Vanhasta uutta, osa 1: Sohvan uusi elämä

vanhasta9.jpg

Meille tuli ”uusi” sohva pari viikkoa sitten. Sitä ei haettu huonekaluliikkeestä tai tilattu netistä, vaan löysimme sen Tori.fi:stä puolivahingossa.

Olin jo pitkään vihannut edellistä sohvaamme. Se oli 3-istuttava kellertävän luonnonvalkoinen kangassohva, jonka sain sukulaiselta vuosia sitten. Väri oli mahdollisimman epäkäytännöllinen meille, sillä omistamme kaksi tummaa kissaa. Sohvan istuintyynyt olivat epämuodostuneet ja painuneet reunoilta. Kangaskin oli parista tyynystä revennyt. Suurin epäkohta oli kuitenkin se, että sohvalla oli todella epämukava istua! Uusi sohva oli siis tarpeen.

Lähdimme katsomaan Torista bongaamaamme sohvaa n. tunnin ajomatkan päähän. Otimme perävaunun mukaan, sillä olimme melko varmoja ostosta. Paikan päällä sohva näytti huonommalta kuin kuvissa. Se oli tummempi ja todella nukkainen. Rakenteet olivat kuitenkin kunnossa, sohva oli tukeva ja siinä oli hyvä istua. Divaaniosan kätisyys oli vaihdettavissa. Emme halunneet/viitsineet jättää sohvaa ostamatta, varsinkin kun niin pitkälle lähdimme sitä katsomaan. Tinkasimme hieman hinnasta pois ja sohva lähti mukaamme.

vanhasta4.jpg

Ajomatkalla mietimme mikä olisi paras tapa puhdistaa sohva. Olin ensin sitä mieltä, että vaahtoava tekstiilipesuaine ja sieni riittävät, mutta kun sohva oltiin saatu meille sisälle (purkuhommiksi meni), huomasin koiran hajun. Päätimme vuokrata Hagerty-tekstiilipesurin pesulasta.

vanhasta66.jpg

Ennen pesua imuroin sohvan perusteellisesti rakenteita myöden. Ostimme nukanpoistajan (OBH Nordica, suosittelen!!) ja kävimme sillä läpi käsinojat, kaikki istuintyynyt sekä kaikki nojatyynyt… siis oikeesti sillä pienellä patterikäyttöisellä vehkeellä. AA-paristoja kului 1,5 pakettia ja aikaa useita tunteja. Tämä oli se epämääräinen vehje, joka näkyi yhdessä instastoryssa pari viikkoa sitten 😀

vanhasta55.jpg

vanhasta7.jpg

En meinannut uskoa miten hyvää jälkeä nukanpoistaja teki ja miten iso vaikutus nukanpoistolla oli sohvan ulkonäköön! Kankaasta tuli sileä, vaaleampi ja jopa hieman kiiltävä.

Pelkästään nukan mukana lähti pölyä, koirankarvoja ja ties mitä…

VANHASTA1.jpg

vanhasta2.jpg

Seuraavana päivänä hain tekstiilipesurin vuorokaudeksi lainaan. Se oli hyvin helppokäyttöinen ja tehokas, mutta peseminen oli hidasta ja työlästä.

Tekstiili-imurin säiliö täytettiin haalealla vedellä ja joukkoon lisättiin pari korkillista mukana tullutta pesuainetta. Poistovettä varten laitteessa oli tyhjä likasanko. Kahvaa painamalla suuttimesta tuli hyvällä paineella pesuvettä, jonka jatkuvasti päällä oleva imuri imi samantien pois jättäen kankaan melko kuivaksi. Likasimpia kohtia sai kastella ja hinkata oikein antaumuksella.

Hyi minkä väristä vettä likasankoon valui. Sohva pestiin 3 kertaa.

Jo heti pesun jälkeen näki miten paljon kangas vaaleni, väri tasoittui ja tahrat hävisivät. Pesun vaikutuksen tajusi kuitenkin vasta sohvan kuivuttua. Kangas oli uudenveroista. Sohva näytti melkein siltä kuin se olisi tuotu huonekalukaupasta. Koiran hajusta ei ollut enää tietoakaan. Enää nojatyynyt kaipasivat lisätäytettä.

vannhasta8.jpg

Tässä työn tulos. En ole koskaan ennen nähnyt näin paljon vaivaa minkään huonekalun eteen, mutta se kannatti. Pelastimme ja kunnostimme sohvan, jonka moni muu mahdollinen ostaja olisi hylännyt. Meillä se sai uuden elämän! Todellista ekologista sisustamista. Säästimme myös tällä tavalla aikalailla rahaa.

 Tykkään pitää sohvalla paljon erilaisia sisustustyynyjä sekä vilttejä – tämä sohva on täydellinen siihen. Koko olohuoneen ilmettä saa helposti muutettua vaihtamalla sisustustekstiilejä.

 

Ensi viikolla tulossa toinen kotiin liittyvä postaus; paloja kevätsisustuksesta 🙂 

-Lilies 

Kommentit (13)
  1. Mä olisin se hullu, joka ei olisi tuota tehnyt. Mua olisi kuitenkin kutittanut ne kuvitellut koirankarvat ja loppujen lopuksi sohva olisi mennut vaihtoon vähän ajan kuluttua…tunnen itseni 🙂 ja kaupoista saa oikeasti halvalla sohvia. Tosi hyvännäköinen sohvasta kuitenkin tuli! Itse kyllä tuunaan vaikka mitä, mutta tuo olisi jäänyt tekemättä, joten hyvä te!

    1. Tarkotin tekstissä että tuskin kukaan olisi nähnyt niin paljon vaivaa kuin me hullut 😀 Yllätyin miten hyvä siitä tosiaan saatiin 🙂

      Kierreltiin jossain vaiheessa paljonkin huonekaluliikkeissä etsimässä hyvää sohvaa. Halvat sohvat on yleensä kaikki tosi samannäköisiä, laadultaan heikkoja ja niissä on tosi huono istua, on yleensä kovia… Eikä nyt ollut mahdollisuutta laittaa tonnia laadukkaaseen uuteen sohvaan :/

  2. Hyvää työtä, arvostan! Siitä tosiaan tuli uudenveroinen.

    1. Kiitos! 🙂 Hommaa siinä kyllä oli (varsinkin poikaystävällä :D)…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *