Ladataan...
Lilies & Life

 

Käytössäni on reilu pari vuotta ollut Simply Naturalin hiustenpidennyksille tarkoitettu hiusharja. Pidennykset otin pois (melkein tasan) vuosi sitten, mutta harjan jätin käyttöön. Se alkaa tosin tulla jo tiensä päähän, joten ei olisi voinut parempaan saumaan tulla mahdollisuutta testata Ecotoolsin hiusharjaa. Olenkin katsellut Ecotoolsin ohimennen Sokoksessa ja miettinyt, että pitäisi tutustua kyseiseen merkkiin paremmin. Varsinkin meikkisiveltimistä olen kuullut hyvää. Nyt pääsin tutustumaan hiusharjaan, mahdollisesti merkin muitakin tuotteita tulee testailtua joskus myöhemmin.

 

 

Valitsin Hyvinvoinnin tavaratalon uutuuksista Ecotoolsin silottavan ja kiiltoa antavan harjan*, jonka luvataan EcoVent-ominaisuuden ansiosta kuivaavan kosteat hiukset nopeammin. Se vaikutti sopivimmalta hiuksilleni. Harjan sanotaan jakavan kosteuden ja hiuksen luontaisen öljyn tasaisesti hiuksiin ja antavan niille lisää kiiltoa muotoilunsa ansiosta. Tällöin riittää vähempi föönaus tai suoristusraudalla kuivaaminen, jotka kuluttavat hiusta.

Arvostan merkin materiaalivalintoja; Ecotools -tuotteet on valmistettu 95% kierrätysmateriaaleista ja nopeasti uusiutuvista luonnon raaka-aineista. Tämän testamaani hiusharjan kädensija on tehty bambusta ja harjakset kierrätetystä muovista. Ne imitoivat villisian harjaksia. Minun oli jo aikakin vaihtaa pois kokonaan muovisesta hiusharjasta. Jopa harjan pakkaus on ekologinen; se on valmistettu bambukuidusta sekä puuvillasta, ei perinteisestä pahvista.

Ecotools-tuotteita ei ole testattu eläimillä.

 

 

Ecotoolsin harja on pehmeä, todella hellävarainen ja joustava. Harjaksissa on ainutlaatuinen kuvio ja ne tuntuvat hyvältä päänahkaan. Harja ei revi hiuksia, vaikka olisi takkuja. Mulla on melko paksut hiukset, joten hieman pidempään kestää hiusten perusteellinen harjaus tällä pehmeämmällä harjalla, mutta ei merkittävästi. Moni (kova) muovinen harja menee yhdellä vedolla hiuskerrosten läpi, mutta ei jousta juuri yhtään katkoen takkuisia hiuksia mennessään.

Olen pari kertaa testannut harjata kosteita hiuksia Ecotoolsin harjalla. Kyllä siinä on totuuden perää, että hiukset kuivuvat nopeammin. Harjan materiaali ja muotoilu tekevät hiuksista ilmavammat ja kosteus pääsee haihtumaan nopeammin.

Märkiä hiuksia en harjaa koskaan, sillä en halua venyttää ja/tai katkoa hiuksia. Yleensä harjaan hiukset tosiaan vasta, kun ne ovat itsestään kuivuneet, hieman kosteat vielä. Föönaan hiukset nykyään ainoastaan uimahallissa ja suoristusraudan käytön olen lopettanut oikeastaan kokonaan. Tykkään, kun hiukseni ovat luonnostaan hieman taipuisat. Jos välillä haluan suorat ja sileämmät hiukset, käytän suoristusharjaa, jonka sain äidiltäni joululahjaksi. Voin suositella! Se ei kärvennä hiusta raudan tavoin. Kärsivällisyyttä tosin kysytään hiukan enemmän.

 

// I have been using Simply Natural's Extension Brush for two years, but it has seen better days and I got my extensions taken out a year ago. It was the perfect time to test EcoTools' hair brush. I chose Sleek & Shine Finisher, because it seemed the best option for my hair. And it was! The brush is soft, gentle and flexible. It's made of bamboo and recycled plastic. The unique bristle pattern imitates boar's hair. EcoVent -design dries hair 20 % faster, so you won't need to use as much heat, which wears the hair out. Ecotools' products are cruelty-free and eco-friendly.

 

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Ecotoolsin hiusharjaan ja voin suositella sitä lämpimästi! Voit valita sinulle sopivimman harjan useasta vaihtoehdosta tai testata vaikka kaikkia, sillä ne on suunniteltu hieman eri käyttötarkoituksiin. Mielestäni tämä Silottava & Kiiltoa Antava on hyvä "yleisharja", enkä itse koe tarvitsevani muita. Ecotoolsin harjat ovat mielestäni kohtuuhintaisia;  12,95-15,95 €. Ecotoolsin tuotteita löytyy esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Huomasin muuten (omaksi ihmetyksekseni), että olen melko vähän kirjoitellut hiusjuttuja. Kiinnostaako teitä luontaiset hiustuotteet, itse tehdyt hiusnaamiot, kasvivärit, sisäiset ravintolisät hiuksille tai muu luonnollinen hiustenhoito? 

-Lilies

 

LUE MYÖS: Parhaat luontaiset hiustenhoitotuotteet

 

*Tuote saatu testiin blogin kautta

Sis. mainoslinkin

 

 

Ladataan...
Lilies & Life

Olen lukenut muiden bloggaajien hyviä  #uraoivallus -postauksia ja mietin, osallistuisinko itsekin kampanjaan. Työelämää koskevat asiat ja muutokset ovat itselle tällä hetkellä ajankohtaisia, joten ajattelin, että mulla voisi olla jotain sanottavaa... Hyvin pian tajusin, että mä olen jo kirjoittanut oman uraoivallus-postaukseni viime elokuussa! Samat asiat pyörivät edelleen mielessä ja olen vakaasti sitä mieltä, että yksi tärkeimmistä asioista työssä ja työelämässä on työhyvinvointi, varsinkin henkinen jaksaminen. Alkuperäinen postaus on siis julkaistu 30.8.2017.

 

 

Työhyvinvointi on asia, josta puhutaan jatkuvasti enemmän, mikä on ehdottoman hyvä juttu. Henkinen hyvinvointi työssä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että työntekijä viihtyy ja voi toteuttaa itseään. Työn tulisi vastata tekijänsä valmiuksia selvitä hommasta. Sekä työnantajalla että -tekijällä on vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä sekä edistämisestä - työntekijän tulisi tuoda ilmi selkeät epäkohdat.

Työhyvinvointi on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat mm. työympäristö ja -yhteisö, esimiestoiminta sekä työmäärä. Hyvinvoinnin tulee näkyä työn arjessa, sitä ei pysty parantamaan pelkillä TYKY-päivillä tai muulla vapaa-ajan toiminnalla.

 

 
Hyvinvoivassa työyhteisössä:
  • työolot on järjestetty hyvin, työssä on viihtyisää
  • vuorovaikutus työntekijän ja -antajan välillä on hyvä
  • aikaa ja henkilökuntaa on tarpeeksi työn tekemiseen, työmäärä pidetään aisoissa
  • ollaan avoimia, ongelmistakin voidaan puhua
  • innostetaan ja kannustetaan, ilmapiiri on hyvä
  • annetaan myönteistä palautetta
  • työkaverit tukevat toisiaan
  • informaatio kulkee
  • luotetaan

Hyvinvoiva työntekijä tulee mielellään töihin, on motivoitunut sekä kokee itsensä tarpeelliseksi. On tärkeää, että työntekijä pääsee hyödyntämään osaamistaan ja vahvuuksiaan sekä saa työstään palautetta. Pitäisi pyrkiä siihen, että jokainen työyhteisössä kokee kuuluvansa yhteisöön.

 

 
Miten pahoinvoiva työntekijä oireilee?

Tämän päivän työelämässä on kovat tehokkuusvaatimukset. Työmäärä saattaa olla liiallinen, eikä työ välttämättä vastaa työntekijän osaamista tai odotuksia. Työ voi alkaa rasittaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Stressi voi aiheuttaa monenlaisia oireita; esim. unihäiriöitä, heikentynyttä keskittymiskykyä, hajamielisyyttä, ahdistusta, aloitekyvyttömyyttä, jopa masennusta. Fyysisistä oireista yleisimmät ovat pääkipu, vatsaoireet, erilaiset sydäntuntemukset, selkäsärky ja flunssa-/tulehduskierteet. Nämä ovat psykosomaattisia oireita, joiden voimakkuus ja kirjo vaihtelee hyvin yksilöllisesti. Jopa hiustenlähtö on mahdollista liiallisen kuormituksen seurauksena.

Jos tuntuu, ettei enää jaksa työssä, voi ensimmäinen askel olla keskustelu asiasta luotettavan työkaverin kanssa. Työkaverit voivat olla tukena, jollakin voi jopa mahdollisesti olla samoja tuntemuksia. Ongelmaa ei kuitenkaan voi yleensä ratkaista ottamatta sitä puheeksi työnantajan kanssa. Työnantajan ja -tekijän tulisi yhdessä keskustella miten ongelma voidaan ratkaista tai miettiä miten työstä voisi tehdä vähemmän kuormittavaa. Vaikeassa tapauksessa voi olla hyvä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon tai aikuispsykiatrian vastaanotolle. Joskus ongelma voi olla yksityiselämässä ja se vain heijastuu työelämään - tai sitten ongelmaa on molemmissa. Tällöin voi olla paras vaihtoehto käydä asioita läpi ulkopuolisen kanssa.

Työpaikkakiusaaminen on vakava ja monesti vaiettu asia. Ristiriidat ja väärinymmärrykset työpaikalla ovat normaaleja, mutta työpaikkakiusaamisella tarkoitetaan jatkuvaa ristiriitaa tiettyjen henkilöiden välillä, (seksuaalista) häirintää, alistamista tai huonoa kohtelua. Se voi olla toisen ihmisen vähättelyä, puuttumista ulkonäköön tai naurunalaiseksi saattamista. Työntekijästä saatetaan puhua selän takana pahaa ja häntä kritisoidaan, jopa ilman syytä. Työtä voidaan jakaa liikaa tai liian vähän ja tärkeät asiat jätetään kertomatta.

Huonoa käytöstä ei saa sallia - siihen tulee puuttua välittömästi. Jos tiedät, että työkaverisi on joutunut työpaikkakiusaamisen kohteeksi, yritä puuttua tilanteeseen. Työntekijä itse ei välttämättä osaa tai uskalla puolustautua tai kertoa kenellekään miltä tuntuu. Tällainen tilanne on ahdistava ja nöyryyttävä. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajaa korjaamaan tilanteen saatuaan tiedon työpaikkakiusaamisesta. Se on silti monesti helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin jos kiusaaminen tapahtuu työnantajan toimesta. Jos itse koet olevasi kiusaamisen kohteena (varsinkin esimiehen taholta), kerää rohkeutta ottaa yhteyttä esim. työsuojeluvaltuutettuun, luottamusmieheen tai ammattiliittoosi. Työterveyshuollosta löydät myös apua ja sitä kautta voi saada lähetteen esimerkiksi psykologille. Heillä on vaitiolovelvollisuus; voit keskustella luottamuksella työhösi liittyvistä ongelmista.

 

 
Jos sinulla on jatkuvasti tunne, että työ rasittaa liikaa tai homma ei vaan yksinkertaisesti suju, on liian kiire ja olet stressaantunut, etkä jaksa hoitaa muita arkisia asioita, mieti, onko kyse selkeästä ongelmasta työpaikalla tai itse työhön liittyen. Voisiko työhyvinvointia edistää tai parantaa? Oletko tauon tarpeessa? Auttaisiko asioiden selvittely jonkun ulkopuolisen kanssa? Onko työ sittenkään sopiva, haluatko jotain muuta?
 
Tämä aihe on minulle tuttu. Olen joutunut kokemaan työpaikkakiusaamista ja olen työskennellyt parissakin paikassa, joissa työhyvinvoinnille ei annettu painoarvoa. Sitä jaksaa jonkin aikaa  liian kauan ennen kuin mitta täyttyy lopullisesti. Silloin vasta tajuaa, että hitto, mulla on oikeus nostaa itseni ja terveyteni yköseksi. Haluaako joku jakaa kokemuksia tästä aiheesta?
 
 

// When we invest in well-being at work, it benefits everyone. When a working individual feels competent and satisfied in their role, they put more effort in working. A healthy employee feels motivated and important. They should be able to use their skills and strengths at work. If any work-related problems come up, they should be addressed by the employer. Bullying and harrashment of any kind are never acceptable in working environment (or anywhere else.) If you are experiencing this, I recommend contacting occupational health care or a safety representative. Remember to take care of your well-being (at work)!
 

Muista huolehtia jaksamisestasi,

-Lilies

 

Ladataan...
Lilies & Life

 

Tykkään luonnollisesta meikistä arkena. Käytän paljon maanläheisiä ja hempeitä sävyjä. Kuulas, lähes meikittömän näköinen iho on mielestäni arkimeikin ykkösjuttu.

 

Näillä luonnonkosmetiikan tuotteilla teen meikkini melkeinpä päivittäin

(pyrin pitämään pari meikitöntä päivää viikossa):

 

 

Iho:

Barefaced Beauty Mineraalimeikkipohja, sävy Angelic *

Barefaced Beauty Viimeistelypuuteri, sävy Ice *

Barefaced Beauty Bronzeri, sävy Sunkissed Angel *

Boho Peiteaine, sävy Light Beige 02 (tarvittaessa)

 

 

Silmät:

Benecos Luomiväripaletti, sävy Quattro Coffee & Cream

Boho Silmän- ja Huultenrajauskynä, sävy tumma luumu (kiireessä jätän pois)

Boho Tuuheuttava Ripsiväri, sävy musta

 

 

Kulmat:

Boho Kulmakynä, sävy tummanruskea

+ Boho Luomiväri, sävy Cacao - matta (jos on aikaa)

 

 

Huulet:

Hurraw! Huulivoide Vanilja

Boho Silmän- ja Huultenrajauskynä, sävy Nude (jos on aikaa)

Boho Huulipuna, sävy Capucine -matta

TAI Benecos Huulipuna, sävy First Love -puolimatta

 

 

// Here's my everyday look and the natural make-up products I use almost daily. I try to go makeup-free at least one or two days a week.

 

Mitä mieltä arkimeikistä? Kiinnostaako iltameikki luonnonkosmetiikan tuotteilla?

-Lilies

 

 

*Tuote saatu blogin kautta

Sis. mainoslinkkejä Greenlips Beautyn ja Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokauppoihin

Pages