WW: Suu kuntoon

Lilies & Life

Kävin pari kuukautta sitten täydellisessä hammastarkastuksessa. Edellisestä oli vierähtänyt jo reilusti enemmän kuin vuosi.. hups. Ei löytynyt mitään hälyttävää, mutta hammaslääkäri ehdotti varaamaan aikaa vielä suuhygienistille, jonka kidutettavana hellässä huomassa kävin nyt maanantaina.

En oikeesti muistanut, että se on aivan kamalaa. Lähdin huoneesta ripsarit poskilla (en itkenyt, mutta silmät alkoi vuotaa kun sörkittiin ikenien sisäpuolelle sillä terävällä vehkeellä.) Onneksi tää on sellanen once in a year -juttu! Nyt on plakit ja alkavat hammaskivet poistettu ja hampaat tuntuvat ihanan puhtailta ja sileiltä, käyn niitä koko ajan läpi kielellä :D Sain vinkin ultraäänipuhdistuksesta, ei ole kuulemma yhtään kivulias, onko joku kokeillut?

Ostin muuten tänään ensimmäisen hammaslankapakkaukseni suuhygienistin suosituksesta. Ei ole aiemmin tullut edes mieleen lankailla, mutta eipä ole kukaan sitä ennen ehdottanutkaan!

Hammastahna ja erityisesti sen sisältämä fluori on sellainen asia, josta kiistellään kovasti. Luontaisalalla moni on jyrkästi fluoria vastaan (hermomyrkky, kertyy kehoon, kilpailee jodin kanssa --> vaurioittaa kilpirauhasta - muista huolehtia riittävästä jodin saannista jos käytät fluoritahnaa!), mutta itse kuljen tässä(kin) asiassa kultaista keskitietä. Fluori on hyväksi hampaille, mutta tosiaan vahingollinen aine muulle keholle. Pesen hampaani useimmitten luontaisella, fluorittomalla tahnalla, mutta muutaman kerran viikossa käytän fluorillista tahnaa herkälle suulle. Tämä combo on mielestäni toiminut minulla; ei ole tullut yhtään reikää, hampaat ovat valkoiset ja hengitys raikas. Jos pesen pelkällä fluorihammastahnalla, tuntuu, että se on liian raju suulle ja polttaa limakalvoja. Nyt tulee ällöttävä tieto: Silloin, kun pesin ainoastaan fluorillisella, nousi suuhuni pieniä valkoisia, pahanhajuisia "palloja" nielusta. Selvitin asiaa, ja sain tietooni, että ne ovat fluorin jäämiä. SIIS HYI HITTO. Sen jälkeen vaihdoin hetkeksi täysin fluorittomaan ja pallot katosivat. Nyt olen tosiaan ottanut fluoritahnan osittain takaisin, mutta en enää milloinkaan pese pelkästään sillä.

ESI Aloe Fresh-hammastahna & bambukuitu-hammasharja + suuvesi & -suihke / Aboa Medica

Luontaisten tahnojen ehdoton ykkönen! Sopii herkälle suulle, valkaisee luonnollisesti, raikastaa hengityksen. Tahnan koostumus vastaa "kaupan normaalien hammastahnojen" geelimäistä koostumusta. En ole käyttänyt muoviharjaa enää pariin vuoteen. Etuhampaissani on kiillevaurio, enkä halua rikkoa pintaa enää yhtään enempää.

 

Hammaslääkäri totesi juuri viime käynnillä, että ikenissäni on lievää tulehdusta (ollut aina mun ongelma.) Halusin kokeilla meiltä töistä löytyvää mustakuminahammastahnaa, sillä muistin, että eräs asiakas sai sillä ientulehduksen kuriin. Olen käyttänyt tahnaa kohta tuubillisen ja se on oikeesti auttanut; ikenet eivät vuoda verta, eivät ole niin herkät kylmälle ja kuumalle, eivätkä jomota.

Mustakuminahammastahna / EcoCosmetics

Tahnasta jää suuhun pieniä siemeniä, joita on hauska pureksia hampaiden pesun jälkeen :D Olen nyt kokeen ajan pessyt hampaat lähes poikkeuksetta tällä. Koostumus on hieman jauhomainen, eikä maku ole sellainen mintun raikas, johon on yleensä tottunut, mutta ei pahakaan. Voin kyllä suositella jos on ientulehdusta!

 

Kun haluan valkaista hampaita, käytän luontaista aktiivihiilijauhetta, joka on tehty kookoksen kuoresta.

Hampaidenvalkaisujauhe / Warpaint

Hampaidenvalkaisujauhetta ei yleensä miellä mustaksi! Mutta tämä toimii ja on hellävarainen hampaille. En suosittele käyttämään jauhetta aamulla ennen töitä tai samana päivänä, kun olet menossa tärkeään tilaisuuteen/kuvattavaksi - tästä saattaa jäädä pieniä määriä mustaa jauhetta ikenien alle, mutta se tulee pois muutaman tunnin aikana. Suuvesi tai vedellä purskuttelu auttaa huuhtomaan!

 

// I had an appointment with a dentist and dental hygienist recently. I had no caries, just some calcucus which was removed. I've always had minor gingivitis (not bad) and I wanted to try if natural black cumin toothpaste would ease the bleeding and the sensitiveness - and it did! I think I'll continue to use that. I can also recommend ESI Aloe Fresh -toothpaste, which is natural, free of  fluoride and based on aloe vera. I only use fluoride-enriched toothpaste a few times per week. Fluoride is good for your teeth, but bad for the rest of  your body (it's a neurotoxin, it damages tissues and especially the thyroid - you may need iodine supplement when using fluoride toothpaste!)

 

Tuleeko käytyä säännöllisesti tarkistuttamassa hampaat?

Onko luontaiset hammastahnat/valkaisujauheet tuttuja tai kiinnostavia?

-Lilies

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sorruin Warpaintiin kun sitä niin hypetettiin alkuvuodesta, mutta en kyllä kadu! Hyvä tuote, tosin melko sotkusta puuhaa :_D

Lilies
Lilies & Life

Oli myös pakko ostaa itelle, kun saatiin sitä meille myyntiin! Sotkusta puuhaa on, ihan oma ohjelmanumero, mutta eipä sitä tarvi usein tehdä - mulla on ollut tapana suorittaa operaatio kerran kuussa :D

Yhtä sirkusta!

Minä olen vuosia käynyt puolen vuoden välein, ihan siitä syystä, että se on puolet nopeampaa kuin, jos kävisi kerran vuodessa :) Loogista :) Puolet vähemmän hammaskiveä jne. Se on joka kerran aivan yhtä kauheaa, mutta nyt tosiaan on pienempi/lyhyempi homma. Ultraääni on minusta aivan yhtä kamalaa. En tiedä jos joku siitä tykkää, minä en tykännyt. Hampaiden välit olen myös jo vuosia puhdistanut sellaisilla pienillä harjoilla, koska en tykkää hammaslangasta. Nämä harjat on helpompia käyttää. On se silti vaan super ihana tunne, kun tulee hammaslääkäristä ja hampaat ovat niin puhtaat!

Lilies
Lilies & Life

Puolen vuoden välein käyminen vois olla kyllä hyvä idea! Varmasti nopeampi kidutus käynti jos kävisi useammin :) On kyllä ihana tunne, kun puhdistus ohi!

Kiva, kun kerroit sun mielipiteen ultraäänestä, ehkä pysyn tässä perinteisessä kidutuksessa puhdistuksessa.

Täytyykin googlettaa nuo käyttämäsi harjat, jotenkin se lankailu tuntuu hankalalta tai epäilen, että jää aika minimiin sen käyttö :S

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.