Wednesday Wellness: Hot Tea Month

teemonth1.jpg

 

Tammikuu on National Hot Tea Month, joka on alunperin lähtöisin Kanadasta.

Päätin alkaa juoda taas enemmän teetä, osana terveellisempää tammikuuta. Mulla on välillä teekausia, jolloin saatan juoda 4-5 kuppia (pääasiassa vihreää) teetä päivässä. Nyt on taas meneillään sellainen kausi! Pitää silti mainita, että aamukahvista en kuitenkaan luovu, enkä Goodion Coffee-raakasuklaapatukasta! 😀

 

teemonth4.jpg

 

Olen nyt muutaman päivän ajan juonut vihreää tai valkoista teetä päivittäin useamman kupin. Kroppa kaipaa lämmintä, terveellistä, puhdistavaa juomaa. Ihastuin English Tea Shopin Slim Me*-vihreään teehen. Nesteen poistuminen on yksi huomattava plussa juurikin vihreän teen juonnissa – se tukee myös painonpudotusta. Muistathan huolehtia riittävästä vedenjuonnista, jos juot paljon teetä! Valkoinen tee tukee taas vastustuskykyä, sillä se sisältää reilusti antioksidantteja. Jo yhden teekupillisen terveysvaikutukset ovat huikeat.

 

teemonth3.jpg

 

Vihreän ja valkoisen teen lisäksi tykkään juoda yrttihaudukkeita, joissa ei ole lainkaan teepohjaa. Esimerkiksi Clipperin Red Fruits & Aronia Berry on yksi lemppareistani tällä hetkellä. Myös Clipperin Nettle & Lemon on ollut kovassa käytössä. Yrttisekoitukset ovat luonnostaan täysin kofeiinittomia, koska eivät sisällä teelehtiä. Niillä on lukuisia terveysvaikutuksia koostumuksesta riippuen.

 

teemonth5.jpg

 

LUE MYÖS:

Viime keväänä kirjoitin laajan teepostauksen eri teelaaduista ja niiden terveysvaikutuksista:

Teeasiaa – musta, vihreä, valkoinen vai kenties sininen?

 

teemonth2.jpg

// January is National Hot Tea Month. The health benefits of drinking tea are phenomenal. I decided to drink more tea as part of my healthier January. I prefer green and white tea, but I also love herbal infusions, for example Clipper Red Fruits & Aronia Berry and Clipper Nettle & Lemon. Even though I drink more tea, I won’t give up my morning coffee!

 

VINKKI: Teekauppa.fi:stä* löytyy laaja valikoima teelaatuja; vihreää, valkoista, matchaa, oolongia, yrttihaudukkeita yms!

-Lilies

 

*mainoslinkki

Kommentit (4)
  1. Minun mieliaiheeni TEE, ei vaan, tosiaan en ole koskaan kahvia juonut, vain teetä. Tykkään hirmuisesti maistella erilaisia teelajeja ja -makuja. Töissä juon 4 kupillista teetä päivässä. Yksi niistä on aina vihreä tee tai valkoinen. Työnantaja tarjoaa kahvit ja teet. Vähän riippuu siitä mitä teelajeja kulloinkin on tarjolla. Onneksi aina on kuitenkin useampaa makua.

    1. On ihanaa maistella uusia teelajeja ja -makuja, niitä kun on niin paljon! En voi käsittää, että joskus vuosia sitten join vain mustaa earl grey -teetä tyypilliseen suomalaiseen tapaan 😀 Se on kiva, että työnantaja tarjoaa kahvit ja teet 🙂

  2. Hanna-riikkkka
    11.1.2018, 04:32

    Täällä myös yksi teen suurkuluttaja 🙂 Aivan ihanat värit näissä kuvissa!

    1. Tee <3 Kiitos! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *