Wednesday Wellness: Välittämisestä

Kävin lauantaina ruokakaupassa töiden jälkeen. Työpäivä oli tosi kiireinen, olin väsynyt, selkä oli kipeä ja viimeinen asia, jota olisin jaksanut tehdä oli se ruokakaupassa käynti.

Keräsin tarvittavat ostokset ja raahauduin kassajonoon. Ihmisten paljous ärsytti.

Kun tuli oma vuoroni mennä maksamaan, kysyi myyjä (ehkä n. 20 v. poika):

”Moikka! Hei, miten sun päivä on mennyt, onko ollut mukava päivä?”

Kysymys tuli niin aidosti, eikä kuulostanut yhtään miltään asiakaspalvelijan nuoleskelulta. Menin ihan hämilleni ja meni hetki ennenkuin sain sanottua yhtään mitään. Vastasin sitten, että itse asiassa raskas päivä takana ja odotan vain että pääsen kotiin. Siinä sitten keskusteltiin molempien työpäivästä ja myyjä sanoi ”Nyt ajat vaan rauhallisesti kotiin, meet makaamaan sohvalle ja teet itsellesi kupin teetä. Kyllä se siitä.”

pienet1.jpg

Siinä ostoksia pakatessani vähän jopa liikutuin. Kyllä unohtui kiire ja muut ärsytykset. Mietin, miten valtava vaikutus niin pienellä asialla oikeesti on. Se, että joku kysyy sulta aidosti miten sun päivä on mennyt – ja vielä niin odottamattomassa tilanteessa. Täytyy kyllä sanoa, että se poika (tai no, mies) tulee kyllä piristämään niin monen ihmisen päivää.

Päivittäin sitä tulee asiakaspalvelutyössä juteltua ihmisten kanssa, mutten kovinkaan usein huomaa kysyä mitä kuuluu, paitsi tietyiltä vakkariasiakkailta, jotka on hyviä tuttuja. Luontaistuotekaupan asiakkaat tulevat yleensä hakemaan apua johonkin asiaan; oli se sitten henkiseen tai fyysiseen kipuun tai yleiseen hyvinvointiin. Luulen, että jo ihan kuulumisten kysely voi auttaa omalla tavallaan. Tämän kaupan kassalla sattuneen tilanteen inspiroimana aion haastaa itseni kohtaamaan ihmiset asteen lämpimämmällä tavalla. Valitettavan monelle ihmiselle ostoksilla käynti saattaa olla ainoa kontakti toiseen ihmiseen päivän aikana. Sillä voi olla todella suuri merkitys, miten asiakaspalvelija kohtaa ihmisen.

pienet2.jpg

Haluaisin, että jokainen uhraisi ajatuksen sille, miten kohdata se toinen ihminen sekä työssä että vapaa-ajalla. Pyrkisi unohtamaan hetkeksi omat negatiiviset asiat ja ottamaan toisen ihmisen lämpimästi vastaan. Mielestäni tarvitaan enemmän sellaista. Välittämistä.

// I was grocery shopping the other day after a long and busy work shift. I was tired and annoyed. When I was at the checkout paying for my groceries, the cashier (about 20-year-old man) asked me ”Hey, how’s your day been, good?” I was confused, it was so unexpected. We talked about my day and then his. He was so genuine and kind. I was touched after the situation, almost in tears. Little things matter. I think we need more of that – caring. I challenge you to put aside the negative things for a second and really think about the way you face another person.

Ihanaa päivää juuri sinulle, joka luet tätä tekstiä! ♥

-Lilies

 

Kommentit (7)
  1. Näinhän se juurikin menee 🙂

  2. Tästä tuli hyvä mieli. Ihanaa päivää sinullekin! 🙂

    1. Ihanaa, että hyvä mieli tarttuu 🙂 Kiitos! ♥

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *