Uusi suosikkini hampaiden hoidossa: Ecodenta

ecodenta1.jpg

 

Miraz lähetti minulle Ecodentan uusia hampaidenhoitotuotteita. Paketista paljastui valmis setti, johon kuuluu aamu- sekä iltahammastahna ja näiden lisäksi suuvesi. 

Ecodentan tuotteet sisältävät luonnollisia ainesosia, kuten kasveja, yrttejä, vihreä tee-pohjaista Teavigoa sekä kalsiumpitoista Kalidentiä. Nämä ainesosat hoitavat suun herkkiä limakalvoja, vahvistavat hampaita, ehkäisevät hammaskiveä sekä tulehduksia. Hammastahnat on kehitetty yhteistyössä Liettuan yliopiston terveystieteiden laitoksen ja hammaslääkäreiden kanssa.

Olen jo pari vuotta käyttänyt aamuisin ja iltaisin eri hammastahnoja. Toinen on sisältänyt fluoria ja toinen ei. Tämä yhdistelmä on toiminut minulla äärimmäisen hyvin. Hampaat eivät ole reikiintyneet, kiille voi hyvin, eikä kurkkuun enää kerry proppuja (joita kertyi silloin, kun käytin pelkkää fluoria sisältävää tahnaa 2 krt päivässä.) Tiedän, että fluori on tärkeä aine hampaiden terveyden kannalta, mutta muulle keholle se on haitallinen aine – varsinkin, jos sitä saa liikaa. Tästä on runsaasti tutkimuksia ja mielipiteitä puolesta ja vastaan, joten kerron nyt vain, että olen itse päätynyt kulkemaan kultaista keskitietä tässä(kin) asiassa.

En voi enää käyttää lainkaan markettitahnoja, sillä ne polttavat suuni limakalvoja. Olen käyttänyt tähän saakka kahta eri luonnonkosmetiikan tahnaa, joista toinen on siis fluorillinen. Suuvesi on jo pitkään ollut luonnonkosmetiikkaa. Innostuin välittömästi tästä Ecodentan uutuussetistä. Vihdoinkin samalta valmistajalta aamu- sekä iltatahna, jotka täydentävät toisiaan! 

 

ecodenta2.jpg

 

Aamutahna Pineapple Mornings on raikas, ananaksen makuinen. Se sisältää entsyymejä valmistaen hampaita päivää varten. Tahna suojaa hampaita plakkia vastaan sekä vahvistaa hammaskiillettä. Tykkään aloittaa suunhoidon aamulla miedolla hammastahnalla, joka kuitenkin pitää puhtauden tunteen pitkään. 

 

ecodenta3.jpg

 

Iltatahna Bilberry Nights on lempeän makuinen, suorastaan herkullinen. Maun kerrotaan olevan mustikka, ja kyllä siitä pienen häivähdyksen maistaakin. Iltatahna rauhoittaa hampaita sekä ikeniä päivän jälkeen. Se vähentää hampaiden herkkyyttä. Tahna sisältää fluoria, joka on tärkeä ainesosa hampaiden hoidossa, erityisesti kiilteen vahvistamisessa. Fluorillinen tahna hoitaa hampaita yön aikana.

 

ecodenta5.jpg

 

Sain tahnojen lisäksi myös valkaisevan Extraordinary Whitening Mouthwash suuveden, joka viimeistelee hampaiden suojan plakkia vastaan. Vaikuttavat ainesosat ovat musta hiili, suola sekä minttuöljy. Suuvesi muuttuu mustaksi ravistettaessa. Pullo sisältää kätevän annostelijan ja on todella riittoisa. Tämä suuvesi on todella tehokas! Se polttelee suussa sopivasti (muttei liikaa) ja raikastaa hengityksen koko päiväksi. Tämä luontainen suuvesi on suun limakalvoille huomattavasti hellävaraisempi kuin alkoholia sisältävät markettisuuvedet. Musta, kylmä sävy selkeästi neutralisoi mahdollisia keltaisia sävyjä hampaissa. Olen ennenkin käyttänyt hiiltä sisältävää hampaidenvalkaisijaa, joten olen jo valmiiksi vakuuttunut hiilen valkaisevasta vaikutuksesta. 

 

ecodenta4.jpg

 

Olen totaalisen tykästynyt näihin Ecodentan uutuuksiin, ja aion tilata näitä itse lisää, kun blogin kautta saamani tuotteet loppuvat. Mielestäni hammastahnasetin hinta-laatusuhde on hyvä; yhteishinta on 8,99 €. Molemmat tuubit ovat 100 ml. Suuvesi on 14 €, joka on myös maltillinen hinta, sillä pullo on iso (500 ml), riittoisa ja ainesosat laadukkaita. Ecodentalla on näiden lisäksi muitakin hampaidenhoitotuotteita, jotka löytyvät Mirazin verkkokaupasta.

 

Oletko tutustunut luontaisiin hampaidenhoitotuotteisiin vai tuleeko napattua ruokaostosten yhteydessä marketista ihan perustahna?

-Lilli

 

*tuotteet pr-näytteitä
 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *