Wednesday Wellness: Onko superfoodien aikakausi ohi? + ARVONTA

Lilies & Life

Maca, spirulina, lucuma, goji, acai, carob, reishi, ashwagandha, kaakaonibsit, kookosöljy, MSM ja mitä näitä nyt on. Onkohan vielä henkilöä, joka ei ole kuullut termiä superfood? Epäilen vahvasti, niin paljon niistä on kohuttu. Superfood tarkoittaa suomeksi voimaruokaa, eli ravitsemuksellisesti poikkeuksellisen tiheää ruokaa, joka sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja, rasvahappoja ja antioksidantteja. Superfoodeja ovat esim. maapallon ravintorikkaimmat sienet, marjat, siemenet, pähkinät, hedelmät, yrtit, juurikasvit ja levät. HUOM! Superfoodeja ovat myös ruoka-aineet, kuten lohi, kananmuna, parsakaali yms., mutta tässä postauksessa kirjoitan lähinnä superfood-lisäravinteista.

Luin jo kuukausi sitten Iltalehden jutun, jossa alunperin Daily Mail oli haastatellut erästä ravinto- ja hyvinvointiasiantuntijaa. Jutussa kerrotiin mitkä superfoodit ovat tämän asiantuntijan mukaan nousussa ja minkä suosio taas laskussa. Aloin seuraamaan tilannetta tarkemmin töissä (hyvinvointineuvojana terveyskaupassa) ja olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Tässä kohtaa mainittakoon, että Iltalehdestä tai -sanomista olen harvoin löytänyt hyvää juttua liittyen hyvinvointiin, mutta tämä superfood-juttu oli tarttumisen arvoinen.

Olen jo muutamien kuukausien aikana huomannut, että tiettyjä superfoodeja kysellään vähemmän. Kookosöljy on yksi kiistellyimmistä ravintolisistä, jonka suosio välillä nousee ja välillä laskee - riippuen onko siitä kirjoitettu hyvää vai pahaa viime aikoina. Nyt sen suosio on (sisäisesti nautittuna) rajusti laskenut. Myöskään pari kolme vuotta sitten huiman suosion saavuttaneet chiasiemenet eivät ole enää niin suosittuja. Ulkomaalaiset supermarjatkaan - kuten acai, goji, inkamarjat tai mulperi - eivät mene enää kaupaksi samalla tavalla kuin ennen ja niitä on myös poistunut valikoimasta. Osittain varmasti vaikuttaa se, että joitain tuotteita ja eriä on vedetty pois myynnistä, sillä ne eivät ole täyttäneet Eviran laatuvaatimuksia tai niistä on löytynyt pieniä määriä haitallisia aineita - ja näistähän tapauksista kirjoitetaan joka paikassa erittäin näkyvästi.

Luulen kuitenkin, että suurin syy ulkomaalaisten superfoodien suosion laskuun on se, että ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia lähiruuasta; siitä mitä meiltä täältä Pohjolasta löytyy. Kaikkea ei tarvitse tuoda ulkomailta, sillä Suomen luonto tarjoaa tarpeeksi superfoodia. Metsistä löytyy erilaisia marjoja, joista esimerkiksi mustikka ja tyrni ovat erittäin ravintorikkaita! Myös nokkostapellavansiemeniä  ja hamppua saa Suomesta. Yksi suosituimmista ja terveysvaikutteisimmista kotimaisista superfoodeista on pakurikääpä, joka on noussut laajemmin ihmisten tietoisuuteen. Pakuria löytyy niin uutteena, kapselina, teenä kuin jauheenakin. Se on yksi eniten antioksidantteja sisältävista ruoka-aineista maailmassa. Antioksidantit suojelevat kehoa vapailta radikaaleilta, jotka tuhoavat ihokudosta ja soluja. Pakuria on käytetty stressinhoitoon, parantamaan vastustuskykyä, rauhoittamaan vatsaa, ruuansulatuksen tueksi, kolesterolin alentamiseen, autoimmuunisairauksiin sekä iho-ongelmiin (myös ulkoisesti.) Moni syöpäpotilas käyttää pakuria ja Ruotsissa on meneillään tutkimus pakurin käytöstä syöpäpotilaiden hoidossa (kerrottiin Natura Median koulutuksessa, johon osallistuin keväällä.)

Olen itse sitä mieltä, että maassa maan tavalla. Suomalaisille sopii pohjoiset marjat, sienet ja kasvit. Meidän suolistomme on tottunut metsästäjä-keräilijäruokavalioon sekä pohjoisiin yrtteihin ja osaa käsitellä niitä. Monelle pohjoisamaalaiselle ei sovi sellaiset superfoodit, joita ei täällä luonnostaan kasva esimerkiksi adaptogeenit, kuten maca, ginseng ja ashwagandha tai voimakkaat mausteet ja yrtit. Aasialaiset ihmiset taas ovat käyttäneet niitä vuosisatoja ja heidän kehonsa osaa paremmin käyttää niitä hyödyksi. Tämä on toki hyvin yksilöllistä, minullakin on monta asiakasta, jotka eivät voisi enää elää esimerkiksi ilman macaa ja sen tuomaa lisäenergiaa. Adaptogeenit ovat edelleen melko suosittuja, mutta mielestäni niidenkin kysely on laskussa. Itse olen käyttänyt adaptogeeneista ainoastaan ruusujuurta stressin hoitoon ja lisäenergiaa antamaan. Muistathan, että adaptogeenien käytössä suositellaan pitämään välillä taukoja!

Iltalehden artikkelissa mainitaan myös heraproteiini, jota en ehkä laskisi superfoodiksi, mutta haluan sen mainita siitä huolimatta. Heraproteiini on maitopohjainen, joskin vähälaktoosinen ja hyvin imeytyvä proteiinilisä lähinnä urheilijoille tai muuten aktiivisille ihmisille. Heraproteiinin suosio on selvästi laskenut viimeisen vuoden aikana, eikä ihme - maitopohjainen proteiini aiheuttaa suurelle osalle ihmisiä jonkinlaisia vatsavaivoja; turvotusta, vatsakipua ja ilmavaivoja. Vähälaktoosisuus ei tässä kohtaa pelasta, koska itse maitoproteiini voi myös aiheuttaa ongelmia. Toki markkinoille on tullut luomuheraproteiinia sekä grass fed-heraa, jotka eivät sisällä edes makeutusaineita, mutta ne saattavat silti aiheuttaa oireita. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maito ja heraproteiini eivät kuulu aikuisen ihmisen ruokavalioon (poikkeuksena hapanmaitotuotteet kohtuullisesti käytettynä.) Olen kokeillut heraa, mutta sen aiheuttama epämukava ja tukala olo saivat hylkäämään tuotteen samantien. Nykyään käytän proteiinilisänä vain sali- ja vesijuoksupäivinä (myös kiisteltyä) soijaproteiinia.

Kasviperäiset proteiinilisät ovat olleet nosteessa lähiaikoina ja niitä on tullut myyntiin eri valmistajilta enemmän kuin sieniä sateella. Löytyy soijasta, herneestä, riisistä ja hampusta valmistettuja proteiinijauheita. Näistä erityisesti riisi- ja hamppuproteiini sopivat lähes poikkeuksetta henkilölle, jolla on herkkä vatsa. Pieni varoituksen sana: Kasviproteiinit eivät ole kovinkaan hyvänmakuisia, vaikka niistä löytyy maustettuja versioita. Erityisesti riisiproteiini on aika rankkaa kamaa suoraan sanottuna. Tämä johtuu osittain siitä faktasta, että kasviproteiineihin ei haluta lisätä kourallista e-koodeja ja sokeria (kuten moniin heraproteiinivalmisteisiin), vaan maku saadaan lisäämällä aitovaniljajauhetta (suosittelen aina vaniljan makuista, on neutraalein!), raakaraakaota ja steviaa. Vaatii hieman totuttelua, kun siirtyy kasviprotskuihin. Maun saa aika hyvin peitettyä sekoittamalla protskun smoothieen.

 

Iltalehden jutussa oli lueteltu suosiotaan menettäneiden ravintoaineiden lisäksi suosiotaan nostaneita superfoodeja

Niitä ovat hamppu (josta mainitsinkin jo hamppuproteiinin), kurkuma, herneet ja erikoislatet, joita voi valmistaa esim. matchasta (kokonaisia vihreän teen lehtiä jauheena) tai kurkumasta. Näiden menekki on tosiaan selkeästi kasvanut ja nostaisin erityisesti hampun ja kurkuman jalustalle tässä kohtaa.

Hamppua myydään sekä kuorellisena että kuorittuna siemenenä, rouheena, jauheena ja öljynä. Hamppu sisältää runsaasti laadukkaita rasvahappoja, kuitua, e-vitamiinia, lesitiiniä sekä proteiinia (ja aminohappoja.) Meidän taloudessa poikaystävä käyttää hamppuprotskua ja minä vetelen hamppuöljyä sekä hamppusnackseja tavallisten sipsien tilalla.

 

Kurkuma on uskomaton rohdoskasvi. Tästä voisi tehdä oman postauksen. Inkiväärikasvien sukuun kuuluvaa kullankeltaista kurkumaa ollaan käytetty Kaakkois-Aasiassa lääkekasvina satojen vuosien ajan. Kurkuma on (Inkiväärin lisäksi) niitä ainoita ulkomaalaisia superfoodeja, joita itse käytän. Kurkuman vaikutuksia:

- Sisältää yli 20 tulehdusta poistavaa ainetta, joista tärkein on kurkumiini

- Luontainen kipulääke, sopii erityisesti nivelongelmaisille

- Estää /hidastaa neurologisten sairauksien, esim. Alzheimerin taudin ja dementian puhkeamista

- Puhdistaa valtimoita, ehkäisee veritulppia ja vähentää huonon kolesterolin määrää

- Auttaa ruuansulatuksessa, sillä lisää sappinesteen eritystä (EI sovi tämän takia, jos kärsit mahahaavasta!)

- Lievittää paksusuolentulehduksen oireita

- Voi käyttää ummetukseen

- Suojelee maksaa

- Syöpää vastustava aine

Kurkumaa löytyy jauheena (voi käyttää mausteena, sopii yllättävän moneen ruokaan), mehuna, tablettina, kapselina, lattena ja teenä. Omasta kaapista löytyy nuo kaikki. Eniten käytän kurkumaa tablettina/kapselina* sekä mausteena ruokiin.

Tässä meidän alan "burana". Selkäni on leikattu 10 v. sitten ja olen siitä asti joutunut käyttämään erilaisia kipulääkkeitä. Aloitettuani kurkuman käytön, en ole tarvinnut tulehduskipulääkkeitä päivittäin. Enää joudun turvautumaan tulehduskipulääkkeisiin vain, jos olen rasittanut selkää liikaa. Tätä voi suositella hyvällä omallatunnolla asiakkaille.

 

 

Yhteenvetona voi todeta, että ulkomaalaisten superfoodien hohto on hiipumassa (poislukien kurkuman ja inkiväärin) ja kotimaisten superfoodien aikakausi alkamassa - ja tämä on mahtavaa!

 

Oletko lähtenyt superfood-villitykseen mukaan? Käytätkö ulkomaisia vai kotimaisia superfoodeja?

 

 

ARVONTA

Viime sunnuntaina (25.6) päättyi Sudio Sweden-kuulokearvonta, niin laitetaanpa samantien uusi arvonta pystyyn :D

Tällä postauksella aloitan Wednesday Wellness -postauksien sarjan eli joka keskiviikko luvassa hyvinvointiin liittyvä postaus. Aihepiiri on laaja; postaus voi sisältää lisäravinnevinkkejä, tuotetestauksia, hyvän olon reseptejä, henkistä hyvinvointia, hyvinvointialan uusia trendejä yms. Välillä saattaa tulla pidempiä postauksia (kuten tämä superfood-juttu) ja välillä saatan jakaa vain nopean inspiroivan jutun.

 

Kommentoi tähän postaukseen minkälaisia hyvinvointiin liittyviä juttuja mieluiten lukisit (luontaistuotevinkkejä, tuotetestauksia, vitamiiniohjeita, reseptejä, hyvinvointitrendejä..)

Voittaja saa itselleen (minkäs muunkaan kuin) superfood-paketin, joka sisältää:

Murtolan hamppusnacks-pussin, Bioteekin Cibusine forte -kurkumatabletit* sekä Bioteekin Elinvoima viherjauheen*

(palkinnon arvo n. 48 €)

Osallistumisaikaa maanantaihin 3.7.2017 klo 23.59 asti!

 

*Osa postauksen tuotteista saatu työn kautta (koulutustilaisuuksista/myyntikampanjoiden palkintoina)

 

-Lilies

 

 

FOLLOW:   FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN   BLOGILISTA   PINTEREST

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Goji-marjoja on mulla nytkin. Chian-siemenet kiinnostaisi. Reseptit ehkä olisi tervetulleita:)

Lilies
Lilies & Life

Chia on monikäyttöinen, esim chia-tuorepuuro on aikas hyvää :) Kiitos kommentista : )

jennajohannasi
Pirtti

Olipa tosi hyvä kirjoitus! Onkohan tota kurkumakapselia käytetty kuukautiskipuihin? Kerran kuussa on tosiaan tarve hirveelle buranamäärälle, ois kiva jos sitä sais jotenki pienemmäksi :/
Mua kiinnostaa oikeestaan ihan kaikki luontaistuotteet ja tykkää itekin seurata kovasti mitä niiden parissa tapahtuu. Ylläolevien lisäksi ghee taitaa olla nyt myös kovasti nousussa?
Ihan erityisesti kiinnostaisi lukea kaikesta millä voi luontaisesti lievittää pms-oireita!!

Lilies
Lilies & Life

Kiitos kovasti!

Kyllä, kurkumaa voi kokeilla kuukautiskipuihin ja asiaa on tutkittukin! Myös inkivääri on hyvä :)

Ghee on muuten yksi nousussa oleva tuote ja sitä onkin tullut markkinoille useammalta valmistajalta lähiaikoina.

Hyvä idea tuo postaus pms-oireita lievittävistä aineista :)

 

Veronica (Ei varmistettu)

Todella kiinnostava kirjoitus! Olen itsekin yrittänyt vaihtaa kotimaisiin superruokiin. Luen mielelläni tuotetestauksista ja uusista wellness trendeistä. Vitamiiniohje olisi varmasti hyvä taas syksyllä.

Lilies
Lilies & Life

Mukava kuulla!! Kiitos ideoista :)

Lilies
Lilies & Life

Olet arvonnan voittaja! Laitathan yhteystietosi minulle: lilieslife@outlook.com , niin saan superfood-paketin lähtemään sulle! :)

TeijaH (Ei varmistettu)

Luen mielenkiinnolla markkinoille saapuvista uutuustuotteista!

Cayisamaria (Ei varmistettu)

Olisi mielenkiintoista lukea PMS-oireiden helpottamisesta luonnollisin keinoin, onko sellaisia keinoja, ns. hormonitasapainon saavuttamisesta. :)

Lilies
Lilies & Life

On toki apukeinoja luontaistuotteissa :) Varmasti teen postauksen aiheesta, kun tuntuu kiinnostavan ihmisiä!

Lellis (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt luontaistuotteita vähänlaisesti niin reseptit erityisesti olisi toivottavia ja tuotetestaukset.

Lilies
Lilies & Life

Tykkään tehdä tuotetestauksia, joten niitä varmasti tulossa ja varmasti resepti jos toinenkin :)

tiiu833 (Ei varmistettu)

Kaikenlaiset jutut käy! Pitääkin kokeilla tuota kurkumaa, en tiennytkään noita kaikista mahdollisista vaikutuksista. Aika vähän käytän yleensä mitään superfoodeja. Kookosöljyä ihonhoidossa ja jos raakasuklaa lasketaan superfoodiksi niin se on kyllä hyvää! Viime vuonna maistoin pitkästä aikaa puolukkaa (mitä olen aiemmin inhonnut) ja se olikin ihan hyvää. Nykyisin teen esim. puolukkamansikkarahkaa.

Lilies
Lilies & Life

Kiitos kommentista :) Kookosöljy on ihonhoidossa huipputuote! Raakasuklaa on ehdottomasti superfoodia :P

sikkuralla (Ei varmistettu)

Kaikki hyvinvointiin liittyvä kiinnostaa, postaus henkisestä hyvinvoinnistakin olisi ihan mielenkiintoinen.

Lilies
Lilies & Life

Kiva kuulla, varmasti tulossa jossain vaiheessa sellainen postaus :)

Ruusunen (Ei varmistettu)

Tosi hyödyllinen kirjoitus, kiitoksia! Haluan lukea vitamiinien käyttöohjeita, kesällä pidän taukoa mutta alkusyksystä aloitan taas. Hienoa kun olet alaa opiskellut :)

Lilies
Lilies & Life

Ole hyvä ja kiitos, että kommentoit :) Pidän myös kesällä taukoa tietyistä vitamiineista, laitan korvan taakse (ja luonnoksiin) vitamiinipäivityksen loppukesälle ;)

SannaMi (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Uutuustuotteista luen mielelläni :)

Lilies
Lilies & Life

Ole hyvä ! Kiva, kun kommentoit :)

saya (Ei varmistettu)

Uutuustuotteet ja trendit kiinnostavat. Tämä oli erityisen informatiivinen postaus!

Lilies
Lilies & Life

Niitä siis tulossa, tuntuu olevan kiinnostusta :) Kiitos, ihana kuulla!

henna-88 (Ei varmistettu)

On musta hienoa että kirjotat rehellisesti, heraproteiinia on hypetetty minun mielestä syyttä liikaa. Suolistojuttuja ei olla vielä manittu, niitä kiitos! Tiedän, että siitä aiheesta saisi vaikka 20 postausta..

Lilies
Lilies & Life

Kiitoksia, mukava kuulla että arvostat :) haluan ilman muutta kertoa rehellisesti oman mielipiteeni ja tietoni asioista -joku muu saattaa (ja saakin olla) täysin eri mieltä.

Suolistoon liittyviä postauksia aivan varmasti tulossa, on niin tärkeä aihe!

MarjaKoo (Ei varmistettu)

Tästä todellakin olisi kiva kuulla enemmänkin, miten superfoodien suosio vaihtelee / hiipuu. Vaikka jokin kuulostaisi muuten miten hyvältä, niin itse en esimerkiksi Kiinasta tulevia tuotteita halua käyttää... En tiedä sitten, voiko myös Kiinasta tulla puhtaita elintarvikkeita. Kyseessä on kuitenkin iso maa. Ja se on tosi, että meillä on Suomessa ihan huipputuotteet - ja miten terapeuttista onkaan mennä pitkin metsiä ja poimia mustikat ja puolukat itse. Juuri sitä faktaa kaipaisin, mutta onko sitä olemassa. Vai onko se aina tutkivasta tahosta kiinni, ja heidän intresseistään.

Lilies
Lilies & Life

Pidän mielessä :)

Tosi moni haluaa vältellä Kiinasta tulevia tuotteita, mikä on täysin ymmärrettävää.

Niinpä, kaikkea ei tarvi ostaa vaan voi itse poimia superfoodinsa :)

Tutkimuksia on mielestäni luotettavia ja sitten on niitä, jotka on toteutettu myyntitarkotuksessa tai sitten halutaan lytätä jokin hyvä tuote. Joistakin aineista on hurja määrä tutkimuksia sekä ihmiskokeita, niitä pidän luotettavina. Itse kyselen myös usein käyttäjäkokemuksia asiakkailta sekä testaan tuotteita itse, mielestäni se on tärkeintä :)

JaKa (Ei varmistettu)

Syksyn (sitten joskus) lähestyessä olisi kiva lukea vitamiinivinkkejä.
Toki reseptivinkit superfoodien hyödyntämisestä tulisi myös tarpeeseen!

liinail (Ei varmistettu)

Lukisin mielelläni resepteistä ja tuoteuutuuksista. :)

EllaMaria (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi erityisesti kuulla, mistä aineksista voisi valmistaa treeniä tukevia luonnonmukaisia tankkaus- ja palautusjuomia (tai muussa muodossa olevaa ravintoa, joka tukee kroppaa palautumisessa). Kerroitkin jutussa jo kookopohjaisesta nesteyttäjästä, joka on ollut jo pitkään ostoslistalla. Mielenkiintoista oli lukea tuosta luontaisesta "särkylääkkeestä"!

Lilies
Lilies & Life

Niistä saisi kyllä tehtyä oman postauksen :) Kookosvesijauhe on siitä kiva, että löytyy useampaa makua ja purkki on melko riittoisa!

pimassou (Ei varmistettu)

Tuotetestaukset kiinnostavat erityisesti, sillä niistä saa tukea omille ostopäätöksille. Kotimaiset superfoodit, DIY-luonnonkosmetiikka, hormonitasapainoa tukevat tuotteet. :)

Jenniiie (Ei varmistettu)

Minua kiinnostaisi myös luonnontuotteet PMS oireiden hoidossa :) Myös uutuustuotteet kiinnostaa!

Nannaliini (Ei varmistettu)

Tuotetestaukset :)

Piitu52 (Ei varmistettu)

Kaikenlaiset ohjeet/reseptit kiinnostavat ja tuotetestaukset myös.

LiisaH (Ei varmistettu)

Minua kiinnostaa iho-ongelmien hoito luontaistuotteilla! Hyvän ja kattavan kirjoituksen oot saanut aikaan!

Lilies
Lilies & Life

Sitä ei olekaan vielä mainittu! Ihonhoito on sisäisesti ja ulkoisesti on mulle tärkeä asia, joten mielelläni teen postauken :) Kiitos paljon!!

girlygirl (Ei varmistettu)

Hei haluan päästä kokeileen kurkumatabletteja!! Vitskujen ja kivennäisaineiden käyttöohjeita olisi mahtavaa lukea henkilöltä joka työskentelee hyvinvointialalla :-) Usein tulee tilattua tuotteet (ja luettua ohjeita) netistä, pitäis enemmän käydä kivijalkamyymälöissä, niistä saa aina arvokkaita neuvoja.

Lilies
Lilies & Life

Kurkuma on <3 Kivasti sanottu, alkusyksystä teen ohjepostauksen (tai parikin.)

Netistä tilaaminen on helppoa ja vaivatonta, mutta itse pyrin ennemmin käymään kivijalkamyymälöissä. Johtuu osittain siitä, että on itsekin töissä sellaisessa :) On kiva jutella asiantuntevan myyjän kanssa!

Lauraaa (Ei varmistettu)

Mä olen usein miettinyt että missähän muodossa kurkuma ja se kurkumiini ovat tehokkaimmillaan. Tuoreena, vai pillerinä vai jauheena?

Minua kiinnostaisi jutut ehkä myös omegarasvoista eli EPA/DHA. Näidenkin tuotteiden välillä on varmaan eroja.

Suolistojutut olisivat varmaan myös mielenkiintoisia. Itsehän olen lukenut aiheesta jo vaikka kuinka paljon, mutta uskon että aiheesta tuskin voi puhua liikaa. Se mikä merkitys kuidulla on ruokavaliossa on niin iso, että asiaa saisi mielestäni takoa ihmisten päähän taukoamatta. :D

Lilies
Lilies & Life

Kiitos hyvästä kommentista! Kurkuma on huono imeytymään ja sen aineenvaihdunta maksassa on nopea prosessi, joten jauhetta tai tuoretta kurkumaa pitäisi käyttää useita kertoja päivässä, jotta saadaan terapeuttinen vaikutus. Ylläpitoon toki riittää niiden käyttö, mutta jos halutaan hoitava vaikutus, tulee kuvioihin tabletit ja kapselit, joissa on kurkumiini tiivistetty moninkertaisesti vahvempaan muotoon kuin esim. tuoreessa kurkumassa. Jokainen valmistaja tietysti sanoo oman tuotteensa olevan tässä kohtaa paras imeytymään. Fakta on se, että kurkumiini on rasvahakuinen aine ja parhaiten sen saa perille käyttämällä hyväksi kehon omaa rasvojen imeytymisjärjestelmää eli toisin sanoen öljykapselin pitäisi imeytyä hyvin. Toisaalta itse koen että tablettimuotoinen (postauksessakin näkyvä Cibusine forte) imeytyy ainakin minulla. Siinä on niin iso pitoisuus kurkumiinia, että vaikka ihan kaikki ei imeytyisikään, niin ainakin riittävästi menee perille.

Rasvahappojen välillä on todellakin eroja ja siinä miten öljyjä käsitellään ennen kuin ne päätyvät kaupan hyllylle!

Olen samaa mieltä, että suolistojutuista ei voi puhua liikaa :D Kuidut, probiootit, entsyymit-  näistä varmasti tulossa postausta!

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vitsi sulta löytyy tietoa, taidat olla oikeella alalla :D

Lilies
Lilies & Life

Kiitoksia :D Oon tainnut (vihdoin) löytää oman alani, ainakin kiinnostuksen puolesta!

am am (Ei varmistettu)

Heraproteiini ei automaattisesti ole vähälaktoosinen. Herasta on saatavilla sekä isolaattia ja konsentraattia. Isolaatti on käsitellympää eli siitä on poistettu mm. rasva sekä sokeri. Laktoosihan on maitosokeria, eli isolaatti on heratyypeistä se vähälaktoosinen / laktoositon. Konsentraattia on suodatettu vähemmän, se sisältää laktoosia ja ei näin ollen sovi laktoosi-intolerantikoille. Maitoproteiinit (hera ja kaseiini) eivät tietenkään sovi henkilöille, jotka ovat maitoproteiinille allergisia. Muistutan, että maitoallergia ja laktoosi-intoleranssi ovat eri asioita. Grass fed, luomu tai makeutusaineet eivät vaikuta laktoosin tai maitoproteiinin sietämiseen.

Allergia- ja astmaliiton mukaan 17 % suomalaisista on laktoosi-intolerantikkoja. Maitoallergikkoja on alle 3-vuotiaista lapsista 2-3 % ja useimmilta vaiva poistuu iän myötä. Eli näkisin kyllä, toisin kuin sinä, että suurimmalle osalle ihmisistä maitotuotteet eivät aiheuta vatsavaivoja.

"Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maito ja heraproteiini eivät kuulu aikuisen ihmisen ruokavalioon" - tämä on todellakin vain mielipide, ei fakta.

Lilies
Lilies & Life

Ei olekaan, mutta valtaosa myynnissä olevista tuotteista on vähälaktoosisia. Juu, tiedossa on isolaatin ja konsentraatin ero. Maitoproteiini saattaa tehdä oireita, vaikka ei olisi edes todettu allergiaa (minulla useampi tällainen asiakas.) En ole missään kohtaan väittänyt, että maitoallergia ja laktoosi-intoleranssi olisivat sama asia :D Jotkut pitävät grass fed- tai luomuheraa "parempana vaihtoehtona", mutta en kirjoittanut, että se vaikuttaisi maitoproteiinin tai laktoosin sietämiseen. Makeutusaineet itsessään aiheuttavat myös joillekin oireita, joten siinä tapauksessa sellainen valmiste, joka ei sisällä niitä, saattaa sopia (jos siis hera muuten sopii.)

Tapaan satoja ihmisiä viikossa ja moni on jättänyt maidon pois ruokavaliostaan joko vatsaongelmien, iho-ongelmien tai esim. jatkuvan flunssakierteen vuoksi. Toki lukuja voi tuijottaa, mutta itse kohtaan mieluummin ihmisen ja uskon hänen kertomaansa. Heravalmisteet pakkaavat jäämään poistokoriin, koska niitä ei enää mene kaupaksi. Kertoo aika paljon sekin.

Kyllä, esitin sen mielipiteenä. Maito ylläpitää tulehdustilaa elimistössä ja mikään muu eläin ei juo aikuisena (muun eläimen) maitoa kuin ihminen. Maidossahan ei ole mitään, mitä ei jostain muusta saisi. Jokainen saa juoda maitoa vapaasti -jos siltä tuntuu- mutta koulutuksista, omista kokemuksista sekä asiakkaiden kokemuksista saamani tiedon mukaan vältän maidon käyttöä ja suosittelen asiakkaitakin kokeilemaan, jos se aiheuttaa jonkinlaisia ongelmia.

 

annanannanna (Ei varmistettu)

reseptejä!

nannann (Ei varmistettu)

Ihon hoitoa sisäisesti sekä henkistä hyvinvointia :)

ansu88 (Ei varmistettu)

tuotetestauksia ja reseptejä

janettt (Ei varmistettu)

Luontaistuotevinkkejä eri vaivoihin :) haluaisin luontaisemmilla kokeilla ennemmin kuin lääkkeillä.

Lilies
Lilies & Life

Olen samaa mieltä, mieluummin kokeilee ensin "pehmeämmillä" keinoilla, eikä automaattisesti hae lääkkeitä :)

Sanna P (Ei varmistettu)

Aiemmin tilasin aika paljon iHerbistä superfoodeja, mutta nyttemmin suosin esim. Puhdistamon tuotteita :). Luen mielelläni tuotetestauksia ja uutustuotteista, reseptit on myös aina jees.

Pages

Kommentoi