The Power of Positive Thinking

positivity1.jpg

 

The way to happiness: Keep your heart free from hate, your mind from worry. Live simply, expect little, give much. Scatter sunshine, forget self, think of others. Try this for a week and you will be surprised.”

 

positivity2.jpg

 

”Stand up to an obstacle. Just stand up to it, that’s all, and don’t give way under it, and it will finally break. You will break it. Something has to break, and it won’t be you, it will be the obstacle.”

 

positivity3.jpg

 

”Formulate and stamp indelibly on your mind a mental picture of yourself as succeeding. Hold this picture tenaciously. Never permit it to fade. Your mind will seek to develop the picture… Do not build up obstacles in your imagination.”

 

QUOTES: Norman Vincent Peale – The Power of Positive Thinking

 

positivity4.jpg

 

Olen jälleen viime aikoina huomannut, miten valtava vaikutus omalla asenteella ja ajattelutavalla on ihan kaikkeen. Elämässä tulee väistämättä eteen muutoksia, identiteettikriisejä, työstressiä, sairautta, surua, huolta lähipiiristä, vaikeita hetkiä ihmissuhteissa, ongelmia arjessa… ne kuuluvat elämään. Niitä ei voi koskaan ennustaa eikä niihin ehdi varautua. Moneen asiaan ei voi edes vaikuttaa – ainakaan samantien. Ainoa, mitä voi tehdä, on opetella suhtautumaan asiaan ja säätämään omaa asennetta.

Läheiseni ovat monesti ihmetelleet miten jaksan pysyä positiivisena vastoinkäymisistä ja vaikeuksista huolimatta. Totuus on etten jaksakaan. Olen ollut epätyypillisesti negatiivinen ja hieman jopa toivoton tänä vuonna. Viime vuoden loppu ja tämän vuoden alku olivat henkisesti rankkoja aikoja. Fyysisesti olen kamppaillut erilaisia kipuja ja oireita vastaan. Uusi työ pahensi oireita ja pakotti opettelemaan uuden työroolin sekä elämänrytmin, mikä taas kuormitti henkisesti aluksi. Odotin ensimmäistä palkkaa 1,5 kk ja se oli paljon pienempi kuin olin odottanut (ja laskenut). Toivon, että siinä on virhe. Aluksi ajattelin ettei multa löytyisi energiaa selvittää asiaa. Olin pettynyt ja vihainen.

Tänään kuitenkin aloin miettiä, että ehkä palkanlaskennassa on vain sattunut inhimillinen virhe ja se tietysti korjataan. Laitoin asian eteenpäin. Fyysiset kivutkaan eivät ole tänään pahoja, sillä olin eilen tunnin fysioterapeutilla ja tänään innostuin pitkästä aikaa vesijuoksemaan maauimalan raikkaan viileässä vedessä. Päätin, etten anna fibromyalgian tai skolioosin pitää minua otteessaan, vaan yritän ottaa niistä otteen. Tänään alkoi taas kuuden päivän työputki ja motivaatio on vähän hakusessa palkkasähläyksen takia, mutta keskityn hoitamaan yhden työpäivän kerrallaan. Mietin, mitä kaikkea mukavaa on tiedossa töiden jälkeen.

Eilinen ilta oli kiva, sillä juhlistimme avomieheni kanssa 3-vuotista yhteistä taivalta pienimuotoisesti ja meidän näköisesti. Sain mm. ihanan kukkakimpun ja kreikkalaista olutta (=paras yhdistelmä just mulle!) <3 Pienetkin ainutlaatuiset hetket arjen keskellä antavat uskomattoman paljon voimaa. 

Tällä hetkellä on kaiken kaikkiaan optimistinen olo, vaikka moni asia on vähän miten sattuu. Juhannusta odotan kovasti! Siitä tulossa blogiin postauksia juhannuksen jälkeisellä viikolla 🙂 

 

Käänsin yhdessä päivässä paskat fiilikset hyviksi, koska päätin vain tehdä niin. En halua jäädä kiinni negatiivisuuteen, vaan koitan aina löytää kaikesta hopeareunuksen, johon tarttua.

Every cloud has a silver lining. <3

-Lilli

Kommentit (6)
  1. Ihana hyvän mielen postaus!

  2. Ehdottomasti kannattaa olla aina tarkka palkkojen kanssa, ihmisiä sielläkin vaan on töissä ja niitä virheitä tulee oikeesti tosi paljon! Mulla ois jääny esim tammikuussa yli 100e saamatta ellen ois ite ollut tarkkana – jostain syystä palkanlaskuohjelma oli hukannut mun palvelusvuosilisät kokonaan. Tarkistan ite palkkakuittini aina ihan pennilleen, koska varsinkin lisiä ja lomarahoja maksetaan tosi usein väärin.

    Kaikesta huolimati ihanaista kesää ihana! 🙂 Positiivisuuden voima on tosiaan aivan uskomaton ja tarttuva!

    1. Kyllä! Oon joutunut edellisissä työpaikoissa tappelemaan palkoista ja oon todellakin oppinut tarkistamaan kaikki itse ja vielä kahteen kertaan. Inhimilliset virheet ymmärrän (varmasti tässä nykyisessä työpaikassa kyse tästä), mutta sitä en kun koitetaan pimittää työntekijälle kuuluvaa rahaa…

      Ihanaa kesälle sulle myös! <3 Niinpä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *