30cm tie Mordoriin

Lilou's Crush

(kuvan seinä on viaton mittavirheeseen)

30cm. Niin pieni pätkä teki meidän tulevasta keittiöstä Mordorin. Helkkari soikoon, varmistuksen varmistuksen varmistuksen jälkeen jostain oli miehen mittapiirroksiin päässyt ylimääräiset 30cm juuri sille seinälle, jossa piti kohoaman massiivinen jääkaappipakastin-uuni-mikroaaltouuni-kaappiryhmä. Senttien puute aiheutti sen, että liian pieneen tilaan oli kohoamassa Everestin korkuinen, uhkaava torni, joka ainakin minusta tuntui vaanivan aina hanapaikalla asioidessa. Ei toimi, ei.

Vaihtoehtojahan elämässä usein on tällaisissakin karikoissa, meillä niitä on tasan kaksi:

1. Siirtää Mordorin tornin vieressä olevaa apukeittiön oviaukkoa parikymmentä senttiä itään. Hirveä duuni, tosin seinää joudutaan muutenkin aukomaan sähköjen vuoksi.

2. Piirtää keittiö tuon seinän osalta uusiksi, ja upotella uuni perinteisesti lieden alle ja miettiä, mihin integroitu mikro tungetaan. Vesilinnun hanuriin sanoisin, jos en olisi luonnonystävä... Suunnittelin tosi seesteisen pitkän seinän, jossa ei kodinkoneet juhli,  ja nyt nämä typerät rakkineet sotkevat koko homman feng shuit.

Harminsa tässä on siitäkin, että kaapistot ovat jo saapuneet alkuperäisen piirrustuksen mukaisesti, eli edessä on joka tapauksessa jonkinsorttista edes-takaisinliikettä Ikean kanssa. Ikealla lisäksi on se ikävämpi juttu palautushommissa, että palautuksia ei saa rahana takaisin vaan hyvityskorttina. Muutenhan 90 päivän palautusaika on säätäjälle silkkaa mannaa, tässä tapauksessa vähän harmillista, jos päädymme vaihtoehtoon numero kaksi.

Pääsi yks tai kaks suomalaista perkelettä, kun tämän mittahässäkän paikan päällä eilen itsekin totesin. Taisin myös sanoa ne kuuluisat lauseet että "kaikki pitäs näköjään tehhä itte" ihmiselle, joka vääntää kaikki illat töiden jälkeen remppapuuhissa, ja jolla oli lievästi haastava mittausrupeama väliseinien ollessa vielä paikallaan.

No mutta. Huomenna tulee tosiaan tason mittaaja, meillä on perhesopu yllä ja minulla on YKSIN syötäväksi puoli litraa Möövenpikkiä, kun alan pyöritellä korvaavia vaihtoehtoja.

Back to the drawing board.

 

 

Kommentit

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Tunnen sun tuskan! Meille tehtiin Ikean keittiö tänä keväänä, ja meikämittaaja oli mitannut väärin 4cm. Totta kai juuri sellaiselta seinustalta, josta mitään ei pysty purkamaan tieltä. ONNEKSI hoitui vaihtamalla yksi ylä- ja alakaappi kapeampaan malliin, mutta totta kai piti soitella, ajella, juosta keittiöosastolta asiakaspalveluun ja takaisin, ja tilata ovia Ruotsista.

Meillä meni kyllä muutenkin ihan aspa-asioinniksi, kun sekä keittiöosasto että allekirjoittanut sekoilivat ovien ja laatikoiden kanssa. Lisäosia tilailtu varmaan kuusi kertaa, nyt kellarissa ylimääräinen laatikko ja etusarja, ja Ikeaan en varmasti mene enää koskaan enenenen en varmasti paitsi että hmm tuo kylppäri rupesi keittiön jälkeen näyttämään niin kovin nuhjuiselta....

Hertta
Lilou's Crush

IHANAA! Sä todella ymmärrät! Kohtalotoverin kainaloa ei voita kyllä mikään. Juuri sain valmiiksi piirroksen, siitä tulee "ihan ok" kun entinen niillä valemitoilla oli musta aivan superkiva. Vaatii myös vähän kodinkonejumppaa eli palautusta ja useamman ikeareissun palautellen ja noutaen. Mulla ei vielä ole aavistustakaan, onko tuo koko 1081kg:n ikea-kuorma kuinka oikein pakattu, huoh sillekin. Mutta silti, Ikea <3 -ollaan saatu joka käänteessä niin hyvää asiakaspalvelua, että melkein itketti välillä :D

Sara//housefive (Ei varmistettu) Http://housefive2.blogspot.com

Äh! Voi ymmärtää vatutuksen. Meillä aikanaan Ikean keittiö ei juurikaan aiheuttnut pulmia, mutta hiukan parisuhteelle antoi koetusta, kun mies (kuukauden kaikki töiltä liikenevät hetket remonttihommissa käyttäneenä) oli laittanut keittiön avohyllyn ihan vintturaan. Oltiin tietysti varattu välitilan laataksi sellaista superpaksua luonnonkiveä, mitä ei ihan tuosta vaan porata. Minulla - harmivaan - on sellainen vatupassisilmä, että ei kyllä tullut kuuloonkaan pystyä tuijottamaan tuota fibaa siitä avokeittiö/olohuoneen muista kulmista tulevia vuosia. Luojan kiitos vika saatiin korjattua ilman ihan järkyttävää damagea, mutta taisin siinä pihistä useampaan kertaan "seuraavalla kerralla ditten ihan varmasti hankitaan ammattilainen". Auts...

Toimitus
Toimitus

Nyt ei ole muuta sanaa kuin se ilmiselvin: voimia. Ja pakastimeen lisää Möövenpikkiä. <3

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Voi nyt... Toivottavasti hyvä ratkaisu löytyy!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.