Riko kaava!

Olen viime aikoina miettinyt miten monessa asiassa sitä onkaan kaavoihinsa kangistunut. Aloin miettiä asiaa erään ystäväni kanssa joku aika sitten, kun pohdimme mihin menemme lounaalle. Kävimme läpi ne samat ravintolat ja kahvilat, joissa käymme aina. Lempikahvilankin valikoimaan kaipaa välillä vaihtelua. Keskikokoisessa kaupungissa sitä automaattisesti ajattelee, että eihän täällä ole mitään hyviä (uusia) paikkoja – väärin. Kyllä täälläkin on vaihtoehtoja, kun alkaa googlettamaan. Olen itse (valitettavasti) melko ennakkoluuloinen ihminen varsinkin ruuan suhteen. En ole ikinä ensimmäisten joukossa jonottamassa juuri avattuun ravintolaan tai kokeilemassa uutta suosittua reseptiä. Tykkään valita tutussa ravintolassa listalta sen hyväksi havaitun annoksen. Ulkomailla kynnykseni tilata täysin tuntematon annos on naurettavan korkea. 

Pasta carbonara

Sain ensin houkuteltua ystäväni suosikkikiinalaiseeni lounasbuffetille. Tämäkin rikkoi sitä perus Amarillo/Martina/Steinerin salaattibuffet -kaavaa. Siitä jonkin ajan päästä kävimme eräässä gastropubissa (jota molemmat olivat pitäneet keski-ikäisten kaljabaarina) illallisella ja siellä pöytään tuotiin paras pasta carbonara mitä olen Suomessa syönyt! Tällä viikolla ehdotin, että kävisimme taas jossain uudessa mestassa lounaalla. Valitsimme uudehkon ravintolan, josta olin kuullut kehuja. Jälleen kannatti rikkoa kaavaa, lounas oli erittäinkin hyvä ja paikka kivan erilainen. Totesimme melkein yhteen ääneen, että ihan kuin olisi jossain isossakin kaupungissa hienommalla lounaalla :’D Ravintola tarjoaa myös sunnuntaibrunssin, joka pitää ehdottomasti testata as soon as possible!

Borg kitchen & bar

img_20170627_171833.jpg

img_20170627_160859.jpg

BORG Kitchen & Bar -vahva suositus, jos etsit ruokapaikkaa Porissa!

img_20170627_171121.jpg

Jatkamme (meille) uusien ravintoloiden ja kahviloiden testaamista lähiviikkoina. Käytkö sinä aina samoissa kahviloissa/ravintoloissa vai oletko ensimmäisten joukossa testaamassa uusia paikkoja?

img_20170627_171056.jpg

Tämä kaavoihin kangistuminen pätee myös muissa asioissa, kuten aamupalassa, pukeutumisessa, meikkaamisessa ja hiustenlaitossa. Nyt haluan opetella rikkomaan sitä kaavaa ja kokeilemaan uutta. Okei, meikkaamisessa otin jo ison askeleen, kun tein punasävyisen meikin serkkuni yo-juhliin. Niin ja Barcelonan matkalla 3 viikkoa sitten tuli kokeiltua friteerattua mustekalaa ensimmäisen kerran (mulle iso saavutus)! Raakaa kalaakaan en olisi pystynyt vielä vuosi sitten syömään, mutta nykyään sushi on yksi lempiruuistani.

Blogiin saattaa jatkossa tulla päivityksiä, joissa hehkutan uusia juttuja 😀

 

Ennakkoluulot pois ja rikkomaan sitä kaavaa – se on yllättävän antoisaa!

-Lilies

 

// Lately I’ve been thinking about habits. How easy it is to choose the same things over and over again – the same coffee shop, restaurant, outfit, breakfast or hairdo. I wanna learn to try different things without prejudice. I’ve already began this journey by trying different foods – like sushi and fried calamari – and new restaurants in my home town. So far I haven’t been disappointed; quite the opposite! I recommend to throw away all the prejudice and try new things !

 

FOLLOW:   FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN   BLOGILISTA   PINTEREST

Kommentit (6)
 1. Hitsi miten ihanan näköisiä ruokia! Ihan vesi tulee kielelle!

  Kieltämättä on vaan NIIN helppo mennä siihen tuttuun ja turvalliseen paikkaan…Mun mies on paljon, paljon vaikeampi tapaus kuin minä! Minä sentään ulkomaillakin syön mitä sattuu (mustekalat päineen kaikkineen, simpukat ja sellaiset, joita ei edes tunnista..), hän ei koskaan 🙂

  Pori, tuo lapsuuden kaupunki <3

  1. Ja niin hyvää <3

   Kyllä, juurikin näin! Oho, sä ootkin rohkea, mä en varmaan ihan tuohon pisteeseen pääse koskaan 😀

   Oi, ootko oikein asunut Porissa? 🙂

   1. Oon asunut 10 vuotta 🙂

    1. Onpa kiva yhteensattuma!! 🙂

 2. Tunnelmallisen näköinen paikka, ihania kuvia! Mitä tuon kastikkeen alla on? :p
  Ihan on totta että pitäisi uskaltautua mukavuusalueen ulkopuolelle useammin.

  1. Kiitos! Paikka oli tunnelmallinen tosiaan 🙂 Siellä on lohta ja hyvää olikin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *