Aamiaiskaappi

Lilou's Crush

En enää muista missä törmäsin ensimmäisen kerran "aamiaiskaappiin" keittiössä. Nyt uuden kodin keittiötä suunnitellessa ajatus yhtäkkiä pompsahti jostain mielen perukoilta taas pintaan. En nimittäin oikein pidä siitä, että keittiön tasoilla ajelehtii kodinkonetta jos jonkinmoista, mutta tunnen itseni (ja perheeni...) eli tiedän, että vaikka vetolaatikoissa tai kaapeissa olisi tilaa, ei paahtimia ja keittimiä ja mehuprässejä sinne tulisi nosteltua, vaan pöydällä nököttäisi, kuten tälläkin hetkellä.

Niinpä siis olen pyöritellyt pyörittelemästä päästyäni kaappeja ja laskeskellut leveyksiä. Homma ei ole ihan iiseimmästä päästä, koska valitsemaltamme keittiötoimittajalta ei varsinaisesti käyttöön sopivaa löydy. Mutta ei tässä olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mitä tulee nikkarointiin, eli ehkä sellainen saadaan kuitenkin, mies ainakin oli sitä mieltä, että laittaisi onnistumaan.

Ihan sellaista "creme de la creme" -versiota vesipisteineen meille ei kuitenkaan tulisi, mutta 80cm leveä kaappi pistokkeineen sisällä ja tärkeimmille kaffeille ja teelle ja sen sellaisille hyllyt ja hyvä paikka leikkuulaudalle ja leipälaatikolle.

Inspiskuvia olen kerännyt näihin kollaaseihini pinterestin syövereistä, sieltä löytyy esimerkiksi breakfast cupboard, appliance garage ja aamiaiskaappi -nimellä kuvia aika kivasti. Mitäs tuumaatte?

 

Kommentit

Malviina (Ei varmistettu)

Ei ihan aamiaiskaappiin liittyvää, mutta tulipa mieleeni.

Asuimme aiemmin vuokralla 1900-luvun alun kerrostaloasunnossa. Keittiö siellä oli pistetty uusiksi ja oli malliltaan suora ja käytävämäinen, kaikki kaapit yhtä jatkomoa.

Kerran, syystä tai toisesta, siirsin hieman jääkaappia, joka oli sijainniltaan viimeisimpänä juuri ennen ikkunaa. Jääkaapin takaa löytyi alkuperäisasussaan oleva kylmäkomero tyhjillään!

En voinut uskoa silmiäni. Kuka taukki oli tuonkin keittiöremontin suunnitellut. Tiiliseinäinen kylmäkomero vuosisadan alusta ja vieläpä tilava sellainen. Tuohan on harvinainen aarre. Siellä se möllötti pimeässä hylättynä, jääkaappi oven tukkeena.

Yksi syy muuten, miksi wanhoja taloja rakastan. Ne osaa olla yllätyksellisiä sadankin vuoden jälkeen.

Onnea uuteen kotiin! Ja tsemppiä remonttiin! En malta odottaa, että pääsen näkemään kuvamateriaalia. :)

Syysmielellä

Aamiaiskaappihan on loistava idea! Ja kaikenlaisten pienten kodinkoneiden piilotus ylipäätään, koska lähtökohtaisestihan ne on aika rumia. Mä piilotin myös mikron alakaappiin, ihan vaan siksi ettei vie tasolta tilaa. ja plussana tulee se, että yksi rumilus on poissa silmistä :D

PietaN (Ei varmistettu)

Voi nytnytnyt...! Nyt kyllä räjäytit pankin, mitä tulee mun keittötyösuunnitelmaan. Vau! Olen kuin päällä puuhun lyöty. Pakko on tuollainen saada, jos jossain vaiheessa saisimme keittiön remontoitua. Kiitos tuhannesti vinkistä! :)

Maija/Pihkala (Ei varmistettu) http://talopihkala.blogspot.fi

Aamiaiskaappi on niin loistava keksintö! Meillekin uuteen kotiin tulossa sellainen. Systeemi taitaa olla keittiöliikkeiden keskuudessa saatavuudeltaan vähän harvinaista herkkua, meillä turkulaisen Unique Homen kautta onnistui kuitenkin loistavasti. Ainakin Hettich-helavalmistajalla on valikoimissaan kaikenlaisia aamiaiskaappimekanismeja, sivulle taittuvaa taiteovea ja kaapiston sisään menevää ovimekanismia. Kantsii tsekata, josko helat (ja kaapin) saisi ympättyä teidän keittiöönkin!

Mari__R (Ei varmistettu)

Loistava idea! Meille myös tulossa aamiaiskaappi (Domus) ja keittiösuunnittelija antoi meille sellaisen vinkin, että kodinkonetasoon kannattaa asentaa jonkinlainen ulosvedettävä kisko esim massiivipuisella leikkuulaudalla, joka helpottaa työskentelyä ja kahvikoneen höyryt ei myöskään kostuta pitkällä aikavälillä ylähyllyjä.

Riia Meikkipää

Mulla oli aamiaiskaappi vanhassa kodissani, ihanassa rakkaassa keittiössäni... Muitelen sitä edelleen kaiholla. Kaapissa piilossa oli siis kaikki ne jotka yleensä ovat pöydällä; mikro, vedenkeitin, kahvinkeitin ja leivänpaahdin. Kaappiin syttyi valo kun oven avasi. Oi, saisinpa sellaisen tähänkin kotiin, mutta se ei varmasti ole mahdollista... Suosittelen siis lämpimästi. Saat vanhan kotini kaapista varmasti lisätietoja molempien meidän tuntemalta uudelta asukkaalta, joten laitappa mulle viestiä Hertta jos haluat konsultointiapuani :-)

MaaritP (Ei varmistettu)

Minkälaisia ovia olette ajatelleet tuohon aamiaskaappiin? Meilläkään ei keittiötoimittaja tarjoa varsinaista aamiaiskaappia ja nuo ovet aiheuttavat päänvaivaa. Kaapin ovet olisivat kolmessa tasossa, joista tuo keskimmäinen aamiaisosan ovet olisi hyvä saada jollain tavalla piiloon/pois tieltä, kun ovat auki. Kaappi on kuitenkin ihan peruskaappi ja mikään liukuovisysteemi ei toimi siinä.

iidis
Varpain jaloin

Voi apua, miten ihana idea! Vihaan kaikki pöydät täyttäviä kodinkoneita - ja niitähän tässä huushollissa piisaa. Kun saisikin kaikki pois tieltä ja kaappiin käyttöasemissaan. Aloin juuri haaveilla keittiöremontista...

Veera-- (Ei varmistettu)

Mäkin haluuun!!!!!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.