Ww: Eteeriset öljyt

”Eteeriset öljyt ovat kukista, lehdistä, hedelmistä, kuoresta, pihkasta ja juurista saatavia aromaattisia öljyjä. Niiden voimakkaasti tuoksuvilla aineosilla voidaan aktivoida sekä ihmisen fysiologisia toimintoja että tunne-elämän tasapainoa.

Eteerisillä öljyillä on siten monia fyysisesti ja psyykkisesti lääkitseviä ominaisuuksia. Ominaisuudet ovat mm. antiseptisia, desinfioivia, tulehduksia estäviä ja hillitseviä, immuniteettiä vahvistavia, verenkiertoa ja imunestekiertoa edistäviä, kipuja ja kouristuksia lievittäviä, elimistön kuonaa ja myrkyllisiä aineita sekä nestettä poistavia, elintoimintoja elvyttäviä ja hormonitoimintaa sääteleviä.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää aromaterapiassa, hieronnassa, tuoksulyhdyissä, jalkakylvyissä, tuoksuna tai erilaisissa rituaaleissa. Aromaterapiahieronnassa ja kylvyissä eteeriset öljy imeytyvät ihon läpi ja kulkeutuvat keuhkojen välityksellä verenkiertoa myöten kaikkialle kehoon. Hengitettynä eteeristen öljyjen tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen kautta elintoimintoihin ja psyykeen.”

 

Lähde: www.luontoemo.fi

 

Pidin eteerisiä öljyjä ihan vaan tuoksuina siihen asti, kunnes aloitin hyvinvointineuvoja-opinnot. Tiedon lisääntyessä aloin ymmärtää, että eteeriset öljyt ovat varsin monikäyttöisiä. Niitä voidaan jopa käyttää monella tapaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Pääsin opiskelun ajaksi harjoittelijaksi luontaistuoteliikkeeseen, johon jäin myös työntekijäksi opintojen päätyttyä. Meillä myydään Frantsilan eteerisiä öljyjä ja juuri töiden kautta olen tutustunut öljyihin syvällisemmin.

ÖLJYT3.jpg

Tänä päivänä minulla on muutamia öljyjä käytössä itsellä, enkä enää antaisi niitä pois. Suosikkejani ovat teepuuöljy (Täältä voit lukea teepuuöljyn lukuisista käyttötarkoituksista!), eukalyptus, ylang ylang sekä aamuöljy fresh ja iltaöljy calm.

ÖLJYT2.jpg

Sain blogin sähköpostiin jokin aika sitten esittelyn Young Livingin eteerisistä öljyistä ja kiinnostuin asiasta. Young Living on palkittu, maailman johtava eteerisiä öljyjä tuottava yritys. Öljyt ovat laadukkaita, 100% luonnonmukaisia ilman synteettisiä kemikaaleja. Young Livingin öljyt ovat puhtaimpia ja voimakkaimpia markkinoilla. 

Sain yhteyshenkilöltäni testaukseen 4 pikkupulloa*: Lemon, Peppermint, Lavender ja PanAway:

Lemon (sitruuna)

Raikas, mieltä virkistävä öljy. Tätä käytän aamuisin auttamaan heräämisessä. Raikastaa kengät, laukut sekä poistaa tahrat.

Peppermint (piparminttu)

Myös raikas ja virkistävä. Olen koukussa piparmintun tuoksuun. Tätä aion kokeilla joka kuukausi vaivaavan hormonimigreenin tukihoitona (hierotaan 1 tippa ohimoille.) Piparminttua voi kokeilla myös kuukautis- sekä lihaskipuihin. Tällöin sekoita 1-2 tippa pohjaöljyyn (esim. manteli- tai kookosöljy) ja hiero kipeälle alueelle.

Lavender (laventeli)

Tunnetusti rentouttava ja rauhottava. Laventeli auttaa nukahtamaan, tästä omakohtaista kokemusta. Tiputa tippa öljyä tyynylle tai hiero pohjaöljyn kanssa jalanpohtiin/ranteisiin. Auttaa myös rauhoittamaan ongelmaihoa (akne, ihottuma, kutina), – levitä pohjaöljyn kanssa ongelma-alueelle.

PanAway (kipuöljy)

Sekoitus wintergreeniä, helichrysumia, neilikkaa ja piparminttua. Tämä yhdistelmä auttaa lievittämään lihas- sekä nivelkipua. Olen itse hieronut manteliöljyn kanssa kipeille hartioille sekä polveen. Auttaa!

ÖLJYT1.jpg

Vaikka pullot ovat pieniä, ovat ne yllättävät riittoisia. Young Livingin öljyt ovat 100% täyttä tavaraa, eli niitä ei ole laimennettu toisin kuin muita markkinoilla olevia öljyjä – tämä myös selittää eteeristen öljyjen arvokkaan hinnan. Tiesitkö, että esimerkiksi 1 litran ruusuöljyn valmistamiseen tarvitaan 1000 kiloa ruusun terälehtiä!

 

Millä tavoin eteerisiä öljyjä voi käyttää?

 

Suihku/kylpy: Lisää neutraalin, nestemäisen suihkusaippuan joukkoon pari tippaa eteeristä öljyä. Käytä suihkussa, kylvyssä tai jalkakylvyssä.

Iholle: Lisää 1-2 tippaa eteeristä öljyä kosteusvoiteeseen tai esim. kookosöljyyn ja levitä iholle.

Hiuksille: 1-2 tippaa eteeristä öljyä shampoon joukkoon.

Pyykinpesuun: Lisää pyykinpesukoneeseen pari tippaa eteeristä öljyä ennen ohjelman käynnistämistä.

Ilmanraikastukseen: Laita öljyä ilmankosteuttajaan/tuoksulyhtyyn/diffuuseriin. Laita suihkepulloon vettä ja muutama tippa öljyä, suihkuta huoneilmaan. Pirskottele pari tippaa öljyä matolle/lakanoille.

Siivoukseen: Laita suihkepulloon vettä ja muutama tippa eteeristä öljyä. Suihkuta esim. keittiön tasoille ja pyyhi.

Vaatteisiin, kenkiin: Pirskottele öljyä suoraan kenkiin, laukkuun, lompakkoon tai suihkuttele suihkepullon avulla vaatteisiin.

Saunassa: Pari tippaa haluamaasi eteeristä öljyä löylyveteen.

Hajuvetenä: Sekoita muutama tippa manteliöljyn (yms.) joukkoon ja hiero niskaan, ranteisiin ja rintakehälle.

ÖLJYT4.jpg

VINKKEJÄ:

 

– Täiden ennaltaehkäisy: Pari tippaa teepuuöljyä shampoon joukkoon.

– Päänahan ongelmille: Pari tippaa laventeliöljyä shampoon joukkoon.

– Kynsisieni, paiseet yms.: Teepuuöljyä pumpulipuikolla raakana tai laimennettuna suoraan ongelmakohtaan.

– Akne: Teepuuöljyä tai laventelia pumpulipuikolla raakana/laimennettuna ongelmakohtaan.

– Punkkien torjunta (myös eläimillä): Laventeliöljy laimennettuna.

– Vatsan toimintaan: Piparminttua laimennettuna vatsan alueelle. Markkinoilla on myös piparminttukapseleita, jotka sisältävät mm. piparminttuöljyä ja auttavat ruuansulatuksessa.

– Flunssassa: Eukalyptus löylyvedessä auttaa avaamaan hengitysteitä varsinkin flunssassa. Erilaisten öljyjen sekoituksia voi hieroa suoraan rintakehälle.

– Allergiakaudella: Sekoita laventelia, sitruunaa sekä piparminttua ja hiero niskaan pohjaöljyn kanssa. Sain tämän vinkin yhteyshenkilöltä, tätä aion itse kokeilla ensi keväänä!

– Ihon kuorintaan: Sekoita sokeria, kookosöljyä ja pari tippaa sitruunaöljyä. Myös vinkki Young living-yhteyshenkilöltäni 🙂

 

// Essential oils can be used in several ways. You can use them in cleaning, as air refreshener, to relieve pain, to help you sleep and relax or to wake up and brighten up and so on.

 

Jos kiinnostuit Young Livingin öljyistä, voit tilata niitä täällä.

 

Ovatko eteeriset öljyt tuttuja?

– Lilies

 

*Testipullot saatu blogin kautta

Kommentit (7)
 1. Hep, teepuuöljy käytössä! Ylang ylang kuulostaa huumaavalta.. 🙂

  1. Mahtavaa! 🙂 Ylang ylang on mun mielestä ihana 🙂

 2. Mää oon ihan rakastunut eteerisiin öljyihin <3 Piparminttua tulee käytettyä ehkä eniten, ja erilaisia sitruksia. Käytän feelingin ja Frantsilan öljyjä.

  Young Livingistä mulla on valitettavasti huono mielikuva, viime aikojen uutisista ja konsulttien tyrkyttävästä markkinointityylistään johtuen. :/
  http://www.sltrib.com/news/2017/09/19/utah-based-young-living-essential-oils-pays-760000-for-illegal-oil-imports/

  1. Piparminttu on niiin ihana ja ylang ylang ♡

   Multa löytyy eniten Frantsilalta öljyjä, täytyy tutustua tuohon Feelingiin! 

   Kiitti kun jaoit uutisen!! Aika harmillista tollanen..:S Varsinkin kun mun mielestä öljyt on muuten tosi laadukkaita (ja huomaa ettei ole laimennettu). 

   1. Piti se vielä sanoa, että mä en kokenut että muhun yhteyttä ottaneen henkilön markkinointityyli olisi ollut tyrkyttävä 🙂 mutta varmasti niitäkin löytyy!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *