisee niveltulehdusta. N. 30 % kehon proteiineista on kollageenia. 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykyään tuottaa uutta kollageenia.

Kollageenia taas ei synny ilman C-vitamiinia. Askorbiinihappo eli C-vitamiini on vahva antioksidantti. Sitä tarvitaan kehon kaikkien kudosten korjaamiseen ja kasvuun. Se myös edistää vastustuskykyä.

Puhdas+:n jauhe on tehokas yhdistelmä keholle tärkeitä ainesosia. Parhaimman hyödyn valmisteesta saa urheilija, ikääntynyt ihminen, nivel- tai lihassairauksista kärsivä tai uupunut/stressaantunut henkilö. Kärsin itse kroonisista lihas- ja nivelkivuista ja olen myös stressiherkkä, joten koen valmisteen käytön hyödylliseksi.

Pitää varoittaa herkimpiä jauheen mausta. En kuvailisi sitä pahaksi, mutta vaatii kyllä totuttelemista. Vedän nykyään jauheen ihan veden kanssa, mutta ennen sekoitin sen laimean mehun joukkoon. Parhaiten maun saa peitettyä smoothiessa. Pyrin ajattelemaan näissä ei-niin-herkuissa hyvinvointijuomissa terveysvaikutuksia, sillä monesti terveellinen ei ole se maukkain vaihtoehto!

puhdas2.jpg

Lähteet: Omat muistiinpanot luontaistuotekoulutuksista, sekä: Askelterveyteen.comTerve.fi

Suositus Puhdas+ -tuotteille!

Tulossa lähipäivinä vielä yksi Puhdas+ -postaus 🙂

-Lilli

 

*Tuote saatu testiin

Sis. mainoslinkkejä

hyvinvointi testit liikunta
Kommentit (4)
  1. Mikä on collagen&magnesiumin annostus? Kestääkö purkki miten pitkään? Oon tykännyt puhdas+ tuotteista, tämä voisi olla hyvä seuraavaksi lihasvaivoihin.

    1. 1-2 rkl/vrk. Oon ottanut yhtä rkl, jolloin purkki kestää 25 pv! Suosittelen testaamaan, nyt vielä tarjouksessakin 🙂

  2. Tilasin collagen-magnesiumin, kiitos vinkistä! Minua ei haittaa ettei ole mitään makuaineita, parempi niin 🙂

    1. Eipä mitään! Samaa mieltä, mieluummin natuna kuin kaikenmaailman makuaineiden kanssa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *