40 and FAB? Mitä ajattelen ikääntymisestä.

P1010167.jpg

Kaupallinen yhteistyö, NIVEA

 

Kesäkuu, lempparikuu. 

Kesäkuu on ollut aina, ihan niin pienestä kuin muistan, itselleni se lempikuu. Kuukausi, jolloin sai alkaa kulkea paljain varpain ulkona, näytti mittari mitä hyvänsä. Kesäloman alku. Ja oma synttärikuukausi, se kuukausi, jolloin kuusilapsisessa perheessä oli yhden päivän ihan vallan erityinen henkilö.

P1010180.jpg

Täytän ihan kohta 40 vuotta. Lukuna se tuntuu aika suurelta, ihan oikeasti aikuiselta iältä. Ja nyt näitä vuosia käydessä huomaan, miten vähän se kuitenkaan elämää muuttaa. Ryppyjä, kyllä, vähän astetta veltompaa ihoa, juu, helpompaa painonnousua, täällä näin. Mutta uskokaa pois, en vaihtaisi näitä pois, jos täytyisi luopua siitä, mitä nelikymppisen naisen elämä on tuonut tullessaan. Itsevarmuutta omista valinnoista. Rohkeutta pysyä omiensa puolella. Avartunutta maailmankatsomusta. Ymmärrystä pienten hyvien tekojen suuresta merkityksestä. Ja kyllä, myös ymmärrystä elämän rajallisuudesta.

P1010140.jpg

Oma elämäntilanteeni on ajoittaisesta kaaoksesta huolimatta nyt aivan itseni näköinen. Oma perhe, mahtiyksikkö, paremmat kaverit, joita olisin voinut koskaan kuvitellakaan. Haastava työ ja työpaikka ihmisineen, jota voin sanoa rakastavani täydestä sydämestäni. Teen tosiaankin kaikkeni meidän porukan hyvinvoinnin eteen, ja tuntuu, että juuri niin sen kuuluu ollakin.  Melko hyvä terveys ja aika hyvä kunto. Ystäviä niin päivisin töissä käden ulottuvilla kuin iltaisin puhelinsoiton tai ajatuksen päässä. Kroonin pula ajasta vaivaa, mutta syyllisyys menojen väliin jättämisestä oman ja perheen hyvinvoinnin vuoksi ei enää vaivaa kuten aiemmin. Ja jos murheita tulee, kuten elämässä aina, alkaa olla jonkinlainen työkalupakki niidenkin käsittelyyn.
 
Itselläni on elämässä juuri nyt muutama vähän suurempi ikävä asia (ei mitään mistä kannattaa huolestua siellä toisella puolen!), jotka ennen olisivat vieneet syvästi veden alle, nyt tuntuu, että sieraimet pysyy veden päällä, ja myös valoa ja iloa pystyy elämässä tuntemaan -ja ennenkaikkea on ymmärrys, että mikään ikävä tai kamalakaan harvemmin kestää ikuisesti. 

P1010250.jpg

P1010276.jpg

Ja niin, toisenlaisista murheista vielä, eli noista ryppyhommista:  En ole sen kanssa ihan kauhean vakavissani, mutta koska tosiasia on se, että ”tässä iässä” valvotut tai huonosti nukutut yöt, tai no, yöt ylipäätään vain näkyvät aiempaa helpommin erityisesti naamassa, ja siinä naamassa nimenomaan silmänympäryksissä, olen ihan erityisen tyytyväinen siihen, että myös meikäläisen normihintaluokasss löytyy ilmeen kirkastukseen hyvin toimiva pikku apuri: Nivea Q10plusC Anti-Wrinkle + Energy Eye Treatment -silmänympärysvoide eli ”silmänympärirasva” kuten itse sitä kutsun.

Puhdas C-vitamiini ja antioksidantti Q10 toimii tehokaksikkona nopsasti imeytyvässä voiteessa ja häivyttää juonteita -ja ennenkaikkea vähentää niitä manaamiani väsymyksen merkkejä. Minulla on perintönä ikävästi painavat yläluomet, ja kaipaan aamuisin mahdollisimman tehokasta voidetta, että silmiin ei jää raskasta tunnetta. Ilman silmänympärysvoidetta en starttaa kertakaikkiaan yhtä yhtikästä päivää! 

P1010204.jpg

Kaikenkaikkiaan, olo on aikalailla 40 and FAB -etupäässä siksi, että sisikunta on järjestyksessä, ja niiltä osin, kun on vielä sekamelskaa, on ymmärrys, että kaikki järjestyy. Ulkoisesti, nassu pysyy vielä tässä iässä kuulkaa aivan kelpo kuosissa, kun peruspuhdistus ja kosteutus on hoidossa, ja pikku taika-apurit tehoaineiden muodossa kylppärin hyllyllä. 

Ikä eli lyhyempi sana eletystä elämästä tekee meille vain hyvää, kunhan vain muistaisi ottaa tovin silloin ja tällöin asiaa pohtiakseen. Mitä on mennyt, mitä menneestä napataan mukaan, ja mitä tulevassa halutaan vielä saavuttaa. 

Kommentit (2)
  1. Ihanan näköistä metsää! 🙂
    http://topvideodownloader.com

  2. Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
    http://freegiftcardgenrator.com ||
    http://asuskr.com ||
    http://onlinefreegiftcodesgenerator.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *