Ladataan...
Lilies & Life

Vaikka fyysisiä lahjoja on kiva antaa ja saada, haluan nostaa esille myös aineettomat ja eettiset lahjat, jotka ovat ne kaikista ekologisimmat. Jokainen voi pienelläkin lahjoituksella tukea luontoa, apua tarvitsevia eläimiä tai hädässä olevia lapsia.

Hyväntekeväisyyskohteita olisi monia, mutta valitsin postaukseen muutaman tahon. Erityisesti eläimet ovat lähellä omaa sydäntäni ja lahjoitan joka kuukausi Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle sekä WWF:lle. Myös lasten oikeudet ovat itselleni tärkeä teema, joten ostan lahjoja vuosittaiseen Joulupuu-keräykseen sekä Unicefin kautta apua tarvitsevalle lapselle. Poikaystäväni vinkkasi tänään, että Woltin kautta voi lahjoittaa rahaa, jotta perheet saavat ostettua jouluruokaa!

 

 

ELÄIMET:

 

SUOMEN ELÄINSUOJELUYHDISTYS

Tee kertalahjoitus, ryhdy eläinsuojelukummiksi tai osta täsmälahja, esim. lahjakortti, jolla saadaan rokotettua yksi koditon eläin.

 

ANIMALIA

Eläinoikeusjärjestö Animalian aineettomalla lahjalla edistät eläinten oikeuksien ja parempien olojen toteutumista Suomessa. Lahjoilla tuetaan vaikuttamistyötä siipikarjan hyvinvoinnin edistämiseksi, turkis- ja tuotantoeläinten puolesta sekä eläinten oikeutta elää lajilleen tyypillistä elämää.

 

WWF

WWF:n joulutervehdys on helppo ja ympäristöystävällinen tapa muistaa jouluna ystäviä ja suojella samalla luontoa. Jos haluat liittyä kuukausilahjoittajaksi, voit valita oman suojelukohteesi seuraavista: saimaannorppa, lumileopardi, Itämeri, sademetsä, ilmasto, lumi tai yleinen.

Verkkokaupan tuotteita ostamalla tuet monipuolista toimintaa luonnon hyväksi.

 

 

SUOMEN LUONTO:

 

LUONNONPERINTÖSÄÄTIÖ 

Osta pala ikimetsää. Lahjoituksen voi kohdistaa tulevien metsien ostoon tai ostaa palan jo valmiilta suojelualueelta.

 

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO

Kertalahjoitus uhanalaisten lajien suojeluun, ilmastotyölle, elinympäristöille kuten metsille, suoalueille ja vesille tai yleislahjoitus Suomen luonnolle. Myös kuukausilahjoittaminen on mahdollista.

 

LUONTO-LIITTO

Kannanotto suomalaisen luonnon puolesta. Osta lahjaksi Luonto-liiton jäsenyys. Uusien jäsenten liittymislahjana saat ihanan Siepon puuhakirjan.

 

 

IHMISET:

 

UNICEF

Lasten perusoikeuksien, kuten terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan takaaminen jokaiselle lapselle. Toimintaa yli 190 maassa ja järjestö vaikuttaa lapsen oikeuksien toteutumiseen myös kotimaassa. UNICEF saa kaikki varansa vapaaehtoisina lahjoituksina. Näille lahjoille on tarvetta.

 

PLAN

Lahja, joka auttaa lapsia (erityisesti tyttöjä) kehitysmaissa. Lahjoita esim. puhdasta vettä koululaisille tai kestositeitä tytöille.

 

KIRKON ULKOMAANAPU

Auta kehitysmaiden perheitä lahjoittamalla esimerkiksi vuohen tai stipendin tytön koulutukseen.

 

SIEMENPUU-SÄÄTIÖ

Tue kehitysmaiden ympäristösuojelua ja kestävää taloutta. Lahjoituksella istutetaan puu tai kylvetään siemeniä joululahjaksi. Järjestö tekee työtä muun muassa Indonesiassa, Intiassa sekä Malissa.

 

// Christmas is a time for giving, so celebrate with a gift that gives back? I've decided to replace a few traditional presents with charity donations. There are many organizations you can donate to that help neglected animals, children in need or fight the climate change.

 

Mitä jos korvaisit edes yhden tai kaksi fyysistä lahjaa näillä aineettomilla lahjoilla? Minä aion.

-Lilli

 

Kuvat:Pixabay

Ladataan...
Lilies & Life

*sis. mainoslinkkejä

 

Olen jouluihminen. Ja erityisesti lahjaihminen. Ostan lahjoja läheisilleni, kissoillemme, Joulupuu-keräykseen sekä itselleni. Pyrin kuitenkin ottamaan lahjan hankinnassa huomioon ekologisuuden; ostan vain tarvittavia juttuja, en turhaa sälää. Mietin, mitä lahjansaaja on vailla, onko lahjasta iloa pitkään ja tuoko se hyvän mielen juuri hänelle. Suosin kotimaisia tuotteita, laadukkaita materiaaleja ja luonnonkosmetiikkaa.

Viime vuoden lahjavinkkipostauksesta löytyi hyvän olon lahjoja ja ne ovat toki ajankohtaisia tänäkin vuonna, joten tsekkaa myös viime vuoden vinkit! :)

 

Tässä muutamia uusia ideoita:

 

HEHKU

Kokonaisvaltaista hyvinvointia; terveystuotteita sekä kosmetiikkaa. Joululahjapakkaukset* -25%!

Alekoodi: H3HKUASINULLE258

Normaalihintaisista tuotteista -20 % ja ilmainen toimitus.

 

HIDASTA ELÄMÄÄ

Hyvää mieltä, stressinhallintaa ja henkisyyttä.

Suosikit ehdottomasti stressinhallintakortit*,  kirja erityisherkkyydestä* ja lasten unelmakarttakirja*. 

Alekoodi: HIDASLAHJA15

Kirjat ja muistiinpanot -15 % , voimassa joulukuun loppuun.

 

SAMASKORU

Kotimaisia puusta ja akryylistä valmistettuja koruja. Laaja valikoima! Joulun suosikkikoruihin tästä linkistä*. 

 

INESSA

Suomalainen sisustuskauppa. Kodin tekstiilit, huonekalut ja sisustustavarat.

Täältä vinkkinä pehmeät Finlaysonin kylpytakit*,  ihanat luonnonkuituiset pyyhkeet* ja kotimaiset pussilakanat*. 

Ilmainen toimitus 80 euron ostoksiin, yli 100 e ostoksiin 10 e alennuskortti kaupan päälle.

 

 

HYVINVOINNIN TAVARATALO

Terveystuotteita ja hyvinvointia. Terveystuotetarjoukset täällä*. 

Arctic Pure -kampanja: kun ostoskorissa on mikä tahansa Arctic Pure -tuote, saa ilmaisen toimituksen Suomessa.

 

LINDEX

Ekologisen Sustainable choice -malliston materiaalit on saatu kierrätetyistä vanhoista vaatteista. Mallistoon tästä*. 

 

VAMSKO

Kenkiä ja jalkineiden hoitotuotteita.

Lämpimät pohjalliset ja pehmeät puolipohjalliset löydät täältä*. 

 

COOLSTUFF

Täältä löytyy mitä vaan (krääsääkin), mutta kasvojen höyrystin* ja vartalotyyny* ovat mainitsemisen arvoiset!

 

 

Huomenna hieman toisenlaista lahja-asiaa!

-Lilli

 

Kuvat: Pixabay

Ladataan...
Lilies & Life

 

Muutama lukija on kysellyt meidän kissojen kuulumisia, joten tehdäänpä karvariiviöistä oma postaus pitkästä aikaa! Kissat ovat iso osa meidän elämää, mutta blogiin olen itse asiassa tosi vähän heistä postaillut. Instagramissa (varsinkin storyssa) jaan joka viikko Neon ja Manun touhuja. Olen pohtinut heille oman instatilin perustamista ja saatan toteuttaa tämän hyvinkin pian - kyllä, mulla on liikaa aikaa nykyään :D

 

 

Neo on meidän 3,5-vuotias leikattu kilpparityttö, jonka pelastimme Kokemäeltä vahinkopentueesta heti, kun oli luovutusikäinen. Neolla on maailman ihanin persoona, hän on niin utelias, hieman arka, ihmisrakas ja läheisyydenkipeä. Jos silmä välttää sekunniksi, niin tassu käy ja aamiaiskauraleivän pala on kadonnut. Neo on myös jugurtin ja kaiken makean perään - saa olla todella tarkkana, ettei pääse syömään näitä! Joka ilta ja aamu Neo tulee makoilemaan minun tai mieheni päälle sohvalle tai sängylle. Neo on siinä mielessä unelmakissa, että on täysin tottunut meidän elämänrytmiin. Hän menee nukkumaan kun mekin ja herää silloin kuin mekin. Neo viihtyy äärimmäisen hyvin sisäkissana, riittää kun pari kolme kertaa päivässä pääsee metsästämään parvekkeelle lehtiä tai maistamaan lunta (meillä on verkotettu parveke.) Neon lempileluja ovat hiuspinnit ja karvaiset lelupallot.

Neon lempinimiä: nahka, naku, neppari, lovitassu, vehnis, kääpiöplaneetta

 

 

Sitten on tämä takapiru: Manu.

 

 

Manu on meidän uusin tulokas, lähes 2-vuotias leikattu turkulainen poikakissa a.k.a. rettelöitsijä. Manun isä on norjalainen metsäkissa ja emo pitkäkarvainen maatiainen. Manu on Neon täysi vastakohta! Ainoa yhteinen piirre näillä kahdella on utelias mieli. Manu on rohkea, äänekäs ja hieman röyhkeä, mutta suojeleva ja ihmisrakas metsästäjäluonne. Manu kyllästyy nopeasti kaikkeen, varsinkin uusiin leluihin. Yeowww! Banaani on ollut vuoden paras hankinta, siihen hän ei ole kyllästynyt! Virikkeiden lisäämiseksi ulkoilutamme Manua silloin tällöin valjaissa. Kesällä Manu on monesti ollut mökillä meidän mukana. Automatkat ovat hänelle tosin myrkkyä, joten pitkälle emme viitsi häntä kuljettaa.

Manu on ylisosiaalinen; hänen kanssaan voi jutella ja hän moikkailee aina aamuisin tai kun tullaan kotiin (oikeesti nostaa tassua muutamaksi sekunniksi.) Aamupäivisin, kun kirjoittelen koneella tai iltaisin, kun katselen telkkaria, Manu tulee syliini leipomaan ja imeskelemään aamutakkiani (=kluttaamaan.) Tämä on tyypillistä liian varhain luovutetuille kissoille, mutta Manu oli jo 14-viikkoinen, kun haimme hänet eli siitä ei ole kyse. Manulla on myös jännä tapa puolustaa ruokaansa murisemalla. Tämä on jäänne ensimmäisestä kodista, sillä siellä oli paljon muita kissoja. Manun lempileluja ovat huumebanaanin lisäksi foliopallot, syömäpuikot, pullonkorkit ja laser.

Vaikeinta Manun kanssa ovat nykyään yöt. Vielä tällöin ei ollut mitään ongelmaa. Poika aktivoituu yleensä 22-23 aikaan, jolloin leikitän laserilla ja annan tuhdin iltapalan. Joskus Manu suuntaa suoraan nukkumaan, mutta monesti hän protestoi sitä, että tulee hiljaista. Ensimmäisen kerran Manu herättää öisin klo 4.00. Ja sitten 5. Ja 6. Ja 7. Olen kokeillut huomiotta jättämistä, sohvalla nukkumista, kiipeilypuuhun kantamista, suihkepulloa, ruuan antamista ja Feliwayta. Pari viikkoa sitten otin käyttöön luontaisen rauhoittavan l-teaniin (kissoille tarkoitettu), jota sekoitetaan iltaruuan joukkoon sekä luontaisen Stress-suihkeen. Nyt Manu nukkuu putkeen jopa 6 tuntia ja menee vielä aamupalan jälkeen takaisin nukkumaan pariksi tunniksi! Luulen, että nuori ikä ja sukupuoli vaikuttavat tähän yökäyttäytymiseen, mutta uskon hänen rauhoittuvan ajan myötä. Tiedän toki, että kissat ovat yöeläimiä, eikä sille voi mitään jos Manu ei vaan nuku öisin.

Manun lempinimiä: mauno, manuka(-hunaja), hunis, hunni attila, poika, nuudelimaha

 

 

Meidän kissat tulevat tosi hyvin toimeen vaikean alun jälkeen. Aikaa he viettävät parvekkeella lintuja katsellen ja sisällä lampaantaljalla makoillen,  yhdessä leikkien tai kiipeilypuuta tuhoten. 

Meillä kissat syövät raakaruokaa sekä laadukasta pussiruokaa ja herkkuna/välipalan viljattomia raksuja. Kirjoitin raakaruokinnasta eli barffaamisesta tässä postauksessa.

 

 

Kissat ovat minulle kuin lapsia ja olen tietysti "äitinä" aina vastuussa ja huolissani. Kamalin kissoihin liittyvä asia tänä vuonna oli yöllinen onnettomuus parvekkeella loppukesästä. Meillä oli pyöreä pöytä, jossa oli lasikansi. Kannet liimaukset olivat pettäneet ja Manun jahdatessa ötökkää irtosi kansi pöydästä. Lasi meni tuhanneksi palaksi. Siivosin lasinsirut ja suljin parvekkeen oven. Vasta aamulla huomasin veriset jäljet lattialla ja huomasin, että Neo piilottelee tassuaan. Kauhukseni näin, että Neon tassu oli halki ja vuosi verta. Oli sunnuntaiaamu ja soitin heti eläinlääkäripäivystykseen. Olin juuri muutama kuukausi sitten kirjoittanut adressin eläinlääkäripäivystyksen säilyttämisestä Porissa ja se meni ONNEKSI läpi! Eläinlääkäri otti vastaan vasta klo 11. Siihen asti poikaystäväni vahti, ettei Neo revi tassuaan enempää. Olin niin surullinen ja paniikissa, että itkin koko päivän.

Neon tassu oli melko helppo paikata ja siihen saatiin laitettua itsestäänsulavat tikit. Pidimme Neolla kauluria 2-3 viikkoa, ettei hän revi haavaa. Kipulääkitys sekä antibioottikuuri kestivät n. viikon. Haava parani tosi nätisti ja siihen alkoi kasvaa karvaa nopeasti. Nyt onnettomuudesta muistuttaa enää lovi, joka näkyy Neon oikean etutassun varpaassa. Kynsi on kasvanut normaalisti, eikä Neo aristele tassua yhtään. Onneksi Neo selvisi näin "vähällä", eikä esim. saanut sirpaleita silmäänsä! En tiedä miten olisin voinut elää asian kanssa.

Onnettomuuden jälkeen hävitimme kaikki lasiset esineet kotoa. Parvekkeelle emme ole ostaneet uutta pöytää, sillä emme edes vietä siellä itse aikaa.

 

// We have two cats: 3,5-year-old female Neo and almost 2 years old long haired male cat Manu (partly Norwegian forest cat.) At first they didn't get along at all, but now they are best friends. Our cats like to watch birds on the balcony, sleep during the day, play together and eat, of course. I give them raw food which is the most natural nutrition for cats and some high-quality, grain-free wet food.

 

Nyt odottelemme kissojen kanssa joulua. Heillä on tietysti oma lihaisa kissajoulukalenteri, rusetit ja tonttulakit (vain kuvia varten.) Joululahjoja karvalapset ovat joka vuosi saaneet. Vielä en tiedä mitä aion ostaa.

Neo ja Manu toivottavat ihanaa joulunalusaikaa! <3

 

 

HUOM. Jos kissat ja muut eläimet ovat sinulle rakkaita, suosittelen tutustumaan Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen toimintaan. SEY on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö 40 paikallisyhdistyksen ja yli 80 eläinsuojeluneuvojan voimin ja heidän toimintansa on mahdollista lahjoitusten ansiosta.

Kissojen hylkääminen on tänä vuonna räjähtänyt käsiin ja koirien pentutehtailu pitää saada loppumaan. Ryhdyin tänä syksynä SEY:n eläinsuojelukummiksi, kun liityin kuukausilahjoittajaksi. Pienin lahjoitettava summa on 8 e/kk. He ottavat vastaan myös kertalahjoituksia. Voit liittyä kummiksi tai lahjoittaa tästä linkistä.

10 eurolla voidaan ruokkia löytöeläintä viikon ajan tai mikrosiruttaa koira tai kissa

20 eurolla mahdollistat kampanjaa pentutehtaita vastaan

30 eurolla voidaan lähettää kolmelle koululuokalle tietopaketti eläinsuojelusta tai voidaan tunnistusmerkitä kaksi koiraa tai kissaa

100 eurolla saadaan yhdelle eläinsuojeluneuvojalle mikrosirunlukija

1000 eurolla voidaan maksaa yhden vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan työvuoden kustannukset SEYlle

 

Pienelläkin avustuksella on merkitystä!

-Lilli

 

Pages