Ladataan...
Lilies & Life

Yhteistyössä: HerSecret

 

Kirjoitin pari kuukautta sitten Painoni ei määritä minua -postauksen, joka nousi yhdeksi tämän vuoden luetuimmista postauksistani. Kertauksena: Olin koko lapsuuteni ja teini-iän hyvin pienikokoinen aina lukioon saakka. Painoni nousi ensimmäisen kerran 20-vuotiaana, kun jouduin käyttämään muutaman kuukauden masennuslääkkeitä. Samoihin aikoihin toinen munasarjani poistettiin ja hormonitoimintani meni täysin sekaisin, mikä kiihdytti painon kertymistä. Tämän jälkeen painoni pysyi muutaman vuoden hyvin pitkälti samana. Tänä keväänä sairastuin fibromyalgiaan, joka on sekoittanut aineenvaihduntaani (varsinkin alkuvaiheessa) ja painoa on tullut muutamia kiloja lähinnä turvotuksen takia. Tällä hetkellä käytän vaatekokoa 42 tai 44. Aluksi oli todella vaikea suhtautua kehon muutoksiin, mutta ne oli vain pakko hyväksyä vähitellen ajan kanssa.

Nyt olen saavuttanut sellaisen pisteen, jossa olen tyytyväinen itseeni. En piilottele kroppaani tai häpeä vaatekokoani. Tunnen itse asiassa itseni naisellisemmaksi kuin esim. 36 kokoisena, kuten tässäkin postauksessa totesin. Välillä turvottelu on pahempaa, mikä ärsyttää, sillä vaatteet kiristävät. Olenkin joutunut uusimaan vaatekaappini sisältöä jonkin verran tänä vuonna. Olen huomannut, että hormonitoiminta, stressi ja jopa säätilat vaikuttavat enemmän fibromyalgian puhjettua. Nyt osaan jo varautua tähän, joten suhtaudun asiaan paremmin kuin aluksi.

 

 

Varasimme syyskuussa matkan Kreikan Lefkakselle. Sain samoihin aikoihin HerSecretiltä lahjakortin, jolla sain valita itselleni vaatteita blogiyhteistyönä. HerSecret on suomalainen naisten vaatteiden verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy niin alusasuja kuin neulepaitojakin.

Matkaan oli vajaa kuukausi aikaa ja mietin tekisinkö parin viikon detox-kuurin, jotta näyttäisin paremmalta bikineissä ja kuvissa. Hylkäsin ajatuksen melkein yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin. Ketä varten tekisin pikalahdutuskuurin, kun itse olen tyytyväinen itseeni ja pudotetut pari kiloa nestettä tulisi kuitenkin matkalla takaisin? Söin siis ihan normaalisti ilman mitään kuureja ja valitsin itselleni oikean kokoisia vaatteita. HerSecretillä löytyy kokoja Xs:stä aina 5XL:ään saakka ja heillä on hyvät kokotaulukot.

Mittasin pitkästä aikaa strategiset mittani ja täytyy sanoa, että järkytyin hieman. Senttejä oli tämän vuoden aikana tullut enemmän kuin edellisen viiden vuoden aikana yhteensä. Varsinkin rinnan- sekä lantionympärysmitat yllättivät. Ei todellakaan tullut hyvä fiilis ja kauhistelin miten isoja kokoja joutuisin tilaamaan. Sitten kokosin taas ajatukset ja totesin, että sillä ei loppujen lopuksi ole kenellekään merkitystä minkä kokoisia vaatteita käytän, kunhan ne istuvat minulle.

 

 

Valitsin pääasiassa matkalla (ja ensi kesänä) käytettäviä vaatteita sekä pari uima-asua. Viimevuotiset ovat tosiaan liian pieniä, enkä yleensä löydä Kreikasta oikean kokoisia tai mallisia vaatteita, sillä keskivartaloni on epäsymmetrinen skolioosin takia. Samasta syystä on vaikea löytää Suomestakin ihan perusarkivaatteita saati alusvaatteita. Käyn aina tietyissä liikkeissä, joista saatan löytää istuvan vaatteen. Yleensä ne ovat vielä juuri tietyn merkkisiä. Monesti paras vaate on löytynyt kirppikseltä tai omasta kaapista - käytän arkena tosi usein samoja asukokonaisuuksia. Vähän siis jännitti, sopiiko mikään HerSecretin vaatteista minulle.

Paketti toimitettiin ihan supernopeasti ja pääsin testailemaan valitsemiani vaatteita. Koot vastasivat taulukkoja, mutta täytyy myöntää, että oli tullut tehtyä parit hutivalinnat, eikä osa vaatteista sopinut ollenkaan tai vastannut kuvitelmaani. Vaihdoin pari vaatetta täysin eri tuotteeseen ja toisella kerralla olin todella tyytyväinen.

 

 

Tunsin itseni hyvännäköiseksi vaatteissa, jotka valitsin. Rakastan naisellisia mekkoja; vaaleanpunaista ja pitsiä. Nyöritetty kokouimapuku oli ehdottomasti lemppariasuni ja hengailin siinä matkan molempien venereissujen ajan. Kertaakaan ei käynyt edes mielessä paino tai vaatekoko! Toinen ehdoton suosikkini on musta, pitsinen off shoulder -mekko, joka on täysin minun tyyliseni. Tunsin itseni naiselliseksi ja seksikkääksi. Mekosta tuli samantien yksi luottomekoistani! Itsevarmuuteen liittyy myös vahva käsitys omasta tyylistä. Jos vaatteen tuntee "omaksi", kantaa sen ihan eri tavalla.

 

 

Uskon, että itsevarmuus näkyy päällepäin ja välittyy myös kuvista. Itsevarmaksi ihmiseksi ei lähtökohtaisesti synnytä, vaan sellaiseksi tullaan. Toki lapsuuden ja nuoruuden ajan sosiaaliset tilanteet, sairaudet sekä muut kokemukset vaikuttavat hurjasti, mutta niistäkin on mahdollista päästä yli. Olen kulkenut pitkän tien voidakseni sanoa, että hyväksyn itseni. Se on vaatinut mm. monen vuoden psykoterapian ja itsetutkistelun, hyppyjä tuntemattomaan sekä muutamia elämänmuutoksia. En olisi muutama vuosi sitten pystynyt julkaisemaan tilannekuvia, joissa keikistelen XL-kokoisessa uimapuvussa, joten kehitystä on ainakin tapahtunut! Vaikeinta tässä on ollut hyväksyä uusi vaatekokoni ja seisoa kameran edessä kropassa, jota en aina tunnista omakseni oireiden takia.

Itsevarmuus ei kuitenkaan liity pelkästään ulkonäköön, vaikka helposti ajattelemme niin. Itsevarmuus näkyy muissakin elämän osa-alueissa. Itsevarma ihminen on yleensä myös määrätietoinen, sietää jonkin verran epämukavuuksia, ei esitä, ei vedä muita alas nostaakseen itseään ylös, eikä tarvitse kiitosta kaikesta mitä tekee. Itsevarma henkilö ymmärtää olevansa oman elämänsä ohjaksissa, eikä ajelehdi jumittuneena, päämäärättömästi elämän vietävissä katsoen mitä tapahtuu. Hän ei tarvitse muiden hyväksyntää ja lupaa kaikkiin päätöksiin. Hän ei lannistu vastoinkäymisistä, vaan ottaa ne opettavaisina kokemuksina.

 

// I was always skinny as a child and as a teenager. I started to gain weight a little bit when I was 20. I had to use antidepressants for a few months and they caused some weight-gain fast. My left ovary was also removed almost at the same time, which increased the weight-gain. For a few years after that my weight remained pretty much the same. This spring I was diagnosed with fibromyalgia, which causes inflammation and swelling, for example. I gained a few pounds. Now I wear a size 42 (EU) or 44 (EU). Despite all this I've reached a point where I'm happy with myself. I've accepted my appearance, my weight and my size and I don't really care what everyone else think. I've never felt more feminine, sexy or self-confident.

 

 

Oletko kokenut epävarmuutta pukeutumisessa?

Oletko muissa asioissa itsevarma ihminen? 

-Lilli

 

 

Kuvissa näkyvät vaatteet saatu yhteistyönä HerSecretiltä

 

Ladataan...
Lilies & Life

Lefkas on Kreikan saari keskellä turkoosia Joonianmerta, aivan Kreikan mantereen tuntumassa Italian ja Kreikan välissä. Lefkaksen erottaa mantereesta salmi, joka on kapeimmillaan vain 250 metriä leveä. Mantereelta pääsee Lefkakselle autolla siltaa pitkin.

Lefkaksen pinta-ala on 325 neliökilometriä; se on Kreikan 14. suurin saari. Asukkaita Lefkaksella on n. 23 000. Saaren pääkaupunki on Lefkaksen kaupunki ja tunnettuja kyliä mm. Nidri, Perigiali, Vassiliki, Ligia sekä Sivota.

Lefkaksen sisäosa on vuoristoinen. Korkein huippu Stavrotá on 1 158 metriä korkea.

Lefkas saa nimensä sen eteläkärjen eli Lefkatan niemen valkoisista, jyrkistä kallioista. Lefko tarkoittaa kreikaksi valkoista.

 

 

Matkustimme Lefkakselle 1.10 ja tutustuimme saaren viikon verran. Varasimme matkan syyskuussa äkkilähtönä melko spontaanisti. Meidän ei pitänyt tänä vuonna matkustaa Suomea pidemmälle, sillä aloitimme molemmat uuden työn keväällä. No, minun määräaikaista sopimustani ei voitu taloudellisista syistä jatkaa syyskuun lopussa ja poikaystäväni sai vapaata töistä. Lähdimme itse asiassa ajamaan Helsinkiin muutama tunti sen jälkeen, kun viimeinen työpäiväni päättyi. Matka tuli siis erittäin hyvään saumaan, sillä olin melko apea työsopimuksen loppumisen takia.

Pari päivää ennen lähtöä seurasimme uutisia silmä tarkkana, sillä Välimerellä riehui 1. tason välimerellinen hurrikaani eli medikaani. Pelkäsimme, että matka joudutaan perumaan, mutta onneksi myrsky muutti suuntaa ja laantui melko nopeasti. Pääsimme siis lähtemään.

 

 

Lento laskeutui mantereen puolelle Prevezan lentokentälle, josta oli n. 45 min bussimatka meidän hotellille Nidriin. Matkalla näki upeita maisemia sekä mantereelta että Lefkaksen puolelta, kun kerrankin saavuimme kohteeseen päiväsaikaan. Lefkaksen vuoristoinen maasto ja luonnon vehreys yllättivät heti kun saavuimme saarelle. Joka kulmassa oli notkuvia hedelmäpuita ja värikkäitä kukkia. Oliivilehdot jatkuivat vuorille silmänkantamattomiin saakka. Turkoosi, kristallinkirkas vesi kimalsi auringonpaisteessa ja horisontissa näkyi vihreitä pikkusaaria sekä manner-Kreikka. Ehdottomasti kaunein pala Kreikkaa tähän mennessä. Lokakuun korkea lämpötilakin yllätti positiivisesti, sillä olin varautunut paljon viileämpään.

 

 

Vaihteleva luonto, tunnetut rannat, lempeä Välimeren ilmasto, herkullinen italialaisvaikutteinen kreikkalainen ruoka sekä rento rantaelämä ovat tehneet Lefkaksesta suositun matkakohteen. Turisteja oli kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin esim. Kreetan, Rodoksen tai Kosin saarilla. Lefkaksella on säilynyt aito kreikkalainen tunnelma ja siellä voi seurata paikallisten elämää. Lefkas on yksi harvoista saarista, joissa paikalliset viettävät siestaa päiväsaikaan eli lähes kaikki liikkeet ja palvelut on suljettu n. klo 14-18. Oli mukava huomata, että paikalliset elävät normaalisti, eivätkä ole muuttaneet tapojaan turistien vuoksi. Mielestäni matkailijoiden tulee sopeutua maan tapoihin, eikä niitä pidä muuttaa heidän viihtyvyytensä takia. Lefkaksella oli pakko opetella paikallisten rytmi, jos halusi syödä tai ostaa jotain kaupasta!

 

 

Saarella riittää tekemistä. Rannalla makoilun ja uimisen lisäksi saarella on runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia sekä maalla toteutettavia aktiviteetteja, kuten vaellusta ja pyöräilyä. Teimme 10 kilometrin pienen patikkaretken Nidrin vesiputouksille, josta riittääkin kerrottavaa - mahdollisesti seuraavassa postauksessa. Jos haluaa nähdä aitoa kreikkalaiskylän elämää, kannattaa vierailla uneliaissa vuoristokylissä tai pienissä kalastajakylissä eri puolilla rannikkoa. Tuntuu, kuin aika kulkisi hitaammin, eikä kenelläkään ole kiire minnekään. Se on mukava fiilis. Saarella on oma viinitila, joka on viininystävän unelma. Kiemurtelevat vuoristotiet johtavat uskomattomiin paikkoihin; jyrkille valkoisille kallioille ja pikkukivirannoille. Näistä lisää tulevissa postauksissa.

 

 

Lefkaksella on myös joitakin historiallisia nähtävyyksiä, museoita sekä suuri kirjasto historiannälkäisille. Lähes kaikki antiikin ajan temppelit ovat valitettavasti tuhoutuneet (tai tuhottu), mutta on tiedossa missä ne ovat suurinpiirtein sijainneet. Pääkaupungissa Lefkas Townissa on hieman laajemmat shoppailumahdollisuudet kuin muissa kylissä. Me kävimme pääkaupungissa ainoastaan kerran ja vielä siestan aikana, sillä minulla ei ollut aikomusta shoppailla. Lefkas Townissa on ilmeisesti muutamia baareja ja yökerhoja, mutta ne eivät myöskään kiinnostaneet meitä. Jos kaipaa yöelämää, Lefkas ei ehkä ole paras mahdollinen valinta. Jopa Nidrissä (suosituin turistikylä) liikkeet ja ravintolat alkoivat sulkea oviaan n. klo 23. Toki high seasonin aikaan saattavat olla auki pidempään.

 

 

Lefkakselta, varsinkin Nidristä, on erittäin hyvät kulkuyhteydet muille Kreikan saarille, kuten Meganissille, Ithakaan, Kefaloniaan ja Korfulle. Lokakuussa paikallislautat olivat tosin jo harventaneet vuorojaan, mutta muita paikallisia veneitä liikkui saarten välillä. Matkatoimistot sekä tietyt paikallisyhtiöt järjestävät vielä lokakuussakin monipuolisia koko päivän kestäviä veneretkiä sekä saarihyppelyitä Joonianmerellä. Kävimme kahdella veneretkellä meidän reissun aikana - niistä oma postaus myöhemmin.

 

 

Lefkaksella, kuten muuallakin Kreikassa, on tietysti paljon kissoja. Törmäsimme saarella myös eksoottisempiin eläimiin, kuten lentokaloihin, etelänpäiväkiitäjään, flamingoihin, rukoilijasirkkaan, herhiläisiin ja trooppiseen hämähäkkiin (lue araknofobiastani).

 

// We travelled to Lefkada last week. Lefkada is a verdant Greek island in the Ionian Sea, connected to the mainland by a causeway. White cliffs and turquoise water are breathtaking. Lefkada is actually named after the white cliffs. Lefko means white in greek. Island's capital is called Lefkada Town. We stayed in the seaside village of Nydri, 15 minutes south of Lefkada Town. There are also traditional fisher villages and authentic greek mountain villages on the island. The local people enjoy their daily siesta from 2 pm to 6 pm and tourists must adapt to it. There is a lot to do in Lefkada: swimming, sunbathing, windsurfing, hiking, island hopping and of course eating. The traditional greek food has italian influences, which is a match made in heaven. It was surprisingly warm even in October. Evenings and night were colder. I think Lefkada is the most beautiful part of Greece (by far)!

 

 

Lefkaksesta tulossa vielä lisää postauksia!

Kerro ihmeessä jos haluat tietää jotain tai jos olet joskus itse vieraillut saarella :)

-Lilli

Ladataan...
Lilies & Life

 

Ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja Boho Green Make-up on yksi luottomerkeistäni (parin muun lisäksi) luonnonkosmetiikassa. Olen jo vuosi sitten hehkuttanut Bohoa blogissa! Käytän edelleen päivittäin useita merkin tuotteita ja haluan kertoa teille suosikkini tästä sarjasta.

 

 

Meikkipuuteri:

Voidemainen, hyvin levittyvä meikkipuuteri tuntuu kevyeltä iholla, eikä tuki huokosia. Ei myöskään kuivata ihoa. Tasoittaa ihon sävyn sekä pienet virheet. Meikki näyttää luonnolliselta. Käytän sävyä Light beige 02, joka on hieman tummempi kuin nimi antaa ymmärtää. Kannattaa levittää Bohon oman meikkivoidesiveltimen kanssa!

 

Peitepuikko:

Peittää hyvin häiritsevät virheet ja tummat silmänaluset. Levittyy pehmeästi, ei liian paksua. Käytän sävyä Light Beige 02. Vaalempaa 01 sävyä voi käyttää valokynän tapaan.

 

Kiinteä puuteri:

Kiinnittää meikin tehden ihosta mattapintaisen. Sopivasti läpikuultava. Käytän sävyä Light Beige 02. Sopii hieman päivettyneelle/oliivinsävyiselle iholle.

 

Maapuuteri:

Hienojakoinen maapuuteri levittyy ihanteellisesti luoden ihanan päivettyneen hehkun kasvoille. Erittäin riittoisa tuote! Käytän sävyä Terre de Corse 05. Valikoimassa myös mattasävyjä.

 

 

Tuuheuttava ripsiväri:

Levittyy hyvin tehden ripsistä tuuheat ja erotellut. Ei varise päivän aikana. Hoitaa ripsiä. Täydellinen musta sävy.

 

Luomiväri:

Boholla on laaja valikoima luomivärejä, tykkään itse eniten mattaväreistä. Niissä on korkea pigmenttipitoisuus ja ovat todella riittoisia!

 

Kulmakynä:

Tarkkaa jälkeä, lopputulos luonnollinen. Käytän sävyä Tummanruskea 01, joka taittaa aavituksen punertavaan.

 

 

Huultenrajauskynä:

Tarkkaa jälkeä, monta sävyvaihtoehtoa. Pitkäkestoinen.

 

Huulipuna:

Omistan useita Bohon mattahuulipunia. Ne ovat kuultavia sekä kosteuttavia ja pysyvät hyvin!

 

 

Kynsilakka:

Uusin tuttavuus tästä sarjasta. Bohon kynsilakoista on poistettu yleisimmät allergisoivat sekä haitallisimmat ainesosat. Lakka kuivuu nopeasti ja on kiiltävä. Suositellaan levitettäväksi kahteen kertaan.

 

 

Nämä ovat tällä hetkellä lemppareitani Boholta (kaikkea en ole edes silti vielä kokeillut)! Eniten käytän Boholta ihotuotteita; ne sopivat pintakuivalle oliivinsävyiselle sekaiholleni. Boholta löytyy postauksen tuotteiden lisäksi esim. nestemäistä meikkivoidetta, BB-voidetta, mineraalimeikkiä, erilaisia ripsivärejä, silmienrajauskyniä yms.

Hyvinvoinnin Tavaratalosta löytyy laaja valikoima Bohon tuotteita, suosittelen tutustumaan!

 

-Lilli

 

Osa tuotteista saatu Luonnonkaunis-messuilta

Sis. mainoslinkkejä 

Pages