Aallonmurtaja, syksy ja sohva. 1kk ilmainen kokeilu C More-palveluun

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, C More

 

Olenkin tainnut kertoa, että meillä ei ole telkkaria. Ei ole ollut melkein puoleentoista vuoteen. Varsinaista möhkälettä en ole päässyt kaipaamaan, mutta näin syksyn, arjen vauhdin ja pimenevien iltojen saavuttua on kuitenkin välillä tullut sellainen tunne, että olisihan se nyt ihan kiva ottaa pieni aikahyppy ihan toisaalle, muihin maailmoihin, irtautua, ja antautua tarinan vietäväksi. 

Sain testattavakseni suoratoistopalvelu C Moren, joka toimii älypuhelimella ja tabletilla (IOS ja Android) sekä tietysti tietokoneella, eli sen kanssa ei tarvitse olla kotisohvaan sidottu. Aikanaan uhosin, että ikänään ei meille telkkaria makkariin tule, mutta josko pikkuinen iPad kuitenkin... Tai edes kännykkä... 

Ja välihuomio! Tästä pääset lataamaan itsellesi ilmaisen kuukauden testijakson C More-palveluun.

Kävin heti ensimmäisenä tunnarit saatuani täysin kotimaisen tuotannon, Aallonmurtajan, kimppuun joka lanseerattiin tämän kuun alussa C Moressa, joka on ainoa paikka, mistä sitä voi katsoa. Tummasävyisessä sarjassa seurataan kotkalaista Aaltosen perhettä, jotka ovat sotkeutuneet syvälle alamaailman syövereihin pyörittäessään bisneksessään, joka ei kestä päivänvaloa. Paljastamatta juonta sen enempää, voin kertoa, että huumebisneksen lisäksi vyyhtiin liittyy roima määrä lempeä, mustasukkaisuutta, kaipuuta ja petosta, kuten myös menneisyyden haamuja -eli kaikki koukuttavan sarjan ainekset.    

Aallonmurtaja on täydellinen esimerkki laadukkaasta Nordic Noirista. Kiinnostuin siitä ensin näyttelijöiden vuoksi -olen aina pitänyt pääosan, Upin, esittäjästä Turkka Mastomäestä, ja sivuosassa poliisina on puolestaan kaiffarini, entinen naapurini täältä Krunasta, Ilkka Villi. On myös kiinnostavaa seurata Salkkareissa alkuaikoina  näytelleen Joonas Saartamon roolityötä levottomana showmiehenä. Tällä hetkellä sarja on päässyt puoliväliin, eli palvelussa on nähtävissä viisi jaksoa.

Toinen uutuussarja (myös siinä ensimetrit ollaan autokyydillä, näin yhdistävänä aasinsiltaja Aallonmurtajaan...) jota aloitin seuraamaan on myös tämän vuoden uunituoretta tuotantoa oleva Tin Star. Se kertoo kanadalaisen pikkukaupungin "tinanapista", jonka elämää järkyttää perheessä tapahtunut valtava tragedia. Uuden elämän alussa uudessa kotikaupungissaan hän jää yllättäen järjestäytyneen rikollisuuden jalkoihin perheineen, kun paikkakunnalle tulee uusi öljynjalostamo ja sen muassa rikollisuuden aalto.

Tästä on ilmestynyt vasta kaksi jaksoa, eli jännittämään pääsee alusta alkaen. Saapa nähdä, mihin tämä vielä johtaakaan, ainakin tähän saakka on ollut kyllä tosi jännä, ja kerronnaltaan aika kiemurainen.

Uusien sarjojen lisäksi C Moressa on katsottavissa monen monta täydellistä binge watching-sarjaa, joista omia suosikkejani ovat tyrskistyttävän hauska Solsidan (heräsin tähän ainakin kaksi vuotta muita myöhemmin kuopuksen äikkärillä) sekä aivot narikkaan-klassikkoni The Office, joka palvelussa on niin US kuin UK-versiona. Itsenikin yllättäen pidän myös jenkkiversiosta, vaikka yleensähän "alkuperäinen on aina parempi".  

Mutta sinne siis, ilmainen testikuukausi on tosiaan ilmainen, ja leffoja, ennennäkemättömiä sarjoja ja paljon katsottavaa myös lapsille (Muumit, Ice Aget, oman lapsuudet klassikot Olipa Kerran Elämä ja Lucky Luke löytyypi täältä.

 

PS. Tänään torstaina on taas uusi jakso Aallonmurtajaa nähtävillä! Vähiin käy ennenkuin loppuu, ja yhä jännemmäksi! Katselin viime hetket viimeisimmästä jaksosta vielä lentokentällä, että olen kartalla kun taas ollaan Suomen kamaralla.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.