Vuosi päättyy samalla tavalla kuin se alkoi

kangasala9.jpg

paikkakunta2.jpg

 

Vuosi 2018 alkoi ristiriitaisissa fiiliksissä. Olin sairaslomalla pitkittyneen ahdistuksen ja selkäkivun takia, mutta olin toiveikas alkavan vuoden suhteen. Olon hieman parannuttua ja sairasloman muututtua työttömyydeksi kävin innokkaana työhaastatteluissa, mutta sain kerta toisensa jälkeen sähköpostiin viestin ”valitettavasti valintamme ei osunut tällä kertaa sinuun”, mikä ei varsinaisesti kohottanut mielialaa. Päätin keskittyä blogin kirjoittamiseen ja koitin keksiä kivaa tekemistä jokaiselle viikolle.

 

blogisynttärit8.jpg

luonnonkaunis22.jpg

muffinssit1.jpg

sailor1.jpg

 

Kevään kohokohtia olivat Luonnonkaunis-messut Helsingissä ja Toimitus suosittelee-leiman saaminen blogille. Samoihin aikoihin blogi täytti vuoden. Negatiivisin bloggaamiseen liittyvä asia oli yhden mielipidepostauksen riepottelu Facebookin Kreikka-ryhmässä. Muistan myös pohdiskelleeni miten paljon bloggaajan asuinpaikkakunta vaikuttaa bloggaamiseen. Loppukeväästä sain määräaikaisen työn, joka alkoi toukokuun alussa. Olin työpaikasta iloinen ja odotin työn alkua kovasti. 

 

IMG_4228.jpg

popot2.jpg

turunlinna2.jpg

aktiviteetit8.jpg

mustio5.jpg

mustio3.jpg

bodypositive22.jpg

 

Kesä oli for sure vuoden parasta aikaa monellakin tavalla. Kummityttöni täytti toukokuussa vuoden ja poikaystäväni kesäkuun alussa 30 v.  Työttömyydestä töihin siirtyminen oli aluksi haasteellista, mutta sopeuduin onneksi melko nopeasti. Koulutusreissu Lahteen entisen työkaverin, nykyisen ystävän kanssa oli huikea. Kesä oli työn takia erittäin kiireinen, mutta ehdimme tekemään siitä huolimatta monta kotimaanretkeä. Kesän kohokohta oli ehdottomasti juhannus, jonka vietimme upeassa Mustion Linnassa blogiyhteistyönä. Ikävä sinne! Kesään kuului myös mökkeilyä. Porin Jazzeilla tapasin vihdoin ihanan Netan <3 

Pelottava asia oli loppukesästä punkinpurema ja sitä seurannut vakava ihotulehdus. Päivystyksessä lääkäri määräsi elämäni rajuimman antibioottikuurin borrelioosin hoitoon. Kävin 2 kk myöhemmin borrelioositestissä ja se oli negatiivinen!! Käytän synteettisiä lääkkeitä aina vasta äärimmäisessä hädässä, ja tämä tilanne oli sellainen. Olin niin iloinen, että ab-kuuri tappoi bakteerin, että taisin juhlia lasillisella viiniä 😀 Suolisto on tosin romuna kuurin jälkeen, mutta onneksi keho korjaa itseään, kun sille antaa välineet siihen. 

 

kissakuulumisia1.jpg

odottamaton3.jpg

autumn1.jpg

 

Vanha tuttuni ahdistuneisuushäiriö palasi rytinällä taas syksyn myötä. Neo loukkasi tassunsa, mutta onneksi toipui nopeasti. Määräaikainen työni ei jatkunutkaan (minusta riippumattomista syistä), vaikka siihen oli pieni mahdollisuus. Tästä seurasi pienimuotoinen kriisi. Pohdin mitä haluaisin seuraavaksi tehdä ja mitä oikeastaan haluaisin elämältä. En osaa vieläkään täysin vastata kumpaankaan kysymykseen, mutta ajatuksia on jo hieman alkanut muodostua. Syksyllä tapasin ystäviä usein kahvittelun, lounastamisen, kuvailun tai illanvieton merkeissä.

 

lefkas5.jpg

blogiprofiili10.jpg

lefkas1.jpg

ionian4.jpg

ionian25.jpg

 

Sain unohtaa huolet ja pettymykset hetkeksi, kun varasimme spontaanisti äkkilähdön Kreikkaan. Vietimme lokakuun ensimmäisen viikon Lefkaksella, mikä oli vuoden paras päätös! Juhlimme jälkikäteen synttäreitäni ja vain nautimme olostamme ennen synkkää talvea. Kreikalla on outo vaikutus minuun. Olen enemmän oma itseni siellä, se on tavallaan aina tuntunut enemmän kodilta kuin Suomi.

 

sissiulkona.jpg

ysärit1.jpg

IMG_20181130_222253_654.jpg

joulu2018222.jpg

 

Alkutalvena on ollut vähän tyhjä ja aikaansaamaton fiilis. Olen taas hakenut erilaisia töitä vuoden lopussa ja odottelen vielä vastausta parista paikasta. Mikäli ei taaskaan tärppää, aion ilmottautua avoimeen yliopistoon ja aloittaa tammikuussa mielenkiintoisen aiheen opinnot. Rinnalle aion etsiä osa-aikaista työtä.

Mieltä ovat piristäneet ulkoilu ja illanvietot. Lokakuun lopussa käytiin ystävän kanssa ysäribileissä Porin Karhuhallissa ja siitä kuukauden päästä oli vuorossa Kaija Koon Hartwallin keikka. Molemmat tulivat hyvään saumaan. Joulukin oli onneksi yllättävän rentouttava!

 

uusielämä11.jpg

kasvivärjäys2.jpg

ZUIIARVONTA4.jpg

 

Tänä vuonna heräsin entistä enemmän ajattelemaan asioita ekologisesta näkökulmasta. Olen ottanut asioista selvää ja tehnyt muutoksia omaan elämään. Teimme mm. tänä vuonna vain yhden ulkomaanmatkan, siirryin hiusten kasvivärjäykseen, ostimme käytetyn sohvan, kunnostimme kummitädin vanhan ruokailuryhmän  ja aloin syödä paljon kasvispainotteisemmin. Lahjoitan nykyään WWF:lle sekä SEY:lle kuukausittain ja annoin jouluna kaksi aineetonta lahjaa, kun lahjoitin Animalialle sekä Suomen Luonnonsuojeluliitolle kertalahjoitukset. Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt jo 4 vuotta. Oletko muuten osallistunut blogissa tai instassa Zuiin meikkipaketin arvontaan

 

viasvesitalvi1.jpg

 

Vuosi siis päättyy samoin kuin alkoi eli ristiriitaisissa fiiliksissä töitä hakien. Olen ollut jälleen ahdistunut ja kärsinyt erilaisista fyysisistä oireista, mutta samalla olen innoissani uudesta vuodesta. Positiivinen ajattelu vaikeissakin tilanteissa vie pitkälle. 

 

Olen niin valmis vuoteen 2019!

Toivon, että työ- /opiskelutilanne selkeytyisi, tapaisin viimeinkin livenä muutamia someystäviä ja bloggaajakollegoita, tekisin paljon kotimaanmatkoja, viettäisin mukavia hetkiä ystävien kanssa ja että blogiin liittyen tapahtuisi jotain jännittävää!

-Lilli

Kommentit (8)
 1. Oli ihanaa nähdä!! <3 Toivottavasti nähdään uudestaan vuonna 2019 – jos ei muuta, niin Jazzeilla taas! 🙂

  Munkin ahdistuneisuushäiriö on taas tehnyt rytinällä paluun loppuvuodesta, kiitos liian kiireisen ja stressaavan remppa- & muuttoaikataulun. Oon todennut, että stressi ei sovi mun ahdistukselle yhtään 🙁 No, ei auta kuin koittaa ottaa mahdollisimman rennosti ja toivoa, että kun palautuu stressistä, niin ahdistuskin taas laimenee. Tsemppiä sinne <3

  1. Niin oli, vaikka jäikin melko lyhyeksi 😀 <3 No todellakin nähdään ennen sitä! 🙂

   Sulla on ollut kyllä jäätävän kiireinen ja stressaava loppuvuosi. Nyt vaan paljon rentoutumista ja palautumista, niin eiköhän ahdistustasot laske 🙂 Tsemppiä myös <3

 2. Toivon sinne ahdistuksen tilalle kaikkea mielenkiintoista ja ihanaa, sinulla on koko elämä edessä, etkä ole vielä menettänyt mitään! Kuulostaa tosi hyvältä, jos keksit mielenkiintoista opiskeltavaa, ellei töitä kuulu. Opiskelu ja itsensä kehittäminen vie aina eteenpäin ja uskon että seuraava vuosi on vielä parempi kuin edellinen. Kaikkea hyvää! 🙂

  1. Oi kiitos paljon, ihanasti sanottu! Opiskelusta on tosiaan aina hyötyä:) Toivon ja uskon, että ensi vuosi on hyvä. Sitä samaa sinulle! 🙂  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *