Ladataan...
Lilies & Life

Vuoden lopuksi on aina kiva kerrata mitä se kulunut vuosi oikein pitikään sisällään. Listasin kohokohdat vuoden alusta loppuun:

 

Uusi koti

Tammikuussa juhlimme valmiin asuntomme tupareita perheen ja ystävien voimin.

Ihan blogin alkutaipaleella kirjoitinkin kerrostalokaksiomme remontista pari postausta: remonttipostaus osa 1 ja remonttipostaus osa 2.

 

 

Blogi

Parin kuukauden miettimisen jälkeen julkaisin ensimmäisen blogipostaukseni huhtikuussa. En ole koskaan ennen kirjoittanut minkäänlaista julkista blogia, ainoastaan päiväkirjaa nuorempana. Tajusin nopeasti, että bloggaaminen on ihan mun juttu ja ihmettelin, miten en ollut aloittanut tätä aikasemmin. Kirjoittaminen tuntuu luontevalta ja tästä onkin muodostunut erittäin tärkeä harrastus. On välillä todella terapeuttista purkaa ajatuksia blogiin ja on ihana saada sydämellisiä kommentteja!

Bloggaamiseen liittyviä kohokohtia ovat ehdottomasti ihanien kommenttien lisäksi monien juttujen nouseminen luetuimpien joukkoon. Kesällä toimitus nosti blogini Viikon blogiksi ja syksyllä On my way -blogin Jutta valitsi blogini viiden kiinnostavimman joukkoon, nämä olivat ihan huippujuttuja! Olin myös hyvin yllättynyt siitä, kuinka moni suositteli blogiani Toimitus tykkää-leiman saajaksi. En edes ajatellut olevani yksi mahdollisista ehdokkaista, koska olin blogannut vasta puoli vuotta ja blogini on vasta alkanut muotoutumaan omanlaisekseni.

Olen päässyt blogin ansiosta myös kokeilemaan mielenkiintoisia ja upeita tuotteita, joka on todella mukava bonus!

 

 

Manu

Huhtikuussa meille muutti Neon seuraksi pieni poikakissa Manu. Hänessä on norjalaista metsäkissaa.

Alku oli meillä todella vaikea, Neo ei meinannut millään hyväksyä Manua. Kahden pitkän ja vähäunisen viikon jälkeen he kuitenkin hyväksyivät toisensa! Nykyään meillä menee pääosin tosi seesteisesti :) Meidän kissat barffaavat, kirjoitinkin yhden postauksen raakaruokinnasta.

 

 

Kummityttö

Tämän vuoden vapusta tuli ikimuistoinen, kun paras ystäväni kysyi haluaisinko olla hänen esikoisensa kummitäti. Itku siinä tuli. Meillä oli tätä ennen ollut ystävyytemme tähän mennessä vaikein kausi. Kun saimme puhuttua asiat halki ja E otti esille kummiasian, tuntui, kuin 10 kilon taakka oltaisi nostettu harteiltani ja asiat loksahtivat paikoilleen.

Ihana kummityttöni syntyi toukokuussa ja ristiäisiä juhlittiin elokuussa ♥

Vaikka asumme parin tunnin ajomatkan päässä toisistamme, pyrimme aktiivisesti viettämään aika yhdessä. Vauva kasvaa ihan silmissä! Loppuvuodesta näimme usein, se oli ihanaa :)

 

 

Barcelona

Kesäkuussa suuntasimme ystäväni K:n kanssa melko extempore-reissulle Barcelonaan. En ollut ennen käynyt lainkaan Espanjan mantereella, ainoastaan saarilla (reissuista tulossa tammikuussa postaukset, innostuin selaamaan vanhoja matkakuvia.)

Barcelona yllätti monipuolisuudellaan, etäisyyksillään, nähtävyyksillään, rannallaan, julkisella liikenteellään ja ihmismassoillaan.

Kuvia matkasta löytyy tästä postauksesta ja ostokset esittelin tääällä.

 

 

 

Naantali

Kesäreissuista paras oli ehdottomasti päivä Naantalissa ystäväni J:n kanssa.

En ollut käynyt Naantalissa about 20 vuoteen, joten oli jo aikakin. Oli se kaunis paikka :)

 

 

Kos

Kolme kuukautta Barcelonan reissun jälkeen lähdettiin poikaystävän kanssa kahden viikon lomalle Kreikan saarelle, Kosille.

Olen kirjoitellut matkasta monta postausta (ja ainakin pari vielä tulossa myöhemmin):

Ensimmäinen aamu

Tapahtumarikas matka

Päivä Egeanmerellä

Kreikkalainen ruoka

All Inclusive -ei enää koskaan

Kosin kissat

Best of Kos

 

 

Nissyros

Vaikka Nissyros liittyy Kosin matkaan, on se pakko mainita erikseen. Nissyros lumosi minut täysin, sillä on ihan oma paikka sydämessäni. Se on tähän mennessä aidoin ja vähiten kaupallinen pala Kreikkaa. Musta laavakiviranta oli yksi vaikuttavimmista paikoista, joissa olen käynyt!

Vietin myös synttäripäiväni tulivuorella :)

 

 

Kihlat

Kosin reissu oli tapahtumarikas. Palasin Suomeen kihlasormus sormessa

Juhlimme kihlajaisia lähisukulaisten kanssa pian matkalle jälkeen.

 

 

Joulu

Tänä vuonna joulu oli erilainen kuin aikaisempina vuosina, mutta tosi ihana! Taas sen huomasi, että tärkein asia joulun vietossa on ihmiset. ♥

Pakko myöntää, että iski kyllä melkoinen materialismionnellisuus muutamasta lahjasta :D

 

 

Ystävä kaukaa

Tapasin yhden pitkäaikaisimmista ystävistäni heti joulun jälkeen kahden vuoden tauon jälkeen!! Syy tähän taukoon oli E:n muutto Uuteen-Seelantiin. Olen odottanut tapaamista niin kauan, että itku siinä tuli keskellä täyttä kahvilaa, kun hän syöksyi minua halaamaan :') Tapaamisen teki spesiaalimmaksi se, että E esitteli minulle uusseelantilaisen poikaystävänsä. Oli mielenkiintoista kysellä asioita Uudesta-Seelannista ja myös mitä hän on mieltä Suomesta! E ja hänen poikaystävänsä ehtivät luultavasti vielä vierailemaan ensi viikolla meillä ennen lähtöään takaisin maailman toiselle puolen.

 

 

Myös ikävät asiat kuuluvat elämään, joten vuoden surullisimpia asioita ovat mm.:

 

Lunasta luopuminen

Helmikuussa tein raskaan päätöksen lopettaa ensimmäisen kissani, Lunan, vakavien käytöshäiriöiden ja suolisto-ongelmien takia. Luna oli hyvin omanlainen ja ainutlaatuinen, mun valkoinen alien. ♥  Hän olisi juuri täyttänyt 8 vuotta.

 

 

Mammalan myynti

Yksi vuoden vaikeimmista hetkistä. Tästä kirjoitin loppusyksystä postauksen.

 

 

Oma henkinen ja fyysinen terveys

Olen syksyllä puhunut blogin puolella ahdistuksesta, mutta sitä en vielä ole kertonut mihin se johti. Olen nyt ollut 1,5 kk sairaslomalla ja näillä näkymin se jatkuu vielä tammikuussa. Diagnoosi on keskivaikea masennus. Kirjoitan varmasti aiheesta lisää, jos kun asiat ovat paremmalla mallilla.

Kun voi henkisesti huonosti, heijastuu se myös väistämättä kehoon. Olen kärsinyt viimeisen parin kuukauden aikana pahimmista selkäkivuista vuosiin. Jännitysniska, lihaskalvojen kireys, selän (leikatun alueen) turvotus, tulehdukset ja hermosäryt ovat olleet välillä sietämättömiä. Olen joutunut pitämään taukoa salilla käymisestä ja salikorttinikin ehti sillä välin mennä umpeen. Vesijuoksemassa olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti. Olen joutunut pitkästä aikaa turvautumaan kylmäpussin, hieronnan, venyttelyn ja saunan lisäksi tulehduskipulääkkeisiin kivunhallinnassa. Toivon, että alkuvuodesta kivut hellittäisivät ja pystyisin taas liikkumaan enemmän. Tammikuussa tulossa toinen laajempi skolioosi-postaus. Ensimmäisen skolioosipostaukseni pääset lukemaan tästä linkistä.

 

// A lot has happened this year. In January we had a housewarming party at our newly renovated apartment. In April I started writing this blog. This has become a very important hobby for me. I couldn't imagine life without blogging anymore! Also in April Manu the cat moved in with us. Neo didn't want him around at first, but fortunately they started to get along. Now they are good friends :) In May my goddaughter was born and she was christened in August. This year I travelled to Barcelona and Kos/Nisyros. Mediterranean sea is like a second home to me. During our vacation in Kos we got engaged. Christmas was different but lovely this year! Right after Christmas I met one of my dearest friends. I hadn't seen her in two years, cause she moved to New Zealand. It was an emotional meeting.

The saddest things of 2017 were putting my first cat Luna to sleep, saying goodbye to my grandparents' house and having health problems at the end of the year.

 

Vuosi 2017 oli siis ihana, kamala, yllättävä, tapahtumarikas, antelias, mutta myös surullinen ja raskas.

Blogi on siitä hyvä, että se toimii päiväkirjana. Voin palata vuoden päästä tähän aikaan katsomaan, että mitäs silloin 2017 aikana oikein tapahtui!

 

Uudenvuoden aatto vietetään hyvin rauhallisissa merkeissä. Pelaamme perheen kesken lautapelejä, syömme hyvää iltapalaa ja avaamme skumppapullon. Tänä vuonna tuskin lähdemme katsomaan kaupungin ilotulitusta. Viime vuonna kävimme ja Suomi100 -ilotulitus oli kyllä upea!

Mietiskelin muuten juuri, etten voisi enää kuvitellakaan tunkevani uv-aattona baariin. Paljon mieluummin vietän rauhallista iltaa hyvässä seurassa kotona :)

 

Miten teillä vietetään aattoa?

Hyvää uutta vuotta kaikille! <3

-Lilies

Ladataan...
Lilies & Life

Olen viime aikoina miettinyt paljon virheiden tekemistä elämässä. En tarkoita väärän kissanruuan ostamista tai pyykkien unohtamista pesukoneeseen, vaan vähän isomman skaalan virheitä, joilla saattaa olla vaikutuksia elämän kulkuun. Jotenkin näin vuoden lopuksi, kun käy mielessään läpi kulunutta vuotta, tulee mieleen kohokohtien lisäksi tekemänsä virheet.

On mahdotonta elää täysin ilman virheitä. Virheiden tekeminen on inhimillistä, vaikka oman epäonnistumisen hyväksyminen saattaa olla hyvinkin vaikeaa. Emmekä ainakaan halua myöntää toiselle ihmiselle toimineemme väärin, se vasta vaikeaa onkin. Mutta kenellä oikeastaan on varaa tuomita toinen? En ole vielä tavannut sellaista henkilöä, joka ei olisi elämänsä aikana tehnyt yhtään (suurta) virhettä. Ja voiko sitä oikeasti koskaan todella sanoa, että "mä en koskaan tekisi niin" ? Tottakai haluamme ajatella, että oma moraali ei antaisi meidän tehdä mitään väärää. Vanha sanonta pitää kuitenkin välillä paikkansa; tilaisuus tekee varkaan. Tätä voi soveltaa moneen suurempaan virheeseen.

Muiden (liialliset) tuomitsevat mielipiteet kannattaa ainakin yrittää jättää omaan arvoonsa ja pohdiskella itse itsensä kanssa miten virheen jälkeen voi toimia ja voiko siitä oppia jotain. Jos on toiminut toista ihmistä loukkaavalla tavalla, ensisijainen reaktio on tietysti anteeksipyyntö ja tilanteesta riippuen korvaus/hyvittely.  Joskus tapahtuman seuraukset voivat kuitenkin olla liian tuhoisat, eikä anteeksipyyntö välttämättä riitä säilyttämään välejä.

Virheen tekemisen jälkeen olisi hyvä selvittää itselleen miksi se tuli tehtyä ja voinko vaikuttaa siihen, ettei sitä tapahdu enää jatkossa?

Väitän, että epäonnistumisen jälkeen ihmisellä on mahdollisuus kasvaa henkisesti ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi. Tämä, jos nöyrtyy myöntämään itselleen, että tuli mokattua. Harvoin, jos koskaan, voit syyttää toista tekemästäsi virheestä. Tilanne toki vaikuttaa, mutta olemme itse vastuussa siitä miten käyttäydymme, puhumme, reagoimme. Saatamme peilata asiat eri tavalla omasta taustasta riippuen. On hyvin mahdollista, että on tapahtunut väärinkäsitys. Nämä kaikki asiat on hyvä muistaa ja faktat selvittää, ennenkuin syytämme tai tuomitsemme toista. Tai teemme jotain, mitä tulemme katumaan.

The only person you can control is you.

Virheen tekemistä saattaa seurata häpeä, katumus, ahdistus, surullisuus, epätoivo ja viha itseä kohtaan. Tunteet olisi hyvä käsitellä, joko yksin tai ystävän kanssa. Joskus tarvitaan ihan ulkopuolista ammattiapua. Tärkeä vaihe virheestä ylitse pääsemisessä on se, että antaa itselleen anteeksi. Se tosin saattaa viedä aikaa. Jos ruoskii itseään loputtomasti, alkaa se syödä ihmistä sisältä. Tässä kohtaa pitää mainita, että tietynlaisista virheistä - varsinkin rikoksista - tuleekin seurata asianmukainen rangaistus. Uskon, että se auttaa myös tekijää itseään ymmärtämään virheensä vakavuuden. Liian usein rangaistus jää jakamatta.

Liian pitkään - vuosien ajan - ajattelin, etten tulisi onnistumaan elämässä. Se oli koodattu minuun (ja saneltu minulle.) Aloin jo itsekin uskoa siihen. "Ei sun kannata edes yrittää noilla lähtökohdilla. Et sä tuu saavuttamaan mitään."  Välillä tuntuu vieläkin, että elämä on vain kasa virheitä. Yhdestä kun selviää, niin tajuaa, että toinenkin tuli tehtyä.

Olen mm. kohdellut (hyviä) ihmisiä huonosti, valinnut vääriä miehiä, elänyt todella epäterveellisesti, aloittanut aivan väärän alan opiskelun, mokannut työpaikoilla, ollut itsekäs ja toisaalta aivan liian sinisilmäinen; olen antanut muiden kävellä ylitseni. Olen antanut liian monia mahdollisuuksia ja se on kostautunut. Yksi suurimmista virheistäni on ollut ottaa itselleni vastuu muiden epäonnistumisista ja (suurista) virheistä. Se taakka on raskas kantaa ja maksan siitä kovan hinnan. 

Olen parhaani mukaan ottanut opikseni tekemistäni virheistä ja käsitellyt niitä psykoterapiassa asti.  Olen ymmärtänyt, että virheeni ja epäonnistumiseni eivät  todellisuudessa ole niin katastrofaalisia, vaan se ajattelutapa johtuu juuri siitä mitä minulle on aikanaan sanottu. Asiat voisivat olla niin paljon huonomminkin. Olen oppinut olemaan itseäni kohtaan (jonkin verran) armollisempi. Olen myös oppinut vähitellen olla ottamatta itselleni vastuuta muiden tekemistä virheistä. Tämä on ollut vaikeaa opetella ja vieläkin teen töitä sen asian kanssa. Yritän kovasti kohdella muita kuten haluaisin itseäni kohdeltavan. Väitän, että siinä asiassa meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän työsarkaa. Vielä täytyisi oppia pitämään omia puoliaan yhä enemmän. Suurin korjausliike on tapahtunut omissa elintavoissa ja vaikutuksen kyllä huomaa olossa.

Uusi vuosi, puhdas pöytä. Ihan jokainen uusi päiväkin antaa mahdollisuuden olla parempi. En aio varsinaisesti tehdä uudenvuodenlupauksia, mutta pyrin jatkossakin kohtelemaan muita kunnioittavasti ja olemaan itselleni armollisempi.

// Lately I've been thinking about mistakes. I'm not talking about small everyday mistakes, but the big ones, that may affect your life. Failure is a part of life and making mistakes is humane. If you don't fail, you don't learn. Making a huge mistake might cause feelings like anxiety, shame, regret, anger and sadness. It's important to go through these feelings and talk to someone. Sometimes we may need professional help to deal with failures. At some point you need to forgive yourself. It may take time, though. For so long I thought my life was just a pile of failures and mistakes after another. I was told that I would never succeed in anything because of my background. Those thoughts still haunt me sometimes, but I'm at a much better place mentally right now. I went through intense psychotherapy to get there.

 

Mieti, mikä on oman elämäsi suurin virhe ja mitä olet oppinut siitä?

(ei tarvitse jakaa, mutta joskus on vain hyvä edes miettiä itsekseen)

-Lilies

 

Kuvat: Kos 10/2017

Ladataan...
Lilies & Life

Eilen listasin vuoden luetuimmat hyvinvointipostaukset ja tänään vuorossa koko blogin luetuimmat postaukset! Oli tosi mielenkiintoista itsekin nähdä, mitkä jutut ovat kiinnostaneet eniten. 12 postauksen joukkoon mahtui muutama yllättävä postaus. Lue juttu klikkaamalla otsikkoa!

 

 

12. Kinkku-aurajuustopiirakka

 

11. Yhden aikakauden loppu

 

10. Put a ring on it

 

9. Elämä fobian kanssa

 

8. Täyteläinen, maidoton banaanishake

 

7. Puolukka-kinuskijäädyke

 

6. Testissä Sudio Sweden -designkuulokkeet

 

5. "Sä selviät tästä, mä rakastan sua"

 

4. EkoPharma - ihoni pelastaja

 

3. Yksin ihmisjoukon keskellä

 

2. All Inclusive - ei enää koskaan!

 

1. Joulupöydän ihana jälkkäri: glögi-piparijuustokakku

 

Melko reseptipainotteinen tämä lista! Sekä terveelliset ruuat että herkkuleivonnaiset kiinnostavat. Yllätyin totaalisesti, kun näin miten paljon porukkaa oli Googlen kautta päätynyt glögikakkuni reseptiin!! :o

Myös syvällisemmät, omaa elämää avaavat postaukset ovat luetuimpien listalla. Moneen henkilökohtaisempaan postaukseen on tullut niin sydäntälämmittäviä ja koskettavia kommentteja, että käyn välillä lukemassa niitä uudestaan huonoina hetkinä. Kiitos ♥

Blogista löydät jatkossakin mm. syvällistä pohdintaa, hyvinvointia, luonnonkosmetiikkaa, Välimerta ja reseptejä laidasta laitaan. Tammikuussa ajattelin kokeilla millaista on vegaaninen juustokakku!

 

// Here's a TOP 12 LIST of my most read blog posts. Both healthy and not-so-healthy recipes pretty much dominate the list! There are also deep, personal posts about my own life on the list.

 

Loppuviikosta tulossa ajatuksia virheiden tekemisestä sekä tämän vuoden kohokohdat :)

-Lilies

Pages