Vaaka ja nouseva leijona

Sana horoskooppi tulee kreikankielisistä sanoista ”hora” hetki ja ”skopein” katsoa. Horoskoopit liittyivät alun perin muinaisuskontoihin. Horoskoopit ovat osa astrologiaa.

Horoskooppien maailma on mielestäni ihan älyttömän kiehtova. Olen pienestä saakka lukenut horoskooppeja. Nimenomaan luonnehoroskoopit ovat kiinnostavia, päivähoroskooppeja en lue aktiivisesti. Olen pitkään halunnut kirjoittaa horoskoopeista blogiin. Eilen päättyi oman horoskooppimerkkini kausi, joten on hyvä aika julkaista horoskooppiaiheinen postaus. Ja päättää samalla n. kuukauden mittainen postaustauko!

lilies blogi

 

VAAKA (23.9-23.10.)

Olen syntynyt 26.9., joten horoskooppimerkkini on vaaka.

”Tasapainoilu, kontaktikyky, diplomaattisuus, elämänmyönteisyys ja kyky nauttia elämästä ovat vaakaihmiselle ominaisia piirteitä. Mietteliäs ja herkkä vaaka etsii tasapainoa ja harmoniaa kaikkialta. Hän kaipaa huomiota enemmän kuin muut merkit, ja joskus hänen on vaikea olla yksin. Hyvät ihmissuhteet ovatkin avain vaa’an onneen ja tyytyväisyyteen. Niiden puute voi saada vaa’an masentumaan.”

Luonne Puhelias, eloisa, avarakatseinen, seurallinen
Elementti Ilma
Hallitseva planeetta Venus
Onnenpäivä Perjantai
Onnennumerot 6
Väri Laventelinsininen, vaaleanpunainen, vaaleanvihreä
Onnenkivet Safiiri, turmaliini, smaragdi, akaatti, amatsoniitti, aventuriini, kalsedoni, jade, savukvartsi, sitriini, opaali, fluoriitti, lapis lazuli, timantti, opaali
Hallitsee kehossa Lantiota, maksaa ja munuaisia
Mielenlaatu Positiivinen, maskuliininen
Temperamentti Eloisa
Hyvät puolet Sopeutuvuus, idealistisuus ja halu antaa muille itsestään jotain arvokasta
Huonot puolet Päättämättömyys, pinnallisuus ja epäitsenäisyys
Metalli Kupari, pronssi
Eläimet Sisiliskot, pienet matelijat
Kukat ja kasvit Daalia, syklaami, hortensia, orvokki
Puut Saarni, poppeli
Yrtit ja mausteet Arrakki, cayennepippuri, koivu, minttu, kultapiisku, siankärsämö, voikukka
Aromaterapia Kamomilla, narsissi, tilli, eukalyptus, fenkoli, geranium, piparminttu, mänty, vanilja
Terveys Vaaka hallitsee maksaa ja munuaisia, koska vaa’an merkki liitetään munuaisiin ja virtsarakkoon, munuaiskivet, diabetes ja virtsarakontulehdukset ovat heidän vaivojaan.
Elokuvasuositus Vaa’alle Nautiskelutaidon kehittämiseen ja saavuttamiseen kannustaa Lovesickness. Tämä elokuva pitää vaa’an varmasti oikealla polulla.
Ruoka-aine Artisokka, omena, pavut, mansikka, vehnä, luumu, karpalo, herne, viikuna, raparperi
Kuuluisia Vaakoja Bridgette Bardot, Neve Campbell, Simon Cowell, Matt Damon, Michael Douglas, Hilary Duff, Mahatma Gandhi, Bob Geldolf, Julio Iglesias, Hugh Jackman, Avril Lavigne, Tommy Lee, John Lennon, Jerry Lee Lewis, Heather Locklear, Rachel McAdams, Arthur Miller, Roger Moore, Viggo Mortensen, Friedrich Nietzsche, Alfred Nobel, Sharon Osbourne, Gwyneth Paltrow, Luciano Pavarotti, Susan Sarandon, Will Smith, Gwen Stefani, Alicia Silverstone, Ashlee Simpson, Sting, Naomi Watts, Oscar Wilde, Kate Winslet ja Catherine Zeta-Jones
Symbolinen merkitys Vaa’an merkki yhdistetään kaikkeen tasoittavaan ja sitä edustaa rakastaja ja rakastajatar. Vaaka on oikeudenmukaisuuden ja taiteiden merkki.
Avainsanat Esteettisyys, sosiaalisuus, juhlat

Taulukko ja teksti: anna.fi/horoskoopit. Artikkelissa on paljon tekstiä vaa’asta. Allekirjoitan vaakanaisen luonnekuvauksen lähes täysin. Näen itsessäni hurjasti samoja piirteitä.

 

LUONNE

Kaikkein tyypillisimpiä piirteitä vaa’alle ovat päättämättömyys ja tasapainoilu. Isot ja pienet päätökset ovat vaikeita minulle ja käytän loputtomasti aikaa pohtien ”toisaalta tämä, mutta toisaalta tuo”-ajatteluun, vaikka olenkin määrätietoinen. Haluan aina ennakoida sekä ottaa huomioon kaikki mahdolliset seikat, vaikka kyseessä olisi pienikin päätös. Haluan aina kuulla läheisteni mielipiteitä varsinkin ennen ison päätöksen tekemistä ja luotan heihin poikkeuksellisen paljon. Olen joskus menettänyt pari hyvää tilaisuutta, koska olen miettinyt liian pitkään olenko tekemässä oikeaa päätöstä. Toisaalta, uskon myös siihen, että kaikki menee niin kuin on tarkoitettu. Olen parin viimeisen vuoden aikana oppinut vähentämään jahkailua ja heittäytymään enemmän – olen antanut spontaaniudelle enemmän tilaa. Tämä on johtanut erittäin hyviin juttuihin.

Vaa’alle tyypillistä on myös seurallisuus, tunteellisuus, diplomaattisuus ja konfliktien välttely. Saan energiaa toisten ihmisten seurasta, mutta olen valikoiva kenen kanssa vietän aikaani. Tulen kaikkien kanssa toimeen, mutta jälleen kerran valikoin lähipiirini hyvin tarkkaan. Välttelen yhteenottoja ja konflikteja yleensä viimeiseen saakka, joskus oman hyvinvointini kustannuksella. Saatan olla ulkoiselta olemukseltani tyyni, mutta todellisuudessa erilaiset sosiaaliset tilanteet ja ympärillä vallitseva ilmapiiri vaikuttavat minuun paljon. Riitatilanteet ahdistavat todella paljon ja saattavat aiheuttaa fyysisiä tuntemuksia. Olen todella herkkä, mutta kaikki eivät sitä todellakaan tule näkemään. Olen onneksi oppinut liiallisesta kiltteydestä jo hieman pois ja kohtaan matalammalla kynnyksellä ongelmia. Siedän paljon (liikaa), mutta kun suutun niin suutun kunnolla. Vihaan epäoikeudenmukaisuutta ja omaan melko tiukan moraalitajun.

Vaaka on taiteellinen ja rakastaa kaikkea kaunista ja ylellistä. Tämä näyttäytyy tietynlaisena pinnallisuutena ja olenkin taipuvainen shoppailuun. Kerään kauniita, laadukkaita ja kiiltäviä esineitä kotiini ja omistan paljon koruja sekä laukkuja. Olen melko tarkka ulkonäöstäni ja panostan kosmetiikkatuotteisiin. Aika usein ”more is more”. Olen käynyt kuvataidepainotteisen lukion ja harrastanut piirtämistä sekä laulamista.

VAA’AN PIIRTEITÄ:

 • päättämätön
 • näkee asioiden eri puolet
 • pyrkii tasapainoon
 • diplomaattinen
 • taipuvainen haaveiluun
 • vihaa olla yksin (pidempiä aikoja)
 • hyvä esteettinen silmä
 • sopeutuvainen
 • ystävällinen
 • kiltti
 • älykäs
 • reilu
 • tunteellinen
 • pinnallinen
 • tuhlaavainen
 • turhamainen
 • epäitsenäinen
 • miellyttämishaluinen

 

FUN FACTS

Syntymäajalla on merkitystä, nimittäin syyskuun ja lokakuun vaa’alla on eroja. Olen lukenut, että syyskuun vaa’at ovat hieman päättämättömämpiä, romanttisempia, rauhallisempia, valikoivampia ja pohtivat syvällisempiä kuin lokakuun vaa’at. Tämä pitää mielestä melko suurelta osin paikkansa ainakin parhaan ystäväni suhteen. Hän on lokakuun vaaka ja itse olen syyskuun.

Luin joskus, että vaaka sopii parhaiten ammattiin, jossa pääsee käyttämään esteettistä silmäänsä tai auttamaan muita. Teen itse tässä hetkellä julkisella sektorilla työtä, jossa neuvon ihmisiä ja tämä lokakuun vaaka-ystäväni on valokuvaaja. Lukemani pitänee siis paikkansa.

Olen lukenut luonnehoroskooppien lisäksi rakkaushoroskooppeja. Niiden mukaan kaksoset on vaa’alle parhaiten sopiva merkki. Kuinkas ollakaan, avomieheni on kaksonen.

lilies blogi

NOUSUMERKKI: LEIJONA

Syntymäajan määrittämän aurinkomerkin (horoskooppimerkki) lisäksi nousumerkki on merkittävässä asemassa. Nouseva merkki lasketaan tarkan syntymäajan ja syntymäpaikan perusteella. Niiden avulla pystytään määrittämään syntymähetken astrologinen maisema, tähtimerkki, joka nousee ihmisen syntymähetkellä itäiseltä taivaalta. Nousumerkkitulkinta kertoo ihmisen ominaisuuksista ja miten muut näkevät hänet.

Olen aina tiennyt, että perusvaa’an lisäksi minussa on muutakin ja se on tämä leijona. Nousuleijona on itsevarma, oikeudenmukainen ja tuntee oman arvonsa. Nousuleijona osaa nähdä toisen parhaat puolet. Huono piirre on kiihtyminen nollasta sataan sekunnissa (🙋‍♀️)

Selvitin oman nousumerkkini: astro.fi/nousumerkki

 

Postaukseen käytettyjä lähteitä: astro.fi, anna.fi/horoskoopit, costarastrology.com, terve.fi

 

Kiinnostaako astrologia sinua?

Sopiiko oman horoskooppimerkkisi luonnekuvaus sinuun?

Oletko selvittänyt nousumerkkisi?

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

puheenaiheet ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *