Ladataan...
Lilies & Life

 

Selasin blogini vanhoja terveyspostauksia, enkä voi uskoa, etten ole kirjoittanut vielä yhtäkään postausta pakurista! Onneksi sain Hyvinvoinnin Tavaratalolta uuden pakurijauheen testiin niin tuleepa korjattua tämä vääryys. Olin viime vuonna Natura Median koulutuksessa, jossa pakurin terveysvaikutuksista ja tuoreimmista tutkimustuloksista kertoi Veikko "pakuri" Karvinen. Hän on Pakuso-yrityksen perustaja, joka on itse saanut terveytensä takaisin pakurikäävän avulla. Voit lukea hänen tarinansa täältä.

Pakurikääpää, joka tunnetaan monessa maassa nimellä chaga, esiintyy pohjoisella pallonpuoliskolla. Se on yleinen lehtipuiden, useimmiten koivujen, lahottaja. Pakurikääpää on käytetty idässä luontaisena rohtona jo tuhansia vuosia. Lännessä sen terveysvaikutuksia on alettu tunnistaa vasta viime aikoina. Sen vaikutuksia on tutkittu muutamia vuosikymmeniä ainakin Venäjällä, Suomessa, Kiinassa ja Japanissa. Pakurikääpä on ulkonäöltään musta ja kova, sisältä taas kellertävä. Ulkonäön ei kannata antaa hämätä, sillä pakuri on todellinen terveyspommi.

 

 

Tunnetuin pakurin käyttötarkoitus on vastustuskyvyn kasvattaminen. Pakurikääpä on vahva antioksidantti ja adaptogeeni, jolla on kyky tasapainottaa kehon immuunijärjestelmän toimintaa. Pakuri tukee verisuonten toimintaa ja saattaa auttaa verenpaineen, diabeteksen sekä korkean kolesterolin hoidossa. Se tukee myös ruuansulatusjärjestelmän toimintaa ja saattaa auttaa mahahaavan hoidossa. Ainesosat, jotka antavat pakurille antioksidatiivisia ominaisuuksia ovat polysakkaridit, beetaglukaanit, phytosterolit, betuliini, melaniini sekä SOD-entsyymit.

Veikko Karvinen kertoi, että tutkimukset ovat osoittaneet pakurin aktivoivan immuunisolut, jotka taistelevat syöpää vastaan. Pakuria käytetään tukihoitona perinteisten syöpähoitojen rinnalla. Se lievittää mm. kemoterapian negatiivisia vaikutuksia. Ruotsissa on tällä hetkellä menossa tutkimus, jossa pakurin käyttöä syövän hoidossa tutkitaan syöpäsairailla ihmisillä. Tarvitaan tosiaan vielä lukuisia lisätutkimuksia, ennen kuin pakurin tehosta syövän hoidossa voidaan puhua virallisesti/ terveysväitteenä. Siperiassa pakuriteetä on käytetty syövän hoidossa jo 1600-luvulta lähtien.

Voit lukea pakurikäävästä lisää luontainenterveys.fi :stä.

 

 

Pakuria voi kerätä itse esim. Lapin puhtaista metsistä, tosin sen keruuseen tarvitaan maanomistajan lupa. Pakuria ei kannata kerätä saasteiselta alueelta, kuten autotien vierestä tai tehtaan lähettyviltä, koska pakuri imee itseensä ilman epäpuhtauksia ja ympäristömyrkkyjä. Pakuri irrotetaan elävästä puusta sitä vahingoittamatta ja kuivataan. Kuivatusta pakurista voi keittää itse teetä tai jauhaa sitä jauheeksi. Helpompi tapa on tietty ostaa valmista pakuriuutetta (jauheena tai nesteenä), -kapseleita, -kahvia tai -teetä.

Olen ennen käyttänyt pakuria nestemäisenä uutteena sekä syönyt purkillisen kapseleita, jotka sain Natura Median koulutuksesta. Nyt sain tosiaan testiin Polar Nutritionin pakuriuutejauheen*, joka on täysin lisä- ja jatkeaineeton eli ei sisällä edes maltodekstriiniä, kuten moni muu pakurituote. Pakurit kerätään Siperian ikimetsistä.

Jauheen Orac-luku (=antioksidantti) on n. 164 300. Pakurin vastaava luku on yleensä n. 55 000. Tämän tiedon sain suoraan Polar Nutritionilta. 

Jauhetta voi sekoittaa melkein mihin tahansa; kylmään tai kuumaan juomaan, jugurttiin, puuroon, smoothieen yms. Vain mielikuvitus on rajana! Annostus on vain 1/2 teelusikallista vuorokaudessa.

 

 

Tykkään sekoittaa jauhetta Clipperin kaakaojauheesta tehtyyn kaakaojuomaan. Pakuri ei maistu kaakaon joukosta. Myös teen sekaan sekä smoothieen olen pakurijauhetta heitellyt. Jauhe on kyllä helppokäyttöinen!

 

HUOM! Antibiootit, penisilliinit ja suonensisäinen glukoosi toimivat vastavaikuttajia, eikä niitä tule käyttää yhtä aikaa pakurikäävän kanssa. Penisilliini- tai sieniallergikoille pakurikääpä saattaa aiheuttaa allergiaoireita. Pakurikääpä saattaa lisätä verenohennuslääkkeiden vaikutusta ja yhdessä insuliinilääkityksen kanssa verensokeritasojen liiallista alenemista.

 

 

Onko pakuri tuttu?

-Lilies

 

*Tuote saatu blogin kautta

Sis. mainoslinkkejä

Ladataan...
Lilies & Life

Vakkarilukijat jo tietävät ja blogin kuvauksessakin lukee, että käytän luonnonkosmetiikkaa. Siirtyminen synteettisestä kosmetiikasta luonnonmukaiseen on kuitenkin ollut hidas prosessi. Olen ensin käyttänyt vanhat tuotteet loppuun ja sitten hankkinut tilalle luontaisen version. Monessa tapauksessa ei ole heti löytynyt mieleistä tuotetta, vaan on pitänyt testailla useampia. Olen löytänyt monta pitkäaikaista suosikkia, mutta tutustun aina innolla uusiin luonnonkosmetiikan tuttavuuksiin; koskaan ei tiedä milloin markkinoille tulee täydellinen uutuus juuri omalle iholle/hiuksille! Luonnonkosmetiikka on kehittynyt hurjasti viime vuosien aikana ja kilpailee jo monen perinteisen tuotemerkin kanssa. Ihan kaikkia tuotteita en kuitenkaan ole vaihtanut luontaisiin (vielä). Tässä postauksessa esittelyssä juurikin ne tuotteet.

 

 

HIUKSET:

 

Olen viime vuonna kokeillut paria täysin luontaista hiuslakkaa (jotka ovat hyvin erilaisia, kuin nämä perinteiset), mutta ne eivät minua vakuuttaneet. Palasin tuttuun Osiksen lakkaan, jota olin käyttänyt jo vuosia. Sain joulukuussa käyttööni bloggaaja-alekoodin eleven.fi :lle ja päätin tilata kokeeksi kehutun Maria Nilan hiuslakan sekä kuivashampoon. Edeltävä kuivashampooni oli Four Reasonsin.

Maria Nila on 100 % vegaaninen ruotsalainen tuotesarja, jonka valmistuksessa huomioidaan luonto. Tuotevalikoima on laaja ja sopii erityisesti skandinaavisen hiuslaadun hoitoon. Tuotteet ovat parabeenittomia, eivätkä sisällä sulfaattia. Luonnonkosmetiikkaa sarja ei kuitenkaan ole.

Tykkään hiuslakan marjaisasta tuoksusta - se ei ihme kyllä aiheuta minulle oireita, vaikka tuoksuyliherkkä olenkin. Myös pito on äärimmäisen hyvä. Kuivashampoo pelastaa hieman rasvaiset hiukset ja tuo hiuksiin tuuheutta sekä rakennetta. Sen avulla kampaukset pysyvät paremmin.

Lakkapullo on jo melkein tyhjä ja kuivashampootakin on enää vajaa puolen pulloa jäljellä. Saattaapi olla, että ne jäävät kaapin perälle varatuotteiksi, sillä saan tällä viikolla testiin luontaisia hiustenmuotoilutuotteita, jotka on mulle uusia tuttavuuksia - tosin tutulta merkiltä (odotan innolla!!)

 

 

Paul Mitchellin Super Skinny Serum on oikeesti loputon! Ostin pullon 1,5 vuotta sitten, kun mulla oli hiustenpidennykset. Seerumi silotti ja kesytti vallattomat, kuivahkot latvat helposti ja toi hiukseen lisäkiiltoa. Käytin sitä melkein vuoden ajan päivittäin. Käytän seerumia vieläkin silloin tällöin, yleensä silloin, kun suoristan hiukseni.

Wella Shimmer Delight on ihanan tuoksuinen kiiltosuihke, joka viimeistelee kampaukset ja kiharat. Suihkin tätä silloin, kun hiusten värjäämisestä on aikaa ja väri on haalistunut tai kun haluan, että hiukset näyttävät kiiltäviltä ja hyvinvoivilta. Pitoa suihkeessa ei ole.

 

 

IHO:

 

 

Näitä kolmea, kieltämättä hyvää ei-luontaista tuotetta käytän lähinnä silloin, kun olen liikkeellä koko päivän (tai juhlimassa koko illan) ja meikin tulisi pysyä edustavana.

Lumene Mattifying & Pore Smoothing Primer -mattapohjustusvoide häivyttää ihohuokoset ja blurraa ihon lähes täydelliseksi. Se luo hyvän ja pitkäkestoisen pohjan meikille.

Nyxin Matte Finish -meikinkiinnityssuihke nimensä mukaisesti kiinnittää meikin, jolloin se pysyy hyvännäköisenä pitkään.

Maybelline MasterContour -stickiä käytän silloin, kun teen täyden glam-meikin (:D) bileiltaan tai joskus kuvailua varten. Tällä saa tehtyä luonnollisen näköisiä varjostuksia ja korostuksia.

Näille tuotteille pitäisi jossain vaiheessa löytää luonnonmukaiset korvaajat, tosin käytän näitä niin vähän, etten ole jaksanut edes etsiä. Pyrin välttämään synteettisiä ihotuotteita, sillä kaikki iholle levitetty imeytyy myös kehoon.

 

 

SILMÄT/KULMAT:

 

 

Ei-luontaiset kulmakynät ei mielestäni ole paha juttu. Kulmakarvoista ei imeydy niin paljon haitallisia kemikaaleja verenkiertoon kuin esimerkiksi meikkivoiteesta. Omistan pari luonnonkosmetiikan kulmakynää, mutta käytän usein tätä L'Oréalin Brow Artist -kulmakynää, jonka sävy sopii täydellisesti mun kulmiin. Luonnonkosmetiikan kulmakynissä yleensä on hivenen liian punertava sävy. Sain Luonnonkaunis-messuilta testiin uuden luontaisen kulmakynän, jota en ole vielä ehtinyt testaamaan. Sävy näytti kyllä juuri oikealta! 

Oriflame The One Smokey -rajauskynä on käytössä silloin, kun teen smokey eyes -silmämeikin.

 

 

HUULET:

 

 

Tajusin vasta viime vuonna, että ei hitto mullehan sopii huulipunat. Löysin niiden ihmeellisen maailman ja hamstrasin kaikkia mahdollisia merkkejä. Ihastuin tietysti eniten Nyxin mattasävyihin ja ostin niihin sopivat huultenrajauskynät. Myös huultenpohjustuskynä on Nyxin. Nykyään 80 % omistamistani huulituotteista on luontaisia, mutta tulee silti käytettyä näitä Nyxinkin ihanuuksia säännöllisesti.

Tosin Luonnonkaunis-messuilla Noora Shingler korosti luennossaan, että perinteiset huulipunat sisältävät paljon muovia ja suurin osa huulipunasta tulee huomaamatta syötyä päivän aikana. Se laittoi taas miettimään, mutta luulen, että Nyxin mattapunat jää mun paheeksi kosmetiikassa - en kuitenkaan käytä niitä päivittäin! 

 

 

HAMPAAT:

 

 

Käytän iltaisin luontaista, fluoritonta hammastahnaa, mutta aamuisin harjaan hampaat valkaisevalla ja fluorillisella tahnalla. Kultainen keskitie sopii mulle; hampaat ja suu voivat hyvin. En usko, että siirryn täysin fluorittomaan suunhoitoon koskaan.

 

 

TUOKSU:

 

 

Sain jokin aika sitten testattavaksi muutamia luontaisia tuoksuja, joista on tulossa postaus (tai postauksia) ensi kuussa. Tuoksuyliherkkänä en pysty enää käyttämään juurikaan mitään synteettistä hajuvettä (Sokoksen hajuvesiosasto on painajaismainen.) Yksi poikkeus on tämä ihana Abercrombie & Fitch -tuoksu, jota käytän oikeastaan vain juhlissa ja hienommissa tilaisuuksissa. Arkikäytössä pidän luontaiset tuoksut, jotka hoitavat samalla mieltä. <3

 

// I mostly use natural, green cosmetics, but there are still some "traditional" (=synthetic) products I use regularly. For example my hair spray, contour stick, mattifying beauty base and setting spray aren't natural. I'll try to find natural replacements for these products, too. My skin is so clear and radiant and my hair looks so shiny and much healthier when I use natural, organic cosmetics. I also appreciate the high-quality ingredients, sustainable process, environmental-friendliness and cruelty-free campaign in certified natural cosmetics.

 

Fakta on, että tietyt synteettiset tuotteet toimivat paremmin kuin luontaiset. Kaikkia tuotteita ei edes löydy (vielä) luonnonkosmetiikan puolelta, esim. luontaista huultenpohjustusvoidetta tai meikinkiinnityssuihketta ei ole tullut vastaan. Pyrin kuitenkin vaihtamaan mahdollisimman monta tämän postauksen tuotetta luonnonmukaiseksi.

Syy on yksinkertaisesti se, että haluan vähentää kehoni kemikaalikuormaa. Olen myös kärsinyt homealtistuksesta lähtien voimakkaasta hajuherkkyydestä, kuten aiemmin jo mainitsinkin, mutta todella harva luonnonkosmetiikan tuote aiheuttaa mitään oireita. Lisäksi ihoni ja hiukseni voivat huomattavasti paremmin, kun käytän luontaisia tuotteita. Annan myös painoarvoa laadukkaille raaka-aineille, tuotteiden ekologiselle valmistustavalle, pakkausten kierrätettävyydelle ja eläinkokeettomuudelle.

Vaikka luonnonkosmetiikka on intohimoni ja suosittelen siihen tutustumaan, olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen saa itse vapaasti valita käyttääkö "perinteistä", vegaanista vai luontaista (jopa luomua) kosmetiikkaa - eikä sen perusteella voi tai pidä ketään tuomita. Tiedän myös monia "sekakäyttäjiä", jotka poimivat parhaat tuotteet eri ryhmistä!

 

 

Oletko tarkka siitä, millaista kosmetiikkaa käytät? Olisi mielenkiintoista lukea erilaisia ajatuksia :)

-Lilies

 

Sis. mainoslinkkejä

Ladataan...
Lilies & Life

 

Kellot siirretty kesäaikaan ja kevätsiivous tehty; lattiat pesty, tekstiilit päivitetty ja kaapit siivottu.

Siirsin lähes kaikki talvivaatteet jo vaatehuoneeseen ja laitoin ylimääräisiä vaatteita/tavaroita myyntiin sekä kierrätykseen. Sisustustakin päivitettiin muutamilla uusilla hankinnoilla. Meidän mamma (äidin äiti) teki meille uudet, keväiset kapat olkkariin ja keittiöön <3

Mun mielestä silti eniten kevään tuntua tuovat värikkäät leikkokukat!

 

// Spring has arrived in our home! Spring cleaning done, curtains and other textiles updated and there are fresh flowers in every room <3 

 

 

Miten kevät näkyy sun kodissa?

-Lilies

 

Pages