Wednesday Wellness: Blue Morning Vitamiinilaastari

Lilies & Life

 

Juhlimme viime lauantaina äitini synttäreitä mökillä. Illanviettoon oli varattu alkoholillisia juomia, joten oli täydellinen tilanne testata SOS Healthin uusia Blue Morning Patches -vitamiinilaastareita, jotka sain jokin aika sitten Hyvinvoinnin Tavaratalolta.

Alkoholin nauttiminen kuluttaa jonkin verran vitamiineja ja antioksidantteja. Alkoholi on diureetti eli se kiihdyttää nesteiden poistumista kehosta ja nesteen mukana poistuu varsinkin tiettyjä vesiliukoisia B-vitamiineja. On myös yleisessä tiedossa, että maksa joutuu työskentelemään kovemmin polttaessaan alkoholia. 

Blue Morning -laastarit sisältävät juurikin B-vitamiineja. Niiden lisäksi laastareissa on maksan toimintaa tukevia yrttiuutteita, joita on myös monissa detox-valmisteissa; maarianohdaketta ja artisokkaa. Muut ainesosat ovat A-, C-, E ja D-vitamiini sekä vihreä tee -uute. Ravinteet vapautuvat laastarista ihon läpi verenkiertoon 12-16 tunnin aikana, joka on suositeltu aika pitää laastaria. Viimeistään 24 tunnin jälkeen tulisi laastari ottaa pois. Laastarin vitamiinipitoisuudet ovat hyvät, erityisesti B-vitamiineja tulee riittävästi. Tarkemmat määrät on lueteltu tuotteen ainesosaluettelossa. Laastarin sisältämät ravintoaineet saatavat helpottaa oloa alkoholin nauttimista seuraavana aamuna.

Olen aina ennenkin alkoholin käytön yhteydessä ottanut vahvan B-vitamiinikapselin, antioksidanttitabletin ja/tai glutationia. Nämä siis mikäli muistan.  Mielestäni erityisesti B-vitamiinikapseli ja riittävä vedenjuonti ovat helpottaneet oloa krapulapäivänä. Laastari on siitä kätevä, että ravinteet imeytyvät itsestään ja tasaisesti, kunhan vaan muistaa sen laittaa (mieluiten alkuillasta.)

 

 

Vitamiinilaastari lätkäistään käsivarren yläosaan ennen alkoholin käytön aloittamista samalla tavalla kuin esim. nikotiinilaastari (en ole koskaan itse käyttänyt, mutta nähnyt.) Laastari on ohuempi kuin nikotiini- tai ehkäisylaastari. Se on läpinäkyvä, joten ei haittaa vaikka viettäisit iltaa lyhythihaisessa tai olkaimettomassa yläosassa (kuvassa valo tulee suoraan kohti, jolloin laastari kiiltää.) Laastari pysyy hyvin paikoillaan.

Laastarissa on mieto B-vitamiinille ominainen haju. Kaikki B-vitamiinejä käyttäneet tunnistavat tuon hieman kananmunamaisen hajun, joka ainakin todistaa, että laastari todella sisältää kyseisiä vitamiineja! Älkää huoliko, hajun huomaa vain itse ja se laimenee melko nopeasti.

Täytyy myöntää, että muistimme asentaa laastarit vasta loppuillasta - myös poikaystäväni halusi kokeilla. Olin hieman skeptinen laastarin tehosta, ajattelin, ettei sillä olisi juurikaan vaikutusta. Päätinpä siis testata ihan kunnolla. Join illan aikana sekaisin punaviiniä, siideriä sekä olutta (en kehota kokeilemaan.) Tätä comboa yleensä välttelen, koska pääkipu ja/tai huono olo on seuraavana päivänä taattu. Punaviini oli kylläkin luomua, mutta sitä kului lähes koko pullo yli puoli pulloa. Makeita siidereitä taisin kumota n. 4 kpl ja olutta 3 tölkkiä. En muista koska olisin viimeksi juonut niinkin paljon. Mulla oli muutenkin takana pitkähkö tauko juomisesta. Kaiken lisäksi unohdin illan aikana juoda riittävästi vettä (yleensä olen se, joka muistuttaa muita!) ja syöminen jäi voileipäkakkuun sekä palaan täytekakkua, kun emme jaksaneetkaan grillata enää illalla. Olin loppuillasta ihan hyvissä, ainakin karaoken biisivalinnoista (ja kuulemma naurun volumesta) päätellen :'D Huomasin, että myös poikaystäväni oli humalassa, koska nauroi kaikkea.

 

Kaikki ainekset katastrofaaliseen aamuun oli todellakin koossa.

 

 

Kotona ennen nukkumaanmenoa join varmaan litran vettä, sillä suussa maistui hieman B-vitamiini ja olo oli kovin kuiva. Muistin, että laastarihan sisälsi  vihreä tee -uutetta, joka poistaa nestettä. 

Aamulla herättiin yllättävän aikaisin, 9 aikaan. Kummallakaan ei ollut huono olo tai pää kipeä. Edes ohimot eivät jyskyttäneet. Mutta se jano! Meni taas melkein litra vettä. Vessassa oli käytävä usein aamupäivän aikana ja pissa oli melko tummaa eli kuona-aineita selkeästi poistui. Meillä oli molemmilla sen verran hyvä olo, että päätettiin jo puolen päivän jälkeen lähteä kirppiskierrokselle. Yleensähän juhlien jälkeinen sunnuntai menee kotona katsellen leffoja ja tilaamalla pizzaa/kebabia kotiin.

Pakko sanoa, etten keksi mitään muuta syytä meidän molempien lievään/olemattomaan krapulaan, kuin vitamiinilaastarin pitäminen. Testin perusteella voin suositella laastaria kaveriksi juhliin. En tosin usko, että vain esim. pari lasia punkkua kuluttaa kehosta ravinteita. Tällöin laastari on tarpeeton. Enkä myöskään usko, että laastarin teho toisaalta riittäisi hoitamaan olotilaa kunnon kännin tai parin illan juomisen jälkeen (mutta eihän kukaan sellaista tee?). Se on tarkoitettu sivistyneeseen illanviettoon ja (melko) kohtuulliseen alkon käyttöön. 

 

Paketti sisältää 3 vitamiinilaastaria ja hinta on mielestäni kohtuullinen n. 14 €.

 

 

// Last Saturday we celebrated my mother's birthday at our cottage. There were alcoholic beverages, so it was the perfect opportunity to test SOS Health's new Blue Morning Patches for a brighter morning after drinking. I was sceptical at first, but I wanted to see for myself if the patches would work. My boyfriend tried it, too. During the night I drank pretty much; half a bottle of organic red wine, 4 sweet ciders and 3 beers. I forgot to drink enough water and I didn't eat enough. It was evident that the next morning would be terrible. But when the morning came, we were surprised to realize there were no signs of a hangover. I didn't have a head ache or feel nauseous. My boyfriend was just fine also. The only thing I did notice was the unbelievable thirst! My mouth was SO dry and I could taste the vitamin B. I must say that the patch did what was promised and I can easily recommend them to prevent hangovers. When you're drinking, remember to eat, drink water and take care of your vitamin intake!

 

Muista syödä hyvin, juoda riittävästi vettä ja huolehtia kuluvien ravinteiden saannista alkoholin käytön yhteydessä!

-Lilies 

 

 

Tuote saatu testiin blogin kautta

Sis. mainoslinkkejä

Kommentit

Minä kö
Minä(kö?)

Pakko testata! :D Tiedätkö saako apteekeista? :)

Minä kö
Minä(kö?)

Pakko testata! :D Tiedätkö saako apteekeista? :)

Lilies
Lilies & Life

On kyllä kätevä illanviettoon kaveriksi! :D Ei ainakaan googletuksella näyttäis löytyvän, veikkaan että isommista luontaistuoteliikkeistä löytyy ja sit tietty netistä, ainakin hyvinvoinnin tavaratalosta tosiaan :) 

Yhtä sirkusta!

Vitsi ku mä haluaisin viedä tuota laastarijuttua pidemmälle ja korkeammalle tasolle.... :D Vähän samaan tapaan kun tupakoinninlopettajat saavat tyydytyksen laastarista, vaikka eivät polta, mä haluaisin suklaa- ja karkkilaastareita, niin ja hampurilaisaterialaastareita ja pitsalaastareita, näin aluksi. En siis saisi kaloreita, mut täyden tyydytyksen. mahtavaa!!!

Kirjoitinko minä, että mä haluaisin viedä ...en tosiaan minä, vaan joku paljon fiksumpi, joka sais tuplajuustoaterian imutettua laastariin...sitä odotellessa...
Mulle ei kyllä krapulalaastarille ole käyttöä, mut varmasti monille :)

Lilies
Lilies & Life

Ihan mahtava idea!! :D mä haluun kans sellasia laastareita! Ihan varmasti tulevaisuudessa on olemassa jotain pizzalaastareita tai tabletteja yms. :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kesäksi täytyy hankkia festareille! :D

Lilies
Lilies & Life

Kesällä varmaan tulis monelle tarpeeseen nämä :D

smagardi
astu harhaan

Tämmöinen olisi kyllä kätevä! Nykyään tulee harvemmin juotua ja krapulat on sitäkin hirveämmät, niin ehkä tämän avulla ei tarvitsisi maata kokonaista päitää sohvalla viltti silmien päällä, kun juhlatuulelle sattuu. :D

Lilies
Lilies & Life

Ehdottomasti! Sama juttu, harvoin tulee juhlittua isommin. Mulla ei oikeastaan koskaan ole mitään kauheen hirveetä krapulaa, paitsi pääkipu punaviinin juomisen yhteydessä ja joskus huono olo jos on erehtynyt juomaan sekasin erilaisia juomia. Laastari tuli kyllä testattua huolella :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Yksittäisen alkoholinnauttimiskerran vaikutus B-vitamiinivarastoon on pieni. B-vitamiinipuutetta tavataan vain todella pitkään todella runsaasti käyttäneillä alkoholisteilla ja vain tällöin sitä hoidetaan B-vitamiinilla.

B-vitamiinin puutos ei myöskään aiheuta darraa. Näillä ammattilaisillakin B-vitamiinin puute aiheuttaa Wernicke-Korsakoffin oireyhtymän, josta voitkin itse selvittää, että sen oireena ei tosiaan ole darra.

Arvostaisin sitä jos et kirjottaisi blogiisi asioita pelkkien miellejohtumien perusteella.

t. pian lääkäriksi valmistuva

Lilies
Lilies & Life

Arvostaisin sitä, ettet väittäisi minun kirjoittavan asioita blogiini pelkkien "miellejohtumien" perusteella. Olen opiskellut vitamiinien sekä muiden ravintolisien vaikutuksia ja käyttöä sekä työskennellyt niiden parissa 3 vuotta. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun lääkäri tai sellaiseksi valmistuva on jotain luontaistuotetta vastaan tai on sitä mieltä, ettei vitamiinilisiä tarvita muulloin kuin jonkin sairauden hoidossa. Tosin se on vähän muuttunut, luontaistuoteliikkeessä käy yhä enemmän lääkäreitä asiakkaina ainakin täällä päin.

Kyllä, yksittäisen juomiskerran vaikutus on pieni, mutta on kuitenkin olemassa. Alkoholi on diureetti ja nesteen mukana poistuu kehosta jonkin verran ravintoaineita, kuten (tiettyjä) vesiliukoisia B-vitamiineja. Vakavaa B-vitamiinin puutetta tavataan tosiaan alkoholisteilla ja sen hoitamiseen tarvitaan jo isompia annoksia kuin mitä tämä kyseinen laastari sisältää. 

En väittänyt, että B-vitamiinien puutos aiheuttaisi darraa vaan että tietyt B-vitamiinit saattavat ehkäistä krapulan oireita. Jo vuonna 1973 julkaistussa (Quarterly Journal of Studies on Alcohol) M.A. Khanin tekemässä tutkimuksessa on todettu tiettyjen B-vitamiinien vähentävän levottomuutta ja epämukavuutta alkoholin käytön jälkeen. 

Puhut muuten ainoastaan B-vitamiineista. Laastari sisältää niiden lisäksi myös muita vitamiineja sekä maksaa tukevia yrttejä. Minä koen, että laastarista saattaa olla hyötyä krapulan ehkäisemisessä juurikin sen monipuolisuuden takia, ei pelkästään B-vitamiinien.

Ja lopuksi täytyy todeta, että kirjoitin postaukseen minun (ja mieheni) henk. koht. positiivisista kokemuksista vitamiinilaastarin käytössä. Olin itsekin aluksi skeptinen, kuten kirjoitin, enkä odottanut laastarilta mitään. Minua ei ole pyydetty (tai maksettu) kirjoittamaan positiivista tuotearviota. Yllätyin itsekin laastarin tehosta. En väittänyt, että se toimii kaikilla tai että jokaisella olisi tarve käyttää sellaista varsinkaan jos käyttää alkoholia satunnaisesti, mutta se saattaa helpottaa seuraavan aamun olotilaa (kuten minulla.)

T. Luontaisalalla 3 v. työskennellyt

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.